Nadal je ve Wimbledonu bez ztráty setu v osmifinále, Murray se na postup nadřel

7. 7. 2017, 18:55
Aktuality 71
WIMBLEDON - Rafael Nadal si po třech letech zahraje osmifinále Wimbledonu. Dvojnásobný šampion dnes ve třetím kole přehrál 6-1 6-4 7-6 ruského mladíka Karena Chačanova a do čtvrtého kola prošel bez ztráty setu. O první čtvrtfinále od roku 2011 si čtvrtý nasazený Španěl zahraje Lucemburčanem Gillesem Müllerem. V osmifinále je po boji také obhájce titulu Andy Murray, který zdolal Fabia Fogniniho ve čtyřech setech.
Rafael Nadal (© Getty Images)

Rafael Nadal vyhrál v polovině června podesáté v kariéře French Open. Po vítězství v Paříži se odhlásil z turnaje v Queensu, neboť si chtěl ponechat více času na odpočinek, aby byl připravený na Wimbledon, kde se mu v posledních letech příliš nedařilo. Letos je ale vše jinak.

Španělský tenista vstoupil do třetího grandslamu sezony v dobré formě a po dnešním vítězství 6-1 6-4 7-6 nad ruským mladíkem Karenem Chačanovem postoupil po třech letech bez ztráty setu do osmifinále. Dál se šampion z let 2008 a 2010 dostal naposledy v roce 2011, kdy si zahrál v Londýně finále.

"Set a půl jsem hrál fantasticky, pak už to bylo trošku horší, ale pořád to bylo solidní," hodnotil své vystoupení po utkání Nadal. "Jsem spokojen se svým výkonem, odehrál jsem skvělý zápas. Jsem rád, že jsem postoupil do druhého týdne. Zatím se mi tu daří a vyhovují mi zdejší podmínky. Doufám, že bude i příští týden takhle teplo," dodal Nadal, jenž díky dnešní třísetové výhře vyhrál na grandslamech už 28 setů v řadě.

O postup do čtvrtfinále si čtvrtý nasazený Španěl zahraje se 16. nasazeným Lucemburčanem Gillesem Müllerem, s nímž má bilanci 5-1. Müller je po vítězství nad domácím Aljazem Bedenem v osmifinále Wimbledonu poprvé v kariéře.

"Na trávě je to jeden z nejtěžších soupeřů. Tráva je jeho nejoblíbenější povrch a letos na ní hraje báječně," řekl směrem k utkání s Müllerem Nadal. "Má výborné podání, skvělé voleje a dobře hraje od základní čáry. Bude to určitě velký boj, ale ve 4. kole prostě už nenarazíte na lehkého soupeře."

Obhájce titulu Andy Murray se na postup do osmifinále Wimbledonu pořádně nadřel. Vedoucí muž žebříčku ATP zdolal Itala Fabia Fogniniho ve čtyřech setech 6-2 4-6 6-1 7-5, přestože ve čtvrté sadě prohrával již 2-5. Britský tenista  ale následně získal pět her v řadě, odvrátil pět setbolů a po dvou hodinách a 41 minutách hry postoupil do 4. kola, které si šampion z let 2013 a 2016 zahraje již pojedenácté v řadě.

"Byl to neuvěřitelný zápas. Dokázal jsem odvrátit několik setbolů a pak to otočit ve svůj prospěch. Rozhodně jsem nehrál svůj nejlepší tenis, ale v závěru jsem hodně zabojoval, a to asi rozhodlo. Bylo to nahoru a dolů z obou stran, ale urval jsem to. Mám obrovskou radost, že jdu dál," řekl po zápase Brit.

"První týden mám za sebou a jdu do druhého, což je skvělé. Jsem trochu unavený, ale mám teď celý víkend na to, abych se dal dohromady a připravil se na další zápas. Věřím, že času je dost, takže to nebude problém. Těším se na další zápasy," dodal dvojnásobný šampion.

V boji o postup do čtvrtfinále vyzve světovou jedničku Francouz Benoit Paire, jenž ve ve čtvrtém kole slavného turnaje v All England Clubu poprvé v kariéře. Francouz ve 3. kole přehrál 6-2 7-6 6-3 Poláka Jerzyho Janowicze a do grandslamového osmifinále postoupil teprve podruhé v kariéře, poprvé hrál 4. kolo grandslamu v roce 2015 na US Open, kde prohrál s krajanem Tsongou.

Podruhé v kariéře si osmifinále Wimbledonu zahraje Španěl Roberto Bautista. Osmnáctý nasazený hráč dnes v pátém vzájemném duelu poprvé uspěl proti turnajové devítce Keii Nišikorimu. Španěl Japonce porazil po téměř třech a půl hodinách boje 6-4 7-6(3) 3-6 6-3.

"Bohužel jsem dnes nedokázal udržet úroveň své tak vysoko, abych mohl Roberta porazit," konstatoval po utkání poražený Japonec. "On celou dobu výborně podával a vyhrával důležité míče. Měl jsem pár šancí, ale v klíčových momentech byl lepší on."

O premiérový postup do grandslamového čtvrtfinále si španělský tenista zahraje se sedmým nasazeným Marinem Čiličem, který ve Wimbledonu i nadále potvrzuje svou letošní formu. Chorvatský tenista, jenž si před Wimbledonem zahrál semifinále na trávě v nizozemském 's-Hertogenboschi a finále v londýnském Queen's Clubu, si dnes i ve třetím vzájemném utkání poradil bez ztráty setu s Američanem Stevem Johnsonem 6-4 7-6(3) 6-4.

"On dnes porazil Keie, což je skvělý výsledek, který mu dodá hodně sebevědomí," řekl na adresu Bautisty Čilič, jenž vede ve vzájemné bilanci 2-1. "Už jsme spolu několikrát hráli, takže se známe. On není typický Španěl. Má rád rychlé povrchy a umí na nich předvést skvělý tenis. Myslím si, že není překvapení, že postoupil do druhého týdne, protože je to skvělý hráč. Z mé strany bude důležité, abych se soustředil na sebe a hrál svou hru. Dnes jsem odehrál solidní zápas a v podobném duchu musím pokračovat i dál."

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 31,600.000 liber
páteční výsledky (7. 7. 2017)
• Dvouhra muži - 2. kolo •
Murray (1-Brit.) - Fognini (28-It.) 6-2 4-6 6-1 7-5
Nadal (4-Šp.) - Chačanov (30-Rus.) 6-1 6-4 7-6(3)
Čilič (7-Chorv.) - Johnson (26-USA) 6-4 7-6(3) 6-4
Bautista (18-Šp.) - Nišikori (9-Jap.) 6-4 7-6(3) 3-6 6-3
Müller (16-Luc.) - Bedene (Brit.) 7-6(4) 7-5 6-4
Paire (Fra.) - Janowicz (Pol.) 6-2 7-6(3) 6-3
Anderson (JAR) - Bemelmans (Belg.) 7-6(3) 6-4 7-6(3)

Komentáře

71
Přidat komentář
Herbert_Hoover
prý pozdrav Rafy všem haterům, kteří mu předpovídali exit v prvním týdnu

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/bb/a1/45/bba14524182f4de3e358507b173c5562.jpg

:))

Já na rozdíl od Forehanda nesdílím přehnanou obavu z Mullera, pokud bude hrát na centru, tak by to mělo vyjít bez velkých dramat, i když uvidíme, jak s kurtem zatočí déšť, který je předpovídán :) je taky pravdou, že i v roce 2010 hrál dva pětiseťáky a nakonec urval titul, tak pokud to bude drama, ale se šťastným koncem, tak ho to může posílit :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)...Nice....Pe3k si to može dať ako šetrič obrazovky...

Jj, z Mullera mam vacsi respekt ako z Marina v prípadnom QF.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tyjo, to je ale děsně přiteplalý, spíš to vidím jako pozdrav Frantzovi...
Reagovat
Pe3k
Rafa hraje dobře, přesto měl problémy s KK, který hrál extra nervózně a byl mašina na df a ue. Rafu čeká Muler, Cilic, Můra a Djok/Fed tedy nic lehkého. Turnaj je otevřený, byť povrch hliněný moc Wimbledon nepřipomíná...dnes to bude Gulba Djok a FedEx Zverev.
Skus alespoň ty zachovat nějakou úroveň, protože trolhand, Frantz a světová dvojka sou dno tohoto portálu a bylo by fajn tu mít i normální Rafa fans...ty se mi jevis v pohodě, tak ty troly usměrňuj ať vidí, že lze fandit Rafovi a přesto se chovat, jak normální člověk.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jasné, ale cíl je splněn. Rafa je ve druhém týdnu a od toho se může odpíchnout. Teď je třeba stanovit další cíl. Uvidíme. Z Andyho mám možná nejmenší obavu, tak nějak vnitřně to cítím, i když třeba vytasí úplně jiný výkon, než jaký zatím demonstruje. No ale to už předbíháme. Ve finále by byl Rafa outsider. Kurzově i tenisově.
Reagovat
Pe3k
No Wimbledon vyhraje, tak jako posledních 14 let, někdo z big 4. Rafa má slušnou šanci.
Reagovat
raduz
Paradoxem je, že největší hrozbou pro Nadala je Federer, který si na něho začal po 100 letech věřit. Na rovinu říkám, že je mně jedno kdo vyhraje, tedy vyjma Nadala, kterého nesnáším a mam ho za obdobně amorální a podvodné individum jakým je Lance Armstrong.Nejsem totiž hloupej ani mladej.
Reagovat
Pe3k
Těžko říct, kdo je pro něj, největší hrozbou, řekl bych, že Djokovic ve formě, to je pro Nadala instantní prohra...utkat se s Rogerem můžou až ve finále, raději bych jiného soupeře, ale vybírat si nemůžeme. Třeba dupne už s Mulerem ikdyz já věřím duo Můra/Cilic. No nikdo to nebude mít lehké, tohle není RG ;)
Reagovat
raduz
Djokovic je přirozenej atlet,jehož ztráta formy je zapřičinena tím,že je to zkrátka kluk mající přirozene potřeby a sem tam ho zajímá i pěkná baba. Federer je na můj vkus dost okazalej, byť jeho tenisový styl je fakt parádní. Nadala jsem zmínil a Murray je asi nejnesympatictejsi hráč na okruhu. Tedy, pokud někdo z top, tak Djokovic. Ten nechť to vyhraje
Reagovat
fialka
To je sila!!! Ako si môžeš dovoliť označiť ho za "obdobně amorální a podvodné individum..."? Máš dôkazy? To, že ho neznášaš, ťa k tomu neoprávňuje a nikto ti to neberie. Každý sme iný a každý má svojho favorita.
Reagovat
Pe3k
Tak podvádí prakticky v každé zápase, time wasting, illegal coaching a když náhodou prohrává tak fake mto. Morálku bych dal raději stránou, rád ho také nemám, ale rok od roku ho snasim lépe, protože dovedu ocenit ty jeho kladné vlastnosti, které z něj dělají 3. nejlepšího hráče této éry.
Reagovat
fialka
Pekné od teba.
Reagovat
Pe3k
Ty zas máš pěkný Nick!
Reagovat
Herbert_Hoover
Vlk to na RG počítal a tak strašné to nebylo s tím time violation. A i kdyby, tak pokud ho víc neskřípnou, těžko se něco změní. No a není v tom sám.
Na fake mto jsou jiní experti, třeba Nishi atd. U Rafy je to otázka, protože on má i mnoho odůvodněných mto, neřeknu, kdyby si je bral hráč, který nebyl nikdy nějak dlouhodoběji zraněný, to by bylo asi podezřelejší.
Co je však nejpodstatnější, tak raduz jistě narážel na úplně jinou závažnější problematiku.
Reagovat
Herbert_Hoover
Mladej možná nebudeš, ale to první bych nerozporoval :)
Reagovat
atptour
Hloupej budes hodne.A k tomu zjevne neuspesny a zakomplexovany typek.Urazet a ocernovat je asi naplni tveho bidneho zivota.
Reagovat
gigin
http://www.tennis-arena.cz/kyrgios-noc-po-skreci-alkohol-cigarety-a-blondyna-v-akci-18113cz/
Reagovat
Herbert_Hoover
Možná ale všichni společně skypovali přítelkyni Kyrgiose Alje Tomljanovičové. A, nebo ne. :))
Alja o poznání hezčí, asi už musel mít solidně v žíle Gyros :)
Reagovat
dunphy
Už se s ním prý rozešla. :D
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/wimbledon/videos/10154965835013732/?autoplay_reason=gatekeeper&video_container_type=4&video_creator_product_type=0&app_id=119935354842377&live_video_guests=0

Dnes je to presne 9 rokov. Tu sa písala história. Pravdepodobne najväčší miľník tenisu za posledných 10 rokov.
Reagovat
vrabejka
Toto je pro mě nejlepší zápas v historii. Absolutní TOP. Je skvělé že tyto 2 legendy jsou stále na vrcholu a dokonce se dal potkávají ve finále grandslamu :) Ani ve Wimbledonu to není nereálné :)
Reagovat
raduz
Reálnější je finále pro Nadala. Federer si na Djokovice v současnosti věří méně nežli na Nadala,navíc Djokovic se už vrací, naopak Murray je slabej, bazlivej
Reagovat
smazaný uživatel
Nole s Gulbisom, Federer s Dimitrovom alebo Nadal s Mullerom. Myslim, ze minimálne jeden z nich cestou do SF zahučí. Snáď nie Rafa. Murray ma super zreb, v SF bude.
Reagovat
Herbert_Hoover
To je pravda..Fognini i Pérko by mohli natropit více škody svým neortodoxním stylem hry spíše Fedexovi než Murraymu, mistrovi v dobíhání dropshotů a v libování si v různých kulišárnách :)
Reagovat
dappe
Federerovi asi těžko.
Reagovat
Franky
Aby Murray nezahucal prave pre tie slabe losy. Vid AO17
Reagovat
raduz
Murray byl v neskutečný defenzive a postoupil omylem. Fognini byl zábavný navic lepším tenistou na kurtu. Myslel jsem si ze,Murray bude hlavním adeptem na zisk trofeje. Po dnešku si to už nemyslím.
Reagovat
Mayo
Murray je slabý ako čaj.
Reagovat
Nola
Fogna dnes bavil, ziadna nuda, dokaze byt dokonaly, ak sa sustredi, zial, ak opadne euforia, dokaze stratit a odchodit dva sety.... aj tak potesil
Reagovat
gigin
Stejné pocity. Co zítra? Děkuji za každý gemík...
Reagovat
Nola
netusim, mam obavy...

skoda toho 4.setu, to mal Fogna dotiahnut, na vyhru v 5.sete som ho netipovala, ale ten zapas si zasluzil vyustit v 5.sete
Reagovat
Pe3k
Gulba bude namotivovaný, těším se.
Reagovat
vrabejka
Fognini ty si fakt ko.ot na druhou. Už si ho měl na lopatě a ty se na to tak vykašleš. Blbě je že díky dnešní výhře má Murray otevřenou cestu do semifinále. Ale snad ho Murray/Querrey vystřílí.
Reagovat
vrabejka
*Anderson/Querrey
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga, Tsonga...Ty si sa z Paríža vôbec nepoučil.

Sam mu dal možnosť ešte odservírovať a ísť do šatne za vyrovnaného stavu, no JO odmietol. Nepoučil sa z Paríža, kde na druhý deň dohrával tuším ten jeden gem?..Podľa mna je vždy výhodnejšie ísť na hotel za stavu 6:6, než 5:6..
Reagovat
ipko
prečo nejdú na centre?
Reagovat
Frantz
Kterak slepý (Máry) k houslím (setu) přišel..
Reagovat
Hypertac
Ta Můrova famílie je krajně nesympatická. Fábio škoda, dnes jsi na to rozhodně měl.
Reagovat
petrulinka
Přesně, doufám, že ta Můra jedna pelešivá v dalším kole vypadne. Bych mu jednu vypálila, až by mu zuby vypadly
Reagovat
FulnekUltras
se vždy ukájím aspoň zde: ;)

https://www.youtube.com/watch?v=sSsCub1j0fI
Reagovat
smazaný uživatel
Fognini je pán :)
Reagovat
raduz
Tentokrát s tebou souhlasím. Z nudy k dokonalosti. Naopak Murray nudný jako celou sezónu
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda tých setballov...
Reagovat
gigin
Velký pán, prostě radost, zábava, život je krásný...
Reagovat
smazaný uživatel
Niektoré pasáže, to bolo pohľadenie na duši, jedna báseň. Dokonca som mal pocit, že sa pri tom Fabio rehoce, ako tam Andy lietal.
Reagovat
mahycek
Ten center kurt se fakt zdá pomalej a i míče víc skáčou. Teď to řeknu laicky, ale je to taková pinkaná chvílemi, mezi Murrayem a Fogninim. Když to přepínám na kurt 2, kde hraje Tsonga s Querrym, tak je to rychlejší. I odskok míčů, fakt, nemůžu si pomoct. Centr je pomalej, vždyť si porovnejte taky, ty dva zápasy.
Reagovat
raduz
Ten zápas Murray vs Fognini je fakt nudná podivana.U nich to ale až tak není o rychlosti kurtu. Tsonga s tím amikem je naopak podívaná mého gusta. Tsonga by mohl překvapit tak nějak celkove.Pokud tedy přeleze dále
Reagovat
gigin
zítra na centru. Aj taký je šport.
Reagovat
Kozoroh
Blockbuster dosavadního týdne turnaje.
Reagovat
gigin
Ano. Ty, já, turista, Nola a Marduch.
Reagovat
duhove_hovinko
Prosím o stream na Wibledon. Díky
Reagovat
peggy
Vamos Rafa,jen tak dal.
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa! Svělé, že jde do druhého týdne.
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý týždeň je dobrou správou, no to, že ho Rafa bude vítať spolu s Mullerom je správou zlou. Stále si však myslím, že Muller neurobí toľko es a priamych bodov, ako urobil Kyrgios v 4. kole s Rafom v roku 2014 myslím. Vychádzalo to tuším na 2.5-3b. na gem.
Reagovat
svetova.dvojka
Čelit tak kvalitnímu leváckému servisu, jakým disponuje Lucemburčan, to bude pro Rafu velký výzva, v tomto zápase si Rafan nebudu moct dovolit nějak zbytečně plýtvat s breakpointy jako dnes...
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol si vypracoval s Mullerom 13 breakballov.

Tak ale Rosi je legenda, to je iná.
Reagovat
Kozoroh
V prvním setu Khachanov dost kazil a jeho servis byl nespolehlivý, čehož Rafan využil k snadnému zisku úvodního setu. V druhé sadě se však mladý Rus začal zlepšovat a v třetím setu dostával Nadala do úzkých. Matador větší komplikace v podobě ztráty servisu/setu nedopustil, ale dnešní duel zřetelně ukázal jeho zranitelnost. Lze očekávat, že s Müllerem to bude mít Matador ještě těžší.
Reagovat
baggik
Zranitelnost nevim, v tiebreaku hrál skvěle. Müller není hrozba.
Reagovat
Kozoroh
Zranitelnost v průběhu 3. setu až do TB. V zkrácené hře se projevily Rafovy zkušenosti a tlak, který Khachanov neunesl.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mohlo to být ještě zajímavé, kdyby Chačanova nezařízli lajnoví při brejbolu na 5:3 ve třetím.

Otázka ale je, jestli by si dokázal tu úroveň udržet i ve čtvrtém setu...

Pokud nezaprší a tráva se nezrychlí, nemá podle mne Müller moc šancí na úspěch.
Reagovat
raduz
Chachanov by stejně projel. Je to takovej bezmozek, žádná velká budoucnost ho podle mě nečeká. Autista si hraje ten svůj antukovy tenis a má i tak šanci na úspěch. Hlava mi to moc nebere. Porazit ho může Federer, který si na něho po těch 100 letech začal věřit. Myslím však, že Federer nepřejde tentokrát ani přes Dimitrova. Federer má dnes max.vyhlídky na rychlem rovném povrchu. Na trávě se mně nepodává už pár roků.
Reagovat
Kozoroh
Přes Grigora Roger projde. Grigor má proti Fedexovi špatný match up a oproti startu sezóny jeho forma opadla. Myslím, že Fedex s ním ztratí max. set.
Reagovat
MartinPa
Podle ohlasů hráčů se dá předpokládat, že se Rafa dostane hodně daleko. Když už třeba takovej Dustin řekne, že kurty ve Wimbledonu jsou pomalejší jak ve FO, zároveň s vyšším odskokem, tak se to nedá brát na lehkou váhu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak práve od Dustina sa to na ľahkú váhu kľudne brať dá. Boh vie, či mu robili krvné testy po tom vyhlásení.
Reagovat
svetova.dvojka
Zatím Rafa vážně nevypadá špatně...
Reagovat
stopan
no ked Rafko nejako zazracne po 30tke zrychlil, zlepsil pohyb, pritom pred rokom na kurte evidentne mal problem s dobiehanim, bol o dost pomalsi a odrazu beha ako mladik, problemy s kolenami su akosi zabudnute.
Reagovat
baggik
Novy stereoidy
Reagovat
tito
Zlepšené podání a bekhend. Hraje útočněji a aktivně.
Na síti byl vždy šikovný. Třeba Young ve statistice naběhal 3x více. Ale brát ti to nebudu.
Reagovat
atptour
Trefne napsane,souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrýchlil?...koľkože dnes vyhral fiftínov z úpornej obrany, nejakými zázračnými prehodmi?..

Jeden, či dva?
Reagovat
Mayo
Vamoooooooooos El Matador!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist