Nadal bez problémů přehrál Thiema a má 11. trofej z Roland Garros!

10. 6. 2018, 15:15
Aktuality 387
FRENCH OPEN - Rafael Nadal vyhrál pojedenácté v kariéře French Open a 11. triumfem z jednoho grandslamu vyrovnal rekord Margaret Courtové, která ve své éře vládla na domácím Australian Open. Dvaatřicetiletý Španěl ve finále porazil navzdory křečím v ruce 3-0 na sety Rakušana Dominica Thiema, získal celkově 17. grandslamový titul a zajistil si setrvání na postu světové jedničky.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal má za sebou další parádní sezonu na evropských antukách. Už posedmé v kariéře ji absolvoval s maximálně jednou porážkou a minimálně 22 výhrami, letošní bilanci na svém nejoblíbenějším povrchu má stejně jako loni 24-1.

Dvaatřicetiletý Španěl po triumfech v Monte Carlu, Barceloně a Římě ovládl pojedenácté v kariéře French Open. Zatímco loni zvítězil bez ztráty setu, letos prohrál jednu sadu ve čtvrtfinále s Argentincem Diegem Schwartzmanem.

V dnešním finále Nadal čelil Dominicu Thiemovi, který je jeho jediným antukovým přemožitelem za posledních 25 měsíců. Debutanta v grandslamovém finále ale přehrál snadno 6-4 6-3 6-2 a na pařížské antuce si s ním tak poradil potřetí během pěti let a opět 3-0 na sety. Vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 7-3.



Nadal měl ostré starty do všech setů. Na první ztrátu podání ještě dokázal Thiem odpovědět, a tak Španěl rozhodl hodinovou úvodní sadu až čistou hrou v desáté hře. Ve druhém a třetím setu už ale Rakušan odpověď na brejk antukového krále neměl.

Hrály se urputné výměny od základní čáry a Nadal v nich měl převahu. Udělal skoro o dvacet chyb méně než Thiem a dokázal získat body i voleji na síti.

Nadalovým fanouškům tak zatrnulo až ve třetí sadě a nevystrašil je jeho soupeř. Španěl za stavu 2-1 a 30-0 při svém servisu dostal křeč do levé ruky a vyžádal si nezvykle uprostřed hry ošetření. Vzal si prášek, protahoval si prostředníček a sundal obvaz, který měl schovaný pod potítkem. Vrátil se do hry a podání si udržel.

O přestávkách si nechával masírovat předloktí, ale na kurtu to na jeho hru nemělo vliv. Drobná zápletka přišla v samém závěru. Nadal vedl 40-0, ale nakonec dokázal využít až pátý mečbol, při kterém Thiemův return přistál v autu.


"Jsem šťastný, že jsem vyhrál. Trošku mě vystrašila křeč ve třetím setu, ale je hodně vlhko, soupeř hrál výborně a je to sport. Všem děkuji za podporu a je to jako sen, že jsem dokázal tady v Paříži vyhrát jedenáctkrát," řekl Nadal po zisku 79. titulu.

Nejvíce titulů z jednoho turnaje:
11 Nadal French Open
11 Nadal
Monte Carlo
11 Nadal Barcelona
9 Federer Halle
8 Nadal Řím
8 Federer Wimbledon, Basilej
8 Vilas Buenos Aires
7 Federer Dubaj, Cincinnati
7 Sampras Wimbledon

Nadal ve svém celkově 24. grandslamovém finále získal 17. titul a o tři zaostává za rekordmanem Rogerem Federerem. Právě s šestatřicetiletým Švýcarem si rozdělili tituly z posledních šesti turnajů velké čtyřky.

Na French Open, které mělo za posledních 14 let jen tři jiné vítěze, Nadal neprohrál 16 zápasů v řadě a parádní antukovou bilanci v zápasech na tři vítězné sety vylepšil na 111-2 (z toho 86-2 na FO). Obhájením Poháru mušketýrů si zajistil setrvání v čele světového žebříčku.

"Pamatuju si, jak jsem v jedenácti letech sledoval Nadalovu první výhru v Paříži v televizi a ani trochu nedoufal, že si s ním tady zahraju finále," řekl Thiem. "Přes zklamání z prohry mám za sebou skvělé dva týdny," dodal osmý hráč světa. 

Ovládnout jeden grandslam jedenáctkrát se v minulosti podařilo pouze Margaret Courtové na domácím Australian Open. Po sobotním triumfu Rumunky Simony Halepové poprvé od roku 1992 dokázaly vyhrát pařížskou dvouhru obě nasazené jedničky.

• FRENCH OPEN 2018 •
Francie / Paříž, antuka, 39.197.000 eur
nedělní výsledky (10. 06. 2018)
• Dvouhra mužů - finále •
Nadal (1-Šp.) - Thiem (7-Rak.) 6-4 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

387
Přidat komentář
Stan_Borowitz
dokáže si někdo představit jiný turnaj kategorie ATP, nemluvě vůbec o grandslamu, na kterém by sedmnáctiletý mladíček dokázal vyřadit aktuální světovou jedničku a trojnásobného držitele trofeje touto hrou:

https://youtu.be/BrV2CCWDwYM?t=1634

Jinak zajímavé je i to, že Chang se choval mimořádně nesportovně, hru všelijak zdržoval a kouskoval, aby Lendla vyvedl z rytmu. Například když se Lendl chystal na servis, normálně odešel se napít a asi půl minuty se nehrálo, než dopil a udělal si na baselině pár dřepů. Lendl pak zahrál první servis do autu a Chang spolu s lajnovým zařval "out", Lendl samozřejmě udělal dvojchybu. A tak dále a tak dále.

Zdá se, že i takové různé nesportovní projevy proti pravidlům jsou na RG nějaká tradice nebo co.
Reagovat
Krisboy
Becker ve Wimbledonu taky někoho vyfackal, ne?
A Chang byl vždycky šmejd, i Courier si na něj stěžoval.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky Lendla, mimo jiné :-) Ivan byl dobrej fackovací panák pro ty adolescenty, a to patří mezi historickou špičku. Boris ale udivoval a vyhrával spíš svou akrobacií na síti než pinkáním po trajektorii duhy...
Reagovat
Franky
katastrofa normalne by som prisiel na druhu stranu a opytal sa ho medzi 4 ocami aky ma problem ten minitenista
Reagovat
baggik
Dneska už by to neprošlo, by dostal napomenutí a trestný fiftýn.
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Rafa ! Gratulace jemu i jeho fans. Ta dominance na cihle je prostě brutální. Ve finále se de facto setkali dva nejlepší současní antukáři a ten první toho druhého přehrál rozdílem třídy. Oba celkem bez větších potíží došli do finále, ale to bylo jednoznačně na straně zkušenějšího Rafy, což se dalo očekávat.

Možná bych Rafovi doporučil trošku regenerace, možná se i vyhnout trávě a zkusit to na betonech. Na trávě stejně nic neuhraje. Tam je těch potenciálních konkurentů mnohem více a může vyhučet s prvním slušnějším servismanem.

Četl jsem zde komentáře, že by bylo fajn, kdyby Rafa vyzval Rogera ve finále Wimbledonu, ale nemyslím si, že by tam Rafa došel. Tak daleko nebyl na trávě už roky a jeho hra na to prostě není stavěná. Ne, že bych mu nepřál úspěch na trávě, ale nevidím to ani na druhý týden z jeho strany. Antuka ho totálně vyždímala, takže já být na jeho místě, tak tu trávu odpískám, ale jak se rozhodne Rafa je druhá věc.

Každopádně krásný zápis do historie z jeho strany, který asi nikdo nepřekoná.
Reagovat
Mantra
Neni to můj nej hráč, ale přesto mu to přeji, klobouk dolů, tohle je další věc, která se během mého života píše do historie, a kterou mohu sledovat v přímém přenosu, je to fajn pocit i pro mě!! vamos
Reagovat
turista
Hater Djokoviče se ozval.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ta krec vystrasila Rafu asi solidne...za stavu 2:1 ve tretim...vypada to, ze nevedel vubec chvilu, co se deje...a bude dit...
Jinak, pry...pokud by to dal neslo levou, tak by pokracoval hrat pravou rukou...:)

https://elpais.com/deportes/2018/06/10/actualidad/1528625179_477426.html

Otazka tedy zni,...pro znalce Rafana.

On dokaze hrat pravou rukou?
Reagovat
Krisboy
Vždyť je pravák.
Reagovat
Stan_Borowitz
pochybuješ snad o tom?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak radeji se zeptam...:)
Reagovat
Krisboy
Nemáte na Rafu někdo telefon? Já že bych mu zavolal a vyzval ho. Nesmějte se, když ani ten Thiem na to nemá, tak kdo už ho má porazit?
Reagovat
Stan_Borowitz
Tohle jsem našel v mobilu, ale jestli ho porazíš, ode mne to číslo rozhodně nemáš: +34 971 84 50 22
Reagovat
Krisboy
Díky kámo, na tebe je spoleh. Dám vědět, jak to dopadlo. Předpokládám, že Rafa se tím výsledkem chlubit nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
No na tohle cislo se uz nedovolas... Stan si ho neaktualizoval. On aktualizuje jen cisla travaru...Murray, Fedex, Brown, 1111 a tak.

Spravne cislo je +34 668 850 902
...ale stejne Ti to nevezme.
musis napsat nejprve SMS:
Heslo je pocet vyhranych GS
pocet vyhranych Masters
pocet vyhranych 500stovek
pocet vyhranych 250tek

pak musis projit prez test...10 otazek...
Reagovat
peRFect
:D
Reagovat
a.magerova
Gratulace Rafovi, je to pánes... ;-)

-------------------------------------------------------------

Neviděla jsem, zítra si dnešní přímý přenos naladím... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ja sa najviac tesim,ze reklama na Rafu ako No.1 môze bezat aj dalsi tyzden:),Roger bude utocit,ale v pavuku schytal Shapovalova a Kyrgiosa,holt si tu jednicku bude musiet zasluzit
Reagovat
Rafaeoli25
Reklama na něj jako No.1 je jistá nejmíň do USO řekl bych, on letos ve Wimbledonu min.čf myslím dá a nejen to, mohl by dát i finále. Každopadně má to výborné rozehraný, aby jedničkou zůstal až do příštího jara, tak snad na trávě, ale hlavně na hardu pořádně zabere jako loni, aby nebylo o čem :).
Reagovat
svetova.dvojka
zbytečné..., bylo to velmi nudné finále.
Reagovat
D.A.N
A ještě jedna poznámka netušil jsem, že jste takoví Nostradamové Nadalisti, že vidíte do budoucnosti, takže vám fandím upřimně:-))
Reagovat
Ondra979
tak to vis, ted pod dojmem triumfu z RG v nem vidi i travnateho terminatora. No uvidime, stat se muze leccos, ja bych si takove finale klidne dal, ale vubec si netroufam tipovat, jestli k nemu dojde
Reagovat
D.A.N
Tak Brown je fantastický travař to co umí se Rafovi může jenom zdat jsou to nadherné věci a cit to Rafa má jen sílu a Fuentesovu fyzičku.
Reagovat
smazaný uživatel
Opitý jak Dán.
Reagovat
Rafaeoli25
Brown umí tak úžasné věci, že to nikdy nestačilo ani na čtvrtý kolo na grandslamu, tak jó no :D.
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to holt smolař, no. Skoro pořád je zraněný. Kdyby neměl tak chatrné zdraví, měl by 11 titulů z Wimbledonu už dávno.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já si z něj nechci dělat srandu, to ne, občas něco předvede, je to bavič a takoví do tenisu patří, mám ho rád, ale strhávat přes něj kvality Nadala je ubohý, Nadalovy rotace jsou taky něčím zcela nevšedním, co nikdo jiný neumí, takže tvrdit, že za jeho úspěchy může pouze fyzička může jen totální hlupák.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tož to je bez debat, že Rafa je o míle lepší než Dustin, nicméně jej ještě ani jednou nedokázal v přímém měření sil porazit. To jsou ty ošidné H2H statistiky...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak kdyby Brown byl schopný hrát kvalitněji i jinde než na trávě a hráli spolu jen na antuce a hardu tak by bilance byla např.10:0 jak víme, jako třeba s Gasquetem. A taky kdyby s ním hrál ve Wimbledonu 2008 nebo 2010 tak by to taky vypadalo jinak než v r.2015. Jak říkám, Browna mám rád, jen není fér skrze něj nebo Rosola snižovat Nadalovu vyjímečnost. Je to asi jako kdyby chtěl někdo snižovat Federera, protože ho porazil na antuce třeba Volandri.
Reagovat
spaniel
O čem pořád tocis? Nechápeš psanemu textu? Byla to reakce na příspěvek níže. Nikdo tady Nadala nesnizoval, právě naopak, Nadalovec shazoval Browna, úplně bezdůvodně. Ale to je Vaše klasika...abyste Nadala dostali výš, musíte někoho shazovat. To už tu bylo mockrát, hlavně od klaunhenda.
Reagovat
Rafaeoli25
Já tedy nikoho lacině nesnižuji, rozhodně ne, jinak to dělají někteří zástupci obou stran.
Reagovat
Amputace
spaniel: "Nikdo tady Nadala nesnižoval..."

Začátek vlákna: "Tak Brown je fantastický travař to co umí se Rafovi může jenom zdat jsou to nadherné věci a cit to Rafa má jen sílu a Fuentesovu fyzičku."

:)
Reagovat
spaniel
Svatá pravda. 99% tenistů se o tom může jen zdát.
Reagovat
Ma3ek
Pozeral som schválne highlity z Brownom 2015 ako mohol s takým luzrom prehrat a nebolo to žiadnym zazračným vykonom Browna Rafa vtedy bol dost mimo preto hovorim ak sa dobre pripravi podobný srandisti nemožu mat šancu
Reagovat
spaniel
No, titul srandista zatím patří tobě...
Reagovat
gigin
:D
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak, Nadal v r.2015 byl v největší krizi svý kariéry a na trávě se to ukázalo nejvíc, porážka s Kyrgiosem o rok předtím zasloužená byla, tam byl ve formě a Kyrgi byl prostě lepší, ale Brown by ho neporazil kdyby nebyl ve slabší formě.
Reagovat
Stan_Borowitz
že ve večerních sportovních zprávách na komerčních TV stanicích byla zpráva o RG až někde na periferii, bez obrazového sestřihu, a začínalo se informací o tom, že titul v ženském deblu získaly Krejčíková se Siniakovou, a pak byla jen suchá zmínka že jedenáctý titul v mužském singlu získal Rafa.

Trochu se mi zdá, že atraktivita tenisu pro diváky minimálně u nás začíná upadat.
Reagovat
a.magerova
Tak na to schválně teď koukám a teda... v hlavní zpravodajské relaci čili né ve sportovní, byla téměř dvouminutová reportáž z Paříže.... uvedl TO Petr Suchoň, manžel tenistky Kláry Koukalové... ;-)

Mistrovství světa kníračů a vousáčů, zúčastnilo se 60 soutěžících v 6 kategoriích.... TOMU fakt Rafa nemohl dnes konkurovat... :-/
Reagovat
Stan_Borowitz
To rozhodně nemohl, takový výstavní plnovous nebo knír, to chce léta dřiny a odříkání, hlavně nudlových polívek...
Reagovat
a.magerova
No... napadá mě i jiné odříkání... jakože když lechtá, to taky není nadvakrát... ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Njn, někdy to může zafungovat i jako suchý zip, když muž jde a žena nejde s dobou, a to pak fest problém...
Reagovat
peRFect
Je to jen proto,že nova nemá vysílací práva.Kdyby měla atp,anebo rg tak tam bude 75% času sportovních novin tenis (uvidíš jakmile se rozběhne wimblas).Je ro stejné např s f1, či jinými sporty.Komerční televize=nova (prima ani sport nemá) je bulvární televize,sportovní výsledky jsou až druhotné.Proto tam raději dají vysypaného ovieho ve fontáně se stanley cupem (páč práva na nhl maji žejo) :)
Reagovat
spaniel
Výsledek očekávaný. Docela dlouho jsem přemýšlel zda koukat nebo jít hrát golf, nakonec jsem zvolil to druhé a dopadlo to bohužel jak jsem čekal. 11 titulů z jednoho GS už nikdy nikdo nedá podle mě. Jestli ano, bude to pravděpodobně opět antuka. Nevěřím, že Rafa ještě nějaké přidá, ale odepisovat někoho z nich dvou je na facku od karmy, takže žádné definitivní ne si říct netroufám. Koukám ale že z kanálu po roce vylezla i teplá krysa Rafaeoli a hned to tady zacákal. Prý ještě 4 RG a aspoň po jednom z ostatních GS. To je vysloveně komické.
Reagovat
jackiec
tak ty jsi dobrý komik, nadal úplně v pohodě přidá další min. 3 tituly z paříže, jediným jeho soupeřem je zdraví. pokud bude zdravý není nikdo kdo by ho na cihle dokázal na tři vítězné sady porazit, max. balkánec v životní formě. dnes se ukázal rozdíl mezi ním a thiemem co týče mače na 2 nebo 3 sety, rakušan mu dělal akorát sparinga a za rok to nebude jiné.
Reagovat
spaniel
Jistě, až na věky věků.
Reagovat
Rafaeoli25
Já vím, že tě taková představa děsí, tak se hezky obávej, i to, že o tom musíš přemýšlet mě těší :). Jinak tomu titulu z Wimbledonu bohužel moc nevěřím, ale těm čtyřem z RG a jednomu z AO nemám důvod nevěřit, doufám, že se to povede a jeho haterům pak definitivně praskne cévka, za ty kýble hnoje co na něj za ty roky vylili si nic jiného nezaslouží, asi tak :).
Reagovat
spaniel
Ještě že mě velice zajímá co mne chceš říct...běž mluvit k plakátu...a na shledanou za rok.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já se raduji z jeho úspěchů, ano, z jeho úspěchů. Nemám potřebu tu exhibovat xkrát do měsíce a když přijdou porážky tak tu nebudu brečet. Ale je to pozitivní vyhranění víš, nikdy by mě nenapadlo sem chodit a flusat na Federera když se mu něco nepovede, to nedělám a nedělal jsem to nikdy jak dobře víš. Tak nevím kdo je krysa, já jí asi nejsem, když nejsem ničí hater.
Reagovat
Stan_Borowitz
pochybuješ snad o tom?
Reagovat
Stan_Borowitz
Sorry, sem to nepatří...
Reagovat
Denis92
Rafael Nadal and Roger Federer have combined to win the last six Grand Slam events.

They first accomplished that in 2006.

It's now 2018.
Reagovat
Denis92
On the 50th anniversary of the Open Era, an eye-popping stat: Federer (20) and Nadal (17) have won 37 of the 201 men's Grand Slam tournaments in that time.

That?s 18.4%. Pretty absurd.
Reagovat
Tornes
Vyhrát 6 GS po sobě se v Open éře povedlo celkem 6x. Jenou to byla dvojice Laver (5) - Ashe (2) s celkem 7 GS po sobě, poté Borg (5) - McEnroe (4) s 9 GS, poté Federer (8) - Nadal (3) s 11 GS (2005-7), poté opět Federer (3) - Nadal (3) s 6 GS (2008-9), poté Nadal (5) - Djokovic (4) s 9 GS a teď opět Federer (3) - Nadal (3) se 6 GS. Tedy ze 6 případů, kdy se to stalo, to odkázala dvojice Nadal-Federer...
Reagovat
Denis92
Gratulacia Rafovi k dalsiemu RG..uz som aj stratil prehlad v tom, kolko ich vlastne vyhral :) Turnaj a vlastne cela antukova sezona dopadla presne podla ocakavania. Nadal vyhral takmer vsetko a obhajil si body z minulej sezony, co ho znova predurcuje na post koncorocnej svetovej jednotky.

Snad aj Roger zvladne svoju obhajobu na antuke. Koniec koncov, je na rade :)

2017 Australian Open - R.Federer
2017 Roland Garros - R.Nadal
2017 Wimbledon - R.Federer
2017 US Open - R.Nadal
2018 Australian Open - R.Federer
2018 Roland Garros - R.Nadal
Reagovat
Ma3ek
myslím že Roger nebude mat problém obhajit svoje body na antuke aj v buducej sezone:D
Reagovat
Denis92
Heh, preklep :) *Na trave.
Reagovat
smazaný uživatel
Pretože to má 86-2 a po dvoch dalsich vyhrach by to mal 100-2.

Viete si predstavit, že tá stovka by mala padnut v zápase prveho kola s Norom Gombošom?

Musí to mať nejakú pompéznosť predsa..
Reagovat
Rafaeoli25
A proč vyhraje i v letech 2021 a 22? Protože prostě Nadal :).
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslim, ze nejen RG19, RG20 (ikdyz tam mozna bude pauzicka pred dalsi snurou)
ale urcite RG21, RG22, RG23, RG24, RG25, RG26, RG27
Thiem ma asi smulu...bude se loucit s karierou na RG25, ktery vyhraje Rafa. (bude to asi takovy pripad Lendla a Wimbledonu)
Otazka je spis jestli RG28 jeste ovladne Rafa, a zda na RG20 bude prerusena serie...
Na RG27 se bude asi lamat chleba. 41 roku neni moc. Ikdyz se uz mozna zacne trosku k tem mickum spozdovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Ovsem RG28 by mohlo byt velke lakadlo, pokud by se nekde jednou ta serie pretrhla...mel by 20GS z Parize.
Kazdopadne na RG27 tam se bude ten chleba lamat urcite.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že RG 27 a 28 budou fakt ty klíčový, to už by taky Nadal neměl přece jen mít tu správnou motivaci, tu poslední bude mít asi v době svých čtyřicátin, i když tam to bude teprve ten devatenáctej titul, takže spíš se ta šance pro ostatní otvírá fakt až na tom FO 28, ale to už bude Thiem v důchodu, takže spíš ten Zverev a Tsitsipas no :D.
Reagovat
Stan_Borowitz
Fakt věříš v takový pokrok na poli chemie?
Reagovat
Rafaeoli25
Ne, v žádnou chemii, ale v zázrak přírody jménem Rafael Nadal, nezdolný terminátor v lidské podobě, nic víc, nic míň :).
Reagovat
turista
Navzdory vyjímečnosti Nadala jsou tyhle úvahy z oblasti scifi. Nadal hraje tak silový tenis, že jeho tělesná schránka to tak dlouho nemůže vydržet. Ještě 2 roky to asi půjde. Ale pak už to bude problém. Přece jenom Rosewall nikdy nebyl silový hráč, ale technický takže to opotřebení tam nemohlo být tak velké.
Reagovat
Ma3ek
Myslím že tento rok bolo evidentné že Rafa už rozmýšla čo bude dalej nebol ani zdaleka prinutený ist na doraz takže teraz by to chcelo hned sa pripravovat na dalšiu čast sezony minulý rok sa oslavovala dlho La decima teraz to neni také bujaré toto vítazstvo sa ocení až časom rokmi lebo je to neskutočný zápis do dejin ale v pritomnosti je Wimbledon a duel s Rogerom vo finale musi byt ciel myslím že Roger finále dá a myslím že jediný kto ho v nom može ohrozit je Rafa fakt neni na Tour žiadny skutočne žiadny tenista ktorý može teraz týchto dvoch porazit Thiem Zverev na Wimbledone nič to budu len do počtu a za nimi nič nikto Federer by mal bez problemov ist žiadny čilič Raonic Kyrgios niesu teraz nebezpečný na GS určite nie ani Querrey proste fakt nikto Murray je po zranení Djoker možno ani nepojde Karlovič sa može dostat do 3 tiebreakov v Halle ale určite nie na Wimbledone inak fakt nikto absolutne nikto Rafa ma tých superov na trave vela preto by sa mal od zajtra hned začat pripravovat lebo teraz je Wimbledon ciel čislo 1 želám si štvrtfinale a tam je to už iný level v jeho podaní hlavne už nie prehry so srandistami v prvom týždni. Ked tak nech prehrá s Federerom vo finale to berem ale títo ostatní nech už sa nezopakuje .
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa mal BB pri Mullerovom servise, ten mal druhý servis, ktorý mu zahlásili do outu, Nadal ziskava po dvojchybe break v piatom sete.

Jastrab vsak ukázal, ze to bola lajna, Mullerovi podla pravidiel vrátili dva servisy, samozrejme zaznamenal priamy bod, bb odvrátil a zápas vyhral..

Rafa má proste na W. aj pech. Prehral tam kopec TB (Kyrgios, Darcis) Muller 5-seták, samozrejme on je náchylný prehrat tak s 10 súpermi a dalsimi 10 je to otvorené, ale mohol by mat napriklad tento parizsky pavuk aj v Londýne..Bude potrebovat stastie a zlepsit servis.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale kde má megapech, to je AO, ještě víc tam než ve Wimbledonu :(.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to áno.

Vo W má pech dosiahnut fázu, kde má megapech :)
Reagovat
Rafaeoli25
Abych byl s Nadalovou kariérou úplně spokojený tak by měl vyhrát ještě čtyřikrát FO, jednou tu Austrálii a jednou i ten Wimbledon a natáhnout počet tydnů na No1 na aspoň 250 týdnů, pak teprve budu moct klidně spát :).
Reagovat
Ma3ek
najkrajšie by bolo finale W 18 teraz s Rogerom ja ako fanušik Rafu budem fandit Rogerovi nech dojde do finale a to isté očakavam aj od fanatikov a vo finale sa tu pozabijajme pouražajme tam na život a smrť to chcem proste to je pre mna boj o post 1 zoči voči a nie tieto virtualne hry v Rotterdame alebo teraz v Stuttgarte potom nevyhrám halle a zase zmena však to je o čom zoči voči si to rozdajte chlapci to chcem aj my tu tiež priamo proti sebe :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mne postači, keď bude do 2024 zdravý. Tým pádom si myslim, ze bude stále hrat, dufam ze o tituly a lucit sa na OH na kurte PCH..To by bola pekná bodka. Odvazne, viem :)
Reagovat
Rafaeoli25
Proč odvážný, v prosinci říkal, že chce vydržet ještě aspoň pět let a pokud chce hrát znamená to, že chce vyhrávat, jinak by to dělat nechtěl, já bych taky rád, aby to bylo až v r.24, budu ale rád i za ten r.22, pokud se s kariérou rozloučí 15 titulem z FO a aspoň 23.celkově :).
Reagovat
Ma3ek
Ano ale povedzmi si na rovinu že W12 s Rosolom nebol uplne ok fyzicky to isté 2014 už mal toho dost s Kyrgiosom čo sa ukazalo v zavere sezony a čo poznačilo 15 aj 16 najhoršie roky v kariere preto teraz priprava bude doležite Wimbledon by mal byt priorita podla mna tam pojde o všetko pripomina mi to roky pred W 08 kde jednoducho musel vyhrat aby sa stal svetovovu jednotkou nie len na papieri potom ked tam uspeje može sa vysrať na Cincinnati aj Montreal tam tuším obhajuje jedno semifinale to kašlat ten post svetovej jednotky je aj tak vidime aký skorej virtualny ako realny chcem velké finale kde sa zoči voči o ten skutočný post 1 pobiju
Ja myslím že tento rok nestratil na antuke tolko síl hlavne psychicky a može sa hned pripravovat a po W si dat oddych lebo toto je podla mna teraz ciel minulý rok vyhral po FO 14 Po dlhom čase Grand slam tak tam bol oslava a oddych na mieste a mohol chytat ryby na Mallorce :D ale teraz ide už kariera oboch skutočne do záverečného finišu a tuto šancu by nemal premrhat ani jeden z nich nemaju sa šancu stretnut nikde inde ako vo finale a myslím že Roger to da a Rafa zaleží hlavne od neho ako sa pripraví lebo teraz ani tí hnusní servismani niesu vo forme a nebezpeční nikto z nich takže ak sa pripraví dobre a nebude mat neuveritelnú smolu na najlepší den supera v roku alebo kariere musia hrat spolu finale
Reagovat
smazaný uživatel
No bodaj by. Ja Nadalovi proti Rogerovi verim vsade, z princípu :)

Ale forma Federera je uplny otaznik, kludne moze vyhučať s hocikým, alebo vyhrat bez straty setu. Na W. ocakavam nejaky ostry stret, uz je to nejaký ten piatok, kedy sa velka trojka/stvorka stretla medzi sebou...

Nadal mal minuly rok lepsiu sancu nieco na W uhrat, tento RG bol vyhraný viac zozadu oproti vlanajsku. Ale mozno motyka vystrelí. A inak suhlasim, minuly triumf bol omnoho emocionanejši, aj pre fans, naozaj to plati, ze po dlhej prestavke si ten titul vedia ludia vazit.
Reagovat
Ma3ek
Presne aj ja mu verim že by ho porazil vo finale a obhajil ten skutočný post 1 lebo vieš ako buduci pondelok može byt zas zmena Federer dojde na tej 250 v Stuttgarte do finale a je zmena nevyhrá Halle a zase a koho to zaujíma?:) Nech si to rozdajú na kurte tam v priamom suboji nech sa rozhodne kto je lepši. Forma Federera je otazna teraz ale on sa rozohra je oddychnutý a neni žiadny super fakt skušal som rozmýšlat a nikto ma nenapada Rafa ma problémy na tráve s vela hráčmi ale ked silou mocou chcel dokazat svetu že antukar španiel vie vyhrat a porazit Federera na trave a stat sa skutočnou 1 tak sa dokazal pripravit myslím že teraz je situácia rovnaká v nastaveniach mysle ako pred 10 timi rokmi..
Reagovat
Patik
Koncovku zápasu som nevidel..ale veľa ľudí tu píše že tú koncovku zvládal po fyzickej stránke dosť ťažko že mal kŕče a celkovo že išiel už z posledného..mohlo by to veľa napovedať o tom ako natom je a bude po zvyšok sezóny..vzhľadom nato že mal pauzu po zranení na AO..keď sa to tak vezme za celé tie antukové turnaje nenarazil na príliš ťažkých súperov teda okrem Madridu a finále Ríma..ale tento rok mal na RG jeden z najlahších losov za niekoľko rokov keďže vačšina top hráčov bola v spodnej časti pavúka ..i napriek tomu turnaj zakončil teda v kŕčoch s náznakom zranení..to môže veľa napovedať.
Reagovat
Rafaeoli25
Měl křeč v prstu, asi z příliš utažený omotávky, rozhodně ne z únavy a to je rozdíl, pusť si záznam jak dobíhal balony až do konce a jak Thiem a zjistíš jaká byla realita.
Reagovat
dappe
Ty jsi jako fanoušek Nadala neviděl, že byl v závěru totálně vyčerpaný? Ty křeče byly z únavy a těžkých podmínek na kurtu, v závěru už i rychleji podával a hrál více v kurtu, pravděpodobně cítil, že to musí, co nejrychleji dorazit. Vždyť při té shodě na servisu posledního gamu nevypadal vůbec dobře.
Reagovat
Rafaeoli25
Mně tedy unavený rozhodně nepřišel, Thiem na tom byl hůř. A ta křeč z únavy prostě nebyla.
Reagovat
dappe
Tak ok. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Grogy byl Zverev v čf, to bezpochyby, grogy byl Nadal na konci pátýho setu finále AO 12, ale grogy nebyl Nadal dnes ve třetím setu.
Reagovat
mats23
krč mal v ruke, nič to nemusí znamenať...
Reagovat
turista
Není důležité, že toho měl Rafa v závěru dost. Důležité je, že úkol, který si dal před turnajem vyhrát pojedenácté RG splnil.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafa, na haluz, obhájil každý jeden antukový bod. A v podstate do USO by mal mať na čele klud. Jedine, ze by na haluz obhájil každý jeden bod z trávy aj Roger. Ale blesk nikdy neudrie dvakrát na rovnaké miesto..

Kazdopádne si vytvoril skvelu vychodiskovu pozíciu aj pre koncoročnú jednotku, o ktorej sa reálne bude rozhodovať len medzi 3 tenistami, za urcitých okolnosti moze karty zamiesat Novak, ale musel by vyhrat USO a TM.
Reagovat
Rafaeoli25
O jedničce se rozhodne nejvíc na USO, Nadal má nejlepší výchozí pozici jako loni, Federer musí vyhrát celou trávu, no a Zverev je velký otazník, nevěřím mu, letos ještě ne, příští rok možná vzhledem k tomu, že objíždí takový kvantum turnajů, bez úspěchů na GS mu to ale půjde ztuha. Djoker by musel zabrat tak moc, že je to až scifi a v Paříži ukázal, že se pořád ještě nevrátil, u něj to moc optimisticky taky nevidím.
Reagovat
Gulbis
Nadal může v klídku vyhrát ještě min. 3x RG
Reagovat
gigin
No hlavně ty teď v klídku poraz Vanniho, blbečku.
Reagovat
Rafaeoli25
Já s ním souhlasím, třikrát by to ještě měl dát určitě.
Reagovat
Nola
:DDD

Rafaeolimu niekto stoji na kabli, vobec sa za tie roky nezmenil :D
Reagovat
gigin
Jj, :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky si myslím, že to vůbec není vyloučené. Na rozdíl od Forehanda ale nevidím jako hlavního soupeře na antuce do budoucna Thiema, ale Sašu Zvereva (pokud tedy Diego Schwartzmann zázračně nepovyroste o deset čísel).
Reagovat
smazaný uživatel
Diego hral v tom prvom sete ako malý Boh. Keby vyrástol o 10 čísiel, strácal by v iných oblastiach, dobrý je taký aký je.

Ja si myslím, že hlavný súper Nadala v Paríži je stále Djokovic.
Reagovat
Rafaeoli25
Nadalovym soupeřem v Paříži po odpadnutí Djokera je už jen a jen zdraví :).
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud se vrátí na původní výkonnost, tak bezesporu. To je ale velká neznámá. Klidně to taky může po AO zabalit, stačí pár smolnejch porážek na hardech, zejména právě na AO.
Reagovat
turista
No Djoker je stoprocentně nejtěžší soupeř Rafy Nadala na antuce. Ve finále by kladl mnohem tužší odpor než Thiem, který sice nehrál zle, ale když o něco šlo tak udělal hloupou chybu zatímco pokud dnes chyboval Nadal tak to bylo v okamžiku kdy o nic nešlo. Novak bohužel momentálně občas nesplní rutinní povinnost a tou bylo tady porazit Cecchinata.
Reagovat
gigin
Já už jsem požádal pana Turka z filmu Hop a je tu lidoop.
Reagovat
turista
To už by ale bylo kontraproduktivní pro motivaci ostatních hráčů na antuce.
Reagovat
peRFect
Velká gratulace nejlepšímu antukáři všech dob z tábora soupeře.11GS nedá nikdo na RG a je velmi pravděpodobné,že ani jinde.Úctyhodný výkon.
Reagovat
turista
Asi ani jinde ne.
Reagovat
Stan_Borowitz
a koukám, žádné překvapení. Dopadlo to tak, jak snad každý čekal, takže kromě vyložených fandů Rafy se museli ostatní asi celkem nudit. (I když na setík bych si u Dominika celkem vsadil, ale na Diega ještě prostě nemá.) Takže jsem si místo povalování u televize zahrál hezkýho debla plného volejů a rychlé hry u sítě. Měli jsme možnost výběru mezi antukou a umělou trávou, vyhrál samozřejmě rychlý povrch, nikomu se nechtělo pinkat...

Ale k zápasu, i když jsem ho neviděl, asi ho můžu snadno shrnout - když dostane Rafa čas, aby k míčku doběhl včas a mohl se do něj opřít plnou silou, nikdo (snad kromě Djokoviče v nejlepších časech) nemá šanci. Proto je antuka - a ta pařížská zejména - pro něj optimální povrch a je právem jejím králem.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Ale pristi rok (pokud tedy bude finale Thiem & Nadal) tak si myslim, zeby ten Dominik uz mohl i s tim Rafou dojit do TajBrejku.:)
Za dva roku mozna i ten jeden set by Dominik mohl urvat, co myslis?

Jinak gratuluji k peknemu prispevku a hlavne tomu deblu, vyhrali jste?:)
Vyber povrchu chapu...starnem:)
Reagovat
Rafaeoli25
Za dva roky ten set myslím taky urve..no možná teda, snad :)
Reagovat
Stan_Borowitz
První set ze stavu 4:1 nakonec 6:8, druhý za stavu 1:1 přerušeno pro déšť a už se nedohrávalo...
Reagovat
smazaný uživatel
Takze vas zachranil dest...:)
Reagovat
Kozoroh
... je 14. GS turnajem v řadě, který vyhrál tenista s alespoň jedním GS titulem na kontě. Po prohře Thiema zůstává posledním novopečeným GS šampionem Čilič, který vyhrál major před 3 a 3/4 roky.

Pokud z následujících dvou GS turnajů nevyhraje nikdo narozený po lednu 1989, poprvé v historii na mužské tour nebude GS vítěz mladší 30 let.
Reagovat
Franky
sialene...mladici vobec neprerazili....
Reagovat
Rafaeoli25
Podle očekávání ne? :)
Reagovat
Franky
Toto vidim na Rafovu labutiu piesen na GS nema uz kde...USO 17 uhaluzil ani sam nevie ako a bud rok uz jeho telo nezvladne RG...inde je uz marny...keby dnes Dom hral trosku umnejsie a dotiahol by to do 4resp.5 setov Rafa by odpadol...nestalo sa a tak Rafa ukonci karieru s obdivuhodnymi (avsak pri Rogovi iba) 17GS..velmi pekne cislo kazdopadne - 2 najuspesnejsi ever
Reagovat
Patik
To som spomínal práve pred zápasom..túto sezónu už skončil..sám sa odpálil..možno nabudúci rok na antuke..ani tomu moc neverím už :)
Reagovat
Ondra979
tak tady opatrne. Loni jsem si rikal neco podobneho a dopadlo to v podstate stejne. NA hardech uz to bude mit opravdu tezke, potreboval by kliku na los jako loni na USO, ale na antuce muze klidne vyhrat i za rok a moc by me to neprekvapilo, vzdyt kdo ho zatim ohruzuje na antuce jsou dva hraci a to pouze mimo RG - to je velka slabota a je to k zamysleni.
Reagovat
Patik
Nabudúci rok prídu mladí hráči ešte silnejší na čele s Thiemom a Zverevom.
Reagovat
Ondra979
no jasne, presne to jsem si rikal loni, Rafa bude zase o rok starsi, oni se mozna zlepsi..ale co naplat, jeho hra je na antuku jak delana, je treba se s nim tahat treba pres ctyri hodiny a na to zatim nikdo nema, bohuzel
Reagovat
Patik
Veď uvidíme..:)
Reagovat
Rafaeoli25
Silnější silnější, Thiem už o moc silnější být nemůže, tohle je jeho strop, no a Zverev mi nepřijde jako hráč zrozený pro grandslamy, ano, na Masters je dobrý, ale velikost se ukazuje na slamech a na nich má ještě na čem pracovat a pokud některý příští rok dobude tak to určitě nebude pro něj tak fyzicky náročné FO, ale USO nebo Wimbledon, kde se tolik neunaví ani v delších zápasech, RG je pro něj moc velký ořech a vždycky bude při účasti Nadala ať už teď nebo za tři roky. Možná by Nadala na FO mohl v budoucnu víc potrápit ten Tsitsipas, ne Thiem a už vůbec ne Zverev.
Reagovat
Ondra979
no Zverev mi potencialne prijde do budoucna mozna nebezpecnejsi. Nezapominej, ma jen 21 let, to jeste neni hotovy hrac, zato Thiem uz vicemene je. Ty maratony ho letos urcite zocelily tak priste uz by si mohl dat jeden s Rafou :)
Reagovat
tito
No aby jim všem neukázal záda Tsitsipas. Letos už hrál finále v Barceloně a má po skalpu Thiema a Schwartzmana.
Reagovat
smazaný uživatel
Ovsem jestli to zmakne vsechno s hlavou:)
Reagovat
dappe
Tsitsipas může být něco mezi Zverevem a právě Thiemem, více útočný než Zverev a zároveň klidnější a rozvážnější než Thiem. Nakonec z nich může být nejlepší.:) Jen je Řek, takže bych si na to zrovna nevsadil.
Reagovat
tito
No nějak podobně jsem uvažoval, když začínal Djokovič. Myslel jsem si, že ho horká krev nepustí ke konzistentním výsledkům. Jak mne vyvedl z omylu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No to je pravda:)
Nole to zvladl...
Reagovat
dappe
Uvidíme, já Tsitsipase ve svém okolí prosazují velmi, zatím se většina jen pozastavuje nad jménem. Ale je to jeden z hráčů, který na to určitě má potenciál. Zřejmě na všech površích.
Reagovat
Franky
No Rafa bude uz len starsi a vyhravat na antuke v 33 rokoch uz mi nepride realne aj ked je to meno Nadal...Fuentes sa nacaroval uz dost, dnes by Domovi stacilo ist do 4setu a Rafa by mal extremne problemy...takticky to Dom nezvladol mal ho ubehat fyzicky skusat zmeny rytmu nielen busit do toho a snazit sa ukoncovat...o rok uz Rafovi pri takej porcii zapasov na antuke vypovie telo alebo ho proste niekto zlozi...
Reagovat
Patik
Presne tak..Nadal je na vrchole ..už lepšie natom nebude ani herne a fyzicky už vôbec..zato Thiem a iný hráči majú ešte veľa predsebou..o pár rokov s ním bude Thiem zametať.
Reagovat
smazaný uživatel
O pár rokov?..Kedy?...Keď bude mať Nadal 45 a rukami krútiť kolesá vozíku, obrazne povedané?..

Thiem bude mať za pár mesiacov 25r. je to hotový hráč. V tomto veku mal Nadal už 5 titulov z RG, na ilustráciu. Môže sa zlepšiť, kozmeticky, ale hovorím, je to hotový hráč a bolo by maximálne dôstojné zdolať Nadala vo finále v plnej zbroji, ako niekedy v roku 2023 v treťom kole RG.
Reagovat
Patik
Kozmetické zmeny to určite nebudú ten chalan je neskúsený..mentálne slabý..potrebuje skúsenosti..potrebuje takéto prehry ako dnes..ešte má toho veľa čo zlepšovať aj v hre..Nadal mal v jeho veku niekoľko titulov ale vtedy sa hral iný tenis ako sa hrá teraz.
Reagovat
Rafaeoli25
Forehande tak v těch 40ti už snad šanci Thiemovi dá, ale to už asi někomu jinými než Thiemovi, ten už bude v tu chvíli moc starej na GS tituly :D :D
Reagovat
atptour
Ty budeš velkej nýmand... Už jsi musel použít hodně kapesníčků, co?
Reagovat
Franky
kto si? :O za jake love si tu?
Reagovat
smazaný uživatel
Na žiadnom inom povrchu nedosahuje hráč Thiemov level na antuke. Teda okrem TOP3. Čiže Rafa čelí najvyššej kvalite, na jeho výsledkoch sa to však neprejavuje.
Reagovat
dappe
Však to zase není pravda, co píšeš. Thiem hraje super, ale je hrozně nevyrovnaný. Vyhrál už nějaký větší turnaj? Nevyhrál. Minimálně Wawrinka a Čilič jsou rozhodně na rychlých površích nebezpečnější soupeři než Thiem na antuce.
Reagovat
gigin
Wawrinka? Ten už není nebezpečný ani pro Vekič.
Reagovat
dappe
Musí zhubnout, pak by to možná ještě stačit mohlo...Ale myslím v rozmezí posledních několika let. Z těch hráčů mimo top4 byl asi nejnebezpečnější.
Reagovat
gigin
No ono je to na houby s tím zraněním, jas. Hlavu si srovnal až nedávno. Dejme tomu, že byl nevyzpytatelný.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, to si sa zas vyznamenal, ty vyrovnanosť.

Thiem uhral 3xSF na RG za sebou. Kto sa momentálne môže pochváliť niečim podobným na svojom obľúbenom Grandslame?..Podobnou vyrovnanosťou, Cilic?..Ten Cilic, ktorý v NY vypadol so Sockom, ci Schwartzamon, neblázni.

Som teda zvedavý na to meno, aktuálne.
Reagovat
dappe
Cilič byl před RG na posledních třech GS dvakrát ve finále. Do toho hraje na gs pravidelně dobře, a má i titul. S tím Thiemem to není pravda, však to nevidíš? Loni porazil Nadala v Římě a pak uhrál game v dalším zápase, letos v Madridu to samé, porazí Nadala, a ani si neškrtl ve finále. Podle mě je Thiem hodně silný soupeř, ale zase to nepřeháněj, Čilič je na tom o něco lépe. Wawrinku sice nezdobila vyrovnanost, ale byl pro favority postrach. Navíc na rychlých površích roky zatápěl Murray, takový hráč na antuce nebyl a není.

Nadal by na antuce vyhrával za všech okolností, ale nedělej z toho něco víc, než to je. Soupeři nejsou, buďte za to rádi, nevím proč to tak řešíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, že Murray je Murray. Ten je inde. P

Písal som o momentálnej situácii. Cilicov level je na harde aj tráve slabší, než Thiemov na antuke. Argumentuješ výsledkami Thiema z Masters, ale Cilic na posledných hardových masters vypadol s Kohlim, či Isnerom, predtým dokonca s Fritzom, či Chardym. Bavme sa o GS. Cilic síce uhral 5 setov, ale len preto, že Federer hral v Austrálskom finále zle, určite horšie, než dnes Nadal.

Áno, Wawrinka. Beriem, ten hral v Austrálii aj v NY skvelý tenis, ale Wawrinka už nie je aktuálny.
Reagovat
dappe
Aktuálně tam ale není nikdo, o tom se bavit nemůžeme :) Nadal i Federer loni vyhráli své top turnaje bez ztráty setu. Federer letos na AO ztratil sety jen ve finále, Nadal na USO neměl soupeře vůbec, takže takhle se to moc brát nedá. Je třeba také říct, že Thiem je z té širší špičky dnes snad jediný tzv. "antukový specialista", takže to má přecijen trochu jednodušší se do těch závěrečných bojů dostat, ale o jeho levelu to nemusí tolik vypovídat. On taky chlapec s tím ziskem RG může mít v budoucnu problém, ale snad ho získá.

Je třeba si přiznat, že Federer i Nadal vyhrávají i díky tomu, že tady chybí noví hráči. Můžeme se bavit o Thiemovi nebo Čiličovi, ale to jsou hráči, co mají potenciál tak na 2-3 GS tituly. Stačil by 25 letý Murray, a hned by to bylo jinak. Teď si představ, že by tu byl nějaký 25 letý Djokovič. Federer ve finále AO nehrál dobře, Nadal byl na konci dnešního zápasu úplně hotovej, začaly křeče apod. už po dvou a půl hodinách hry. Přesto oba vlastně skoro v pohodě získali titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Veď samozrejme, ja to stále tvrdím a velkú stvorku glorifikujem, pretože sú výkonostne proste úplne inde..A keď dvaja z nich chýbajú, zvyšní dvaja to majú ľahšie a musia porazit uz len ten druhy sled, ak sa sami sebe vyhnú..

A teraz si predstav, ze traja z tych styroch su rovesnici rocnik 1986/1987, takze kedysi to bolo tak, ze tu bol v podstate iba jeden, no nemal to lahsie?..

Thiem samozrejme na nich nemá, ale z toho "druhého sledu" na antuke dáva o sebe vediet najviac, na harde je zas početnejšie zastúpenie ohrozovatelov.
Reagovat
dappe
Neměl to o mnoho těžší ani jeden, protože Federer někdy od roku 2008 dodnes, tedy už 10 let, čelí v pokročilém věku dvěma jedním z nejlepších hráčů historie v hodně výhodném věku, čímž přišel o mnoho titulů. Nadal sice prožil top výkonnosti jak Federera, tak Djokoviče, ale zase na druhou stranu většinu svých titulů má z antuky, která nepatří k jejich úplně oblíbeným povrchům. Djokovič to s tou smůlou na éru také neměl úplně tak horké. Ono totiž není úplně jednoznačné, zda je výhodnější mít nějakých pár let trochu slabší konkurenci a pak více než 10 let čelit těmto hráčům ve velké věkové výhodě. Vezmi si kdyby měl Federer teď také těch 31 let jako oni, jakou by měl na dalších 6 let vyhlídku? vždyť by toho v letech 2017 - 2020 klidně mohl vyhrát více než v 2004 - 2007. :) Federer hraje 15 let v kuse (ok mimo 2013) tenis, který je hoden GS titulu, navíc bez zranění.

V jakékoli tenisové éře by Nadal neměl na antuce konkurenci a v jakékoli éře by Federer atakoval 20 GS titulů.
Reagovat
Ondra979
Federer hral hlavne moc dlouho s naprosto oldskool raketou, diky bohu ze ji vymenil, ale mel to udelat o dost driv a verim, ze by mel 1-2 GS navic - tohle me asi nikdy neprestane mrzet
Reagovat
smazaný uživatel
Štatisticky je hráč najlepší niekde vo veku 22-26. Čiže je výhodné v čase svojej výkonnostnej špičky čeliť najslabšej možnej konkurencii, pre "ľahké" zbieranie titulov. Navyše, keď bol hegemón nateraz osamotený.

Súhlasím, že vo veku 27-31 to mal Federer ťažšie a čelil vekovej nevýhode, na druhú stranu, ročne sa stále rozdávali len 4 Grandslamy a Nadal s Djokovicom, prípadne Murraym sa častokrát vybili medzi sebou. To sa na celkových číslach tiež podpísalo. Federerovi sa obaja približovali zákonite pomalšie.

Federerova výkonnosť vo veku 32-36 je obdivuhodná, nevieme však v tejto chvíli doložiť výkonnosť Nadala a Djokovica. Rafa 2017 a snáď aj 2018 sa podľa mňa vyrovnajú Federerovi 2012/2014, uvidíme čo prinesie Rafova druhá časť sezony. Novak je v tomto veku úplny otáznik.

Suma sumárum. Ak by boli všetci rovnaký ročník a posudzovali by sme len vek 18-31, teda do veku, v ktorom je dnes najmladší z nich.

Hypoteticky.

Antuka.
Nadal by vyhral asi svojich 9-10GS, v tom jednom, v ktorom by predčasne vypadol by si to fifty-fifty rozdali Roger s Novakom, obaja vyhrali Paríž zhruba v rovnakom veku.

Tráva:
To je zaujímavé, lebo kým Roger dosiahol prvý titul, Nadal hral na W. už dve finále a zakrátko vyhral prvý titul. V spočiatkoch by mal možno paradoxne navrch, neskôr by preberal iniciatívu ROger a neskôr by to bolo medzi Rogerom a Novakom.

Hard.
Ako prvý hral finále a bral prvý titul Djokovic. Myslím, že z hardu by mal najviac trofejí on, neskôr by sa to začalo mleť medzi tou trojičkou navzájom, na konci by zas získaval Federer.

Vo finále si myslím, že vďaka antuke by bol vpredu Nadal, Roger by určite prišiel o nejaké tituly z trávy a hardu...
Reagovat
spaniel
Výzkumy říkají že absolutní vrchol je u muže 27 let...ale samozřejmě je to průměr a může být u každého nějaká odchylka.
Reagovat
Rafaeoli25
Už se musím jen smát, tohle čteme už kolik let? V r.2009, 2011, no a v roce 2014 se psalo už zručeně, že je to jeho poslední vyhraný grandslam. Realitu každý vidí, Thiem byl bez šance a samozřejmě by nevyhrál i kdyby byl zápas delší, Nadal byl zjevně v lepší kondici a jestli někdo působil unaveně tak Thiem, ne on. No a že nemá šanci na betonech? To je taky blud, kdyby ho nezradila noha s Cilicem tak šel i v Austrálii do finále a s Federerem by to opět byla nerozhodná bitva jako vždycky na hardu. A ještě směsnější je pak poznámka, že ani neví jak vyhrál loni USO! Kdo ho tam jako dostal do úzkých, s kým to uhaluzil? DelPa smáznul neskutečně, no a to, že Zverev a spol.jsou na GS jak kdyby tam byli poprvé je snad jeho vina? A totéž se bude opakovat na USO i letos, opět to bude o něm, Federerovi, max. o Djokerovi. Opravdu směšný tyhle prognózy, holt každého štve, že ten Nadal furt ne a ne odpadnout jak si neúnavně myslí. No, mají smůlu, neodpadne, Zverev, Thiem a spol. si musí nechat zajít chuť amatéři!
Reagovat
Franky
neviem odkial si vyliezol ale som zvedavy ci sa tu objavis aj na konci sezony kde Rafa nvm ci zobere este nejaky titul a vyhuci s hocikym hocikde...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pokud je řeč o hale ta je pro něj problém vždycky, to není novinka, ale na amerických hardech po odpočinku opět šanci má jako také vždycky a ukáže co umí. A pokud uspěje tam tak si pohlídá i jedničku i kdyby hrál v hale špatně nevím jak :).
Reagovat
Patik
Hoovoríš že ľudí štve že Nadal nie a nie odpadnúť..veď je odpadnutý každý rok minimálne štvrtinu sezóny ak nie polovicu.
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, ale ne na antuce, být ready na ní to si pohlídá až na jednu výjimku vždycky a to je podstatné. No a i s těmi pauzami je furt jedinčka a ještě dlouho bude :).
Reagovat
Ondra979
tak na USO se docela tesim, bude se hlidat limit mezi vymenama tak jsem zvedav co na to Nadal. Jestli i tak vyhraje, tak mu slozim klidne tady velkou poklonu, to RG je jen dalsi rutinni vyhra, ale holt je to GS tak si to uzijte.
Reagovat
Rafaeoli25
Co by jiní za tyhle "rutinní" výhry dali že, takový Djokovič třeba :D. Ten vyletí s kdejakým Checinatem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tie hodiny budú mať určite len asistenčný charakter a budú rozhodcom slúžiť ako pomôcka.

S limitom bude mať problém polovica hráčov, hráčiek. Ak sa za druhé prekročenie berie fiftín a za tretie celý gem, je úplne nereálne, že sa to bude trestať striktne. Pri 100 fiftínov je prirodzené, že to hráč párkrát prekročí
Reagovat
Patricia188
Takých tu už bolo čo ho odpisovali a hovorili ze uz žiadny GS neziska mozno ani ziadny Mastera
Reagovat
Franky
masters da ale GS uz nie...na rade je Roger a tiez to bude uz asi labutia piesen pre oboch buduci rok nedavam uz ani jednemu GS
Reagovat
Rafaeoli25
Ty jsi komik :D :D :D
Reagovat
Franky
hodime rec o rok ;)
Reagovat
Rafaeoli25
Za rok možná nebude mít Babiš pořád důvěru, Nadal ale určitě bude mít dvanáctej titul pokud se samozřejmě v tu dobu nezraní :).
Reagovat
Patik
Veď uvidíš sama..nakonci sezóny. :)
Reagovat
Ereinion
Pokud bude Nadal zdravej, tak na antuce bude pořád jedním z favoritů klidně příštích několik let...
Reagovat
Patik
Jeden z favoritov určite ..ale už nie najvačší.
Reagovat
Patricia188
Kym bude na tom zdravotne ok tak na antuke bude aj nadalej kralovat nehovorim ze vyhra US open alebo AO a Wimbledon uz vobec nie ale na antuke bude vyhravat.... mal by to zobrat ako Roger a vynechat minimalne Wimbledon a potom aj AO ked sa mu tam vobec nedari.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa Wimbledon nevynechá, má na ňom malé šance, ale zároveň oveľa väčšie ako Federer na antuke.
Reagovat
Franky
myslim ze Rafove vysledky na trave su za posl 2 roky rovnake ako Rogerove na antuke :D
Reagovat
Patricia188
Rafa je proste Rafa on je bojovník a aj keď vie, že má menšiu šancu vyhrať aj tak pôjde na Wimbledon lebo tenis proste miluje a baví ho to, ako sám povedal, keď ho to prestane baviť alebo bude mať veľké zdravotné problémy tak skončí, ale jeho to baví naďalej uvidíme do kedy.
Reagovat
Rafaeoli25
Mluvil i o výhledu pěti let, takže to balit fakt hnedtak nehodlá :).
Reagovat
Patik
Pozri sa ako je natom teraz zdravotne ..za týždeň ho čaká Queens a potom Wimbledon..čo myslíš ako natom bude ? :)
Reagovat
Ondra979
je skoda, ze mezi RG a W je malo casu. Hodne rad bych videl Rogera proti Rafovi na antuce, ale Rogera v lonske top forme! Verim, ze by uhral vic nez kdokoli dnes, s vylepsenym BH, sebevedomim a nesmime zapominat ze i lepe servuje, bylo by to urcite vysoce kvalitni utkani, i kdyz by ais zase vyhral Nadal. Ale Roger se nechce nicit pred travnatou sezonou a je to naprosto pochopitelne.
Reagovat
Patik
Však ale o čom to je taký tenista čo vie hrať iba na antuke na trón nepatrí.
Reagovat
Patricia188
Tak potom tam nepatrí ani tenista, ktorý vôbec nevie hrať na antuke
Reagovat
Patik
Myslíš Federera ? ten má niekoľko titulov z antuky..skončil s ňou v 35ke..čo myslíš kde bude Rafa v jeho veku ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na čele historických tabuliek?
Reagovat
Patik
čo sa antuky týka o tom nepochybujem.
Reagovat
Patricia188
Skončil s antukou lebo nemohol poraziť Nadala na RG a nebyť nešťastného vypadnutia Nadala so Soderlingom tak by nemal ani ten jeden titul z RG, narozdiel od Nadala, ktorý ho dokázal poraziť vo Wimbledone.
Reagovat
smazaný uživatel
Esteze to sa Nadala netýka.
Reagovat
Rafaeoli25
A kdo jako bude, Thiem? Uvidí se příští rok, to ano, ale Nadal opět vyhraje min. Monte Carlo a Barcelonu a pojede na FO opět jako favorit. Takže o čem je řeč? Je to směšný, co zázračnýho Thiem a Zverev letos předvedli, že by za rok mělo být vše jinak? Nic, jsou to vedle něj malý piva, co ho nedorostou dost možná nikdy, prohrávat s nimi začne až ve chvíli kdy půjde kondicně dolů a to ještě dlouho nenastane vážený.
Reagovat
Franky
aby si nebol sklamany
Reagovat
Rafaeoli25
Totéž jsem četl poprvé už před skoro deseti lety :).
Reagovat
Ondra979
mel by jit dolu prave mezi 32. a 33. rokem jako drtiva vetsina tenistu, mnozi o neco drive (Fed je zase jiny pribeh, toho bych vubec nebral v potaz). Minimalne rychlostne uz to bude jen horsi a horsi, ale klidne mu to muze jeste stacit na dva tituly vzhledem k jeho sebevedomi, hre jak delane na antuku a zatim slabsi konkurenci. Mozna uz za rok budeme chytrejsi :)
Reagovat
Rafaeoli25
Měl jít dolů už dávno, musíš brát v potaz o kom mluvíš, nikdo jiný není jako Nadal, nemá takovou vůli, chtění trénovat, makat do únoru aby se udržel, z rychlosti mu neubraly ani mraky zranění co by ostatní složily před třicítkou, viz.třeba Hewitt. On je prostě jedinečný materiál a tak je nutný k němu přistupovat, co vydrží a zvládne on nikdo, nikdo jiný nedokáže.
Reagovat
Ondra979
tak tady uplne nesouhlasim - jasne, ze Rafa je vyjimecny (vasen pro hru ma stejnou snad jen Feda), ale ze rychlostne o neco ztratil je nesporny fakt, a bude ztracet dal. Zatim to na antuce v klidu staci, mozna za rok uz to bude mit opravdu tezsi, ted uz bude znat kazdy pulrok navic. Taky zalezi, jestli si zase neco neoddela, letos mel stesti ze to mu to akorat vyslo a na antukovou cast byl jak rybicka
Reagovat
Rafaeoli25
Ta rychlost se moc nezměnila, i teď si pohybově strčí do kapsy i všechny young boys. Taky on jí už tolik nepotřebuje jako v raném mládí, protože teď má o sto procent lepší servis a backhand, takže v součtu žádná ztráta a do pětatřiceti by to měl v tomhle stavu vydržet, pevně v to věřím.
Reagovat
turista
Rafa Nadal zvládl antukovou část sezóny i když jako rybička teda už není nikdy nikde. Po zápase s Thiemem, který vyhrál s přehledem byl fyzicky úplně vyřízený. Thiem byl zase vyřízený psychicky podle toho jak se tvářil i během zápasu.
Reagovat
mahycek
Kde jsou ženy, třeba v parádním klobouku, nebo bez a
v mokrém tričku. Ale, pozor, znám ženy, kterýým je přes
55 a můžou chodit také. Toť paráda, nemusím chodit daleko.
Reagovat
Ondra979
gratulace Nadalovi, Dominik se jeste musi zlepsit, hlavne mentalne, nemuze podavat jak podaval v prvni setu a za dalsi - v te vyrovnanejsi pasazi ve druhem setu jak se tahali, tak jakoby tam nemohl pochopit, ze s Nadalem se bojuje o kazdy fifteen, obcas ho i vyhral, ale na tohle presne musi byt pripraven a ne kroutit hlavou :)
Reagovat
Kozoroh
Myslím, že mu hodně uškodilo rozhodnutí při losu vzít příjem. Za stavu 4:4 v prvním setu by se mu servírovalo lehčeji, než při 4:5, kdy zalabilčil. Hloupá chyba ještě před startem.
Reagovat
turista
No jo Thiem kroutí hlavou jako Djoker, když soupeř zahraje neuvěřitelný míč. I když Djoker to dělá hlavně v zápasech s outsidery jakoby nemohl uvěřit, že ho nějaký challengerista tak prohání.
Reagovat
Kozoroh
Nadal opět potvrdil svou převahu na pařížské antuce. 11. titul v rozmezí 13 let (nebo jinak řečeno 14 ročníků) je dokladem ultimátní dominance. 13leté rozmezí mezi 1. a posledním GS titulem je pozoruhodné - Nadal předčil Samprase s jeho rozmezím USO 1990 - USO 2002, před Nadalem je Federer s rozmezím 14,5 let W 2003 - AO 2018, z hráčů přelomu otevřené éry ční Rosewall s 19letým rozptylem ACH 1953 - AO 1972.

Rafa k titulu prokráčel jen s jedním škobrtnutím - to byl zápas s Diegem. Po prerušení duelu však už nikdo nedovedl Nadala byť jen potrápit. Dál než do stavu 4:4 Nadal sety nenechal zajít.

Borg by měl Schwartzmanovi poslat kolekci oblečení zdarma. Diego mu zachránil dva rekordy - nejen prvenství v počtu vyhraných setů za sebou na RG (41), ale i sdílený primát v počtu GS titulů, získaných bez ztráty setu (Borg a Rafa oba 3).

Nadal se zařadil po bok Rosewalla a Gimena coby 3. vítěz ve věku 32+. 3 grandslamy po 30 předčil Connorse, Agassiho i Wawrinku, před ním už je jen trojice Laver + Rosewall + Federer s 4 tituly.
Reagovat
Kozoroh
Gratulace nadalovcům, holt Paříž je jediný GS turnaj, kde Rafa umí obhájit titul :-)
Reagovat
Franky
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Nice. Len dodám, že Rafa vyhral ako jeden z mála Grandslam ako tínedžer, v zrelom veku pred 30kou a zároveň po 30ke. Takých hráčov z modernej histórie veľa nie je, napadá ma Sampras.

A tuším dnes vyrovnal Noleho aj čo sa týka získaných GS poslednej dekády, že áno?
Reagovat
Kozoroh
Ano, je to tak. Jinak nejvíc grandslamů za dekádu vyhrál Federer - 15 v minulé dekádě, následuje Sampras s 12 tituly v 90. letech. 12 trofejí získal i Emerson v 60. letech, ale jen v amatérské konkurenci.
Reagovat
annah
Krásné shrnutí historie! Díky!
Rafovi gratulace - je opravdu famózní. Nadalovci se tetelí blahem, to my FF takové štěstí mít nebudem. Rogerův věk je proti. Ale těšíme se velmi. Konečně ho zase uvidíme na scéně!
Reagovat
Kozoroh
Rogerovi věk nezabránil, aby vyhrál letošní AO. Však Roger ukáže, jak to s Wimbledonem myslí již v příštích dvou týdnech.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafovi a jeho fans. Na antuce je to proste legenda. Tedka bych se na to vykašlal stejně, jako Roger na antuku.
Reagovat
Labi
No dnes nebylo o čem, stejně jako ve všech finále ke kterým Rafa na RG nastoupil, jeho styl je na antuku prostě dělaný a pokud v jednom zápase proti němu nestane TOP soupeř v TOP formě, tak bude ještě pár let obrázek stejný....je spíše záhadou, že při přechodu na jiný povrch je ta efektivita tak rozdílná...každopádně i když jsem přál Thiemovi, tak je vítěz zasloužený
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem sa teda nepotrebuje zlepšiť?
Reagovat
Labi
o tom se nemá cenu bavit, to co předvádí v krátkých úsecích zápasu by potřeboval předvádět po celý zápas, jak posbírá více zkušenosti, potom se uvidí ...zatím to adept není.....což logicky vede k tomu, že moc konkurentu Rafa nemá, páč Roger antuku už zabalil (i tak by nejspíš Rafu na ní neohrozil) a Novak u toho na návrat k původní formě už nevěřím
Reagovat
Patricia188
Vamos Rafa,aj napriek problemom to zase dokazal. Na travu sa vobec netesim tam bude zase len vsetko o servise a ziadne sjvele vymeny.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi dlouho tenis na trave nevidela, ze:)
Tak jen pro pripomenuti ty nudne servisy...

https://www.youtube.com/watch?v=dTgVupmBVZU
Reagovat
Patricia188
Dustin Brown je tiež veľký showman a samozrejme ma hru zalženú tiež na dobrom servise a potom sa už tenisom len baví.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste by mne zajimalo, kdo nema z hracu na okruhu ATP zalozenou hru na servise a vylozene rozehrava gem...
Reagovat
Patricia188
Nie kazdy hrac ma dobry servis tak si musi uhravat gemy cez vymeny a nedava min 30 es za zapas
Reagovat
brixner
Kdyby tu ještě byl, asi napíše " Nevýte nědko, kdo vihral v tom pařížy?"
Občas na něj vzpomenu, no chuligánek to byl :-)
Nejspíš by měl šok z toho, jak si Rafa vytírá prdel s celým světem a to už celou dekádu!
!!! NEUVĚŘITELNÉ !!!
Reagovat
raduz
Nadala opravdu bytostně nesnáším a nerad to říkám...11RG už nikdy nikdo nezíská.Pokud bude hrát jako letos i příští rok,nikdo ho neporazí.Má totiž na antuce jediného soupeře,kterým je Djokovič,bohužel již končící.Thiem hraje tak nějak podobně jako Federer v podobných letech.Nadal to oběma jako jednoručákům zhusil a ještě několikrát zhusí Thiemovi
Reagovat
hippos
bytostne nesnasis..tak jestli je nadal tvuj soused a rusi te jeho hlasite soulozeni s ronaldem, tak te chapu
Reagovat
RL68
Nenavist je zla,uz to radeji nerikej:-(
Reagovat
turista
Djokovič v žádném případě nekončí. Zlepšuje se pomalu ale jistě.
Reagovat
smazaný uživatel
AO19 vyhraje urcite.
Reagovat
brixner
Rafa vyhrál RG! To je prostě něco!
Ba ne, dělám si prdel :-)
Ale vážně - po pravdě - čekal někdo z vás něco jiného? Já opravdu ne, skoro bych se přikláněl k tomu dát Rafovi následujících deset trofejí a z RG udělat ZOO pro malé spratky...
Je opravdu s podivem, že se ještě neobjevil důstojný soupeř, schopný Rafu na hlíně porazit či porážet! Tahle ohromná dominance Big 3 bude pomalu končit a už se nebude nikdy opakovat, prostě nejsou lidi. Příjde znovu doba Ferrera, Costy a podobných a trofeje budou měnit majitele rok co rok. Vždyť kdo z mužů naposledy vyhrál RG aspoň 3x? Napadají mě Lendl, Wilander a Guga, nakročeno měl Courier a pak šmytec! Všichni tu velebí Zvereva i Thiema, je dost možné, že RG jednou vyhrají, ale tak max.2x. Ve světle toho všeho to z Rafy dělá prostě ještě většího borce, než opravdu je, jak někdo píše-ty tituly jsou skoro až absurdní! Osobně bych RG vyhrál tak max. 4x nebo 5x, víc bych nedal, už bych prostě nemoh, no a to jsem nějakej plajer :-)
Rafovi obrovská gratulace!
Jsem Rogerovec, ale Rafa je prostě Král králů!
Tedy Král č.2!
Ale i to je dobrý :-))
Reagovat
RL68
Antuka krome umu a talentu je o vuli a bojovnosti-je to fyzicky a psychicky nejtezsi turnaj na svete - je dlouhy a skvelym podanim si moc nepomuzes...Roger je nejveysi talent teto hry,Rafa ma nejlepsi hlavu a vuli;-)...jsem fanousek spis Rafy,ale mam rad oba;-)...jsem rad,ze jsem zazil jejich bitvy,legendy tohoto sportu!!!
Reagovat
Padme
Hezky napsáno... vidím to podobně ;)
Reagovat
Frantz
Vamos Rafa, RF frustrati at puknou zlosti :DD
Reagovat
RL68
Skvely pohled na situaci:-)...proste ten clovek dokazal hodne moc!!!
Reagovat
steve79
Bojím se, aby Wimbledon nebyl bez Djokoviče a Nadala.
Reagovat
Padme
Proč?
Reagovat
steve79
Djokovič to sám říkal na tiskovce a u Nadala zase bůh ví v jakém je zdravotním stavu.
Reagovat
tito
Nole zpochybňoval svou účast po vyřazení, Rafa je zatejpovaný od zápasu s Diegem. Jeho zdůvodnění, že se lépe chytá pot, mohlo být jen taktické mlžení před dalšími zápasy. Pokud má problém se šlachami, může se stát, že trávu vynechá.
Reagovat
turista
Novak byl jen maximálně naštvaný po porážce s Cecchinatem takže do WB ho to přejde.
Reagovat
Patricia188
Ten jeho šaman ho asi nenaučil zlosť premeniť na lásku........ síce sa snaží každého objímať ale ešte asi musí veľa meditovať
Reagovat
mahycek
Taky jsem si na Rogera vzpomněl, že by byl důstojnější,
než Thiem, to ano, ale musel by se tam probojovat
do finále. Takže je to bezpředmětné.
Reagovat
Herbert_Hoover
Vamos El Matador, pri ceremonialu i slza ukapla, diky za vse :)
Reagovat
mahycek
Oprava, asi jsem to napsal blbě, tak se omlouvám ženám,
jako je Fandina , Magerka. Promiňte.
Reagovat
Dobry-den
Bez Rodžera ten turnaj neměl šťávu. Na tom se asi shodnou všichni, co tomu tenysu aspoň trochu rozumí...
Reagovat
D.A.N
Stereotipní vraceč co běhá doprava, doleva a čeká na chybu nejnudnější hráč jakého znám. Rogerovi nesahá ani po paty. Nechápu jak může někdo tomu hekajícímu podvodníkovi vůbec fandit.
Reagovat
smazaný uživatel
spaniel?
Reagovat
soloo
aspoň niekto napíše pravdu :D
Reagovat
Frantz
miluju zhrzeny RF fanatiky, jen tak dale... :D
Reagovat
smazaný uživatel
A ty si myslis, ze takovy Roger, Djokovic, a plno dalsich si necim nepomahaji? A dopuje jen jeden. No taaak... neblbni...:)
Dneska spickovy sport bez pomoci (jak to nazyvaji lide doping) je asi nemyslitelny.
Konec XX.stoleti cela tenisova spicka leti na EPu, no spicka, vlastne tezko asi najit, kdo na tom neletel...z top 100, aby mel nejakou sanci a netrcel na konci zebre. Nebo na necem jinem...
Zapasy mely dynamiku dnesnich treningu. V porovnani s dnesni dynamikou to byla takova pinkacka, kalendar turnaju byl stridmejsi. Dneska je to oprene mnohem vice o agresivni uder, neskutecny pohyb behem zapasu, a vsichni jsou cisti jak lilie a dopuje jen Nadal.:) Jiste...

Vsichni neco berou...by to nevydrzeli. Vsak moznosti maji ted 100 nasobne vetsi nez v minulem stoleti, a ani to nemusi byt na black listu.

Rafovi muzes vklidu pogratulovat k 11. titulu:)
Reagovat
Pedronegro
co to meleš za kydy, někteří sportovci si pomáhají tím, co jim může prospět a je povolené, jen výjimky a různí sociopati nepovolenými prostředky, kterými se vlastně likvidují, tvoje tvrzení, že všichni a že by to jinak nevydrželi, je nestoudná lež bez jakéhokoliv opory, sám si tady hraješ na něco, co vůbec nejsi ...:(
Reagovat
smazaný uživatel
dekuji za reakci:)
Reagovat
Pedronegro
není zač, já jen že někteří populární chytrolíni by tady nemuseli psát o úplně všem jako by tomu rozuměli nejlíp a šířit tím vlastně dezinformace, a suplovat tu bulvár :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mne zajimave...:
Criticism of doping: the nihilistic side of technological sport and the antiquated view of sport ethics. (Eugen Konig)
Nebo
Culture, Bodies and the Sociology of Health

Konig?.nepřesvědčuje nás o jejich nevinnosti, nicméně stejně tak jako on je hájí a kritizuje opět fakt, že jakmile se dopingový skandál provalí, z hrdiny se rázem stává monstrum. Přístup
k této problematice je evidentně kamenem úrazu, jako další zajímavost v článku najdeme názor bývalého belgického lékaře, který byl za šíření dopingu potrestán.
Ten tvrdí, že není nemorální doping brát, nemorální podle něj je nepomoci touto cestou sportovcům (?Für mich als Mediziner ist es nicht unmoralisch zu dopen. Fürmich ist es unmoralisch, den Sportlern nicht dabei zu helfen, diese unmenschlichen
Belastungen auszuhalten?.) , od kterých jsou ať už společností nebo například sponzory požadovány doslova nelidské výkony. A i odsouzený doktor Mouthon je nakonec stejného názoru jako autor článku i doktor König, a tím je problematika přístupu společnosti. Jediné možné řešení tohoto problému nabízí v závěrečné části textu sociolog König, který tvrdí, že jediným řešením, jak doping vymítit, je skutečnost, že by si sportovci mohli dovolit prohrát a neusilovali by vždy jen
o vítězství. To však autor ihned zatracuje s odůvodněním, že by toto řešení v konečném efektu bylo proti základní logice vrcholového sportu.
Reagovat
smazaný uživatel
Mozna jsem nevolil ty nejlepsi slova...mozna drsna davka cynismu, ktera se nemusi uplne libit.
Ale nemusis si delat nejak starosti.
Ja jsem ted mel chvilu na TP (ja mam vzdycky ty pauzy tak na mesic, nebo pul roku a tak)
Urcite ted do srpna spis na sireni paniky nebudu mit cas...:)

Jinak ty knizky sociologu jsou zajimave.,,,ale take je neberu nejak 100% vazne...
Reagovat
Pedronegro
jo, teoretické úvahy sociologů ohledně sportu jsou zajímavé také tím, že zpravidla nikdo z nich sport na nějaké výkonnostní úrovni nikdy neprovozoval a tedy o tom vlastně houby ví, hlavně ale publikují, což je živí ... moc bych, zejména jejich závěrům, nevěřil ... :)
Reagovat
Mayo
Veľmi pekne napísané. Tiež je mi veľmi úsmevne ako si väčšina mysli, že dopuje iba RN.
Reagovat
hippos
lol, tak hral rafa tak pred deseti rokama
ses vratil z marsu?
Reagovat
kecam
Pod to se podepíšu - nejde o tenis, ale o baseball, ještě k tomu velmi nestetické k podívání ...
Reagovat
mahycek
Tak se nepovedlo, byla to jen vzpomínka, která se neopakuje.
Přeji to Rafaelovi, ale byla to poslední Paříž co vyhrál.
Ve 2019 už ne. I když mě zaráží, že nemá soupeře.
Kde jsou ??????? A u Fedexe také, ale ten je starší.
Je tady něco špatně, proč ostatní mladí hráči do 25,
nevyhrávají GS ??? Nicméně Nadal hraje výborně, ale proč
někdo vynikajícně ?????? Myslím antuku. Ale, už hurá na
trávu. Nemám rád úmorné zápasy na antuce s hekáním i
u chlapů. Fuj !!!!!!!!!!! Několik let se jezdím při FO
potápět a je to paráda. Promiňte ženy, jako Fandina,
Magerka a další. Ostatní mi snad prominou a také omluva
chlapům. Kdyby jste věděli, ten ráj popd vodou ?
Nádherný videa jsem natočil, jen to sestříhat a dát
na nosiče. Ale, pozor, to neprodávám, to dávám kamošům
a kamarádkám zadarmo a možná něco pošlu do TV.
Tak se mějte přátelé. Od zítra tráva, Dobrou.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Pokus o nový song?
Reagovat
smazaný uživatel
Priatelia, tak po dlhej antuke, konečne prichádza tráva.

Za pár týždňov začínajú MS vo Futbale.
Reagovat
Herbert_Hoover
Par tyzdnov? :)
Reagovat
Labi
na slovensku to vysílají ze záznamu v srpnu :D
Reagovat
peRFect
:-D top
Reagovat
Mayo
(:
Presne tak, konečne začne poriadny sport na tráve.
Reagovat
smazaný uživatel
A čo iné by si chcel na tráve robiť, Mayko?..:)

Snáď si to Leo postráži, tentokrát..
Reagovat
Mayo
Bodaj by ale ARG neverím. Mali výborného kouča (MS14), ktorý žiaľ už odišiel.
Reagovat
smazaný uživatel
Zacina nejaky dulezity turnaj v golfu?
Reagovat
babolat.cz
neznám jiný sport na trávě kromě golfu a fotbalu
Reagovat
Franky
ty nevies vela veci este blabola
Reagovat
smazaný uživatel
Ragby
Baseball
Kriket
Pozemni hokej
Americky fotbal
Polo
Lakros
Dostihy, Jezdectvi
Moderni petiboj
Ale nejdulezitejsi na trave bych videl tu Lukostrelbu
a Strelbu (myslim to sestrelovani holubu nebo co to je...)

Tenis bych tam nezarazoval, on se vzdy hral tradicne na betonech a ve Francii na antuce, jen Anglanum v hippie dobe sedesatych let svihlo v hlave a zacli hulit travu a tak ji take i nasadili:)
Asi by to meli tam zalit betonem...
Reagovat
dappe
A těmi pár týdny myslí 4 dny...:)
Reagovat
smazaný uživatel
A presne toto je koncept fanatikov.

Jednoduchý, neškodný vtip chytiť z druhého konca, úplne ignorovať pointu. Proste hnidopichy, FFF, elegánovci :)
Reagovat
Patik
Prečo ľudí nazývaš fanatikmi keď v každom príspevku o Nadalovi tvoje meno svieti v každom druhom komentári..hm ?
Reagovat
smazaný uživatel
Pretože si pamätám históriu TP, priateľu. Skús si prelistovať archív a pochopíš význam FFF.

Ak by dnes Nadal prehral, tak by si ich tu mal v plnej paráde v diskusii o 1000 príspevkov. Ale dnes ticho na pešine, ticho šúchajú nohami. Ako každý rok :)

Ešte, že bol ten Madrid, tam na chvíľu vykukli na svetlo sveta.
Reagovat
tito
Jojo, to by bylo veselo. Nezobrazily by se mi tak 2/3 příspěvků.
Reagovat
smazaný uživatel
Človek by čakal, že človek, ktorý má rád tenis sa aj k RG dokáže postaviť čelom.

Ten Kozoroh sa aspoň vyjadruje aj po prehrách. Ale táto sebranka zbabelá akurát ukazuje charakter, aj vzhľadom na ich posmievanie pri výhrach...
Reagovat
Patik
Keď hovoríš že fanatici sú ticho a šúchajú nohami a ty tu stále niečo komentuješ tak kto je fanatik ten čo mlčí alebo ten čo vypráva.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohol by som si tu podať rad za radom všetkých tých tajtrlíkov od Dappeho, Labiho, spaniela, potkana Frankyho a ostatných. A kde sú všetci?...:)
Reagovat
Patik
Všetci sú tam kde budete vy keď začne tráva a betón..ale najmä tráva.
Reagovat
Franky
+1
Reagovat
smazaný uživatel
tak pokial hardy budu prebiehat stylom tych v US, tak nevidim dovod ;)
Reagovat
Franky
potkan hovor vies komu ty zbabelec volam ta tu na match, sprint dokonca aj pivo a si do*rany z toho az za usami radsej povies ze nesom tvoja uroven...mas pravdu nesom neplatim si za sex a nesedim doma za PC 12h denne zadrbany od jedla a bavim 'frajera' cez klavesnicu
Reagovat
smazaný uživatel
Si úplne mimo, jednoduchý chlapec odvedľa.
Reagovat
W.G.M.
Fanatismus se preci projevuje uplne jinak nez kvantitou prispevku... Zdalo se mi vzdycky nad slunce jasne, ze podstatny je obsah a celkovy diskusni postoj.
Reagovat
dappe
Tady jde o to, že ty napíšeš chybu v tak 80% příspěvků. A k tomu se snažíš být vtipný, poté to strašně křičí. Být to jednou za čas, tak to člověk přejde, ale v tvém případě to už hodně lidí nepřechází, zvlášť když tu máš nejvíce příspěvků. Tvůj sportovní přehled je tristní, s přihlédnutím k tomu, že jsme na internetu (google), tak v reálným životě to musí být teprve katastrofa.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Obávam sa, že tvoj názor na moju osobu nemôžem brať vážne, keďže nie je objektívny. Navyše je dnes poznačený finálovými emóciami z výsledku :)

Zajtra to uvidíš inak, frustráte..
Reagovat
smazaný uživatel
Obávam sa, že tvoj názor na moju osobu nemôžem brať vážne, keďže nie je objektívny. Navyše je dnes poznačený finálovými emóciami z výsledku :)

Zajtra to uvidíš inak, frustráte..
Reagovat
dappe
To, že o tobě tvrdím, že jsi zoufalý blbec, co nic neumí a vylévá si to na internetové diskuzi, ze mě přeci nedělá frustráta.:) Nejsi tu jediný fanoušek Nadala, takže v tom asi problém nebude, že? :) Dále si zkus najít svou show pod články z posledních triumfů Federera na GS, a poté tady ostatní označuj za fanatiky a frustráty...

Dnes máš dobrý den, Nadal získal titul, zjistil si, že za pár dní začíná MS ve fotbale a kdo ví, co se dnes ještě dozvíš, tak si to užívej...
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, ako jeden z mála hejterských fanatikov vieš napísať text v odseku. To určite oceňujem. No svojou vzťahovačnosťou, precitlivelosťou milý frustrát vôbec nevybočuješ zo stáda. Takže sa pekne vráť do ohrádky, šúchaj nohami, chytaj za slovíčka svojho pastiera a neunášaj. Všetko je tak ako má byť.
Reagovat
Tornes
Ty jsi fakt vtipálek... Začneš druhé urážet a když se jim to nelíbí, tak jsou "přecitlivělí". To nedokážeš ani ve vítězství ukázat nějakou úroveň?
Reagovat
Franky
a velka
Reagovat
D.A.N
Další ročník Amstronga2 vyběhaný z volejbalistyckýmy prvky na Nadalovi oceňuji jen to, že mistrně dokáže skrývat doping dokonce lépe než Amstrong a to už je co říct.
Reagovat
atptour
Rafo, velká gratulace. Zasloužený titul, který jen potvrzuje tvoji absolutní dominanci na antuce a celkově pak výjimečné postavení mezi nej hráči historie. Uznává to každý, kdo tenisu rozumí. Jen ubozí závistivci hledají důvody, jak by tvoje tituly znehodnotili, místo aby ti s velkým uznáním pogratulovali. Nadal, Federer a Djokovič - geniální tenisové trio. Měli bychom být všichni rádi, že můžeme jejich tenis tolik let sledovat.
Reagovat
RL68
Mam pocit,ze Rafa letos naposled;-)...pokud ne,podcenuji moznosti lidskeho fyzickeho limitu,odhodlani a vule;-)...je to nejtezsi turnaj na svete,je dlouhy a narocny a tyto vlastnosti jsou klicove!!!gratulace!!!
Reagovat
Pesek12
Komentátor na Eurosportu má pořád výhrady k rozhodnutí rozhodčího v 1.setu. Ale když tam tu mezeru neviděl, tak asi rozhodl správně. To že mu to potvrdilo neoficiální jestřábí oko, to přece nic na antuce neznamená. Přesnost měření u jestřábího oko je přeci taky nutno brát v úvahu...
Reagovat
Pesek12
Jinak Vamos Rafa. Tenis Tě ještě pořád potřebuje.
Reagovat
Mayo
Poprosil by som o premenovanie centrálneho dvorca po Rafaelovi Nadalovi!
Reagovat
RL68
To zni logicky a sympaticky:-)
Reagovat
Kozoroh
To asi frantíci neučiní.
Reagovat
dappe
Nadal se zdál být v posledním gamu na konci svých sil. Thiem i přes jasný výsledek ukázal potenciál, ale takticky je během zápasu úplně marný, Nadal toho využil do posledního možného detailu. Thiema to musí dost mrzet, Nadalovi v závěru začalo tělo vypovídat službu, a dnes by zřejmě maratón nezvládl.

Před sezonou 2017 byl poměr RF - RN 17:14, po šesti odehraných grandslamech je to 20:17 :D Na jednu stranu obdivuhodné, ale i vizitka ostatních hráčů...Navíc to může pokračovat, protože Federer bude na Wimbledonu favorit číslo jedna.
Reagovat
Mayo
Rafa 11 GS z hliny
Novak 12 GS celkovo

(:
Reagovat
Patik
To je ako 29 masters z jedného turnaja a 30 masters zo všetkých turnajov.
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa, 11. titul FO je anblivlbl (: Verím, že o rok už konečne nájde supera.
Reagovat
smazaný uživatel
4 tituly, rok pauza, 5 titulov, dva roky pauza. Táto matematická postupnosť káže 6 titulov na záver :D
Reagovat
smazaný uživatel
Šialený cyklus Federer/Nadal napísal teda svoje šieste pokračovanie. Dúfam, že posledné a na W. sa niečo zmení.

Ak by dnes Nadal nezískal titul, zrejme by sme tie GS dostihy mohli definitívne odpískať. Z tohto pohľadu bol dnešný titul kľúčový. Rafa získal 17GS presne na rovnaký 52. pokus, rovnako ako Roger. Federer získal 18. tuším na 68pokus, na prvý pohľad má Rafa veľký náskok, nepredpokladám však, že by získal tri v takom krátkom slede o 3-4roky neskôr.
Reagovat
Patik
Federera a Nadala porovnávať v grandslamoch je blbosť.
Reagovat
Franky
Toto vidim na Rafovu labutiu piesen na GS nema uz kde...USO 17 uhaluzil ani sam nevie ako a bud rok uz jeho telo nezvladne RG...inde je uz marny...keby dnes Dom hral trosku umnejsie a dotiahol by to do 4resp.5 setov Rafa by odpadol...nestalo sa a tak Rafa ukonci karieru s obdivuhodnymi (avsak pri Rogovi iba) 17GS..velmi pekne cislo ale kazdopadne
Reagovat
RL68
Rafa-legenda-vyjmecny hrac!!!gratulace!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kľúčový bol nervózny prvý set, ktorý Nadal urval na svoju stranu v samotnej koncovke. Následne sa uvoľnil, získal sebavedomie a hral úžasne. Thiem predviedol od druhého setu kvalitný výkon, no Rafa mu jeho bomby z FH stabilne vracal a postupne získal nad zápasom úplnu kontrolu. Thiem to má s Rafom mimo RG 3:4, ale na RG je to predsa len trochu iný šport.

Rafa fantastický 17GS, tretí získaný Grandslam po dovŕšení 30r. života, k tomu zaslúžená svetová jednotka.
Reagovat
babolat.cz
nejkrásnější sezona v tenise končí...ŠKODA,ale tečka stála za to...
Reagovat
.vorlik.
Teprve začíná
Reagovat
kecam
Opět vyhrál nejlepší baseballista všech dob - jeho tenis je nuda!
Reagovat
Ma3ek
Finale ma nenadchlo ale teším sa z výhry skoro žiadne komplikácie snad Rafa je ok do dalšej sezony nevyzerá byt dost čerstvý uvidíme ako sa vyjadrí teraz si to užime všetci čo mu fandíme ale on ma toho teraz dost ani nepadol na zem po zapase :)
Reagovat
tito
Jednoručákobijec. Obouručákobijec. RAFA NADAL. Nejlepší hráč na antuce všech dob. Vamos!!!
Měl by se více soustředit na hardy. Antuka ho vážně nepotřebuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos tito, je to doma!

Najlepší hráč na antuke všetkých dôb bol už 5-6r. dozadu :)

Vyhrať 11RG, mať finálovú bilanciu 11:0, to je niečo tak strašne unikátne, skoro až absurdné, že ho to oddeľuje od všetkých svojich konkurentov o najlepšieho hráča histórie.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Franky
na antuke ano :) inde je nieco ako Safin,Hewitt a im podobny :)
Reagovat
Patik
No konečne..a teraz poďme na poriadny tenis..zajtra Stuttgart.
Reagovat
atptour
Super tečka za nejtenisovější částí sezóny. Teď začne část, kde to bude bum bum bum...
Reagovat
smazaný uživatel
Sezóna prášenia kobercov.
Reagovat
Tornes
Gratulace Rafovi, ve finále za mne výborný výkon. I když v průběhu turnaje ukázal místy slabší chvilky, nikdy nebylo pochyb o tom, kdo je král antuky. Dom opět o?ouze v roli čekatele - a to ani nehrál nijak zle. Akorát ne dost dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
08.06.2018 20:05 Od: VLK----1GSL
tipuji tak 6:3 / 6:4 / 6:2
nebo neco v tom stylu.:)
Reagovat
smazaný uživatel
ani sa nejak netesil :)
Reagovat
Nola
gratulacia Rafovi a jeho fansuskom, Dom neuhral ani set, ako vlani Stan, David Ferrer, porazit Rafu vo finale nedokazal zatial nikto, sanca pre ostatnych hracov je v pripade, ze ho niekto odstranit v skorsich kolach., ale ten dotycny ten titul aj tak neziska - prekliatie...
Reagovat
smazaný uživatel
Jedno treba povedať. THiem hrá od polovice druhého setu už fantastický tenis. Presne ten tenis, o ktorom sa uvažovalo, že by mohol na Nadala platiť, zdolať ho. Je na svojom obvyklom leveli, možno nad ním. Rafove zbrane však Thiemove zbrane eliminujú a to je dôležité zistenie aj do budúcnosti.
Reagovat
Labi
ale ty komediant....Rafa hraje skvěle a Thiem může hrát jak chce když nedokáže udržet na začátku setu podání tak se nedá mluvit o nějaké vyrovnanosti...prostě připravený byl dobře ale když je potřeba tak zabral Nadal a Thiem ne
Reagovat
smazaný uživatel
Pár minút fanatik, hneď sa ti budem venovať.

Teraz idem užívať :)
Reagovat
Labi
užívej a mě dej pokoj, o tvoje řeči opravdu nestojím ;)
Reagovat
steve79
Přesně tak. Nadal je jasně lepší a skoro to jasně dokládá.
Příští týden se vrací Roger a tu bude teprve koncert :D
Reagovat
Patik
Ale no taaak..už vytiahni tu ruku z gatí.
Reagovat
mahycek
A teď může nastat ta část utkání, jak r. 1984 John - Ivan
na stejném turnaji i finále. myslím skoro podobná část skore.
Reagovat
Ondra979
kdyby nemel Nadal break v kapse tak bych tomu i malinko uveril..ale on to dohraje i kdyby ho meli pak odvezt rovnou na sal
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nemůže. :-)
Reagovat
Mayo
Rafa vyhráva a potreboval ošetrenie, zase podvádza taktik jeden.
Reagovat
Pesek12
Rafa není v pohodě, možná jeho tělo řekne třeba dost...
Reagovat
Labi
toho se nebojím, bude do sebe sypat ty tabletky i kdyby mu to mělo střeva potrhat
Reagovat
smazaný uživatel
Slzička.
Reagovat
Patik
Ale až po antukovej sezóne.
Reagovat
Patik
*antukovej časti
Reagovat
Ondra979
vypada to na h otovo. Tak treba za rok, ale je to na te spine opravdu nuda, na travicce to bude jina kava, tam se ukaze skill
Reagovat
Faddova
na trávě se ukáže tak maximálně servis, antuka je mnohem náročnější povrch fyzicky, takticky i technicky... tráva nuda, rubači vpřed, žádný tenis
Reagovat
mahycek
No, když tak zavzpomínám na rok 1984, John Mc Enroe - Ivan Lendl
finále v Paříži. Lendl prohrával 0 - 2 na sety a ještě ve 3
setu 2-3 nebo 2-4, musel bych se podívat, ale obrátil to.
Byl jsem po operaci a ten zápas jsem detailně viděl.
Že by dnes ????? Asi ne, tam John předváděl kousky,
který by mu dnes rozhodčí nedovolili. A Ivan vyčerpáním
zvracel za enpirem po utkání. Že by to bylo dnes to
finále, aspoň do 19.30 ? To je přání.
Reagovat
letityfanousek
nuda, dejte mu ten tytul ať je na půl roku zase klyd
Reagovat
blax
Ježiši to je klaun
Reagovat
paprikovygulas1
Kľud bejby ;)
Reagovat
smazaný uživatel
ajajaj co sa deje? :(
Reagovat
Labi
vubec nic
Reagovat
Kozoroh
Thiem ubral na razanci 1. servisu a zlepšil tak umístění. Z 45 % se dostal na 70 %. Servis v 1. gemu 3. setu s vypětím sil udržel, ale v 3. gemu Nadalův nápor nevydržel.
Reagovat
kulhavej_kmet
je hotovo
Reagovat
Pesek12
Rafa to už dohraje ve třech setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Dom búši, hrá úžasné údery, fiftín získava Nadal.

Rafa konečne chytil tempo, cíti zápas.
Reagovat
Kozoroh
Je to hotové. Nadala na RG z 0:2 na sety nepůjde porazit.

Dom byl v druhé sadě aktivnější než v první, ale k ničemu mu to nebylo. Už vypěstovat šanci na brejk je pro něj obtížné.
Reagovat
Nola
7 hier uz Dominic uhral.... snad to nebude repete z minulych zapasov a 3.set bude ceresnickou
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa prehral z posledných cca 45 setov v Paríži jeden jediný, musel by prehrať tri naraz, aby mu ten titul ušiel. Samozrejme, lopta je guľatá. Ten kurz musí byť lákavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby toho nebolo málo, v Paríži ešte aj slnko vyšlo :)
Reagovat
mats23
:)
Reagovat
mahycek
Jsem doma poprvé od 30.5. Znám jen výsleddky z Raland
Garros, tak se jen dívám. Myslím, že pokud zápas nepřeruší
déšť, tak je to nakloněno pro Rafu. Rád bych, aby zápas
trval alespoň do 19 hodin. Před rokem jsem řekl, že
Nadal, pokud vyhraje 2018 FO, tak 2019 už ne a nikdy.
Dal bych na to, třeba malíček na noze. To je
nadsázka, ale třeba 20 litrů. Ale, rád jsem si
odpočinul u fantastického moře, všem doporučuji.
A snímky + videa vše v super kvalitě podmořský život,
to je nádhera. ještě k tomu musím nahrát hudbu.
Třeba z Pink Floyd, Yes, Rush, nebo i S. Wilsona.
Tak jdem dohrát to finále, nebo ne ??
Zítra už tráva a Roger, stýská se mi a ne jen mně.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvalita tenisu je v druhom sete úplne inde. Z Rafu to opadlo, lebo vyhráva.

Z Thiema to opadlo, lebo prehráva a už nemá čo stratiť.
Reagovat
Nola
ano, jednoznacne sledujeme lepsi zapas
Reagovat
Mayo
(:
Reagovat
Nola
ma dobre haro
Reagovat
Ondra979
Dom to nesmi zabalit, i kdzy asi prohraje tak herne to nebylo az do poslednich gamu uplne spatne, skoda toho servisu
Reagovat
Kozoroh
Dom se pere sám se sebou. Podání ho nedrží, z bekhendu kupí chyby, forehand jakž takž funguje, ale to na Nadala stačit nemůže.
Reagovat
soloo
stale som hovoril ze jediny kto ma zbrane na Nadala je Djokovic a nie Decka typu Thiem , Zverev
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand mu ide, dokáže ním neuveriteľne tlačiť a zabíjať. Až je to veľakrát smiešne, ako 32ročný Nadal vo svojom pokročilom veku a preriedlými vlasmi tie FH dobieha, kryje, a vracia k základnej čiare.
Reagovat
kulhavej_kmet
Thiem uz nevi co hrat , stejne jako Delpo v semi
Reagovat
Padme
a ten turnaj zrušila... To už nikoho nemůže bavit :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jistě že to Nadalovy fanoušky baví. Mě také bavila Federerova šňůra, ale potom jsem byl poučen, že už to nikoho nemohlo bavit. Výhry a série jen tak neomrzí.
Reagovat
Padme
Pro ostatní je to ale opruz :D
Reagovat
kecam
Přesně tak, je to nuda, těžká práce a nestylový tenis - už se těším na nejlepšího ze všech a natrávu. Vivat Roger!
Reagovat
steve79
Nadal přehrává Thiema přes backhand. Thiem si nechává míčky moc odskakovat a hraje krátké míče.
Reagovat
Nola
ved to nie je nic nove pod slnkom, podobne prehraval Fedexa na antuke
Reagovat
soloo
s tym by na Djokera neuspel škrabal
Reagovat
Amputace
Djoker jaksi neuspěl proti jakémusi Italovi.
Reagovat
soloo
tak vidis Djoker ma vacsi problem s jednorucakama(wawra thiem cecinato..) ako s dvojrucnym(Nisikori,Nadal..) bekendom ale kazdy vidi tenis len povrchovo nepozera co hracovi sedi a co nie chce vidiet len vysledky a potom hodnotí. ja hovorim ze Novak by ho bol schopný zdolať ved Nadal ma z neho kramy v hlave
Reagovat
smazaný uživatel
RG: Nadal Djokovic 6:1.
Reagovat
Kozoroh
Tři výhry Rafana jsou z doby, kdy Novak neměl bezlepkovou dietu, která stála za vzestupem No1eho výkonnosti v roce 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediná NOleho výhra je v sezóne, kedy Nadal nevyhral v príprave pred RG žiadny antukový turnaj, čo sa mu stalo raz v živote a to QF by pravdepodobne prehral aj s tebou, ak by si chytil raketu do ruky.
Reagovat
Tornes
A jediná výhra Djokera z roku, kdy na tom Rafa byl nejhůř za posledních 13 let...
Reagovat
Amputace
Díky za odbornou analýzu. Ještě se nauč interpunkci a může z tebe být skutečný tenisový mentor.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Kozoroh
Bohužel letošní Djoker má do TOP výkonnosti daleko, proti Nadalovi by neuspěl.
Reagovat
Nola
Dom odovzdal 1.set v zavere, snad nebude mat rychly spad cele finale... .Rafa ked sa zahryzne, tak uz nepopusti, ale fanuskovia chcu vidiet aspon pekny zapas, nie ako vlani so Stanom
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa v druhom geme druhého, konečne taký, aký chce byť.

Vyhral prvý, cíti sa lepšie, pritvrdil, zlepšil dĺžku, zrazu to ide.
Reagovat
smazaný uživatel
To mal byť nový príspevok.
Reagovat
Mayo
Milujem čerstvo upravený kurt po setoch.
Reagovat
smazaný uživatel
Spaniela musel šľak trafiť, ten posledný gem :)

Ale toto je typický Thiem, on má tendenciu panikáriť a byť labilný.

Finále poslabšie, Rafa hral takto nevýrazne, skoro až podpriemerne vo finále naposledy na RG11, ale paradoxne oba sety vyhral. Je to veľmi vydreté, snáď sa konečne uvoľní. Ten gem za stavu 4:4 bol prvým odohratým veľmi dobre.
Reagovat
stopan
v roku 2011 sa federer v prvom sete posral po obhodeni a jednej nevynutenej chybe, uplne stratil koncentraciu a zacal kopit chybu za chybou, ale to v zapasoch s nadalom nebolo nic nove, vela krat bol herne lepsi ale nedokazal to zlomit na svoju stranu. Thiem dnes bojoval v prvom sete ale ten posledny game nadalovi doslova daroval netrpezlivostou a nevynutenymi chybami, napriek tomu ze nadal dobre ze nehral az z tribuny.
Reagovat
woody
Nic,jasnacka! Proto ma Rafa s jednorucaka takovou bilanci...
Reagovat
Tornes
Jo, o poznání horší než s obouručákama...
Reagovat
Kozoroh
Thiema potápí servis. S úspěšností 1. podání pod 50 % Nadala ve finále RG porazit nepůjde.
Reagovat
Padme
Takhle odevzdat závěr setu... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa na servise tiež neexceluje. Thiema potopila hlava a ten pokazený volej na 0:15 v poslednom geme prvého.

Nadal by sa teraz mohol dostať do vedenia o break v druhom. V žiadnom prípade si nemôže prehrať servis a vrátiť Thiemovi chuť do tenisu.
Reagovat
Kozoroh
Ač Dom podává vyšší rychlostí, na zisk svých servírovacích gemů se nadře víc než Býk.
Reagovat
kulhavej_kmet
Rafa ho postupem casu rozebere.
Reagovat
Ondra979
doufam ze ne, Dom rozhodne ma na to s nim odehrat vyrovnany zapas, i kdyby prohral prvni set tak by hoto nemuselo polozit, ale potrebuje lepe servovat, tam je zatim dost slabina
Reagovat
Kozoroh
Umpire trapák, nadržuje Rafovi :D
Reagovat
blax
Rozhodčí totálně mimo
Reagovat
woody
Zatim zvlastni finale,Thiem i pri svem podani daleko za BL,preju spis Thiemovi,ale myslim ze to Rafa pres ten jednorucak udela!
Reagovat
woody
Na druhou stranu je to z FH od Thiema z te dalk pekna m*da!
Reagovat
smazaný uživatel
Nervozne z oboch strán, kvalita poslabšia..Rafa nehrá dobre, bez servisu, FH, to bude dnes velmi vydreté, ak to dopadne...
Reagovat
tito
Navíc se mi zdá, že dělá více UE než Dominic. Ten se spíše špatně rozhoduje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, hlavne returny po druhom servise vyhadzuje..

Ak urobi menej winnerov, nez super, moze vyhrat. Ale s vacsim poctom UE, tazko..
Reagovat
soloo
Thiem a Nadal marní. dnes by si ich Djoker podal oboch
Reagovat
Mayo
Kto? Skôr DelPo a Čeky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ten z 2011, či 2O15?
Reagovat
Pesek12
Zatím finále (Rafa 3:2) hrozně nervózní a plné chyb. Uvidíme, kdo se z toho dříve dostane.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist