Na olympiádě mládeže postupují Vondroušová a překvapivě i Heinová

18. 8. 2014, 16:49
Aktuality 2
OH MLÁDEŽE - České tenisové naděje vstoupily do letních olympijských her mládeže v čínském Nanjingu výhrami. Patnáctiletá Markéta Vondroušová porazila Lesedi Sheyu Jacobsovou z Namibie, sedmnáctiletá Simona Heinová dokonce zaskočila juniorskou světovou jedničku Ivanu Jorovičovou ze Srbska.
Simona Heinová

Hned na úvod druhého hracího dne se na hlavním kurtu postarala o překvapení Simona Heinová. Sedmnáctiletá Češka si totiž vyšlápla na nejlepší juniorku současnosti Ivanu Jorovičovou ze Srbska, kterou porazila 6-2 7-6.

"Když jsem poprvé uviděla los, byla jsem v šoku. Ale když jsem přišla na kurt, tak jsem na vše zapomněla. Teď jsem moc ráda, že jsem porazila světovou jedničku, byl to dobrý zápas. Když budu hrát takhle dobře, tak tu mohu porazit všechny nejlepší juniorky," řekla Heinová za pomoci tlumočníka.

Markéta VondroušováZanedlouho slavila úspěšný vstup do soutěže i patnáctiletá Markéta Vondroušová, která si letos zahrála semifinále na dívčím Roland Garros i ve Wimbledonu a v Paříži byla navíc ve finále čtyřhry. V Číně šestá nasazená Češka po pomalejším rozjezdu potvrdila roli favoritky proti exotické soupeřce Lesedi Sheye Jacobsové z Namibie, kterou porazila 4-6 6-1 6-0.

Heinovou ve druhém kole čeká Maďarka Fanni Stolarová, Vondroušová narazí na domácí Shilin Xu, kterou už v Nanjingu jednou porazila.

Už včera totiž české tenistky, které podpořila videem i dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová, společně postoupily i do 2. kola (již čtvrtfinále) ve čtyřhře, když zdolaly ve třech setech domácí duo Shilin Xu a Qiu Yu Ye. Se zahraničními partnery je navíc zítra čeká také vstup do smíšené čtyřhry.



Žádný z českých chlapců v Nanjingu nestartuje. Z předchozích letních olympijských her v roce 2010 v Singapuru si zlatou medaili odvezl Jiří Veselý, jež triumfoval ve čtyřhře s Britem Oliverem Goldingem.

- OLYMPIJSKÉ HRY MLÁDEŽE NANJING 2014 -
(Čína, tv. povrch)
pondělní výsledky českých tenistek (18. 08. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vondroušová (6-ČR) - Jacobsová (Nam.) 4-6 6-1 6-0
Heinová (ČR) - Jorovičová (1-Srb.) 6-2 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak ted nevim ci tyhle mlade nadejne tenistky stihnou US OPEN jestli ne medaile na olympiade mladeže by byl velmi slušnou náplastí.
Reagovat
smazaný uživatel
stíhají to, přesouvají se hned z Nanjingu do Ameriky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist