Na challengeru v Prostějově se představí Veselý a Pavlásek. Přijedou také Tipsarevič, Schwartzman a Kližan

16. 5. 2017, 14:18
Aktuality 8
Jen dva čeští tenisté mají jistotu startu v prostějovském challengeru. Již 24. ročník UniCredit Czech Open s dotací 150 tisíc dolarů se bude hrát od 5. do 10. června a v hlavní soutěži jsou Jiří Veselý a Adam Pavlásek. Divokou kartu obdrží Diego Schwartzman, Tommy Robredo a Martin Kližan. Nebude chybět ani obhájce loňského triumfu Michail Kukuškin nebo třeba Janko Tipsarevič, jenž letos vyhrál už čtyři challengery.
Prostějovský klub (© tkagrofert.cz)

Nastoupit nemůže trojnásobný vítěz turnaje Radek Štěpánek, který se dává dohromady po operaci zad. "Zdravotní potíže mě do hry ještě nepustí, ale doufám, že mě uvidíte příští rok," vzkázal Štěpánek fanouškům ve videonahrávce.

Dvojnásobný daviscupový vítěz Štěpánek na Hanou dorazí v roli ambasadora, v níž střídá Ivana Lendla. "Přebírám žezlo po Ivanovi, který byl mým idolem a od nějž jsem se učil, což je velká čest," uvedl osmatřicetiletý Štěpánek.

Hlavní domácí hvězdou tak bude Jiří Veselý, vítěz turnaje z let 2014 a 2015, který by se v případě triumfu vyrovnal v počtu vavřínů Štěpánkovi a Janu Hájkovi. Dvaadvacetiletý Adam Pavlásek se v Prostějově pokusí vylepšit zatím nevýraznou sezonu.

Další domácí hráči se do hlavní soutěže nevešli a nedostali ani volnou kartu. "Jejich kvalita není taková, aby to dávalo smysl," vysvětlila ředitelka turnaje Petra Černošková.

V minulosti měl kartu třeba dvacetiletý Zdeněk Kolář (288. hráč žebříčku ATP). "Šancí dostal tolik, že by už měl být v pozici, aby se kvalifikoval normálně," řekla Černošková.

Divoké karty jsou připraveny pro Argentince Diega Schwartzmana, bývalou světovou pětku Tommyho Robreda a Slováka Martina Kližana. Titul přijede obhajovat Michail Kukuškin z Kazachstánu a přihlášeni jsou další Argentinec Horacio Zeballos nebo Srb Janko Tipsarevič, který letos vyhrál už čtyři challengery.

"Turnaj je velice silný, ale jak už to známe, hráčské pole ovlivní Paříž," připomněla Černošková, že se hraje druhý týden grandslamového Roland Garros.

Finále je v plánu v sobotu 10. června od 11:00 a předtím se uskuteční exhibice. Ta se ponese ve znamení olympijských vítězů.

Tři jsou už jistí - tenisový král ze Soulu Miloslav Mečíř, oštěpař Jan Železný a vítěz z Ria, judista Lukáš Krpálek. Čtvrtý se zatím hledá a organizátory prý inspirovalo odhlášení Rogera Federera z French Open.

Federer je olympijským vítězem čtyřhry z Pekingu 2008. Jiný Švýcar Marc Rosset zase vyhrál v roce 1992 dvouhru v Barceloně.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kolář bohužel nehraje tak dobře jako před rokem v tomto období. Pořadatelé to mají těžké při rozhodování s těmi kartami.
Reagovat
Fandina
Chudák Zdenda. V Prostějově dostal jednou kartu vloni a prohrál v prvním kole s Berankisem. Pořád je podle mě lepší dát kartu jemu než Schwarzmanovi atd.. Doufám, že bude hrát alespoň kvaldu.
Reagovat
Frick
někde kolem 120. místa... to jako Kolářovi vyčítaj, že neni 120.?
Reagovat
George_Renel
Ne, vyčítají mu, a poprávu, že jde od desíti k pěti.
Reagovat
darek.vrana
Veselý se asi těžko představí, když si to bude s Rafou rozdávat o titul v Paříži.
Reagovat
Frick
"Jejich kvalita není taková, aby to dávalo smysl"

Úplně si představuju, jak z ní musela jít ta arogance.
Reagovat
George_Renel
Možná méně, než z tebe ta tvá dvojčata závist a nenávist.
Reagovat
Frick
A vám je Píchalka jako sympatická?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist