Nadal: Moje nejhorší porážka? Loňské finále v Melbourne

28. 10. 2015, 13:55
Rozhovory 183
Rafael Nadal se během své návštěvy Basileje, kde tento týden startuje na halovém turnaji a dnes ho čeká zápas druhého kola proti Grigoru Dimitrovovi, rozpovídal o několika tématech. Mluvil o své nejhorší porážce, o Wawrinkovi, Djokovičovi, Federerovi i těšení se na další sezonu.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Letošní sezona je jeho nejhorší od chvil, kdy se raketově vyšplhal mezi tenisovou elitu. Rafael Nadal ale v posledních týdnech znovu nachází formu, která ho motivuje do další práce a dává potěšení ze hry. Stále odmítá spekulace o změnách ve svém týmu a věří svému strýci Tonimu, který ho trénuje celou kariéru.

"Tohle nebyla ideální sezona, ale nebyla to ani žádná katastrofa. Nikdy jsem nepřemýšlel o konci kariéry. Nechci pracovat se sportovním psychologem. Mám kolem sebe svůj tým a rodinu a myslím, že problém můžu vyřešit touto cestou," prohlásil Nadal, který letos vyhrál jen tři menší turnaje v Buenos Aires, Stuttgartu a Hamburku.

Při otázce, jaký výsledek v mužském tenisu ho letos nejvíce překvapil, se dostal ke Stanu Wawrinkovi, který ve finále French Open porazil Novaka Djokoviče a vlastně mu překazil zisk kalendářního Grandslamu.

"Velkým překvapením pro mě bylo finále Roland Garros. Stan hrál proti Novakovi opravdu skvěle. Ale nejsem zase tak překvapený, že Stan v Paříži vyhrál. Je to skvělý tenista, hraje dobře a je těžké ho porazit. Má skvělé údery od základní čáry. Když hraje svůj nejlepší tenis, patří mezi kandidáty na nejdůležitější tituly. V Melbourne prohrál v semifinále, v Paříži vyhrál, ve Wimbledonu byl ve čtvrtfinále a na US Open v semifinále. To jsou velmi dobré výsledky," chválil Nadal švýcarského tenistu.

Nadal s Wawrinkou prohrál pouze dva ze šestnácti soubojů, ale jedna z porážek s o dva roky starším Švýcarem je prý jeho nejhorší v kariéře. Na mysli má loňské finále na Australian Open.

"Byla to nejtěžší porážka mé kariéry, protože to bylo v důležitém finále a já byl zraněný," vzpomínal Nadal, kterého v Melbourne trápily bolesti zad. "Nebyl jsem konkurenceschopný a byly to asi moje nejhorší hodiny na tenisovém kurtu."

Djokovič? Teď jednoznačně nejlepší
Osmadvacetiletý rodák z Malorky mluvil také o současné dominanci Novaka Djokoviče.

"Úroveň jeho hry je neuvěřitelná. Má dobrý servis, nedělá zbytečně moc nevynucených chyb od základní čáry a neuvěřitelně returnuje. A když tohle všechno zkombinuje, tak je velmi obtížné ho porazit. V tuhle chvíli je jednoznačně nejlepší."

Řeč přišla i na dalšího z rivalů Rogera Federera, který je třetím nejstarším hráčem v Top 100 a stále útočí na nejvyšší mety.

"Nepřekvapuje mě, jak ve svých 34 letech hraje. On má úžasný talent a prožívá další skvělou sezonu, v níž bojoval o grandslamové tituly. Je to skvělé pro něj i pro tenis. Nevím, jestli ještě dokáže vyhrát grandslam, ale rozhodně to může dokázat, Když postoupíte do semifinále nebo finále, tak už jste velmi blízko. Ale letos dominuje jediný hráč, Novak je téměř neporazitelný. Ovšem pokud bude Roger touhle cestou pokračovat, má šanci grandslamový titul získat."

A jak Nadal vidí sám sebe, až mu bude čtyřiatřicet let? "Pokud ztratím motivaci a nebudu si tenis užívat, pak skončím. Ale nevím, kdy se to stane. Jestli za rok, za dva, nebo za pět let. To teď zkrátka nejde říct," řekl majitel čtrnácti grandslamových trofejí, který v posledních týdnech zaznamenal výkonnostní vzestup.

"Už se moc těším na novou sezonu. Jsem na ni namotivovaný, protože letos jsem neměl úplně povedený rok. Několik měsíců jsem si tenis neužíval a nebyl jsem schopný kontrolovat své emoce. Ale teď si to zase užívám a vidím, že se zlepšuju. A to mě motivuje do další práce a dodává mi novou energii."

Na závěr se vyjádřil také k nastupující generaci, která se stále nedokázala výrazněji prosadit. "Raonice zastavila zranění. Kyrgios by mohl zabojovat a brzy být světovou jedničkou. Pak je tu Nišikori, i když už úplně nepatří do nové generace. Skvělý je také Zverev. Dříve nebo později se nová generace stabilizuje," očekává Nadal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

183
Přidat komentář
peggy
Rafo,moc pekny komentar,pokud budes na sobe stale makat tak pristi rok budes snad dvojka.Nyni je dobre,ze jsi pred Berdychem.
Reagovat
spaniel
"Já chápu, co je match-up, na druhou stranu mi ale přijde, že ta drtivá statistika Nadal-Federer se strašně podceňuje, 8:2 na GS, to je zkrátka síla. Hodně z toho dělá antuka, ale i kdyby se odečetla, pořád to zůstane dost vyrovnané.....

A není to jen o match-upu. Nadalovi zase vůbec nesedí Djokovič, přesto s ním má velmi vyrovnaná čísla, jednou vyhraje ten, podruhé ten, na GS je na tom dokonce lépe Rafa."

Nadalovi nesedí Djokovic? To píšeš zjevně jen proto, že od něj chvílu dostával. Mezi nimi to není o matchupu, stejně jako u Federer-Djokovic. Nikdo nemá nějakou zbraň, výhodu, která by přímo utočila na slabinu toho druhého jako je tomu u Nadal:Federer. U nich je to spíš o momentální formě a sebevědomí, vyrovnané zápasy rozhodnuté detaily.
Reagovat
George_Renel
S Djokovičem má relativně vyrovnanou bilanci proto, že se k němu poslední dobou prakticky nedostává......
Reagovat
Mayo
Tak urcite :D
Reagovat
smazaný uživatel
Drísty. Asi je tých 45 či koľko zápasov málo, aby si spozoroval, že Nadalovu najväčšiu zbraň totálne eliminuje Novak obľúbený úder, defenzívny BH, z ktorého je Rafa dodnes zúfalý..Nehovoriac o tom, že Novak returnuje snáď najlepšie zo všetkých práve Rafov servis. Cekovo mu liftované lopty nerobia problém, aspoň má viac času na dobehnutie úderu. Novakovi ďaleko viac nevyhovujú ploché rany, aké má Federer, či Wawrinka.
Reagovat
Amputace
Djokovič že nemá na Nadala zbraň? To myslíš vážně? Vždyť Djokovičovou hlavní zbraní je BH, který má asi nejlepší na okruhu a Rafova hlavní taktika je založena na tom, že buší soupeři do BH, dokud si nevynutí prostor k zakončení nebo soupeř neudělá chybu. Toto v zápasech s Djokovičem úplně odpadá a zálaží jen na tom, jak moc Rafovi šlape FH po lajně. To jsme viděli několikrát. Koneckonců i letos na FO. Nějakou část toho zápasu to nevypadalo úplně beznadějně, ovšem Rafovi letos ten FH po čáře vůbec nejde, nevěří si na něj, tudíž v tom zápasu neměl moc šancí uspět, protože Novaka přes BH nepřetlačí. Další věc je ta Novakova běhavost. On je první hráč, který dokáže v delších výměnách nad Nadalem dominovat. To nikdo jiný před ním nedokázal. Tak není divu, že Nadal ztrácí koncentraci, když najednou prohrává ve výměnách, do nichž chtěl dříve soupeře dostávat.
Reagovat
spaniel
Chlapci, chlapci. Vzdyt jste napsali to co ja. Ze oni si navzajem eliminuji sve silne stranky, takze nikdo nema vyslovenou vyhodu, z ktere muze tezit. Kdyby Nole nemel ten svuj BH, tak je v pozici jako Federer a Nadal by mel nad nim svou klasickou vyhodu a mohli bychom rikat, ze ho drti diky vyhode v matchupu.
Reagovat
smazaný uživatel
Omg..:)

To, že Novak eliminuje Rafovu najvačšiu zbraň vlastne znamená, že nikto nemá výhodu?...

Veď tým pádom je logicky vo výhode Novak, keďže otupil súpera, ktorý nemá na jeho útok podobnú, adekvátnu protizbraň..
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo inak, keď proti tebe stojí protivník, ktorý má gulomet a nož a ty máš nož...Zoberieš mu gulomet, ktorým každým ničil..Znamená to, že nikto neni vo výhode, lebo obaja máte teraz proti sebe len nož?...

No vidis :)
Reagovat
spaniel
Omg atd.

Ja to vidim jinak. Nadal ma univerzalni zbran, forehand s vysokym spinem. Na jednorucaky ucinnost zarucena. Plati i na vetsinu obourucaku, samozrejme jsou takovi, na ktere az tak neplati (anebo jim pomuze povrch, jako trava), ale na ty plati i dalsi Nadalovy prednosti, proste je lepsi nez oni. Jenze Djokovic je ten pripad, na ktereho ten forehand az tak neplati a po jeho eliminovani, je plne srovnatelny s tim co zbyva. Kdyby to bylo jak pises ty, ze by Nolemu jakoze zbyl nozik, asi by ta bilance mebyla tak vyrovnana, ne? Proste by Nadala pravidelne porazel.
Reagovat
smazaný uživatel
Prehrat si 4x servis s Dimitrovom je samozrejme zlý signál...Už nech je táto sezóna preč..:)
Reagovat
smazaný uživatel
tak, tak
Reagovat
Cico93
Ešte budeme musieť pretrpieť TM.
Reagovat
smazaný uživatel
pretrpieť do konca by bolo fajn :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se domnívám, že ta další sezóna nebude nějaký super návrat. Pokud se nic razantně nezmění, tak to bude stejné, nebo horší. Rafa je srdcař a bojovník, myslí si, že když bude makat, tak se dostane na top úroveň. Nicméně to podle mě není až tak pravda, už to lepší nebude a pokud nezmění styl hry, tak Rafa Rafou nebude. :(
Reagovat
Cico93
David sa odhlásil z Valencie.
Reagovat
kada.tom
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Nejak se mi ten Rafan dneska nelibil :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ani mne, o5 ťažko vydretá výhra. Dnes sa ani netešil, len si na záver zhlboka vydýchol. Tie začiatky setov katastrofa. Neva, hlavne že pokračuje. Vamos!
Reagovat
smazaný uživatel
Hrozne moc chyb, sama sit, nejiste obe strany...no nevim nevim...
Reagovat
Cico93
Tak stihol som len posledné 2 gamy....ale čo robil Rafael na začiatku tých setov?, to neni možné.
Reagovat
smazaný uživatel
Čo robil? Práveže nič a to bol kameň úrazu, akoby bol prispatý či čo.
Reagovat
Fandina
Gríša škoda, byly tam chyby, ale jinak se mi celkem líbí, že hrál durazněji a tvrději než dřív. Stockholm nebyl špatný a dneska moc nechybělo. Míň chyb a bylo to. Gratulka Rafovi a Gríšo příště držím palce. Go!!!
Reagovat
Cico93
Hej vyzerá to, že je na dobrej ceste.
Reagovat
yenda1
Jestli se ty dva "staříci" dohrabou do finále, v což doufám = Tenisová událost roku.
Reagovat
Denis92
Roger tam bude urcite. Dufam, ze aj Nadal. Ale o tom mam pochybnosti..este ma v ceste Cilica a Gasqueta. Uvidime..
Reagovat
Cico93
Určite?
Aby som ti to potom nepripomenul ;-)
Reagovat
Denis92
Kludne :) To by bolo fiasko zo strany Rogera keby nehral finale.. Pre mna cokolvek ine ako titul bude sklamanie.
Reagovat
smazaný uživatel
To bude. Pokud se potkají na úrovni svých dosavadních zápasů, tak za 50 minut není na co koukat.
Reagovat
smazaný uživatel
Kua..Kto z nás by pochyboval ak by Rafa vyuzil jeden z tych BB, ze je po zápase?....

Tenis je najvrtkavejší šport na svete, v zápase je sto výmien a rozhodne o ňom aj tak 1-2 výmeny, centimetre, náhoda, šťastie...Ziaden iny sport neposkytuje také napatie..
Reagovat
smazaný uživatel
Není možné, že Rafa má tolik štěstí. S Rosolem, "asi" Dimitrovem. To jsou milimetrové lajny které mu chodí už druhý zápas.
Reagovat
rod_laver
Tak štěstí... Dimitrov měl záblesky geniálních úderů a taky údery, kdy brutálně vyhazoval nebo hrál nečistě. Rafa hodně pasivní, ale stačilo to.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně Rafa měl už vypadnout v prvním kole kde superhaluzácky vyhrál tie-break a vyhrál, dneska těžil z toho, že se Dimitrov podělal ale i tak měl co dělat aby to vůbec uhrál - no uhrál je možná špatné slovo spíše to Dimitrov za něj vyhrál. Mám Rafu rád a přeju mu návrat na TOP úroveň, ale tady v Basileji měl vyletět už dávno, hraje strašný tenis. Jestli dal 3-4 pěkné winnery, tak je to moc. Doufám, že už ho někdo vymete pryč ve čtvrtfinále jako vždy v Basileji.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebuď taký krutý, aj horší preliezali a vyšlo to. Dopraj mu ešte trochu radosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Strašně mi to připomíná tah Djokoviče v Cinncinnati, ten měl vyletět v prvním kole ale nakonec to uhaluzil až do finále. Naštěstí tam narazil na soupeře který se z něj nepos*al a bylo vymalováno.
Reagovat
smazaný uživatel
vidíš? A práve takúto možnosť beriem do úvahy :)
Reagovat
Fandina
Trochu se mi zdá, že Grigor hraje trochu důrazněji od základní čáry. zřejmě vliv Potrova trenéra.
Reagovat
janek_da
Nadal hraje proti Kerber, koukám.
Reagovat
rod_laver
To zase byla investice tvl :D
Reagovat
janek_da
myslim, že to Nadal dá.
Reagovat
rod_laver
No, jak jsem teď viděl Grigorovu smeč..tak asi jo
Reagovat
smazaný uživatel
2:2, výborne..A teraz potvrdit na 3:2...Musí, proste musí..
Reagovat
Roger_Federer
To bude stejne jako z Rosolem
Reagovat
janek_da
nejhůř se Rafovi hraje proti "magorům", to Dimi asi moc neny
Reagovat
rod_laver
Až zítra v 7 ráno na kurtu budu mít nečisté údery a poletí všechno za lajnu, vzpomenu si na Grigora.
Reagovat
janek_da
Dimi
22% bodů po 2. servise.
Reagovat
Roger_Federer
Pominu li proti komu hraje, tak jestli tohle mel byt hrac co ho furt srovnavaji z Federerem..cira fantazie.
Reagovat
smazaný uživatel
Deje se tam neco zajimaveho?.;) Koukam obcas na cisla:)
...jsme zapracovan;)
Reagovat
janek_da
tenis je to pěkný, to nemohu říct.

Jak ale ke konci setu leze Dimimu procento 1.podání dolů, tak začíná mít problémy.
Zatím nejlepší moment byl doběhnutí dropšotu, po kterém musel Dimi překročit síť . Squashový lob od GD a neskutečný stopvolej od RF. Když to srovnám s mojimi stopvoleji :(
Reagovat
Fandina
ale SB udělal po druhém podání, takže super
Reagovat
smazaný uživatel
koukala jsem na ty statistiky, nic moc teda, co on tam všechno nedá, to je až s podivem, že má nad Rafou momentálně zase navrch :D
Reagovat
Vojtiik
tvle mít horší BH než Karlovič, to je na druhou stranu taky umění Grigore :D
Reagovat
rod_laver
Tvl pojď Rafo :-)
Reagovat
Roger_Federer
Nakonec se porazi sam..
Reagovat
smazaný uživatel
To je hotové Grigor to proste projede ve dvou setech. Rafovi staci
Jenom vracet Grigor se vyhodí sam a když ne tak udela dvojchybu
Reagovat
janek_da
tak nakonec se v setu vyhodil Rafa. Před 3. SP jsem už Dimitrovi moc nevěřil.
Reagovat
Kytka
Bohužel, ta španělská mašina se zase rozjíždí. :(
Reagovat
janek_da
a oba jdou na lavičku ze stejné půlky hřiště :)))
Reagovat
janek_da
kura, proč ti rozhodčí povolují HE, jestli byl aut, když hráč hraje naplno
Reagovat
smazaný uživatel
Ty začátky setů jsou luxusní :D Ale Dimi jinak úplně neškodný, šel strašně dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
Prísť do zápasu za stavu *4:3 pre Dimitrova a vidieť Rafovu výhru 6:4, tomu sa povie, chýbajúci element v zápase :)..Vamos..
Reagovat
smazaný uživatel
Grigor klasicky prohrává sam ze sebou. Jako hráč se mi líbí ma šílený potenciál, ale bohužel ho nikdy nevyužije a bude se uz jenom propadat zebrickem. At odpočívá v pokoji. :)
Reagovat
smazaný uživatel
neodepisovat ho!!! ;) v podstatě máš pravdu, že si to prohrává sám, je pořád labilní, ale vezmi si, proti komu stojí, já věřím tomu, že ze sebe Dimi příští rok něco vydoluje ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mel by. Jako hráč je příjemný a ma dobrý styl. Byla by Škoda kdyby se nezvednul
Reagovat
smazaný uživatel
mě nemusíš říkat, jak příjemný je se na něj koukat :D hrozně mě štve, že ten megapotenciál nevyužívá naplno, on bude něco jako Kvitová, jednou nahoře, pak zase hodně dlouho dole, a ta jeho hlava jalová :/
Reagovat
jackiec
ty jsi komik el řiťuále, za 5 let budeš na vozíku s tou nudnou a vydřenou hrou
Reagovat
Tornes
No nevím, kde bude za pět let, ale ten první set vcelku v pohodě vyhrál...
Reagovat
Madrileno
Vy jste evidentne dusevne naruseny jedinec, bezte se lecit
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tady, Grigor ztrácí výhodu brejku, to jsem přesně čekala :D
Reagovat
tito
Rafe opět trénuje obrat po prvním odevzdaném. Ale Grigorovi to tam padá pěkně, ten poslední lob byl parádní.
Reagovat
a.magerova
No... co u něj pochválit.... tričko zezadu suprové :-)))
Reagovat
kada.tom
Chachááá, konečně mi taky jednou Karlovič udělal radost :-))
Reagovat
Nola
Stan viedol v 2.sete 3:1, nakoniec ho prehral v TB, teraz je brejk dole, snad to este otoci a posle Esovica domov...
Reagovat
smazaný uživatel
:-) práve som hodila k duelu koment na "Basilej: Federer suverénně..."
Nechcela som to miešať k Rafovi :-)
Reagovat
Mayo
kľudne to sem zamiešaj aj tak sa tu o bársčom píše (:
Reagovat
a.magerova
No už jsem myslela, že máš Rafu za babu, když jsem si TO přečetla u Rogera :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Veď po "Federer... " sú 4 články o babách + Rafa/ ten rozhodne nie je baba :)
Reagovat
Nola
Stan konci, Ivo uz ma skalpy tento rok oboch GS vitazov, neskutocny frajer
Reagovat
smazaný uživatel
frajer, ale Stanovi som priala už len kvôli tomu, že je doma.
Reagovat
rod_laver
Mi připadá, že Stan hraje jenom GS :-)
Reagovat
Nola
alebo mu nesedi hra doma, v tieni Fedexa...
Reagovat
rod_laver
Podívej na jeho letošní výsledky, na GS je má mnohem lepší než na menších turnajích.
Reagovat
Denis92
To ze Stan vyleti v 1.kole v Bazileji, to uz ani nemoze nikoho prekvapit..
Reagovat
Mayo
Veľmi by som si prial legendárne finále RF vs RN po dlhšej dobe. Keby to tak chcelo klapnúť.
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by to fajn. Ale já se bojím, že zas Roger ze strachu prohraje SF :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vážně. Fed. má finále předplacené, nemá ho tam kdo ohrozit. U Rafy bude problém hlavně Wawrinka, jestli na to dojde.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nemuselo by, Ivo zatím pomáhá :D
Reagovat
babolat.cz
RAfa je charakter. Je to velký hráč i člověk!
Reagovat
George_Renel
Rafa for president! Je to karakter.
Jen ty lshvičky na stoly při recepcích by musel rovnat sám. ;-)))
Reagovat
Cico93
Už som myslel, že si dnes zabudol na tvoj pravidelný rituál!
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
George_Renel
Na rituály je ten váš guru. Nezlobte se, ale mně s tím svým nadšením a obdivováním připadáte jak kdyby vám bylo deset let. To pak člověk neodolá vás popíchnout. Až budete žít normální život, svůj, ne JEHO, tak se tomu zasmějete.
Reagovat
babolat.cz
tamnebudou takoví vocasové jako Rosol,aby mu je shazovali
Reagovat
VlS
1,83 m není zas tak moc
Reagovat
Mayo
1,85
Reagovat
Nola
Rafa pekny rozhovor, fajn, ze nepodcenuje mladu generaciu, mne v zozname chyba napr. Coric, Kyrgios bude najskor druhym Safinom, podobna natura, vyska, ak sa mu bude chciet urcite bude NO1 aj nejake GS pozbiera...
Reagovat
rod_laver
btw 1,57 na Rafu mi na BF přijde celkem úlet. Dimitrov nemá čím ho porazit, i když Rafa není úplně ve formě.
Reagovat
rod_laver
Nesázím často a když, tak za drobné. Dneska jsem na Rafu dal 100 EUR. Přece jen si myslím, že na fóru je těch 100 EUR je u Rafy specifických :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pokial si ich nestavil s Petríkom, tak ich máš doma..:)

Na druhú stranu, ja som na Federera vsadil asi dvakrát a práve vtedy prehral so Simonom a Karlovicom v severnej Amerike, čo ma v kontexte mojho vztahu k nemu absolútne neprekvapuje :)

Takže vsádzať prachy na najvacsieho rivala neodporúčam.
Reagovat
rod_laver
Rozdíl mezi mnou a tebou je ten, že ty Rogera, a teď bych se nebál to slovo použít :-), nesnášíš, zatímco já k Rafovi nenávist necítím. To já jen k tomu "rivalovi".

Myslím, že to je prvně, co jsem si na Rafu vsadil, prostě mi ten kurz přišel opravdu mimo. Snad 100 EUR, na rozdíl od tebe v sázce s Petříkem, uvidím zpět + něco navrch :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Držím palce..:)

Ja som mal ten Rogerov zápas na tikete len ako prilepšenie za pár drobných s kurzom 1.10-1.2...Nevyšlo to a naozaj som sa tomu po tom schuti zasmial..Proste to tak malo byť :)
Reagovat
rod_laver
Tak uvidíme dneska, snad nebude obecně 100 EUR zakletých :-))
Reagovat
Roger_Federer
Jen tak pro zajimavost..Vedu si roky dost podrobne statistiky..
Letos mam u Rafy fantastickou uspesnost 6 ze 6, vsechno kurzy pres 4,3.
At jeho necekane prohry, nebo pondelni obratka z Rosolem..
Letos Rafu zboznuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže..A všetko na požiadanie zdokumentuješ, ako si to urobil minule. ;)
Reagovat
Roger_Federer
:), cemu ty veris me je fakt burt.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepamätám si, kedy si pred zápasom išiel s kožou na trh, ako to urobil Rod a povedal "Vážení, dnes dávam kilo na toho, či oného".

Pamätám si, kedy si po zápase mnohokrát prišiel a povedal. "Vážení, dnes som vyhral balík".

Minule som žiadal o link, myslím, že pre výhercu by nemal byť problém ukázať svoju pýchu, teda pochváliť sa tiketom. Nikdy som nič od teba nevidel. Práve preto, tvoje vyhlásenia beriem s rezervou :)
Reagovat
Roger_Federer
Ja si v tomto nepotrebuju stebou vubec nic dokazovat.
Naopak jako jediny spolu z Janekdou tady hazim dost casto co hraju a za jaky kurz..nekolik hodin pred zapasy.
Udavat castky fakt nemam potrebu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, áno...Na zaujímavé kurzy spolu s janekdou upozorňuješ..Veľa veci vychádza, ale ktoré presne hráš a ktoré nie, to je často otázka..
Reagovat
Roger_Federer
Pane boze, ty si velice urypany clovek.
Cokoliv sem napisu samozdrejme i hraju, jinak bych to ani nepsal.
Reagovat
Denis92
Nema cim porazit? To si vobec nemyslim.. Grigor porazil Murrayho vo Wimbledone, tak nevidim dovod preco by nemohol porazit Nadala v hale na rychlom povrchu. Hlavne tohtosezonneho Nadala.. Podla mna Grigor skor nema cim porazit Fedexa, kedze maju podobny styl akurat Grigor je vo vsetkom vyrazne slabsi..
Reagovat
rod_laver
fajn rozhovor, přál bych si, aby se konečně Roger s Rafou utkali ve finále.
Reagovat
Cico93
Pekný rozhovor.

Osobne ma to AO tiež dlho štvalo.
Reagovat
Pe3k
Těch proher už bylo tolik, že je skutečně těžké vybrat tu nejhorší...
Reagovat
Cico93
Hlavne, že bolo veľa vyhier nad Federerom.
Reagovat
Pe3k
Na Rogera to umí, to je fakt, ale ty jeho prohry s hráči mimo top 100 vypovídají o Rafovi mnohem více...

Dneska se každopádně bát nemusí. Slabý jednuručák bez formy, je pro Rafu snad jediná schůdná varianta...
Reagovat
Cico93
Tak ja už pri súčasnom Nadalovi si niesom istý ničím. Niesom v pozicii Kozoroha:-)))

Dimitrov posledné zápasy zahral slušne.
Reagovat
Amputace
Prohry s hráči mimo TOP100 vypovídají o Rafovi to, že to není hráč, který udrží konstantní formu celou sezónu, neřku-li několik let v řadě. I v jiných sportech je spoustu fenomenů s podobným problémem.

Na druhou stranu mi řekni, o kolika sportovcích či sportovních týmech platí tvrzení, že jsou nejlepší a zároveň dostávali čočku od svého největšího rivala? Mě v tuto chvíli nikdo nenapadá. To je jako by sovětská sborná šedesátých let drtila celý svět, nikdo by na ni neměl, ale kdykoli by narazila na Kanadu, sesypala by se jako z domeček z karet. To by přece tu její pověst nejlepšího reprezentačního hokejového týmu všech dob dost oslabovalo, nemyslíš? Rozhodně by se to nedalo odbýt slovy: "Oni prostě neuměli akorát na Kanadu, jinak na ně nikdo neměl."
Reagovat
rod_laver
Sice to je příklad, ale srovnávat kolektivní sport s individuálním je hodně zavádějící. Já nevím, kdo je nejlepší tenista historie, to se nedá srovnávat. Ale může se stát, že někdo dosáhne větších úspěchů než druhý, i když v přímé konfrontaci s druhým většinou prohrává.

Že Roger umí víc na Novaka v posledních letech než Rafa, je zřejmé, přičemž Rafu neporazil 3,5 roku.
Reagovat
Amputace
Ano, já jsem čekal tuhle námitku.

Tak v tom případě je to to samé, jako kdyby Laver dostával čočku od Rosewalla, tak jeho postavení nejlepšího hráče před open érou by rozhodně nebylo tak jednoznačné.

Já chápu, co je match-up, na druhou stranu mi ale přijde, že ta drtivá statistika Nadal-Federer se strašně podceňuje, 8:2 na GS, to je zkrátka síla. Hodně z toho dělá antuka, ale i kdyby se odečetla, pořád to zůstane dost vyrovnané. Já neříkám, že má mít Roger pozitivní bilanci s Nadalem, o to vůbec nejde, ale mít ji tak výrazně negativní? To je dost nedobrá vizitka údajně nejlepšího hráče všech dob.

A není to jen o match-upu. Nadalovi zase vůbec nesedí Djokovič, přesto s ním má velmi vyrovnaná čísla, jednou vyhraje ten, podruhé ten, na GS je na tom dokonce lépe Rafa.

A nedělá toho skutečného šampiona a nejlepšího z nejlepšího to, že se dokáže vypořádat se svým největším rivalem?
Reagovat
Amputace
"Ale může se stát, že někdo dosáhne větších úspěchů než druhý, i když v přímé konfrontaci s druhým většinou prohrává."
- No mě právě z jiných sportů takový příklad nenapadá... Že by nějaká sportovní ikona byla drcena a měla tak výrazně špatnou bilanci se svým největším rivalem, a přesto byla brána v tom sportu za nejlepší.
Reagovat
dappe
Tenis, stejně jako mnoho dalších sportů, není o vzájemných zápasech. Federer tráví velkou část své kariery před Nadalem v žebříčku, více toho vyhrál atd., což jsou mnohem důležitější statistiky.
Reagovat
Amputace
Důležitější asi jsou, o tom žádná, ale vzájemná bilance také není nedůležitá, není to něco, co se dá svést na match-up a zdar - mluvíme tady o nejlepším hráči historie!

Nadal toho hodně vynechal, vynechával celé části sezón, ani by nemohl být dlouhodobě před Federerem v žebříčku atd. Není to konzistentní hráč, stejně jako nebyl třeba Lemieux nebo Ronaldo (ten brazilský). Lemieux také nemohl dominovat žebříčkům nejlepších střelců tak výrazně jako Gretzkey, protože nebyl zdaleka tak konzistentní - byl však méně talentovaný, byl to horší sportovec? To už se tak jednoznačně posoudit nedá.

Já netvrdím, že Nadal je lepší než Federer, ale ta vzájemná bilance Federerovu suverenitu dost oslabuje podle mě.
Reagovat
rod_laver
Vidíš, dle mě zase to, že Nadal často sezóny vynechával, hovoří spíš v jeho neprospěch a v Rogerův prospěch to, že dokáže hrát bez zranění 17 let jako profi hráč. Co by bylo, kdyby Rafa byl zdravý, neberu (stejně jako neberu argumenty co by bylo, kdyby Rafa neporážel tak Rogera na antuce atd.).
Reagovat
dappe
Já ti rozumím a máš podle mě částečně pravdu. Pokud se někdo rozhodne najít důvody, proč Federer není nejlepší, tak rozhodně bude mít argumenty. Na druhou stranu je spousta argumentů, které Federera nejlepším dělají.
Reagovat
janek_da
Tak play-off v hokeji je celkem pěkná ukázka, že lepší prohrávají.

Tým sotva doškobrtá do play-off a pak vyhraje Stanley Cup. Proto se ani na hokej během sezony nedivam, bo je to o ničem.
Reagovat
Mayo
Supermário bol pán, veľká škoda, že ho zastavila leukémia. A pre mnohých bol práve on tým najtalentovanejším.
Reagovat
rod_laver
A existuje individuální sport, ve kterém by takoví rivalové byli a mohlo docházet ke přímé konfrontaci? Řekl bych že ne.

Já jsem se v životě věnoval výhradně individuálním sportům a myslím si, že tam je psychický faktor velmi důležitý. Roger si na Rafu vůbec nevěří, nejedna porážka byla způsobena i tímto. Souhlasím ale, že H2H vypadá pro Rogera děsivě a určitě se jedná o relevantní argument v tom, zda je Roger nejlepším hráčem historie (já jsem to nikdy neřekl, protože to změřit nejde. Dle mě je nejtalentovanějším hráčem, na jehož hru se mi nejlíp dívá.)
Reagovat
Amputace
A podle mě právě ohromně důležitý faktor - když mluvíme o nejlepším - je také to, jak se hráč dokáže vyhrabat z nějaké krize, nebo jak se vypořádá s nepřízní. Roger si na Rafu nevěřil a nikdy se s tím vlastně úplně nevyrovnal. Ve stejné situaci byl ale také Rafa proti Novakovi, ale vyhrabal se z toho, a to to po sezoně 2011 vypadalo opravdu špatně, po AO12 jsem už i já propadal skepsi, zda Nadal Djokoviče vůbec ještě někdy porazil a zvládl to skvěle. Tohle se Rogerovi s Rafou nepodařilo - na druhou stranu Roger má těch rekordů a různých prvenství tolik, že se asi musela vloudit nějaká chybka, nějaká nedokonalost, jinak by to asi ani nešlo. Je to ale důležité, to ať mi nikdo netvrdí, že ne a nezlehčuje to slovy: "Prostě na něj neuměl." On by toho Rafu i porážel, ale nezvládal to psychicky a to už je daleko výraznější nedostatek, než když se řekne: "On to na něj prostě neuměl."
Reagovat
rod_laver
Souhlasím. Já ale vážnost toho, že Roger má s Rafou jasně negativní bilanci, nezpochybňuji a určitě to je velká "vada na kráse". Někteří jí ale přidávají největší význam, proč by Roger nebyl nejlepším hráčem historie a já, upřímně, tuhle debatu nemám rád. Je nekonečná a stejně neexistuje měřítko, které by jasně řeklo, kdo je nejlepším hráčem historie.
Reagovat
Amputace
Ano, je určitě blbost zase stavět nějakou argumentaci Rafa kontra Roger na stranu Rafy pouze na základě toho, že má s Rogerem lepší bilanci.
Reagovat
D@nny
Souhlasím, ale... Dva kluci od mala hraji tenis. Kluk X je přirozený talent. V zápasech poráží i kluky, kteří jsou o 3-4 roky starší. V 15 letech hraje vyrovnané zápasy s dospělými tenisty. Ve 20 letech vyhraje svůj první GS a v 22 se stává světovou jedničkou.
Kluk Y tolik talentu nemá. Na trénincích na něj trenér pořád řve, v zápasech většinou prohrává. Tento kluk to však nevzdá. Na tréninky přichází o hodinu dřív a odchází o hodinu později. Zábava pro něj neexistuje, jen a jen trénink. V 15 letech začíná dosahovat úspěchů v dorosteneckých kategoriích. Ve 20 letech vyhraje svůj první GS a v 22 se stává světovou jedničkou.
Federer je možná nejlepším a nejtalentovanějším tenistou historie, ale Nadal je příklad toho, čeho může člověk dosáhnout pílí a odhodláním a to bude pro mě znamenat vždycky víc.
Reagovat
Pe3k
S tím se dá souhlasit, ale tak nějak to vyznívá tak, že Roger má jen talent a Nadal jen dře, ale Federer dře hodně a už hodně dlouho! Samotný talent nestačí v žádném sportu a Nadal má zase více atletických dispozic. Tvůj úhel pohledu je dost jednoduchý a černobílý.
Reagovat
D@nny
Jsem si vědom toho, že to tak může vyznít, ale rozhodně bych si ani na chvíli nedovolil tvrdit, že Federer nedře a opravdu ho neskutečně respektuju. Chtěl jsem jen poukázat na to, že píle je pro mě víc než talent. Přirovnání Federera a Nadala jsem použil jen proto, že Federer je dokonalým příkladem talentovaného sportovce a Nadal zase příkladem toho, že i s menším talentem se dá hrát velké divadlo:D
Reagovat
Pe3k
Btw. pokud bych věřil, že Rafa toho dosáhl čistým způsobem, pak bych si toho jeho úspěchu, také vážil mnohem víc, bohužel vše ukazuje na to, že je tomu přesně naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel vše ukazuje na to, že je tomu přesně naopak.

Vše v tvojej hlavičke?..Tam je všetko popletené, to je v poriadku.
Reagovat
Pe3k
Ze všech možných statistik vybrat zrovna bilanci na gs je demence. Co třeba výhry na turnaji mistrů? 6:0 pro Federera. Co počet týdnů jako světová jednička? Roger má o celých 160 týdnů víc!!! Co takhle, že 34 letý Federer se dostal dvakrát do finále gs a 29 letý Nadal nepřelezl ani čtvrtfinále?Pořád dokola vytahovat H2H je ubohé, ale bohužel pro vás, je to to jediné, co vůbec vytáhnou můžete...
Reagovat
rod_laver
Na TM to je bohužel jen 4:1, Roger předloni prohrál v SF.
Reagovat
Pe3k
Myslím tituly ne bilanci...
Reagovat
rod_laver
Ok, promiň.
Reagovat
Amputace
Jo, ve všem je Federer lepší, ale pokaždé se nějakým zázrakem sesypal z kloučka, který je ve všem horší a prohrává s hráči mimo TOP100.

Jen jsem na tebe uplatnil tvoji vlastní logiku.
"Na Rogera to umí, to je fakt, ale ty jeho prohry s hráči mimo top 100 vypovídají o Rafovi mnohem více..."
Jinými slovy: v čem podle tebe vypovídá o Rafovi více to, že prohrál s hráči mimo TOP100, než o Rogerovi vypovídá to, že nebyl za celou svoji kariéru schopen mít vyrovnanou vzájemnou bilanci se svým hlavním rivalem?
Reagovat
smazaný uživatel
Len by som dodal, ze tie prehry s hracom mimo stovku boli vzdy na tráve..Takže to vypovedá akurát o maximálnej strate výkonnosti na tomto povrchu...napriek tomu bude vždy Nadal zapamätaný ako dvojnásobný Wimbledonský víťaz, čo ma vždy vačší lesk ako víťaz RG v roku, kedy Nadal vypadol so Soderlingom.
Reagovat
rod_laver
To je furt dokola...a co má větší lesk? 17 nebo 14 GS? Vidíš, stejně by padly stovky argumentů pro a proti. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Určite 17....Ja ale stále vravím, nekrájajme prasa, ktoré ešte behá po lese...

Šanca, že Nadal vyhrá GS alebo dokonca zopakuje rok s viacerými GS síce po tejto sezóne dramaticka klesla, ale stále je vačšia ako šanca, že Nadal po sedem mesačnej prestávke vyhrá v roku 2013, 2GS z troch možných..

Chcem tým povedať, že tenis je strašne turbulentný a osobne som presvedčený aj o slabšej Novakovej sezóne, skor či neskor..
Reagovat
rod_laver
Taky si myslím, že v GS Novak bude za Rafou a Rogerem a třeba příští rok se začne chleba lámat.

Roger vs. Rafa - myslím, že pokud má smysl se do této debaty pouštět, tak až potom, až oba ukončí kariéru. Podívej se, kde byl 2 roky zpátky Roger a kde Rafa, příští rok to zase může být opačně..
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak to je..
Reagovat
smazaný uživatel
Že Roger umí víc na Novaka v posledních letech než Rafa, je zřejmé, přičemž Rafu neporazil 3,5 roku.

S tým by som moc nesúhlasil..V posledných rokoch prehral Roger s Novakom vsetky tri GS finále, z toho dva na Rogerovom najlepšom a Noleho najslabšom povrchu...Vždy, keď o niečo naozaj išlo, tak si to Djokovic postrážil..:Naopak Nadal s Nolem posledné dve finále vyhral a to nerátam neoficiálne finále zo SF RG 2013...

Rogerovi sedí s Nolem matchup, napriek tomu ten zápas nevie doviezť do víťazného konca, naopak Rafa sa cez to po roku 2011 ukážkovo preniesol..
Reagovat
Pe3k
Rafa se přes nic nepřenesl, to je Novak hrál špatně. Btw víš vůbec, že je Federerovi 34 a i tak po něm chceš, aby porážel Novaka na gs? Když Nadal ve 29 s ním neuhraje set ani na exhibici? Jak myslíš, že bude hrát Nadal ve 34? trochu si to srovnej v hlavě!
Reagovat
Amputace
A jak hrál Roger ve dvaceti, když už Rafa vyhrával GS?

A jistě, kdykoli porazil Rafa Novaka, tak pouze proto, že hrál Novak špatně.
Reagovat
Pe3k
Takže podle tebe hrál dobře jo? :D
Reagovat
Amputace
FO 2012, Montreal 2013, RG 2013 a určitě i jiné zápasy, které si teď nevybavuji, hrál Djokovič dobře. Jenže ono to tak nevynikne, když hraje skvěle i Nadal a třeba Djokoviče i porazí.. Tyhle kecy... Schválně mi řekni, kdy kdo porazil ve vrcholné formě hrajícího Wawrinku? Třeba. Je Wawrinka lepší hráč než Djokovič, protože když mají oba top formu, vyhraje Wawrinka? Viz letošní FO.
Reagovat
Amputace
A přesně jak někdo píše níže - letos ve finále US nehrál Djokovič nic moc a přece to na Federera stačilo.

Federer jednou porazil rozjetého Djokoviče v 2O11 a od té doby panuje mýtus, jak úžasně to na něj umí, přitom v jeho top formě (podle tebe je to asi sezona 2011 a letošek, ne?) ho porazil jen třikrát, z toho jedno vítězství byla Dubaj na začátku sezony, kdy se Djokovič ještě ani zdaleka neblížil současné formě.

Naproti tomu Nadal s Djokovičem v top formě šestkrát prohrál a automaticky to tedy znamená, že ho dokáže porazit pouze tehdy, když hraje Djokovič špatně. Takové je tvoje myšlení.

Mě by strašně zajímalo, jak bys mluvil, kdyby Federer ten jeden zápas na FO tenkrát nevyhrál.
Reagovat
Cico93
To je ale Petrik:-))to je úplne zbytočne.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa se přes nic nepřenesl, to je Novak hrál špatně. Btw víš vůbec, že je Federerovi 34 a i tak po něm chceš, aby porážel Novaka na gs? Když Nadal ve 29 s ním neuhraje set ani na exhibici? Jak myslíš, že bude hrát Nadal ve 34? trochu si to srovnej v hlavě!

Zdáš sa mi byť akýsi rozrušený. A pritom nemas dovod, bazilejské finále s Rafom nie je este vobec isté, takze sa daj do klídku..

Noval hral špatne aj vo finále USO15 a Federer to nedokázal vyuzit, to je presne to o čom píšem...

Prečo by som od 34ročného Federera nechcel aby porážal 28 ročného Novaka, keď mu sedí matchup?.:Keď mohol 17 ročný Nadal poraziť 22 ročného Federera s pozitívnym matchupom?...
Reagovat
Pe3k
Jsi ztracený hater, který nerozumí ničemu, nic nového, já vím, ale i tak to člověk musí napsat...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teraz si ma argumentačne zlikvidoval :-)
Reagovat
Pe3k
Až trochu dospěješ a dokážeš se vymanit z toho ubohého hejtrismu, tak s tebou budu klidně argumentovat o čemkoliv, ale do té doby je to ztráta času...
Reagovat
Roger_Federer
Jak ti rikam, systematicky a ucelove klades na Federera mnohem vetsi naroky nez na samotneho Nadala.Ucel je celkem jasny.
Jako fanousek Federera rikam, Federer je letos excelentni, z druhym hracem zebricku Murrayem pozatametava kurt.A opravdu je tak prekvapive, ze prohrava z nejlepsim hracem poslednich x let?Ja myslim ze obrovskym uspechem je, ze se dokaze furt dostavat do finale Granslemu a porazet pravidelne 99 hracu ze 100..pricemz kolik ze to ma letos z Djokovicem?, kolik snim letos uhral setu?
Kolik snim uhral letos Rafa??
Vim ze mi zacnes zase odpovidat, ze prohral na granslemech a to tvoje bla bla bla furt dokola..ucelove, nejde ti o nic jineho nez sesmesnit Federera.
Hlavne nevim, jestli jsem si toho vsiml sam, ale letos si do svych dehonestacnich textu zapojil Djokovice, drive ti stacival Nadal..Lecos to ukazuje.
Reagovat
smazaný uživatel
S Andym pozametáva kurty?..A kedy?..v tom jednom prípade?...+ To už ozaj ideme hrať na to, že kto uhral koľko setov?..Veď to je štatistika porazených, inými slovami čistý alibizmus z tej najčistejšej bystrinky :)

Na Nadala mám vysoké nároky, rovnako akoby si mal mať ty na Federera. Skús vnímať jeho pôsobenie v rebríčku v širšom kontexte a nie iba v tomto roku.
Reagovat
Roger_Federer
:),Aaaa posledni dobou stale stejne.."zkus vnimat v sirsim kontexte",....furt ta sama pisnicka.
Za tim schovavas ..tisice svych myslenkovych klicek, kterym nikdo jiny nerozumi.
Reagovat
Roger_Federer
Andy Murray, druhy hrac sveta, z Federerem z poslednich 5 zapasu 2014 a 2015 5x prohral.
Reagovat
Amputace
Tak, tak. Kdyby měl vybrat nejoblíbenější výhru na Rogerem, asi by to nebylo vůbec snadné.
Reagovat
rod_laver
:-) dle mě by si vybral W 2008.
Reagovat
Cico93
asi hej
Reagovat
rod_laver
Myslím, že i ve své knížce si téhle výhry nejvíce cení a popisuje tam, jak se při MB třepal. Dlouho jsem ji nečetl, ale tak nějak to bylo.
Reagovat
Cico93
Je to tak...
Ale zase ma napadlo aj AO 09, v knihe o tom tiež veľa píše. Tak Asi tieto dve sú topky.
Reagovat
smazaný uživatel
AO 2009 malo tiež svoje čaro.
Reagovat
janek_da
Pro mě jsou 2 Nadalové. Před Rosolem 2012, a po něm.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli ještě dokáže vyhrát grandslam, ale rozhodně to může dokázat...

:-)
Reagovat
Amputace
Tak to určitě ne. Vždyť Nadal 2013 byl skvělý, stejně jako Nadal 2008 či 2010 byl skvělý. Ten rok 2012 nehraje až takovou roli, možná pokud by se to vztahovalo výhradně na Wimbledon.
Reagovat
janek_da
Tak jasně, že rok 2013 měl skvělý.

Mi to ale přijde, že to byl první signál, že je Rafa na ústupu. Kor když po tom zápase půl roku nehrál.
Reagovat
Kozoroh
Já bych to rozdělil na období před rokem 2011 a od roku 2011. Do toho roku býval hráčem s nejlepší defenzivou na okruhu, což se v roce 2011 s nástupem Djokoviče změnilo. A Nadal od té doby ve vzájemných zápasech s Djokerem zaostává.
Reagovat
Mayo
naj defenzku má Marej
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá veru Mayko...

Nole ubráni minimálne to, čo Andy a hlavne, čo je kľúčové, Nole aj keď sa bráni, tak jeho údery sa vracajú na súperovú polovicu s lepšou dĺžkou a kvalitou...Rafa sa napríklad bráni vyslovene tak, že hrá už krátke údery a chýba tomu dĺžka..
Reagovat
Mayo
dobre, ja si myslím, že má
Reagovat
smazaný uživatel
Pohodka, sto ľudí, sto chutí ;)
Reagovat
Mayo
Dnes očakávam veľkolepé divadlo proti G. D. , to bude trošku zápas.
Reagovat
Roger_Federer
Moc nerozumim tomu, proc se Rafa tak moc boji jakekoliv zmeny..
Jeho nejvetsi konkurenti to udelaly a prineslo to vysledky.
On cokoliv udelat odmita.
Hrozne divne..jako by si kvuli necemu nechtel do tymu nikoho pustit.
I kdyby se nakrasne "vratil" pristi rok, najak dlouho?
Ten vek nezastavi, rychlejsi uz nebude..divne.
Pak se nemaji rojit vsecky ty spekulace..
Reagovat
smazaný uživatel
Souvisí to s jeho povahou. Je to totální introvert. Navíc strašně neurotický, takže se hodně bojí změn a každá by mu mohla dost narušit kariéru. Podle mě nikoho nevymění.
Reagovat
D@nny
Je to hezká detektivní úvaha, ale stačí napsat: "Myslím si, že je to kvůli dopingu." Jedna věta která vyjádří tvůj názor a ušetří ti čas:)
Reagovat
Roger_Federer
;), v podstate jsem myslel jeho opakujici se zdravotni potize, duvod jejich+ aby na verejnost nevylezlo jak to v tymu u Nadalu chodi...
Co se toho dopingu tyka, ja stim nemam problem, napsat rovnou., uz jsem to tady vicekrat udelal..
Reagovat
mihate
Aj ja si myslím. Po 10-tich rokoch po ukončení kariéry sa to bude písať tak ako teraz o Amstrongovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Naozaj pochybujem, že Rafa stihne byť prvým tenistom na mesiaci...Ale kto vie, možné to je.
Reagovat
Cico93
:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist