Na prvním turnaji vypadl v 1. kole, na druhém získal titul. Nišikori ovládl challenger v Dallasu

5. 2. 2018, 09:56
Aktuality 8
Kei Nišikori skončil na svém prvním turnaji po půlroční pauze zaviněné zraněním zápěstí hned v prvním kole, ovšem v minulém týdnu svůj předchozí výsledek podstatně vylepšil. Na challengeru v Dallasu ve finále hladce přehrál domácího Mackenzieho McDonalda a přebral trofej pro vítěze podniku s dotací 125 tisíc dolarů.
Profily hráčů
Kei Nišikori

Kei Nišikori odehrál poslední soutěžní zápas loňské sezony na začátku srpna na Masters v Montréalu a poté kvůli problémům s pravým zápěstím, které si zranil při tréninku na nadcházející akci Masters v Cincinnati, vynechal zbytek loňského roku a propadal se v žebříčku.

Stoprocentně připravený na návrat se necítil ani v úvodu letošní sezony, proto se omluvil pořadatelům turnaje ATP v Brisbane a přišel i o úvodní grandslam sezony Australian Open.

V předchozích dvou týdnech se představil na challengerech v Newport Beach a Dallasu, od jejichž pořadatelů obdržel divokou kartu a byl hlavní hvězdou pro diváky. V Newport Beach se ale příliš neohřál, když hned v prvním kole ve třech setech nestačil na domácího kvalifikanta Novikova.

Hráči třetí stovky ovšem za pár dní porážku oplatil, a to v prvním kole v Dallasu. Na akci s dotací 125 tisíc dolarů ani v dalších kolech nenašel přemožitele. Postupně si poradil s Bachingerem, Koepferem, Jungem a ve finále porazil 6-1 6-4 domácího Mackenzieho McDonalda.

"Jsem rád, že jsem tu získal titul," řekl osmadvacetiletý Japonec, jenž si v žebříčku ATP udržel 27. pozici a převzal šek na 18 tisíc dolarů. "Pár špatných momentů jsem během turnaje prožil, ale celkově bych řekl, že jsem zpět. Vyhrál jsem tu pár těžkých zápasů a zvedl si sebevědomí. Zápěstí je naštěstí v pořádku," dodal.

Nišikori by odteď měl pravidelně startovat už na okruhu ATP. V příštím týdnu má v plánu odehrát nový halový podnik v New Yorku a na konci měsíce se zúčastnit akce ATP v mexickém Acapulku.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

8
Přidat komentář
panzer.dragon
28 let, vůbec bych to do nishiho neřekl, zasloužil by nějakej větší titul
Reagovat
turista
Proboha na kolikáté místo Nišikori spadl, že taková hvězda musí hrát challengery?
Reagovat
turista
Tady je napsáno, že na 27.místě. S tím ale může hrát v pohodě hlavní turnaje tak proč ztrácí čas a energii na challengerech?
Reagovat
EllNino
chtěl se rozehrát
Reagovat
George_Renel
To mohl i na DC.....
Reagovat
Fandina
Jj, to mě také překvapilo, ale pamatuji, proti našim před lety, také nehrál, ale tenkrát snad byl zranění, už si to nepamatuji. DC zřejmě moc nedává.
Reagovat
Fandina
zraněný
Reagovat
EllNino
tak nechtěl rovnou naostro do DC, chtěl otestovat zápěstí, nevěděl, jak na tom bude, kapitán nenominuje polozraněného hráče
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist