Na grandslamech se změna nekoná. I v příštím roce bude nasazená dvaatřicítka

14. 9. 2018, 09:42
Aktuality 10
Největší tenisové turnaje budou i v příštím roce nasazovat dvaatřicítku hráčů a hráček. Navrhovanou změnu pravidla, podle níž měla být na grandslamech nasazena jen polovina, tedy 16 hráčů a hráček, Rada pro grandslamy neschválila.

Na všech čtyřech grandslamech (Australian Open, French Open, Wimbledon a US Open) mělo být od roku 2019 nasazeno jen 16 hráčů a hráček. Rada pro grandslamy (GSB, Grand Slam Board) ovšem navrhovanou změnu neschválila, a v příštím roce tak bude na akcích velké čtyřky stále nasazena dvaatřicítka nejlepších.

"Pečlivě jsme celý rok sledovali a analyzovali grandslamové zápasy a vše jsme projednávali také s hráči a televizními stanicemi. Rozhodli jsme se, že není potřeba snížit počet nasazených na grandslamech. Všechny grandslamové turnaje s námi souhlasí," uvedla GSB v tiskové zprávě.

Na grandslamech bylo ještě před několika lety nasazených jen 16 tenistů a tenistek, od roku 2001 byl jejich počet zdvojnásoben. O změně od roku 2019 se uvažovalo kvůli tomu, aby měli favorité cestu do závěrečných kol grandslamových turnajů o něco obtížnější.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Roger_Federer
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/7484--nebyvale-statistiky-nadal-vzdal-jiz-podevate-v-kariere-federer-drzi-uctyhodny-pocin

Fedex 0 skreci
Reagovat
tommr
a snad se na tuhle nebetyčnou pitomost rychle zapomene ...
Bylo by ovšem zajímavý vědět jak dalece se v tomto rozhodnutí promítla skutečnost, že se Serena nedokázala dostat do první šestnáctky a bylo by tudíž opět nutný jí na AO uměle vylepšovat postavení ...
Reagovat
com
jelikoz by se Serena nemusela na AO vlizt mezi prvni sestnactku, tak ted si muze oddychnout :D
Reagovat
Kytka
Genderově vyvážená Serena by měla mít zvláštní pravidlo, pouštět na kurt jen s náhubkem, nebo příště někoho pokouše.
Reagovat
peRFect
Nasazená dvaatřicítka + afektovaná a vyšinutá afroameričanka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
O změně od roku 2019 se uvažovalo kvůli tomu, aby měli favorité cestu do závěrečných kol grandslamových turnajů o něco obtížnější.

No vzhledem k tomu, že do dvou let na GS žádný favorit nebude, tak je to vcelku jedno. :D
Reagovat
peRFect
:-))
Já myslím, že pod práškama, sorry koňskejma dávkama prášků a po dvou endoprotézách tu jeden bude.
Reagovat
Paseka
Krnáčová by poznamenala " zpovykaná" !!
Reagovat
Kytka
Krnda je sama taky afektovaná a vyšinutá, ne Pražané, pro které ta slovenská děvenka slovo zpovykaní použila.
Reagovat
Grape
Správné rozhodnutí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist