Na WTA Elite Trophy dnes uspěly Vandewegheová, Görgesová a Pavljučenkovová

31. 10. 2017, 10:37
Aktuality 22
WTA ELITE TROPHY - CoCo Vandewegheová v prvním zápase letošního "malého Turnaje mistryň" v čínském Zhuhai po obratu přehrála domácí divokou kartu Shuai Peng. První bod vybojovala Julia Görgesová, která si poradila se slovenskou jedničkou Magdalénou Rybárikovou. V posledním dnešním duelu zvítězila Anastasia Pavljučenkovová, jež ve třech setech přehrála Angelique Kerberovou.
CoCo Vandewegheová

CoCo Vandewegheová zahájila svou premiéru na "malém Turnaji mistryň" v čínském Zhuhai vítězstvím nad domácí divokou kartou Shuai Peng. Čínskou debutantku v premiérovém vzájemném duelu po obratu porazila 3-6 6-3 6-2 a ujala se vedení v Bugenvileové skupině.

Američanka přitom do utkání nevstoupila vůbec dobře. Hned na úvod přišla o servis a rychle prohrávala 0-3. V sedmém gamu sice dokázala manko brejku smazat, nicméně brejk potvrdit nezvládla a domácí hráčka poté úvodní sadu bez problémů dopodávala.

Druhé dějství bylo naopak v režii turnajové dvojky. Vandewegheová se zlepšila na servisu a z prvních šesti her povolila Číňance uhrát jedinou. Za stavu 5-1 však nevyužila setbol a vyrovnání na 1-1 na sety si značně zkomplikovala. Shuai Peng totiž Američance sebrala podání, své udržela čistou hrou a v devátém gamu měla dva brejkboly. Ani jednu šanci ale nevyužila a Vandewegheová po proměnění v pořadí čtvrtého setbolu skóre srovnala.

V rozhodující sadě pokračovala Američanka ve zlepšeném výkonu. Světová dvanáctka využila oba nabídnuté brejkboly a sama žádné brejkbolové hrozbě nečelila.

Vandewegheová se tak po prvním hracím dni dostává do vedení v rámci Bugenvileové skupiny. Kromě Američanky a Shuai Peng má šanci na postup ještě Jelena Vesninová z Ruska.

Julia Görgesová na WTA Elite Trophy v souboji debutantek úspěšně navázala na deset dní starý triumf z halové akce WTA v Moskvě a vyhrála už šestý zápas v řadě. Mírně favorizovaná Němka v úvodním duelu Azalkové skupiny beze ztráty podání zdolala 6-1 7-6(5) slovenskou jedničku Magdalénu Rybárikovou, které oplatila čtyři roky starou porážku ze Cincinnati.

Görgesová v duelu se Slovenkou čelila jedinému brejkbolu. V úvodním dějství Rybárikovou celkem třikrát brejkla, na servisu sama ani jednou nezaváhala a Slovence povolila jediný game.

Ve skvělém výkonu pokračovala také ve druhém setu. Rybáriková se však o hodně zlepšila a začala Görgesové konkurovat. Němka si držela podání bez jakýchkoli potíží, naopak Rybáriková musela v sedmé hře likvidovat tři brejkboly a ve dvanáctém gamu odvracet první mečbol. Druhou sadu musel rozhodnout tie-break. V něm Görgesová přišla o vedení 4-1, ale zkrácenou hru nakonec zaslouženě získala poměrem 7-5.

Görgesová se tak posouvá na první místo Azalkové skupiny. Rybáriková bude zítra bojovat o uživení šance na postup do semifinále proti turnajové jedničce Kristině Mladenovicové. S Francouzkou nesmí ztratit set.

Anastasia Pavljučenkovová letos již potřetí a znovu ve třech setech porazila Angelique Kerberovou a ujala se vedení ve vzájemné bilanci. Ruská tenistka bývalou světovou jedničku přehrála 6-3 3-6 6-2 a minimálně do zítřejšího dne bude figurovat v čele Růžové skupiny. Postup do semifinále si může zajistit již zítra proti Australance Bartyové.

Pavljučenkovová šla hned v úvodu zápasu do rychlého vedení 2-0, o nějž však ihned přišla. Ani Kerberová ale nedokázala brejk potvrdit a Ruska už druhý náskok brejku nepustila.

Kerberová ve třetím gamu druhé sady odvrátila stav 0-40 na servisu a začala hrát mnohem lépe. Pavljučenkovovou přehrávala i na vítězné míče a v dalším průběhu druhého dějství byla lepší hráčkou.

Ve zlepšeném výkonu pokračovala také v rozhodujícím setu. Po rychlém brejku z úvodního gamu ale přišlo velké zaváhání. Dvojnásobná grandslamová šampionka na podání promarnila náskok 40-0 a vývoj utkání se kompletně otočil. Pavljučenkovová vyhrála čtyři hry v řadě, nečelila jedinému brejkbolu a dvouhodinový souboj ukončila již na returnu.

Pavljučenkovová si dnes připsala první letošní halové vítězství a dostala se do čela Růžové skupiny. Postup do semifinále si může zajistit již zítra v duelu s Australankou Bartyovou. Kerberová naopak i druhý letošní zápas v hale prohrála a z posledních pěti utkání má na kontě pouze jedno vítězství.

Středeční program na WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai zahájí turnajová jednička Kristina Mladenovicová a slovenská jednička Magdaléna Rybáriková. Start je naplánován na 8:00 SEČ. Po nich na centrální dvorec nastoupí Anastasia Pavljučenkovová a Ashleigh Bartyová. Středeční hrací plán zakončí souboj mezi Sloane Stephensovou a Anastasijí Sevastovovou.

• WTA ELITE TROPHY •
Zhuhai, Čína, tv. povrch (hala), 2,280.935 dolarů
úterní výsledky (31. 10. 2017)
• Bugenvileová skupina •
Vandewegheová (2-USA) - Shuai Peng (12-Čína) 3-6 6-3 6-2
Průběžné pořadí skupiny:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Vandewegheová 1 1 0 2-1 15-11 1
2. Vesninová 0 0 0 0-0 0-0 0
3. Shuai Peng 1 0 1 1-2 11-15 0
• Azalková skupina •
Görgesová (7-Něm.) - Rybáriková (10-SR) 6-1 7-6(5)
Průběžné pořadí skupiny:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Görgesová 1 1 0 2-0 13-7 1
2. Mladenovicová 0 0 0 0-0 0-0 0
3. Rybáriková 1 0 1 0-2 7-13 0
• Růžová skupina •
Pavljučenkovová (4-Rus.) - Kerberová (8-Něm.) 6-3 3-6 6-2
Průběžné pořadí skupiny:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Pavljučenkovová 1 1 0 2-1 15-11 1
2. Bartyová 0 0 0 0-0 0-0 0
3. Kerberová 1 0 1 1-2 11-15 0
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

22
Přidat komentář
Frick
http://www.womenstennisblog.com/2017/10/31/mandy-minella-gives-birth-to-baby-girl/
Reagovat
Frick
https://www.thesun.co.uk/sport/3962119/wimbledon-2017-mandy-minella-womens-doubles-while-four-and-a-half-months-pregnant/

Teda to už na ní bylo celkem dost znát. Docela se tomu divim, že měla odvahu hrát. I třeba soupeřka musela mít tehdy tehdy obavu, aby jí netrefila.

Tak uvidíme zda a na jaký úrovni se vrátí. Úplně bych se nedivil tomu, kdyby oznámila, že se k tenisu (nebo min. k singlu) už nevrátí.

V opačnym případě bych to viděl na začátek evropský antuky.
Reagovat
Dobry-den
Really? Název yako prase. Kdo tohle proboha vymyslel?
A proč ne třeba antůryjová? Nebo snad antůryjeová? Nebo antůryjeovová?
Reagovat
Frick
Pavljučenkovovovovovová?
Reagovat
kada.tom
škoda Shuai, že to nebyla schopna udržet, jinak spokojenost jak s porážkou Kerber (a hlavně tedy vítězstvím Nasťi) tak i s porážkou Čobolky, krásná práce od Görges :-))
Reagovat
tommr
ale v průběžným žebříčku se přesto posunula před Goergesovou, která dneska naopak vyhrála ...
To bodování ET (TM) je prostě na hlavu postavený. Já bych ty body za prohru zrušil a naopak bych trochu přidal na bodech za výhru ...
Reagovat
Fandina
Kdyby nebyly žádné body za prohru, tak by se z toho stal normální turnaj. Takhle je to bonus pro ty, které se umístily vpředu na žebříčku.
Reagovat
Hector21
a z jasného zápasu je zase blamáž...

Nastík mizí někde v Eluvianu hledat staré elfské bohy...tak nic no
Reagovat
Hector21
tfujtajbl
Reagovat
blixa
No vidíš! Brod je 20 kilometrů a ty taky už máš trenky u kotníků ... ;-) :D
Reagovat
Hector21
Kdyby u kotníků woe,
já už je měl dole.

Trapná chvilka poezie, výhra se počítá...
Reagovat
Ravik
twl ta Coco je kus hovězího ...
Reagovat
blixa
Co naděláš, ty seš zase kus skopovýho ... ;-) :D
Reagovat
Torn
Ale teda na to WTA ceremoniálu, co jsem viděl z fotek, jí to docela seklo. :D
Reagovat
Ravik
seknout jí to může, ale to nemění nic na tom, že je to kráva
Reagovat
blixa
Řeklo tele ....
Reagovat
slacker
reklo bolsevicke prase
Reagovat
tommr
a pokračuje ve svý krasojízdě. Přeju jí tady úspěch ... :)
Jinak je docela zajímavý, že šlo o zápas německý a slovenský jedničky. Kdo by něco takovýho ještě na začátku roku moh předpokládat když tou dobou byly Kerberová a Cibulková na vrcholu. Goergesová ovšem po dnešku o post jedničky opět příjde (doufejme, že jen přechodně), protože Kerberová má jistý plusový body i za prohru ...
Reagovat
sprchon
Shuai začala dobře, ale CoCo se postupně zvedala a od 2. setu už byla lepší.
Od Jule to byla v prvním setu jízda, tak jsem zvědavej, co bude dál. :)
Reagovat
sprchon
Nakonec moc hezkej zápas od obou. :) A jsem rád, že Jule pokračuje na tý vítězný vlně. Baruna by to mohla mít podobně, ale proti CoCo to bude hodně těžký, dneska se do zápasu celkem rychle dostala a vypadá to, že to ve Zhuhai slušně lítá...

Teď Angie vs Nasťa, zápas, na kterej jsem se těšil nejvíc. Uvidím jen první set, ale lepší než nic. :)
Jinak vtipnej je ten elektronickej los před zápasem. No vtipnej... Nelíbí se mi to, zůstal bych u normální kovový mince.
Reagovat
tommr
Bára ale s Vandewegheovou hrát nebude. Ve skupině má Stephensovou a Sevastovovou ...
Reagovat
sprchon
A jo, pardon. Překoukl jsem se. :) Se Stázkou by si mohla poradit a kdo ví, jak je na tom teď Sloane. ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist