Na kurtu agresivní, v šatně úžasná a upřímná, řekla Plíšková o Ostapenkové

21. 1. 2017, 17:20
Aktuality 50
Karolínu Plíškovou na Australian Open překvapila Lotyška Jelena Ostapenková. A hned dvakrát. Nejprve českou jedničku zaskočila agresivní hrou na dvorci, přesto pátá nasazená hráčka dokázala zápas otočit a postoupit do osmifinále. A podruhé pak upřímností v šatně.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková už s Ostapenkovou v rozhodující třetí sadě prohrávala 2-5, ale vycítila, že 38. hráčka světa znejistěla, a nakonec zvítězila 4-6 6-0 10-8. "Jsem ráda, že jsem prošla dál. Nebylo to snadné, ale počítá se výhra," oddechla si Plíšková.

Na tiskové konferenci v Melbourne světová pětka chválila agresivní hru Ostapenkové. "Byla razantnější než já, chodila do míčů a hrála velmi rychle. Opravdu byla dobrá a myslím, že si taky zasloužila vyhrát, ale to může jen jedna. Možná byla i o něco lepší, ale skončilo to pro ni bohužel porážkou," řekla Plíšková.

Už po utkání u sítě se obě bývalé juniorské šampionky, Plíšková z Melbourne 2010 a Ostapenková z Wimbledonu 2014, vřele objaly. A Lotyška poté přišla za českou hráčkou znovu v šatně. "Byla úžasná," vyprávěla Plíšková, jak jí Ostapenková přiznala, že za stavu 5-2 ve třetím setu ztuhla. "Všimla jsem si," odvětila Plíšková.

Podobné debaty po zápasech mezi tenistkami nejsou obvyklé. "Byla jsem překvapená. Tohle se opravdu běžně nestává," řekla Plíšková a dodala: "Řekla jsem jí, že hrála do toho stavu 5-2 výborně a pak že udělala pár chyb. Ono je ale těžké vydržet hrát celý zápas tak dobře jako ona. Proto jsem na její chyby čekala a ty přišly."

Vedle skvělé hry mohla Ostapenková rozčilovat loňskou finalistku US Open Plíškovou i svým počínáním při returnu. Lotyška při čekání na servis měnila pozici ze strany na stranu a šoupala nohama o zem, což vydávalo skřípavé zvuky.

Plíšková se ale chováním soupeřky nenechala rozhodit, nastřílela 19 es a měla vysokou účinnost prvního podání. "Nemyslela jsem na to, co dělá, ani jsem si toho nevšímala a soustředila se na sebe, jinak bych ztratila koncentraci," řekla Plíšková. "Asi to nikdo jiný nedělá, ale jestli jí to pomáhá, ať v tom pokračuje," doplnila.

O čtvrtfinále bude Plíšková hrát s Australankou narozenou v Moskvě Dariou Gavrilovovou. Aktuálně 26. hráčku žebříčku WTA porazila v obou předešlých zápasech ve dvou setech. "Doufám, že se zase dostanu ke své agresivní hře, a těším se znovu na některý z velkých dvorců, protože si na jejich atmosféru už zvykám," řekla Plíšková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

50
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pamatuji Wimbledonske finale juniorky mezi Ostapenko a Vondrousovou a verim , ze se po zraneni Marketa rozjede a nebude ve velkem stinu sve tehdejsi juniorske souperky. Casto jsem si behem zapasu predstavil, jak tam miszo Jeleny hraje Marketa. Snad se toho brzy dockame.
Reagovat
EllNino
bylo to semifinále, ale jinak máš pravdu :)
Reagovat
bIbec
dneska pěkně otočila finále. Takže gratulace k titulu.
Za týden by měla startovat na pětadvacítce ve Francii. To už je trošku jiná liga. Tam potká hráčky stejné nebo i lepší kvality už v prvním kole. Pokud se kvalifikuje.
Reagovat
tommr
to je senzační návrat po zranění! Snad už jí to zdraví bude držet ... :)
Reagovat
EllNino
je skvělá :) talent od boha
Reagovat
Frick
Hřích tam v nynější situaci nechat to osmifinále ležet ladem.
Reagovat
Frick
co to melu - semifinále
Reagovat
Frick
106. - 189. - 38. - 26. - 79./116.

No ale tedy případná cesta do SF skutečně "papírově" by těžko příliš nebyla.
Reagovat
baggik
Na kurtu uzasny a uprimny , v satne agresivni, rekl sberac micku o Murrym.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska Karolína nepochybně odehrála letošní nejtěžší zápas, podobný těm posledním lonským vítězným. Na TM s Garbine také otáčela podobné skóre a po srovnání hrála vyčkávací taktiku z Fed cupu s Kristinou Mladenovič, které také nakonec odešel servis.

Samotný průběh 1.setu napovídal, že Karolína se nebude do ničeho hrnout, a že si počká až se soupeřka takzvaně "vyblbne" a poté ji zkušenostmi přehraje. Nakonec to platilo jen částečně, Jelena svým aktivnějším přístupem v koncovce vybojovala 1.set a poté zcela přestala hrát v 2.setu, což Karolína využila na 100%. Na začátku 3. setu to vypadalo také lehký průběh, což možná Karolína podcenila a zrodilo se dramó se známým výsledkem. Jeleně bych nezazlíval, kolaps za stavu 5:2, jelikož takhle prohrát dokázaly i daleko kvalitnější soupeřky - viz. zmiňovaná Garbine s Karolínou, nebo na TM Masha s Petrou, atd.
Rozhodně je to potěšující výsledek a další kolo s Darjou. Tady by se již takový přístup nemusel vyplatit, jelikož Darja je nepochybně zkušenější a má ráda publikum, které bude na její straně. Rozhodně by to chtělo nastartovat motory o něco dříve než na začátku 2. setu a začít aktivně hned na začátku utkání a vzít ho do svých rukou.

Jinak Jelena je rozhodně z mého pohledu talent, tenisově již na vysoké úrovni, ještě to dopilovat mentálně a letos bude končit okolo 20.místa. z mého pohledu sympatická hráčka.
Reagovat
tommr
těžkej zápas s Ostapenko přišel jako včasný varování. I ze slov samotný Karolíny je zřejmý, že si uvědomuje, že v dalších zápasech musí být o něco aktivnější a že si musí už od samýho začátku získat náležitej respekt a nedovolit soupeřce aby získala herní iniciativu. Podobně laxní přístup jakej předvedla v prvním setu proti Ostapenko by se jí proti silnějším soupeřkám který ted příjdou nemusel vyplatit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky me uchvatila svoji tenisovou kvalitou, ale taky ukazala, proc jeste neni v TOP10. Kaja me zase udelala radost, jak vyspela v dokonalou hracku. Loni v zapasech, kdy hrala 2.housle, odchazela a nebojovala. Jsem rad, ze na teto nejvetsi slabine zapracovala. Kvalita se pozna, kdyz se nedari, ne kdyz jde vsechno jako po masle. Kaja muze dojit hodne daleko a ja si ted jejich zapasu hodne uzivam, i kdyz prochazi znamym obdobim jako Beda,Petra, Rosol, Hrada aj.,kdy je souperi zacali stihat a oni se tim museli vyporadat (snad jen Terka Smitkova to nezvladla)
Reagovat
FulnekUltras
abychom se na to Kájino of mohli duševně připravit...

https://www.youtube.com/watch?v=63tYopheGrE
Reagovat
smazaný uživatel
Daria je poslední Australskou zástupkyní v singlu, RLA ji požene jak lokomotivu, Karolínu čeká zejména psychický zátežový test
Reagovat
slacker
DAria neni zadnou zastupkyni, konvertity za zastupce nepovazuji
Reagovat
FulnekUltras
mohou servírující hráčku zpočátku opravdu trochu rozhodit. U Idy Raskenové oceňuju, že si na to rychle zvykla a 19 es je velice slušná odpověď. No příští kolo, to bude teprve řež... ;)
Reagovat
misa
Nějaká Ida Raskenová mi nic neříká. Po zapojení googlu musím uznat, že dost přeháníš :)
Reagovat
vendulkabendulka
Seriál Raskens byl fenomén v 70 letech minulého století. Relativně kvalitní a ideově nezávadný, tudíž to komunističtí pohrobci jako je tady pán FulnekUltras mají zafixované jako jakýsi etalon.
Reagovat
VlS
Rasken byl švédskej sedlák s těžkým životem. Když bylo tak nějak smutno, zdůvodňovalo se to, že Raskenovi chcípla kráva.
Pochopit jakoukoliv, byť sebeokrajověhší souvislost s Tenisem, nebo Kájou, to může jen člověk s diagnózou akutní psychózy vyprovokovanou stálým studiem Marx Leninismu a tzv Vědeckého komunismu. My, obstarožní, studující VŠ za totáče jsme z těch pavěd měli povinnou zkoušku.
Předmět vesměs " učili" polovzdělaní blábolililové, kteří se zpaměti naučili několik manter komunismu, někdy i blbě, a při zkoušce se dožadovali jejich přesné repredukce. Maně si vzpomínám na jednu: Němci, jak známo mysleli, co dříve ve Francii dělali. Odre ito ání bylo vyžadováno. Jeden pilný kolega někde našel zdroj a zjistil, že došlo k přeskočení jednoho řádku v citaci. chtěje se zavděčit, citoval větu celou. Byl od zkoušky vyhozen, protože to bylo jinak, než to měl soudruh zkoušející ve svých poznámkách. Že " jeho" citaceneměla smysl, ani obsah mu nevadilo, neboť o svatých slovech se nejen nepochybuje, ale ani nepřemýšli. Komunisté toho vůbec měli s katolickou církví společného víc, než by kdy připustili - ostatně Stalin byl taky páter vyklouz.

U Fulneka vidíš, že to pokračuje, Vrší věty, hesla a mantry, které často nedávají žádný smysl.
Reagovat
FulnekUltras
;))) Kdo z novodobé rádobyelity je schopen střízlivě vnímat i dění hluboko pod sebou, velmi dobře ví, že ony "mantry" se dnes téměř stoprocentně potvrzují - jenže konzumním nedožerům se to samozřejmě nehodí do krámu, aby náhodou nepřišli o své zdánlivé kapitalistické jistoty. Jinak Ida Rasken kupodivu není nápad můj, ale jednoho nicka ze sport.cz - mně se tento příměr pouze líbí, tak jsem ho použil. Zvrácené neoliberální mozky si to však ihned překroutí k obrazu svému, jak je ostatně jejich dobrým zvykem i při "obraně rasově stíhaných" apod. Jsem skutečně rád, že jsem mezi tuto přicmrndavačskou modrobolševickou spodinu za 27 let od majetkového převratu neklesl - a samozřejmě to už ode mě ani nikdo nemůže čekat.
Reagovat
Fandina
Tvůj problém je, že všechno co se kolem tebe děje je špatné, protože za to může režim. Ale neuvědomuješ si, že jsou chyby, které se dějí co svět světem stojí a nemá na to vliv žádný politik. Jsi primitiv.
Reagovat
gigin
Hlavně je to už pořád dokola a otravné. Měl by s tím chodit na politické diskuze. Jako ano, hádáme se tu, nadáváme si sem tam, ale pořád je to o tenisu. Mne politika nezajímá, nesleduju to, nechci to sledovat ani tady. Stejně je to jedna velká pakáž, ať je to ten, nebo ten.
Reagovat
Fandina
Já nemám ráda politické žanily. Jinak samozřejmě politika je potřeba, někdo musí ty společné věci dělat, zákony atd.. Ale to co tu on předvádí je populismus nejhrubšího zrna. Samozřejmě to sem nepatří.
Reagovat
gigin
Souhlas.
Reagovat
FulnekUltras
populismus je dneska běžné mainstreamové označení pravdy, takže ano... ;)
Reagovat
Fandina
Ale vůbec, to je jen tvoje zbožné přání.
Reagovat
VlS
Další vystoupení :-D
Tady to dělají líp:
https://youtu.be/LJn_9NfgDXM
Reagovat
VlS
se mi líbí, žádný instantní odpovědi, otevřeně, stručně, k věci. A viditelně je s anglinou sžitá. Sympatickej projev.
Reagovat
horska.kraslice
Souhlas. Hned v rozhovoru na kurtu po zápase jsem to tak cítila.
Reagovat
VlS
Ten mi utek, to už jsem byl s flintou na běžkách :-))
Reagovat
Torn
Rozhodně tam jde vidět progres, že už nemluví úplně z nutnosti. Dřív jsem její rozhovory moc nemusel, ale líbí se mi, že je upřímná a mluví přímo.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyrostla nejen na kurtu, ale i v mediich. Radost se divat i poslouchat
Reagovat
Alexandria
Karolina Pliskova ma skvelu anglictinu!
Reagovat
FulnekUltras
jak jinak - stačí se podívat na rodinnou anamnézu... ;)
Reagovat
FulnekUltras
Upřímnost je pro člověka, odkojeného bezohledným kapitalismem, který sebemenší vnější projev slabosti neodpouští, samozřejmě velmi překvapivá. Otesanko plusové body.
Reagovat
vendulkabendulka
Tvé názory jsou zaplaťpánbůh naprosto irelevantní. Můžeš se kroutit jak chceš, nejsi nic, než jeden z posledních záchvěvů komunistické snahy nalajnovat svým spoluobčanům životy podle tvých zvrácených představ.
Máš před sebou posledních pár let života a pak už po tobě ani pes neštěkne. Tvé jméno bude zapomenuto a na tvém hrobě bude růst metr vysoká tráva.
Reagovat
VlS
Ta tráva raděj emigruje do USA a na hrobu bude jen štěrk a kočičí hovínka.
Reagovat
blixa
Myslím že se nechá zpopelnit a vysypat do louky, čímž se stane poprvé v životě neškodným, ba užitečným ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Zato pohrobci vás dávno vyčpělých posthavloidních modrobolševiků se budou v dědickém řízení hrdinně bít o to jedno jediné obrovské lidské howno, které po vás kromě spousty zbytečných hmotných cetek a kontokorentních účtů jednou zbyde... ;)))
Reagovat
FulnekUltras
Ještě pozdrav od kolegy z Austrálie. Nás přirozeně imunních i proti jedu taipana se jen tak snadno nezbavíte... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ItnVLe7TGww
Reagovat
Nola
Ostapenko mi je trochu luto, radost, smiech, striedal plac... dnes som si na nu poopravila nazor, za ten rok trochu vyspela, aj to sa stava, nesympaticka hracka si ma ziskala svojou nebojacnou hrou, prvy dojem je niekedy zavadzajuci....
Reagovat
horska.kraslice
Nevím, proč by mně jí mělo být líto. Protože brečela? Já jsem ráda, že Kája vyhrála a Ostapenko tudíž logicky prohrála. Nic víc, nic míň.
Reagovat
horska.kraslice
Ostapenko jede občas v modu á la Yanina Wickmayer. Do zápasu vtrhne jako vichřice a když jí to tam padá, dostává se do tranzu a jede jako kanón. Ale občas jí dojde palivo a skončí.
Reagovat
Carloss
od stavu 5:2 Ostapenková úplně vypadla z rytmu, jako by se bála si to vyhrát sama a myslela si, že si to Kája svými chybami prohraje. naopak Kája zariskovala a vycházelo jí skoro vše. muselo to bejt pro Ostapenkovou frustrující, ale takovej je tenis.
Reagovat
VlS
Jo, na tom něco je. Ale je mladá a může na tom zapracovat. Má super instinkty. Srovnej si to s Caro, nebo s Agou - prostě si pro ty body jde a to je cenný, nedá se to naučit, protože to je projev osobnosti - bojovnost, schopnost přijmout riziko a nebát se následků.
Reagovat
horska.kraslice
Uvidíme, jestli bude stagnovat jako Yanina nebo se posune na vyšší level.
Reagovat
VlS
Jo, čas odpoví.
Reagovat
Krisboy
Tak to jsem rád, je to docela sympatická holka. A ty její pohybu na příjmu mě taky zaujaly, zdálo se mi docela na hraně fair play, ale asi to nemyslela zle. Prostě jenom strachy bez sebe z Kájinýho servisu :)
Reagovat
brixner
Prej máš v hlavě nasráno...Tak nevím, no.
Reagovat
Krisboy
Nic si z toho nedělej, ty toho nevíš víc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist