Nachází Thiem na antuce herní pohodu? Zahraje si o první semifinále v sezoně

23. 2. 2017, 08:26
Aktuality 30
ATP RIO DE JANEIRO - Dominic Thiem vyhrál i svůj druhý letošní zápas na antuce ve dvou setech. V Riu de Janeiro si znovu poradil se srbským soupeřem, když porazil Dušana Lajoviče. O první letošní semifinále si druhý nasazený Rakušan zahraje s Argentincem Schwartzmanem.
Dominic Thiem (© rioopen.com)

Dominic Thiem si letos znovu naplánoval velkou porci turnajů a nebojí se ani rychlých změn povrchů a klimatického prostředí. V lednu si dal tři turnaje v Austrálii, v posledních dvou týdnech absolvoval dvě akce v evropských halách a nyní už hraje na antuce v Jižní Americe. A příští týden bude hrát zase na tvrdém povrchu v Acapulku.

Nyní však doufá, že na antuce v Riu de Janeiro, najde formu, která je v úvodu sezony na hráče Top 10 mizerná. Zatím se mu to daří. V úterý si pouhé čtyři dny po překvapivé porážce na tvrdém povrchu v hale v Rotterdamu poradil s Jankem Tipsarevičem a ve středu přehrál i dalšího Srba Dušana Lajoviče. 

Třiadvacetiletý Rakušan Thiem v zápase odvrátil všech šest brejkbolů a zvítězil 6-2 7-5. O tři roky staršího Lajoviče porazil 2-0 na sety i ve třetím vzájemném duelu

"Dnes to byl velmi slušný výkon. Jsem opravdu rád, jak jsem proti kvalitnímu soupeři zahrál," pochvaloval si Thiem.



Osmý hráč světa Thiem letos startuje na šestém turnaji a zatím má bilanci 9-5. V Brazílii ho nyní dělí jediná výhra od teprve druhého semifinále za posledních 8 měsíců, během nichž dosáhl nejlepšího výsledku loni v září, kdy si zahrál finále v Métách. 

O nejlepší výsledek za uplynulých pět měsíců si Thiem zahraje s Argentincem Diegem Schwrtzmanem, s nímž vyhrál předloni v Miami i loni právě v Riu po dvou vyrovnaných setech.

Albert Ramos prohrával ve vzájemné bilanci s Fabiem Fogninim 0-9, během pár měsíců však dokázal Itala dvakrát hladce porazit. Včera na antuce v Riu de Janeiro španělský tenista vyhrál nad předloňským finalistou 6-2 6-3 a postoupil do čtvrtfinále, ve kterém se utká s Argentincem Nicolasem Kickerem.

• ATP 500 RIO DE JANEIRO •
Brazílie, tv. povrch, 1.439.995 dolarů
středeční výsledky (22. 02. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Thiem (2-Rak.) - Lajovič (Srb.) 6-2 7-5
Ramos (5-Šp.) - Fognini (It.) 6-2 6-3
Kicker (Arg.) - De Greef (Belg.) 6-3 6-3
Schwartzman (Arg.) - Delbonis (Arg.) 6-4 7-6(1)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
mayday
Díval jsem se na jeho zápas s Herbertem v Rotterdamu a prekvapilo mě, jak byl celej zápas vzteklej, skoro po každým míčku gestikuloval a řval něco do publika...
Reagovat
George_Renel
3x vyhraje a je v laufu, 3x prohraje a je v krizi.
Jen novinářská senzacechtivost.
Reagovat
janek_da
pohodu nachází na 250
Reagovat
Herbert_Hoover
Rio je pětistovka..i když obsazením spíš ta 250ka no :)
Reagovat
janek_da
aha, právě.

To se zatra divím, že tam není Rafa. Co asi chystá?
Reagovat
Herbert_Hoover
Velký atak na hardový úspěch :)
Reagovat
Krisboy
Miami + IW double :)
Reagovat
Herbert_Hoover
no, to Miami bych mu konečně už přál :) dvakrát byl blízko..jednou schytal svou noční můru Kolju a jednou byl bez šance, když už byl na ústupu z formy..
Reagovat
Krisboy
Taky bych mu to přál, ale byl by to malý zázrak, kdyby se mu to povedlo. Ideální by bylo, kdyby v Indian Wells ve finále porazil Rogera a v Miami by si to prohodili :) A kdyby tohle moje přání náhodou rozbil p.Berdych, taky bych se nezlobil.
Reagovat
kada.tom
mně by se líbilo, kdyby "sunshine double" bral Andy :-)
Reagovat
turista
Úplně jsi zapomněl na to, že oba tituly tam obhajuje Novak. To si jako myslíš, že od předčasného vyřazení na AO spal a nic nedělal pro úspěšnou obhajobu těch titulů? Navíc jsou to tisícovky a v žebříčku vyhraných tisícovek Novak se 30 tituly z nich zůstává sám.
Reagovat
Krisboy
Tak popořadě: 1. Nezapomněl jsem, kdo obhajuje tituly. 2. Nemyslím si, že od AO spal a nic nedělal. 3. O počtu titulů z tisícovek nebyla řeč vůbec a ani já - ani nikdo jiný - se nepře o tom, kdo jich má nejvíc. Tobě už z toho Nol3ho fakt hrabe, jinak si tvoji reakci nedovedu vysvětlit. Když si znovu čtu svůj příspěvěk a tvoji hysterickou reakci na něj, vlastně se sám sobě divím, proč na to vůbec reaguju. Možná proto, že mám dobrou náladu :) Vzpamatuj se, chlape.
Reagovat
turista
Taky mám dobrou náladu. Jen se podivuju nad tím jak tady na TP s Novakem už nikdo nepočítá.
Reagovat
Krisboy
Proč myslíš, že píšu "malý zázrak", "ideální by bylo...", "kdyby Berdych", "přání" atd? Odpovím ti hned, než zase začneš hysterčit: Protože si, představit si to, uvědomuju, že to nezáleží jenom na nich a už vůbec ne na mě.
Reagovat
turista
Tak jsi mě tady dokonce 2x zpražil. Hmm...
Reagovat
janek_da
Tady se ale baví, že Rafovi přejou tituly a nejlépe s finále s RF.

Nebo to se má u každého přání explicitně psát, že velkým favoritem je i obhájce titulu Novak?

To mi připomíná dávné dialogy s Kvitovci.
já: Petra teď nehraje dobře.
kv: Co si to dovoluješ? Má dva tituly z W a ty jí už nikdo nevezme.
já: Na co reaguješ?
jiný kvitovec: vidím že je v diskuzi pořádně nablito
Reagovat
Krisboy
:DDD
Reagovat
Fandina
ty máš dost
Reagovat
Kozoroh
"Taky bych mu to přál, ale byl by to malý zázrak, kdyby se mu to povedlo. Ideální by bylo, kdyby v Indian Wells ve finále porazil Rogera a v Miami by si to prohodili."

Nerozumím ti - přeješ titul z Miami víc Rafovi nebo Rogerovi?
Reagovat
turista
Kozorohu, mě ten chlápek tady dnes 2x zpražil za to, že jsem si dovolil připomenout že Novak Djokovič bude obhajovat 2 tisícovky a ještě mě obvinil z hysterie. V téhle zemi mnoho lidí Nolemu asi nefandí. Ale jeho procházka po deštivém kurtu s půjčeným deštníkem na RG 2016 s úsměvy byla fakt dobrá, lepší než sveřepé pokerface většiny světových hráčů.
Reagovat
Krisboy
Ano, tvoje reakce na můj nevinný příspěvek byla přehnaná až hysterická.
Reagovat
Kozoroh
Nehádejte se pánové. Za mě bude ideální, když Novak oba tituly v USA obhájí. A když ne, tak holt Můra navýší náskok v žebříčku. A to nechce ani jeden z vás, nespa?
Reagovat
Krisboy
Takhle: ve finále IW by Roger porazil Rafu, ve finále Miami by porazil Rafa Rogera. Jasné? Ale už toho nechme, stejně si to tam rozdělí Novak s tím druhým, přičemž oba vítězové na cestě k titulu porazí p.Berdycha :)
Reagovat
Kozoroh
" no, to Miami bych mu konečně už přál :) dvakrát byl blízko..jednou schytal svou noční můru Kolju a jednou byl bez šance, když už byl na ústupu z formy.."

Pokud dobře počítám, Rafa byl blízko k zisku titulu z Miami dokonce 4x:
2005 - prohra s Rogerem z vedení 2:0 na sety, když se ještě finále Masters hrálo na tři vítězné
2008 - porážka od Kolji tuším v dvou setech
2011 - prohrál těsnou bitvu s No1em, kterou rozhodoval TB
2014 - na No1eho nestačil ve dvou setech

Finále se u Rafy opakují v tříletých intervalech, tudíž by o trofej měl bojovat právě letos.
Reagovat
Herbert_Hoover
Však jistě, dvakrát byl blízko + 1x prohra s Koljou a jednou s Nolem, když začínal být na ústupu, jak jsem psal :)
Reagovat
Krisboy
Sestřih z toho finále 2005 jsem nedávno sledoval. Rafa tehdy téměř neznámý mladík, Roger neotřesitelná jednička. Komentátor po zápase říkal něco v tom smyslu jako: Král zůstává na svém trůnu, ale zapamatujme si jméno Nadal, jistě o něm ještě uslyšíme. Že to bylo cca dva měsíce před jeho prvním titulem z Roland Garros připomínat nemusím :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo, taky jsem si to nedávno připomněl :) stejně jako další jejich velká finále, to byl tenis :))
Reagovat
turista
Tenis to byl sice hezký, ale nedávné časté djokomurárny za ním kvalitou ani o kousek nezaostávaly.
Reagovat
turista
No jo, bohužel všichni hráči silní na antuce jsou z formy a Rafa tam není. Thiem se snad chytí.
Reagovat
kada.tom
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist