Na třetí pokus to vyšlo. Martincová v Petrohradu prošla do hlavní soutěže

29. 1. 2018, 11:24
Aktuality 3
WTA PETROHRAD - Tereza Martincová si na halové akci WTA Premier v ruském Petrohradu zahraje hlavní soutěž. Třiadvacetiletá Češka v závěrečném kole kvalifikace porazila Věru Lapkovou a na třetí pokus petrohradským kvalifikačním sítem prošla. V prvním kole hlavní soutěže změří síly s další kvalifikantkou a předloňskou šampionkou Robertou Vinciovou.
Profily hráčů
Tereza Martincová

Tereza Martincová nevstoupila do letošní sezony vůbec dobře. Třiadvacetiletá česká naděje prohrála tři ze čtyř zápasů, když neprošla kvalifikací v Shenzhenu, na Australian Open a na halovém podniku ITF neobhájila loňské čtvrtfinále.

Minulý týden se vydala do Petrohradu a do třetice se na ní usmálo štěstí. Poprvé totiž dokázala v ruské metropoli, kde byla loni kvůli urážkám umpirové sudí diskvalifikována, projít kvalifikačním sítem. Po výhrách nad domácí divokou kartou Frolovovou a nasazenou jedničkou Kristýnou Plíškovou dnes po setech 6-4 5-7 6-1 vyřadila favorizovanou Bělorusku Veru Lapkovou.

Martincová v úvodním dějství dokázala po ztraceném podání srovnat krok a v koncovce byla lepší hráčkou. V devátém gamu odvrátila brejkbolovou hrozbu a brejkem zakončila první set.

Ve druhé sadě promarnila vedení brejku naopak česká tenistka a set nakonec ztratila, když v závěrečné hře nevyužila brejkbolovou šanci, jejíž proměnění by znamenalo zkrácenou hru.

Martincová se však nenechala rozhodit a v rozhodujícím dějství v klíčových momentech dominovala. O servis tentokrát přišla jen jednou a soupeřce nedovolila ten její uhájit.

Martincová bude v prvním kole hlavní soutěže čelit Robertě Vinciové. Italka rovněž zvládla tříkolovou kvalifikaci a potvrdila, že se jí v Petrohradu daří. V ruském městě předloni získala titul a loni skončila ve čtvrtfinále.

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 733.900 dolarů
pondělní výsledky (29. 1. 2018)
• Dvouhra - závěrečné kolo kvalifikace •
Martincová (ČR) - Lapková (Běl.) 6-4 5-7 6-1
V. Kužmová (SR) - Vichljancevová (2-Rus.) 6-2 7-5
Vinciová (It.) - Petkovicová (8-Něm.) 6-1 4-6 6-3
Rybakinová (Rus.) - Chiesaová (It.) 6-1 6-3
• Rozlosování kvalifikantek do hlavní soutěže •
V. Kužmová (Q-SR) - Kasatkinová (8-Rus.)
Vinciová (Q-It.) - Martincová (Q-ČR)
Rybakinová (Q-Rus.) - Bacsinszká (Švýc.)
Petkovicová (LL-Něm.) - Beguová (Rum.)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
Tereza Martincová s Vinci je napsaná na zítra, druhý zápas na centru, první začíná v 11:00. Doufám, že to bude na O2 TV Tenis. A držím palce.
Reagovat
Frick
Ti čumíš co? Ty krávo stbácká!
Reagovat
Fandina
Tak to je super, doufám že nedostane Kasatkinu, tu bych jí nepřála a asi ani Bacu, Begu nevím, v jaké hraje formě. A jinak gratulka, favoritkou nebyla a má to!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist