Nadal a Muguruzaová jsou tenisty roku podle federace ITF

8. 12. 2017, 14:22
Aktuality 14
Španělští tenisté Rafael Nadal a Garbiñe Muguruzaová jsou podle mezinárodní federace ITF nejlepšími hráči letošního roku. Dva zástupci z jedné země získali ocenění poprvé po 19 letech, naposledy se to podařilo Petovi Samprasovi a Lindsay Davenportové z USA v roce 1998.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Nadalovi se v letošní sezoně podařil skvělý návrat po zranění, na Roland Garros získal 10. titul a přidal i další grandslamový triumf na US Open. Sezonu zakončil na postu světové jedničky před švýcarským rivalem Rogerem Federerem, jenž rovněž prožil po zdravotní pauze v roce 2016 senzační sezonu.

Jednatřicetiletý rodák z Mallorcy získal ocenění potřetí, Muguruzaová se z něj raduje poprvé v kariéře. V roce 2017 se blýskla vítězstvím ve Wimbledonu a na čas usedla i na tenisový trůn. Sezonu ukončila na druhém místě žebříčku za Simonou Halepovou z Rumunska, která na grandslamový titul stále čeká.

Nejlepším deblovým párem byli vyhlášeni Lukasz Kubot z Polska a Brazilec Marcelo Melo. Mezi ženami triumfovaly kariéru končící Švýcarka Martina Hingisová a Yung-Jan Chan z Tchaj-wanu, jež bude v nadcházejícím roce novou partnerkou Andrey Sestini Hlaváčkové.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

14
Přidat komentář
Mayo
Býk zaslúžene ale aj tak je to pseudoocenenie, ktoré nikoho nezaujíma. Radšej tie tituly.
Reagovat
peggy
Vamos, Muguruzove a Rafovi,opravdu to byli nejlepsi teniste roku a hlavne oba Spanele.Rafa to byl letos nejlepsi,nejmilejsi tenista sveta,ktery se nepovysuje a je to stale skromny Rafa,na rozdil od jinych.
Reagovat
Mayo
Narozdiel od Egoistu.
Reagovat
Pe3k
Roger o5 nejlepší, Rafa 05 nejšťastnější a Peggy o5 nejhloupější ;)
Reagovat
Kozoroh
A Pe3k o5 nejdrzejší :-P
Reagovat
Franky
vidno ze Djoker sa vracia Kozoroh nam pomaly odchadza z hostovania a z ally sa meni na enemy :)) kazdopadne dakujeme za hostovanie a pestre statistiky ktorymi obohacujes diskusie :) a viem ze v kutku duse mas rad Rogov tenis ;)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
blixa
Tak že koťátko, to je jasná věc ale Nadal ??? Nadal !!! No toto !!!
Reagovat
a.magerova
Žejo.... buď jen jedničky nebo jen dvojky, ale takový bordel?!!!

;-)
Reagovat
Predal
hlavne u mužov to ale je diskutabilné, avšak nadal zas ukázal najvačšiu bojovnosť na okruhu, šiel prakticky celu sezonu bojovne na doraz a ničomu sa nevyhýval.. Fedex zas lišiacky šetril sily a vynechal celu antuku, kde ako sám uznal na nadala nemá...kvôli tomu ale stratil šancu byť n1 a taktiež nedal nadalovi šancu byť v ich prípadnom vzájomnom zápase na antuke favoritom... za mna teda nadal zaslúžene..
Reagovat
smazaný uživatel
Diskutabilné pri tomto bodovom naskoku urcite nie :)
Reagovat
Roger_Federer
Jj, pri te konkurenci na antuce a RG a pavouku US, neni ocem diskutovat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, pri argumentoch ako "pavuk", ozaj nie je o com diskutovat. Jedine tak na zabavnu silvesttovskú tému s týmto tvojim arzenálom. Ty pavúk :)
Reagovat
Franky
a co pavuky na GS2003-2007? tam su tiez bezpredmetne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist