Na turnaji v Tokiu postupují favorité

7. 10. 2016, 13:35
Aktuality 3
Na turnaji ATP v Tokiu dnes zvládli svá čtvrtfinálová utkání všichni favorité. V semifinále poměří své síly David Goffin s Marinem Čiličem a ve druhém semifinále si to proti sobě rozdají Nick Kyrgios a Gaël Monfils.
Gael Monfils

Jako první zahájil čtvrtfinálový program na centrálním dvorci Belgičan David Goffin. Soupeřem mu byl Portugalec Joao Sousa. A hned na začátku měla nasazená pětka problémy, první sadu ztratila za pouhých 27 minut 1-6. V dalších dvou setech se ale Goffin vzchopil a Sousu nakonec přehrál 1-6 7-5 6-2.

Portugalce tak porazil počtvrté v řadě. Sousa slavil výhru pouze jednou před čtyřmi lety na French Open v závěrečném kole kvalifikace.

Soupeřem pětadvacetiletého Belgičana bude turnajová čtyřka Marin Čilič, jenž si bez problémů poradil s Juanem Mónakem 7-5 6-1. Chorvat se pokusí ve třetím vzájemném zápase Goffina konečně porazit.

Nejmladší čtvrtfinalista Nick Kyrgios také nedopustil žádné překvapení. S Lucemburčanem Gillesem Müllerem neztratil ani jednou servis, nastřílel celkem osmnáct es a došel si za 71 minut pro hladkou výhru 6-4 6-2. Nekončí ani turnajová dvojka Gaël Monfils, který musel zvládnout dva dramatické tie-breaky proti Ivovi Karlovičovi z Chorvatska.

Velkou show slibuje právě zítřejší druhý semifinálový duel mezi Monfilsem a Kyrgiosem. Francouz se zatím s Australanem utkal jen jednou před dvěma lety na domácí půdě v rámci Davis Cupu. Jednalo se však pouze o "bezvýznamnou" dohrávku, jelikož Francouzi již měli postup jistý.

• ATP 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 1.506.835 dolarů
páteční výsledky (07. 10. 2016)
Dvouhra - čtvrtfinále
Goffin (5-Belg.) - Sousa (Portug.) 1-6 7-5 6-2
Čilič (4-Chorv.) - Mónaco (Arg.) 7-5 6-1
Kyrgios (6-Austr.) - Müller (Luc.) 6-4 6-2
Monfils (2-Fr.) - Karlovič (7-Chorv.) 7-6 (8-6) 7-6 (8-6)

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
panzer.dragon
Toho Karlovice je skoda, pral sem mu to i za to finale ve washingtonu.. snad da alespon davis cup, idealne zisk diky dvema jeho vyhram
Reagovat
Krisboy
Hlavně Maestro Gael potěšil. Dát ve dvou TB Esoviče, to je slušnej výkon.
Reagovat
kada.tom
doufám, že Marin využije situace a uzme titul :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist