Nadal na antuce vyhrál už 40 setů v řadě. V Barceloně nedal šanci krajanovi Garcíaovi-Lópezovi

26. 4. 2018, 18:02
Aktuality 19
ATP BARCELONA - Rafael Nadal zvládl na domácí akci ATP 500 v Barceloně i druhý zápas. Obhájce titulu v osmifinále porazil krajana Guillerma Garcíu-Lópeze a slaví již 16. antukové vítězství v řadě a na oranžové drti neprohrál už 40 setů v řadě. Ve čtvrtfinále se desetinásobný šampion střetne se slovenským kvalifikantem Martinem Kližanem.

Rafael Nadal odstartoval letošní sezonu na Australian Open, kde si ve čtvrtfinále proti Marinovi Čiličovi přivodil zranění kyčle, souboj s Chorvatem skrečoval a téměř tři měsíce si nezahrál soutěžní zápas.

Návrat podnikl na antuce ve španělské Valencii v rámci čtvrtfinálového daviscupového utkání, v němž jasně porazil Philippa Kohlschreibera i Alexandera Zvereva. První turnaj od konce ledna absolvoval na Masters v Monte Carlu a došel si pro rekordní 11. trofej z monacké antuky.

V "krasojízdě" pokračuje na svém nejoblíbenějším povrchu také na domácí oranžové drti v Barceloně. V dnešním osmifinálovém derby nedal šanci Guillermovi Garcíaovi-Lópezovi, kterého porazil 6-1 6-3, a zvýšil své vedení ve vzájemné bilanci na 6-1.

Nadal hrál až do stavu 6-1 4-0 naprosto excelentně, poté si však vybral slabší chvilku a nechal svého krajana uhrát tři gamy v řadě. Antukový král se ovšem nenechal menší krizí rozhodit a ovládl následující dvě hry.

Nadal našel na antuce přemožitele naposledy loni v Římě, kdy podlehl Dominicovi Thiemovi. Právě prohra s Rakušanem byla jedinou jeho loňskou porážkou na nejpomalejším tenisovém povrchu. Dnes svou vítěznou sérii protáhl na 16 zápasů a vyhrál už 39. a 40. set v řadě, čímž znovu vylepšil rekord.

Ve čtvrtfinále se první hráč světa, jenž potřebuje v Barceloně obhájit loňský titul a získat 11. trofej, aby nepřišel o tenisový trůn, utká s Martinem Kližanem. Slovenský kvalifikant přehrál 6-1 6-4 domácího Feliciana Lópeze a vrátil mu letošní porážku z Rotterdamu. S Nadalem se střetne po čtyřech letech a pokusí se srovnat vzájemnou bilanci.

Také Dominic Thiem znovu splnil roli favorita. Loňský finalista porazil 7-6(5) 6-2 slovenského lucky losera Jozefa Kovalíka. Dalším soupeřem rakouského tenisty bude Stefanos Tsitsipas. Řecký talent po setech 6-4 7-5 vyřadil domácího Alberta Ramose. Proti Thiemovi bude ve třetím letošním souboji útočit na první vítězství a své největší semifinále.

Grigor Dimitrov měl naopak v osmifinále namále. Druhý nasazený musel proti Malekovi Džazírímu odvracet dva mečboly a sám v dramatické koncovce potřeboval čtyři šance na ukončení zápasu. Nakonec téměř tříhodinový maraton vyhrál 7-5 3-6 7-6(8) a Tunisanovi oplatil letošní porážku z Dubaje.

Ve čtvrtfinále narazí na domácího Pabla Carreña, který v dramatickém zápase po setech 6-2 4-6 7-6(6) přetlačil Adriana Mannarina.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici utvořily David Goffin a Roberto Bautista. Goffin po obratu zdolal 2-6 7-6(2) 6-0 Karena Chačanova a Bautista si poradil 6-4 6-1 s bývalým finalistou a krajanem Pablem Andújarem. Goffin a Bautista se naposledy utkali minulý týden v Monte Carlu, kdy zvítězil Belgičan. Ve vzájemné bilanci však vede španělský tenista.

• ATP 500 BARCELONA •
Španělsko, antuka, 2,510.900 eur
čtvrteční výsledky (26. 4. 2018)
• Dvouhra - osmifinále •
Nadal (1-Šp.) - García-López (Šp.) 6-1 6-3
Dimitrov (2-Bulh.) - Džazírí (Tun.) 7-5 3-6 7-6(8)
Thiem (3-Rak.) - Kovalík (SR) 7-6(5) 6-2
Goffin (4-Belg.) - Chačanov (16-Rus.) 2-6 7-6(2) 6-0
Carreño (5-Šp.) - Mannarino (11-Fr.) 6-2 4-6 7-6(6)
Bautista (8-Šp.) - Andújar (Šp.) 6-4 6-1
Kližan (SR) - F. López (12-Šp.) 6-1 6-4
Tsitsipas (Řec.) - Ramos (10-Šp.) 6-4 7-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jak vidíte dnešní Barcelonu přátelé?

Tsitsipas - Thiem: Zkusím asi řeka
Dimitrov už dneska vyhučí, nemůže to pořád otáčet
Kližan by mohl snad Rafovi vzít set
Goffin?

Díky za poznatky
Reagovat
Krisboy
Thiem - Carreno - Nadal - Bautista
Reagovat
smazaný uživatel
Zkusil jsem Kližana, že dá set. Kurz 5 je hodně hratelný.
Reagovat
Krisboy
No nevím...možné to samozřejmě je, ale já bych dal asi jenom Thiema, ostatní je loterie.
Reagovat
smazaný uživatel
Tam mám, že Tsitsipas dá alespoň set.

Thiem rád otáčí zápasy. Asi ho to baví.
Reagovat
Krisboy
Tak to vidíš, jakej jsem tipér :) Doufám, žes nedal na moje rady.
Reagovat
Krisboy
Není těch 40 setů rekord?
Reagovat
Krisboy
Je.

http://metro.co.uk/2018/04/25/rafael-nadal-sets-new-open-era-record-earns-first-barcelona-open-win-7497174/
Reagovat
Tornes
Na antuce. Celkově ještě ne, ale je blízko (pokud si správně pamatuji, vede Connors s 44).
Reagovat
Krisboy
I tak je to brutál. Rok neprohrát set :)
Reagovat
Aussie
... že je to nuda...
Reagovat
Roger_Federer
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/6177--alarmujici-zprava-tiu-tenis-ma-velke-problemy-s-korupci
Reagovat
mats23
konecne sa o tom hovori nahlas, kazdemu to musi byt jasne uz davno
Reagovat
Mayo
Už by mohol konečne nájsť supera :/
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa už do konce své kariéry neprohraje na antuce jediný set.
Reagovat
Kozoroh
Nejlepší recept, jak Rafovi zakřiknout RG.
Reagovat
Marduch
Prohlasit toto pred velkym zápasem s Martinem by si zasluhovalo nalezité potrestani :)
Reagovat
Nola
nevidela som, vysledok bol dopredu jasny, uprednostnila som baby, snad niekto zhodnoti zapas, namiesto zabomysich GOAT subojov
Reagovat
safi1313
Rafa pod kontrolou ... občas zbytečná chyba ale hodně uderu na riziko , zkousel si spoušti věci - takovej trenink :)... na druhou stranu spousta krasnejch winneru... Garcia občas něčím překvapil ale jinak nic...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist