Nadal a Djokovič na úvod French Open vyhráli bez ztráty setu

1. 6. 2021, 23:48
Aktuality 60
FRENCH OPEN - Třináctinásobný šampion Rafael Nadal vykročil na Roland Garros za obhajobou titulu a ziskem rekordní 14. trofeje hladkou výhrou nad Alexejem Popyrinem. Australského tenistu na pařížské antuce porazil 6-3 6-2 7-6. Bez problémů postoupil i Srb Novak Djokovič. Světová jednička zdolal ve večerním utkání bez diváků Američana Tennyse Sandrena 6-2 6-4 6-2.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal měl v úvodních dvou setech hru pod kontrolou, Alexeji Popyrinovi nabídl jediný brejkbol, který ale odvrátil. Do problémů se čtyřiatřicetiletý Španěl dostal až ve třetí sadě.

V šestém gamu přišel o servis a prohrával už 2-5, dokázal se ale dostat zpět. Za stavu 3-5 nedovolil soupeři set dopodávat, odvrátil dva setboly a dovedl sadu do tie-breaku. V něm se rychle ujal vedení 6-1 a na třetí pokus pak zápas uzavřel.

Španěl, který před dvěma týdny triumfoval na Masters 1000 v Římě, se ve druhém kole střetne v den svých 35. narozenin s domácím Richardem Gasquetem (h2h 16-2).

Novak Djokovič zvládl historicky první zápas mužské dvouhry na Roland Garros pod umělým osvětlením soustředěně. Před prázdným hledištěm, v němž kvůli platným koronavirovým opatřením ve Francii nemohli být po 21. hodině žádní fanoušci, sice Tennysu Sandgrenovi nabídl ve druhém setu šest brejkbolů, všechny ale odvrátil a po dvou hodinách proměnil druhý mečbol.

Ve druhém kole se 34letý Srb, jenž minulý týden triumfoval na akci ATP 250 v rodném Bělehradu, utká poprvé s uruguayským antukářem Pablem Cuevasem.

Hned v prvním kole se nečekaně rozloučil finalista z Monte Carla Andrej Rubljov. Sedmý nasazený Rus, jenž na monacké antuce získal i skalp Rafaela Nadala, prohrál pětisetovou bitvu s Janem-Lennardem Struffem.

Německý tenista nastřílel během maratonského zápasu 63 vítězných úderů včetně 25 es a za 3:46 hodiny zvítězil 6-3 7-6 4-6 3-6 6-4. Rubljov mu pomohl 47 nevynucenými chybami a na loňskou čtvrtfinálovou účast v Paříži nenaváže.

• FRENCH OPEN 2021 •
Francie / Paříž, antuka, 34.360.000 eur
úterní výsledky (01. 06. 2021)
• Dvouhra mužů - 1. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Sandgren (USA) 6:2, 6:4, 6:2
Nadal (3-Šp.) - Popyrin (Austr.) 6:3, 6:2, 7:6 (7:3)
Struff (Něm.) - Rubljov (7-Rus.) 6:3, 7:6 (8:6), 4:6, 3:6, 6:4
Berrettini (9-It.) - Daniel (Jap.) 6:0, 6:4, 4:6, 6:4
Schwartzman (10-Arg.) - Lu Jen-hsun (Tchaj-wan) 6:2, 6:2, 6:3
Monfils (14-Fr.) - Ramos (Šp.) 1:6, 7:6 (8:6), 6:4, 6:4
Seppi (It.) - Auger-Aliassime (20-Kan.) 6:3, 7:6 (10:8), 4:6, 6:4
De Minaur (21-Austr.) - Travaglia (It.) 6:2, 6:4, 7:6 (7:4)
Karacev (24-Rus.) - Brooksby (USA) 6:3, 6:4, 6:4
Berankis (Lit.) - Humbert (29-Fr.) 6:4, 6:4, 2:6, 6:4
Cecchinato (It.) - Učijama (Jap.) 3:6, 6:1, 6:2, 6:4
M. Ymer (Švéd.) - Carballés (Šp.) 6:4, 0:6, 4:6, 6:2, 6:2
Bedene (Slovin.) - Mannarino (Fr.) 7:5, 3:6, 7:5, 6:2
Duckworth (Austr.) - Caruso (It.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:4), 6:2
Bagnis (Arg.) - Bonzi (Fr.) 7:5, 6:3, 6:4
Kohlschreiber (Něm.) - Verdasco (Šp.) 7:6 (7:3), 6:2, 2:6, 6:4
Gasquet - Gaston (oba Fr.) 6:1, 6:4, 6:2
Coria (Arg.) - F. López (Šp.) 6:3, 7:6 (7:4), 6:2
Cuevas (Urug.) - Pouille (Fr.) 6:3, 6:1, 6:3
Kwon Sun-u (Korea) - Anderson (JAR) 7:5, 6:4, 2:6, 7:6 (7:4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

60
Přidat komentář
sojka1
"antukova karikatura" Izzy opet postupuje, vyzdvihuji, ze ve trech, druhy set bez TB: 6:1! Come on!!!! :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, l11y kráčí za titulemsmile Jen mi není jasné, čím se na fu antuku tak namotivovalsmile
Reagovat
sojka1
cetl paddyho... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to nelze vyloučitsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Snad ho to ještě víc namotivuje na Tsipa smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Isner vždycky překvapí když to člověk nečeká, ale formu kterou chytil před Madridem by mu kdejaký kovaný antukář mohl jen závidět. Tsipík určitě není nadšený, že s ním bude hrát, je to dost o ústa ač má hráč formu jakoukoli, jak se přesvědčil i Nadal v roce 11. Stačí jít do dvou tiebreaků a hned může být člověk v háji, ale nejen to, John je teď výborný i na returnu, takže žádná slast proti němu aktuálně hrát, Tsip bude muset být hodně na pozoru.
Reagovat
dappe
Tak Laaksonen to má dobře rozjeté i proti Bautistovi...
Reagovat
peggy
Dva sety Rafa projel jako rychlik,ale ve třetím si musel mrknout.smile
Reagovat
Patik
Na Nadalových zápasoch je častokrát vidieť zaujímavé a krásne momenty napríklad keď dávajú reklamu na Rolexky a ukazujú momentky z Wimbledonu to je krásička..

Djokovič začal nekompromisne..lopty z jeho rakety mali oči..agresívne s dobrou dĺžkou párkrát sa ospravedlňoval za čisto trafené čiary..čiže krása..ja som spokojný..hlavne aby neskratoval niekde v QF alebo Semi..
Reagovat
Marduch
Třeba s natěšeným dudákem Lorenzem a jeho jednoručákem zabijákem smile
Reagovat
Amputace
To jsou vážně úmorné vyhlídky, že tady budeš zase celé RG prudit a otravovat pod každým druhým článkem. Škoda, že se na to nevykašleš stejně, jako tobě podobní ko.k.oti typu Petříka - ty RG očividně nebaví, tak sem ani nepíšou a nezas.írají to tady. Měl by sis z nich vzít příklad: stejně víš, jak to celé dopadne.
Reagovat
Patik
nevykašlem..pozerám Djokoviča a Federera predsa.. pozerám akú majú formu ako sa cítia ako sa pohybujú.. ich hru..ich tlačovky..ich vyjadrenia pocity..rozpoloženie..RG ma nebaví ale nieje na škodu ho pozerať je to akási nápoveda premňa..než nastúpia na trávu budem vedieť v akom sú stave..to či tu hrá Nadal to mi je fuck..za dva týždne bude všade len do počtu..ale keď tu vypadne tak samozrejme sa prídem zasmiať to si nenechám ujsť..veď čo si ma nedáš do ignoru a máš po probléme :)
Reagovat
Amputace
Zasmát? K smíchu bys byl možná tak ty, když tady už měsíc tvrdíš, jak na RG ztratí nanejvýš set. Jak tě vůbec může napadnout, že by byl v případě Nadalovy prohry směšný někdo jiný než ty? Jsi trapný debílko, nic jiného. Tvůj Roger bude do počtu už všude, tak si vybíjíš komplexy jinde. FH si alespoň dělá z Rogera srandu už deset let, ty jsi přilezl až v době, kdy je Nadal dávno za zenitem. Prostě demence. Nemáš na to, abys byl dobrý hater.

Ignor je k ničemu. Zamezí sice vidět obsah příspěvků nějakého uživatele, ale přesto lze vidět, že ten uživatel píše a prudí, navíc svým psaním a pruzením podněcuje další uživatele k reakcím (jako například teď mě). Výsledek je ten, že zasí.rá diskuzi kompletně celou. Ignor vůbec nic neřeší. Zvláště v tvém případě, protože ty jsi ten typ, kterému připadá, že všechny zajímáš a ke všemu musíš přidat své rozhřešení. Jenže nezajímáš absolutně nikoho. Nejde o samotné žvásty ignorovaného uživatele, ale o to, co rozpoutává.
Reagovat
Patik
To že sa snažím niekoho hejtovať je jedna vec..a druhá vec je že napriek všetkému čo som tu kedy napísal na Nadala...som nikdy nebol k nikomu tu osobný..nikomu z vás som tu nenadával neurážal osobnými útokmi a podobne.. čo sa o vás povedať nedá tak ma tu prosím neporovnávaj s nikým..ďakujem..ignore to vyrieši..pretože kedykoľvek uvidíš moje meno celú konverzáciu môžeš preskočiť..ako to robím ja..keď vidím pod ignorovaným blbú reakciu tak viem presne o čom daný človek píše a nevšímavo pokračujem ďalej..prípadne úplne zignorujem celú konverzáciu v ktorej figuruje.
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt trapárna. To tě baví? Já fandím Nadalovi, že bych ale čekal jen na to, jak Federer prohraje a já se mu půjdu smát tak bych si připadal jako naprostý id.ot. Jinak do počtu určitě nebudu a pokud zase vyhraje třeba USO tak to tě asi klepne co? Mě zajímá co budeš říkat pak. No určitě ho zase všemožně budeš shazovat. Co na to říct - trapný a ubohý.
Reagovat
Rafaeoli25
*nebude
Reagovat
Patik
neklepne ma..US Open je reálne a môže ho vkľude vyhrať..v poslednej dobe sa mu tam darí vyhýbať top hráčom..úprimne americký grandslam aj tak moc nemusím..celkovo aj Ameriku..jediné čo mám z Ameriky rád je sunshine double.
Reagovat
Rafaeoli25
A jak souvisí to, že USO nemáš rád s jeho relevancí? Protože pokud by teď vyhrál FO a pak třeba i to USO tak by tím pádem znovu ukázal svou komplexnost a byl by už na 22 titulech, na USO by se dokonce dělil o první místo s Federerem a Samprasem. Ono je to ale stejně jedno, bude kritizován i poté že, ani 30 GS by mu nepomohlo. Tak proč se vlastně namáhat s debatami.
Reagovat
sojka1
:-)))))) alespon vidis, jak umorne je celorocni! a kazdorocni! pruzeni a otravovani od "vaseho" FH.....
Reagovat
Amputace
S tím je alespoň sranda a má nějaký ostrovtip, tohle je obyčejná snůška ho.ven.
Reagovat
Amputace
Bez vtipu. To je to podstatné. Asi jako kdybych napsal: Roger je jen arognatní, namyšlená lama, která celou kariéru těžila ze slabé konkurence. Tak asi natolik vtipné jsou Paťovy hejty na Rafu. FH se čte alespoň s lehkostí. Věřím, že pro fanoušky Rogera to není snadné čtení a musí jim vřít krev v žilách, ale oproti Paťovi je to jako nebe a dudy, to snad poznáš. Navíc u P. se občas zdá, že se na ten tenis ve skutečnosti ani nedívá, natož aby někdy držel v ruce raketu. Hlavně s FH se člověk domluví, když na to přijde, s Paťou to nejde - je úplně jedno, jestli se s ním bavíš vážně, nebo s nadsázkou, pořád dokola jen mele ta svá ho.vna a zaběhlé stereotypy, které navíc o nic neopírá, vymýšlí si, vycucává si čísla z prstu - normální diskuze, ve kterých jsem tady viděl FH (který bezesporu Federerův hater je) mnohokrát, není jednoduše schopen.
Reagovat
Patik
Zdá sa že aj moje chabé hejty majú nejaký účinok keď sa rozplývaš pod každým mojím príspevkom..mňa osobne učili že hlúpejší je len ten kto reaguje na hlupáka..a nebyť trebárs teba tak tu takéto blbosti nepíšem ale vidím že si svojím fandením úplne zaslepený a baví ma ťa štelovať lebo viem že ťa to irituje..to je vlastne podstata hejtu nie ? trebárs tu k takej sojke by som si to nedovolil pretože ona neni zaslepený fanatik ako ty a rozumie sa tenisu..prečo by som mal byť zlý k ľudom ktorí sú dobrí..milí a majú triezvy pohľad na vec..
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi malý pes nesúci veľkú vetvu stromu, presne tak sa tváriš. Avšak nevieš, že si len Tajtrlík a vzdy budeš, ty nestastník.

A vytiahni hlavu zo sojkineho chutného zadočku, v tychto partiách nemas čo hladat.
Reagovat
gigin
Tam su já už.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
steve79
Proč noční zápasy začínají až od 21:10 ? Na US OPEN začínají v 19:00
Reagovat
Denis92
Lebo pred 21 je este svetlo :D A hra sa len jeden zapas, na rozdiel od USO ci AO
Reagovat
ipko
ale tie večerné zápasy o 21:00 majú dosť chabú atmosféru, robil Novak vôbec srdiečka?
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
paddy
Pokud Tsitsipas vyhraje, pak na kurtu nakreslí srdíčko a lehne si do něj po vzoru Kuertena smile

Rodí se New Wave, ať žijí kardiaci smile

https://www.youtube.com/watch?v=htkIO6FBJrs&t=229s

https://www.youtube.com/watch?v=BK23Kt4F0nM&t=98s

https://www.youtube.com/watch?v=ZGvC1bUJyg0
Reagovat
Rafaeoli25
Jo jednou to udělá, ale letos to ještě nebude smile
Reagovat
dako
Od Rafu to bolo klasické prvé kolo na GS. Už dlhšiu dobu v prvých kolách netlačí na pílu, hrá v podstate to, čo potrebuje a čo na súpera stačí. V podstate mal celý zápas pod kontrolou, no v treťom sete prišiel gem blbec a mohlo sa ísť do 4. setu. Rafa potom začal viac behať, vrátil aj loptičky, ktoré dovtedy "vypúšťal" a Popyrin sa pod ťarchou momentu vyhádzal.

Ja som s výkonom spokojný, v prvých kolách netreba čakať nejakú kanonádu, Rafa sa nebude zbytočne naháňať. On sám si dobre uvedomuje, že už nemá 25 a nepotrebuje dobehnúť každú loptičku a vyhrať každý set 6:2, hlavne v tejto fáze turnaja.

Richard by mal byť oddychovka.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak.
Reagovat
turista
Gasquet je oddychovka. Hrávali spolu už jako dorostenci. Gasquet byl experty považován za daleko talentovanějšího hráče než Nadal. Nemá však to co dělá Nadala tak úspěšným - zabijácký instinkt, mentalita šampióna a obrovská bojovnost. Proto je z něj pouze předkrm pro antukového krále.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale na jeho údery se lépe dívá...
Reagovat
turista
Gasquet hraje pohledný tenis ale proti Big 3 neškodný. Má hezký jednoručný BH, Který ovšem Rafa svým banana FH dokáže zneškodnit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
vedl 5:2 a set neuhrálsmile
Reagovat
Kozoroh
No1e nastřílel 33 winnerů, 5x prolomil Tennysovi podání a sám 6x odvrátil hrozbu ztráty servisu. Na úvod turnaje spokojenost.
Reagovat
turista
Ano. Spokojenost. Novak byl včera přesvědčivý. Sandgren hrál dobře.
Reagovat
dappe
Nevím, jak vypadaly první dva sety, ale ten třetí Popyrin až neuvěřitelně odevzdal, přitom to mohlo být ještě velmi zajímavé s výsledkem. Bohužel nebyl od stavu 5:2 schopný trefit kurt.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež som videl len tretí set a Nadal rozhodne nepôsobil presvedčivo. Katastrofálne podával a aj vo výmenách bol neistý. Djokovič večer pôsobil určite kompaktnejšie. Nadal sa musí zlepšiť.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
dappe
Bylo by zajímavé sledovat, jestli by byl čtvrtý set zase jasně pro Nadala nebo by se to zamotalo. Popyrin to zpackal, hlavně ty set pointy.
Reagovat
turista
Popyrin nemá tolik zkušeností z takových zápasů takže se nelze divit tomu, že důležité míče zpackal.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to zaujimavy hrac. Ma smolu, ze často vyfasuje otrasny zreb. Za posledných 6-7GS ho domov poslal dvakrat Medvedev, Berretini teraz Nadal.

Navyse mi je celkom sympaticky ako clovek, nicim neirituje na rozdiel od Stefanosa alebo Zvereva. Na GS vyhru to zrejme nikdy nebude ale niekde okolo 9-15 miesta by sa mohol usadit.
Reagovat
Rafaeoli25
Popyrin mi trochu připomíná Berdycha, na desítku určitě talent má, ale jestli se mu to povede nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Popyrin nemá tolik zkušeností z takových zápasů takže se nelze divit tomu, že důležité míče zpackal.
Reagovat
turista
Popyrin byl dobrý soupeř. Nadal měl ale zápas pod kontrolou.
Reagovat
Rafaeoli25
Podle některých ne tak úplně smile
Reagovat
turista
No v klíčových momentech zápasu zaúřadoval Nadalův zabijácký forhend a schopnost potrestat i zdánlivě bezvýznamné chvilkové zaváhání soupeře. V té schopnosti neztratit koncentraci ani na okamžik je Nadal asi nejlepší na okruhu.
Reagovat
Denis92
Nadal stratil servis v 3.sete - spomina sa to aj v clanku :)
Reagovat
Denis92
Nadal stratil servis v 3.sete - spomina sa to aj v clanku :)
Reagovat
Rafaeoli25
Přesvědčivé výkony od obou, Popyrin ale aktuálně těžší soupeř. Každopádně Nadalova lehkost na French je zase patrná, v Barce a Římě to prostě bylo upracované, tady hned v prvním zápase zjevná pohoda. Ano, nelze podle prvního mače soudit, myslím ale, že Nadal je na dobré cestě, v minulosti tam měl první kola méně přesvědčivá, i když nakonec triumfoval. Ostatní větší rivalové až na Tsipa (a Rogera) zklamání, Rublev out, Zverev pětiseťák, Thiem out, Medvedev sice dobré první kolo, ale jestli to znamená progres se ukáže až v dalších kolech. Co se tedy první osmičky týče, tak v prvním roundu přesvědčili Nadal, Djoker, Federer a Medvedev.
Reagovat
smazaný uživatel
Pri zjavnej pohode nečelíš setballu hneď v prvom kole, to je len taký môj odhad.

Aby si Rafa nestrihol 4. kolo z 2009, tentokrát so Sinnerom.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To by se ale musel hodně zlepšit i Janek.
Reagovat
expert69
Pravda, podle mě bude mít problém i s Monfilsem. První kolo byl podprůměrný.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak tak, ale Klaun asi tři sety nevydrží. Jestli se Janek zvedne, bude rád za jeden.
Reagovat
Rafaeoli25
Že ti v zápase nevyjde jeden servis game neznamená, že nejsi v pohodě přece, jinak servis šlapal a na returnu jako obvykle. První dva sety ho zjevně uspokojily. Připomenu roky 11 a 13 a megatrápení s Isnerem a Brandsem, tehdy to byla nepohoda.
Reagovat
dako
Presne tak, ja vôbec nevidím nejaký extra problém v jeho výkone, poprípade nejakú nepohodu. Hral v podstate to, čo potreboval. Potom prišiel jeden gem blbec na servise a ide sa z toho robiť dráma.

Presne 11 a 13 boli utrápené víťazstvá, kde mal Rafa reálne problémy a hral zle. Toto bolo klasické prvé kolo v jeho podaní.
Reagovat
Rafaeoli25
No jo, pro Forehanda je nepohoda skoro všechno, pokud nevyhraje tak max.6:2, 6:1, 6:2 smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist