Nadal byl s kolenem na testech a zrušil tréninky se Sousou

22. 12. 2017, 19:31
Aktuality 2
Za osm dní by měl Rafael Nadal absolvovat generálku na novou sezonu, start na exhibici v Abú Dhabí a na prvních turnajích v roce 2018 se však zdá být nejistý. Prvního hráče světa zřejmě stále trápí bolesti pravého kolena, kvůli kterému v listopadu odstoupil z Masters v Paříži a Turnaje mistrů.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal letos vyhrál šest turajů včetně Roland Garros a US Open a vrátil se na post světové jedničky. V závěru sezony ho ale již poněkolikáté v kariéře zradilo zdraví. Kvůli obnovenému zranění pravého kolena nenastoupil ke čtvrtfinále na Masters 1000 v Paříži a po prvním odehraném duelu odstoupil z Turnaje mistrů.

V dalších třech týdnech si dal od tenisu pauzu a odpočíval. V průběhu prosince zahájil přípravu na sezonu 2018 a na kurtech trénoval ve své vlastní akademii na Mallorce. Koleno však pravděpodobně stoprocentně v pořádku není.

V pondělí totiž Nadal navštívil svého lékaře Angela Ruize Cotorra na klinice v Barceloně, kde s kolenem absolvoval testy. A na základě výsledků zrušil domluvené tréninky s Portugalcem Joaem Sousou, s nímž byl domluvený na celý tento týden.

"Stále není připravený se mnou trénovat. Volal mi, a řekl, že se necítí dobře," nastínil Sousa Nadalovo aktuální rozpoložení. 

Jednatřicetiletý Španěl Nadal by měl už za týden startovat na oblíbené exhibici v Abú Dhabí, kde v letech 2010, 2011 a na posledních dvou ročnících triumfoval. Pokud bude zdravotně v pořádku, v pátek 29. prosince ho čeká semifinále proti vítězi duelu Kevin Anderson - Pablo Carreño-Busta.

První ostrý turnaj by měl Nadal absolvovat začátkem ledna v Brisbane, kde letos debutoval a ve čtvrtfinále prohrál s Miloem Raonicem. Pak by se měl představit na jednodenní exhibici Fast4 v Sydney a od 15. ledna šestnáctinásobného grandslamového šampiona čeká obhajoba 1200 bodů za finále na Australian Open, na němž letos prohrál s Rogerem Federerem. V žebříčku má před druhým Švýcarem náskok 1040 bodů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
tito
Hlavně žádný spěch. Vamos!
Reagovat
turista
Končící veleúspěšnou sezónu přepálil. Nemůže už bez následků hrát tolik zápasů za rok jako mladý Saša Zverev a spol.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist