Nadal odehraje po třech letech přípravný turnaj před Wimbledonem. Opět se přihlásil do Queensu

7. 2. 2018, 10:29
Aktuality 84
Rafael Nadal by letos rád konečně odehrál přípravný turnaj před slavným Wimbledonem. První hráč světa potvrdil, že se letos zúčastní prestižního podniku ATP v londýnském Queen's Clubu, kde bude šampion z roku 2008 startovat po třech letech. Loni i předloni mu účast na londýnské trávě znemožnilo zdraví.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal potvrdil, že se v rámci generálky na letošní Wimbledon zúčastní prestižního podniku ATP v Queensu. Aktuálně první hráč světa startoval na trávě v londýnském Queen's Clubu celkem šestkrát a nejlepšího výsledku dosáhl před deseti lety, kdy ve finále porazil Novaka Djokoviče. Následně poprvé triumfoval na nejslavnějším turnaji světa.

Naposledy se jednatřicetiletý Španěl v Queensu představil v roce 2015. Předloni se musel pořadatelům omluvit kvůli zranění zápěstí a loni chtěl po titulu z French Open raději odpočívat.

Před třemi lety vypadl na akci série ATP 500 hned v prvním kole. Letos by rád dosáhl mnohem lepšího výsledku, protože moc dobře ví, že dobrá příprava většinou znamenala i úspěšný Wimbledon.

"S potěšením oznamuju, že se zúčastním turnaje ATP v Queensu. Bude to přesně deset let od mého triumfu, na který moc rád vzpomínám, protože jsem pak vyhrál i Wimbledon. Byl to nezapomenutelný rok," řekl Nadal.

Velkou radost má také ředitel turnaje Stephen Farrow. "Jsme nadšení, že se Rafa našeho turnaje zúčastní. Na jeho senzační jízdu před deseti lety nikdy nezapomeneme," uvedl Farrow. Kromě šestnáctinásobného grandslamového šampiona Nadala by se měl v Queensu představit i Andy Murray, jenž stále léčí zranění kyčle.

Také Nadal aktuálně bojuje se zraněním. Rodák z Manacoru si na Australian Open zranil ohýbač kyčle a musel vzdát čtvrtfinálové utkání s Marinem Čiličem. Do akce by se měl vrátit na konci února v Acapulku, kde bude obhajovat finále a hájit post světové jedničky. "Je to menší zranění, které vyžaduje klid a čas. Zatím program neměním. Myslím si, že budu schopný v Acapulku nastoupit."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

84
Přidat komentář
Denis92
Roger Federer accepts a wild card for the ATP 500 tournament in Rotterdam next week. The 36-year-old will replace Rafael Nadal as the world No 1 if he reaches the semi-finals.

Hmm, tak to je dost prekvapenie, ze bude hrat v Rotterdame. Snad to zbytocne neprepali. Ak bude hrat aj Dubaj, tak ocakavam, ze vynecha Miami.
Reagovat
Kozoroh
Asi to bude tak, že když v Rotterdamu získá titul, tak do Dubaje nepojede.
Reagovat
Denis92
Aj to je moznost. Alebo tie dve 500ky nahradia 1000 v Miami.
Reagovat
Kozoroh
No, v Rotterdamu to na růžích nebude mít ustláno - Dimitrov, Zverev, Goffin, Kyrgios, Wawrinka, Berdych, Tsonga, Pouille. V Dubaji by ho z této konkurence čekali jen Dimitrov s Pouillem.
Reagovat
Pe3k
Brutal pole.
Reagovat
annah
To teda jo. Snad to neskončí jako loňská Dubaj...
Reagovat
Pe3k
Tam o nic nešlo, tady jde o number one a lord Federer si toho je vědom...
Reagovat
annah
V jakémkoliv turnaji jde vždycky o výhru, i když zrovna nesouvisí s šancí na post NO 1. Ta prohra ve druhém kole byla pro něj určitě hodně nepříjemná.
Reagovat
Ground_stroke
silná zostava, ale reálne ho môže poraziť iba Gyros a možno Goffin, ostatní nemajú pri terajšej forme s Rogerom žiadnu šancu
Reagovat
smazaný uživatel
Akurat ze na tych dvoch 500, odohra o 4 zapasy viac jak v Miami :)
Reagovat
Denis92
Ved ale namiesto Miami bude hrat v Rotterdame. Dubaj hral aj minuly rok. Navyse rychly povrch v hale mu bude viac vyhovovat ako pomale Miami.
Reagovat
annah
Je to jasné. Chce se přiblížit šanci na NO 1. A do Rotterdamu to má ze Švýcarska jen skok. Žádné velké cestování.
Reagovat
peggy
Rafa,kdyz odstoupi tak to uz musi byt,je lepsi zraneni lecit hned,nez cekat a dva tydny nekdy staci.Jeho lekari znaji jeho telo.On nic nehraje na rozdil od pana Frdera toho by vzali I v narodnim,s tim nacvicenym usmnevem,ten se tvari stejne pri vyhre tak na pohrbu.
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak tohle zase souvisí s Federerem? :D A když už jsme u něj, já si nemyslím, že předstírá emoce. Pro mě je autentický.
Reagovat
a.magerova
To jen blbka peggy a další se seberealizují opětovným kopnutím do Federera pod jakýmkoli článkem...
Reagovat
Krisboy
O kom to vlastně mluví? Kdo je pan Frder?
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Nola
ak tu sledujem tie komenty, tak pevne verim, ze GOAT tento rok nebude bojkotovat RG, popr. odohra aj niektory pripravny Masters na otvorenom kurte, kde zohraju svoju ulohu prirodne podmienky
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je na antuke mizerný, práve kvoli nej nikdy nebude komplexným tenistom. Je to specialista na rýchle povrchy, taký vylepšený Sampras.
Reagovat
Roger_Federer
Mizerny v porovnani skym?
Hrac ktery vyhral RG a 4xhral finale ,kde vzdy celil nejlepsimu antukari vsech dob, hrac ktery ve svych top letech hral x finale na antuce a vzdy celil Nadalovi je mizerny??:)
Jaky je potom Rafa na trave :)?
Reagovat
smazaný uživatel
2>1. Cize dvakrát lepši. Next question, please.
Reagovat
Roger_Federer
Takze :)

Federer 5x finale Rg 4x prohra z Nadalem, 1xtitul
Nadal 12,13,14,15,16,17 prohra z nou name :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gilles Muller je no-name? :-) aha :-)
Reagovat
panzer.dragon
No pokud je Federer mizernej antukar tak co je pak Gilles Muller s dvouma vyhranejma 250kama v 34 letech :)
Reagovat
Franky
:D :D
Reagovat
panzer.dragon
Ma 1x RG, to stačí v rámci antuky, ikdyz těsně ale stačí to. Je to tak nějak podobne mizernému vykon jako Rafa na AO, taky má jen jeden titul a nějaký finále.
Reagovat
turista
Federer má na antuce 11 vyhraných titulů a celkem 26x na ní hrál finále. Napsat, že Federer je na antuce mizerný to dokáže pouze člověk, který klidně napíše že 1+1=3. Tady se musím ozvat i když patřím do Djokolandu.
Reagovat
a.magerova
Hele... Kozoroh taky patří k Nolemu, ale to Forehanda nezastaví v tom, aby mu nadával kvůli Rogerovi... prostě smutný osud člověka... :-/
Reagovat
Franky
Djokoland sa neda s Nadalovcami porovnat, ti su arogantni biju sa do krvi prehliadaju saskaren ktoru ich pan predvadza a co povie je svate...aky pan taky pes..
Reagovat
Nola
:DDD.... som Djokoland, Nadalovci su arogantni? ak by tu obcas nepisal Forehand, tak tu mame jednofarebne videnie tenisu, nieco ako nasa predchadzajuca jednohlasna vlada....
Reagovat
Roger_Federer
No pokud ma byt pro tebe pan Forehend byt bernou minci Nadalovcu, tak to potěš koste :)
Fanousci Nadala se az male vyjimky nikdy neprojevovali nijak inteligentního chapani, vetsina tady vzdy papouskovala Forehendovi tlachy, ktere jsou vetsinou, rvani umirajici kance :), spise jsou to ovecky, co věří smesne všemu co jim Tonda a Rafa naservírují :).
Reagovat
Nola
chces naznacit, ze fans Nadala maju nizke IQ?
neviem, ale zatial ziadny Nadalovec ma nezaradil do chlievika pre osipane...

je logicke, ze kazdy fanda veri tomu svojmu, ci?
veril si tomu, ze Fedex v roku 2008 prekonal mononukleozu? ze v rokoch, ked sa mu nedarilo mal problem s chrbtom?, ze bol zraneny, ked nenastupil na finale TM, i ked si potom siel zapinkat vo finale DC? kazdy fanda si chrani toho svojho, ci bol skutocne zraneny, vie iba ten konkretny sportovec...
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně fandím tenisu a jsem podporovatelem Nadala. Forhendova zaujatost vůči Federerovi mi také nejde na rozum, ale je tady jeden z mála, který tady alespon používá mozek. Většina rádoby Federerovců tady je pouze z důvodu, aby si zanadávala na Nadala a vymýšlet teorie, jako by ten sportovec nebyl z masa a kostí. Né každý má schopnosti myšlenkové a komunikační, a to plytké tlachání na adresu Nadala je už tady takový kolorit, kterým si místní Federerovci musí povytáhnout trenky. Proto jsem ryzí zaslepenost v jednoho sportovce nikdy nepochopil a ani nechci chápat.
Ale třeba takový kozoroh nabírá slušný přehled, a rád si ho i přečtu a někteří co už prokoukli ten místní FFF fanatismus a nejedou tu stranickou linii, a snaží se i o tenisové dění mají zajímavé postřehy.
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasim a to plne, Forehend pouziva mozek on iq ma.
Ovsem svymi umyslnymi mamipilacemi a skreslovanim, ovlivnuje ty ovecky, co se chytaji prave tech jeho fabulaci.
Reagovat
smazaný uživatel
To souhlasím, jak jsem psal, moc mu nerozumím v tom přehlížení Federera. Z toho to pramení. Federer udělal a dělá pro tenis hodně, a kdo má tenis rád, měl by k němu mít respekt. Já ho mám.
Reagovat
Franky
Daffit ty ako 'objektivny' Nadalovec vies vymenovat aj z nasho tabora niekoho podla teba 'normalneho' kto nieje zaujaty a plytko nekope do Nadala? alebo to vnimas iba tak ze z vasho tabora su taky jedinci okrem par individui? Ja osobne uznavam Nadalove kolosalne kvality i ked jeho prejav mi je maximalne nesympaticky az na vracanie a nebude u mna GOAT ale do prvej 5 vsetkych hracov historie urcite patri (ak nie do prvej 3)...Len ci aj vy tak vnimate Fedexa...Forehand si vsetko uvedomuje nieje hlupy tak ako vacsina ludi tu (snad okrem uplneho dna: peggy) ale dost tu trolluje a rad sa natom bavi lebo typujem ze jeho spolocensky zivot trosku pokulhava...Ako vravim...kludne si s vami zahram v priatelskom duchu tenis a pozvem hocikoho z vas aj na pivo...nemam najmensi problem
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis nehraji, měl jsem problém s kolenem a nechci ho přetěžovat. Ale nějaké společenské akce bych se klidně zúčastnil. Určitě se najdou přispěvatelé Federera, kteří nemají potřebu stále shazovat Nadala a jeho podíl na tom, kde se tenis ted nachází. Nicméně přednost dávám ženskému tenisu a mužský tenis sleduji až ke konci fáze turnaje. Federer fans tady moc nečtu a přednost dávám sociálním sítím.
Reagovat
Franky
Moja laska je Kerberova :))) ok ale este zatial nikto moju ponuku neprijal
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba příští rok už to bude lepší, hrál jsem jednu dobu docela pravidelně, takže nic nevylučuji.
Reagovat
Roger_Federer
Chci tim rict, ze jsem tady za 9 let cetl moc sracek a az na opravdu vyjimky, me zadny fanda Rafy nepresvedcil o opaku.
Vetsinou jenom opakovaly, zvasty a chytaly se slabomyslne forehendovych smyslenek.., vytvarely fake ucty, aby zvysili popularitu Rafy, dehonestovali jine hrace, aby jejich kun vypadal lip, nebo Fedex hur..
Ale ano, par opravdu dobry fans Rafy tady bylo.
A ano o iq některých zdejších Rafa fans nemám valné mínění.:)
Reagovat
Fandina
Nejlepší fanoušek Rafy je tito. Toho mám moc ráda. Forehand si ale často dělá legraci. Nesmíš ho brát tak vážně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano je tady hodně martanů, ale nejsem si jist, zda jsi ten pravý, který to může posoudit. Z Nadala tady děláš antisportovce, který obchcává celý tenisový svět. Já se spíš pousměju, kde jsou někteří fandové zajít ve svém přesvědčení. Ano i fanoušci Nadala jsou takoví, ale společnost už je taková.
Jsi snaživý, ale pro myšlenkový nadhled je třeba víc. Asi ho mít nechceš, ale to nevadí, někdo tady musí tvořit to cirkusové jádro :)
Reagovat
Roger_Federer
Jiste, behem let cteni a psani tady, jsem prijal tuhle hru, a klidne tomu rikejme cirkusovou roli, pokud chces..
Reagovat
Fandina
:-)) myslím, že moc hrát nemusíš, cyrkusové jádro ti bude vlastní. Hlavně ty pravopisné chyby, které tak rád často děláš.
Reagovat
Fandina
cirkusové ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Kdo jinému jámu kopá.... :-P
Reagovat
Fandina
Jsi milá a pozorná, nikdy neopomeneš druhého podtěšit. Laskavost sama.
Reagovat
Fandina
potěšit ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Pokud se snížíš k tomu, že se vysmíváš někomu, kdo tu kdysi (a několikrát) přiznal svou poruchu pravopisu, tak bys sama měla dbát na to, abys ty psala správně a bez chyb.... ovšem pokud nepočítám peggy, tak jsi to zrovna ty, co jsi tady po R_F udělala během svého působení na TP nejvíc pravopisných chyb... tys to vždy svedla na to, že píšeš všemi deseti a proto píšeš s chybami, ale tomu můžeme a nemusíme věřit... :-/
Reagovat
Fandina
Tady nejde o pravopisné chyby, jde o princip. Ty vždycky když se něco někde děje, tak přijdeš a začneš kopat. To je tvůj problém, jsi zlý člověk.
Reagovat
a.magerova
Napsala bych před "když" čárku...
Reagovat
smazaný uživatel
Magerka je zamilovaná, to pak jde hodně věcí stranou, ale ten "husky" jazyk je tak roztomilý :)
Reagovat
a.magerova
Přesně... v podstatě jsem zamilovaná permanentně od svých šesti let (si vůbec nevzpomínám na období, kdy bych zamilovaná nebyla)... ale tak nějak se snažím dodržovat: "co je v domě není pro mě"... takže v řadách FFF nelovím... ;-)
Reagovat
Fandina
A jinak, ano dělám pravopisné chyby, dělám i překlepy, ale není to žádná porucha. Chytrý pochopí, hloupému je to jedno.
Reagovat
a.magerova
Tím hůř, že sama chyby děláš a druhému se vysmíváš...
Reagovat
Fandina
a.magerova ... ty asi zlá nebudeš, ale naivní. Nešlo o výsměch, chtěla jsem si do něj zarýt.
Reagovat
Kozoroh
"Federer je na antuke mizerný, práve kvoli nej nikdy nebude komplexným tenistom."

Píše fanda hráče, který nikdy mimo antuku neobhájil titul...
Reagovat
Kozoroh
18. místo - Andy Murray
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-m-no-18-andy-murray/71937/

V jeho osobě se Britové v roce 2013 po 77-letém čekání dočkali domácího vítěze Wimbledonu.
Reagovat
Franky
Strasny traged je ten Nadal...ochotnicke divadlo v priamom prenose
Reagovat
mahycek
Nemuselo by to být jasné pro Nadala na antuce, proti Rogerovi. Roger už by vůbec nebyl posranej.
Reagovat
Roger_Federer
Cekal jsem to, bodiky, bodiky, bodiky..
Pred 14 dny pláč, jak je dlouha sezona a ted si pridava dalsi turnaj..
Reagovat
smazaný uživatel
Bodíky naháňa ten, koho máš v nicku. Jak taký mrchožrut, turnaje o ktore spicka nema zaujem.

Aby sa aspon na tyzden dostal na prve miesto.
Reagovat
Roger_Federer
Myslis Rafu v Acapulku jo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Acapulco je natrieskané, navyse dlhodobo plánované..To nemá nic s nahananim bodov.
Reagovat
Roger_Federer
Tomu veris jenom ty a Tonda :)
Reagovat
Franky
hej a preto ide Roger do nabiteho Rotterdamu...v Acapulcu je oproti tomu prechadzka letnou zahradou
Reagovat
Pe3k
Nadal musí vždy volit ten nejlehčí turnaj, víme jak to dopadne, když narazí na hráče top 30...
Reagovat
Mayo
Rafa by mal podradné trávnaté turnaje vynechať.
Reagovat
Marduch
Při pohledu na aktuální fazonu Betterera je Rafovi jasný, že jet do Wimblu opět na blind by ho mohlo nejpozději na konci sezony mrzet..
Reagovat
Krisboy
Do Halle už radši ne? :DDD
Reagovat
Pe3k
Bojí se, že to bude mít z Brownem 0:3
Reagovat
Pe3k
Před pár týdny brečel, že nemůže chodit, že sezóna je dlouhá a že je live after tenis a ted přidává další turnaje :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
ty budeš brečet, až smete Federera z kurtu...
Reagovat
Pe3k
To možná tak na RG, jenže tam RF nejede, takže jedině v tvých snech...
Reagovat
smazaný uživatel
na RG nejede, protože je posranej až za ušima z Nadala :D
Reagovat
turista
To asi máš pravdu s tím Federerovým strachem z Nadala a z antuky. Strach je to ale zbytečný. Nadal by měl jistě větší šance vyhrát, ale přes Federerův skvělý bekhend by to už nešlo. Musel by na to jít jinak.
Reagovat
Ondra979
to jo, chtel bych videt jejich zapas na antuce - bez sance by to byt nemuselo
Reagovat
Pe3k
Takže další IQ a la Pegy z Vamos brigade...
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych se na ten zápas taky podíval, Federer by šanci klidně měl podle mě...
Reagovat
turista
Rafa Nadal je prostě nepoučitelný. Zase to bude přepalovat tu zátěž. Ivan Lendl to dělal podobně a pak bohužel musel skončit ze dne na den.
Reagovat
Padme
Nepoučitelný asi bude, ale lepší hrát turnaj v Queensu a s týdenním odstupem Wimbledon, než se hnát do Acapulka s nedoléčeným zraněním...
Reagovat
smazaný uživatel
Pripravny travnaty turnaj pred W. je logický.
Reagovat
Roger_Federer
Neni, za predpokladu ze den po vypadnuti z AO, naplakal a naplakal jak je sezona naslapana a potom prida dalsi turnaj navic.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist