Nadal odvrátil setboly proti Kližanovi, na antuce vyhrál už 42 setů v řadě

27. 4. 2018, 22:49
Aktuality 60
ATP BARCELONA - Rafael Nadal dnes málem přišel o sérii vyhraných setů na antuce. Na domácí půdě v Barceloně proti Martinu Kližanovi ale odvrátil tři setboly a po výhře 6-0 7-5 postoupil do semifinále. Naopak ze hry venku jsou Dominic Thiem, kterého vyřadil řecký mladík Stefanos Tsitsipas, i Grigor Dimitrov, který nestačil na domácího Pabla Carreña-Bustu.
Rafael Nadal

Antukový král Rafael Nadal letos na svém nejoblíbenějším povrchu opět nemá konkurenci. Na antuce odehrál 10 zápasů a neztratil ani set. Ten prohrál naposledy loni v květnu v Římě, kdy prohrál s Rakušanem Thiemem. Od té doby vyhrál už 42 setů po sobě. 

Sérii prodloužil dnes v Barceloně ve čtvrtfinálovém duelu s Martinem Kližanem, kterého porazil 6-0 7-5 a vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšil na 3-1.

V prvním setu jednatřicetiletý Španěl dominoval a podruhé v sezoně soupeři nadělil kanára. Jenže do druhé sady vstoupil prohraným servisem a dlouho se marně pokoušel o rebrejk. Povedl se mu až na poslední chvíli za stavu 4-5 po odvrácení tří setbolů. 

"Ve druhém setu hrál soupeř mnohem lépe a dostával mě pod tlak. Navíc jsem mu pomohl několika zbytečnými chybami, což se mi příště může vymstít," komentoval Nadal. "Jsem rád, že se mi podařilo ten druhý set získat. Ne kvůli té sérii, ale protože třetí sety jsou zrádné. A navíc jsem pošetřil síly."

Nadal minulý týden vyhrál pojedenácté Masters v Monte Carlu a o rekordní 11. titul nyní usiluje i v Barceloně. 

V semifinále se první hráč světa utká s Davidem Goffinem. S Belgičanem sice poslední souboj loni na Turnaji mistrů prohrál, tehdy ale byl zdravotně indisponovaný a navíc ve dvou střetnutích na antuce neztratil ani set.

Goffin v Barceloně vyhrál všechny tři zápasy navzdory prohranému prvním setu. Dnes belgický tenista zdolal 6-7 6-2 6-2 Španěla Roberta Bautistu.



Překvapení se dnes zrodila ve spodní polovině pavouka. Nasazenou trojku a loňského finalistu Dominica Thiema nečekaně vyřadil devatenáctiletý Řek Stefanos TsitsipasPro 63. hráče světového žebříčku je výhra nad světovou sedmičkou a postup do semifinále turnaje s dotací 2,8 milionu eur životním úspěchem.

Pátý hráč světa Bulhar Grigor Dimitrov ztroskotal na domácím Pablu Carreñu-Bustovi, který bude hrát o finále s Tsitsipasem.

• ATP 500 BARCELONA •
Španělsko, antuka, 2.794.220 dolarů
páteční výsledky (27. 04. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Nadal (1-Šp.) - Kližan (SR) 6-0 7-5
Carreňo (5-Šp.) - Dimitrov (2-Bul.) 6-3 7-6(4)
Tsitsipas (Řec.) - Thiem (3-Rak.) 6-3 6-2
Goffin (4-Belg.) - Bautista (8-Šp.) 6-7(3) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

60
Přidat komentář
Mayo
Rafael Kanárdal
Reagovat
Frantz
Rafa a jeho brutalni BH! Celou karieru to byla jeho slabina a ted snad nejvetsi zbran ;-)
Arogant dobre vi proc na tu cihlu nevleze, dostal by od Nadala tak nalozeno jako jeste nikdy ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Nola
si taky isty blb ako Pe3k, ten nieco podobne prehlasil pred Sunshine double na adresu Rafu, zapamataj si aj ty pycha predchadza pad
Reagovat
turista
No Nadal hraje BH z 95% jako kros BH a to výborný, BH po lajně téměř nikdy nehraje. BH po lajně nehraje rád jak přiznal v knížce o něm. BH není jeho největší zbraň. Jeho hra navíc nikdy nebyla na BH založena na rozdíl od Nišikoriho, Djokoviče, Gasqueta a Wawrinky. Starý pán z Basileje se Nadala bojí. Nechce si zkazit kosmeticky zlepšenou H2H. Nevím ale jakým způsobem by mu Nadal naložil, když přes zlepšený BH by to už nešlo. Holt když chybí Djoker v plné palbě a sir.Andy taky v plné palbě tak se to Nadalovi vyhrává.
Reagovat
Amputace
No jo. Stejně jako se to vyhrávalo Djokovičovi a Murraymu, když chyběl v plné palbě Nadal..
Reagovat
turista
Budiž.
Reagovat
smazaný uživatel
Taký Rafov rutinný zápas na antuke, kde podal štandardný výkon. Goffin naozaj velmi dobre, s týmto levelom vymazal Federera na TM. Dnes to však proti najvacsej tenisovej vyzve v historii stačilo len na kanára, plus 4 gemy k tomu. Aj taký je šport.

Zajtra Rafu čaká 10 zápas za 12 dní, to už nie je sranda. Specialne pre hracov po 30ke. V Šangaji na to smolne doplatil. Mladého nepozná, ten absolútne nemá čo stratit, ak zachytil úvod može hrýzt..

Snáď si to ale zajtra Rafa skúsene postráži a podarí sa mu druhykrát v kariére husársky kúsok, vyhrat 2 turnaje za 14 dní, vo veku 30 a viac rokov. Nebude to rekord, statistická kozička nahodou?..
Reagovat
Roger_Federer
Nebrec porad..:)
Reagovat
Franky
+1 za dlzku inak som to necital....
Reagovat
Tuttovka
Jsem zvědavý na Goffina. Loni odehrál velmi slušný zápas s Nadalem, kde ho zařízli. A pak se zranil na FO. Doufám, že konečně ukáže co v něm je. Protože na antuce by měl být jak doma a trápit ty největší favority. Doufám,že Nadalovi sebere alespoň set a bude k vidění trošku drama.
Reagovat
smazaný uživatel
Ked hra Rafa kratsie lopty, Goffin svojim BH Rafu miestami celkom ničí..Nadal potrebuje sám diktovat, aby nebol v problémoch...
Reagovat
tito
Safra, ten Tsitsipas je výborný. Pablo má velký problém, musí hrát na max a kdoví, jestli to otočí.
Reagovat
tito
Jinak u mladíka zatím nevidím slabinu. Agresivní, padá mu to tam na obě strany, je dostatečně rychlý a na síti hodně boduje. Občas udělá zbytečnou chybu, ale pak si pomůže excelentním podáním. I druhým. Jestli takto bude pokračovat, tak se máme na co těšit. Žádný Kyrgios, ale Tsitsipas.
Reagovat
Herbert_Hoover
Hlavně se mi líbil po taktické stránce, herní myšlení na velmi slušné úrovni na jeho věk. :)
Reagovat
Tornes
Na antuce mu to opravdu sedí, tam hraje výborně a teď je v nejlepší formě života. Na rychlejších površích má problémy, když soupeř hraje rychleji, hlavně z bh potom moc nestíhá. A druhou slabinou (a to i na antuce, byť opět méně výrazná) je return, který má hodně slabý. Vyhraných míčů na returnu cca 32 %, to je podobně jako Muller a třeba o dva procentní body míň než "servobot" Raonič.

Teď mimořádně dobře trefuje fh, return má na své poměry výborný, jen tak dále. (asi) Rafa ve finále vypadá jako příliš velká překážka, ale jak říkal Kližan, ani on není neporazitelný...
Reagovat
tito
Já tedy k němu mám respekt. Větší než ke Kližanovi. Dnes jsem ho sledoval poprvé, ale předchozí výsledky hovoří za vše. Takto smáznout Thiema či Schwartzmana, koneckonců ani Pabla dnes do ničeho nepustil. Pokud Rafa postoupí, tak zítra ho čeká nejtěžší zápas turnaje. A rázem má na antuce soupeře. Kdo by to byl před turnajem řekl. Ty ho máš nasledovaného, pro mne je velkým překvapením
Reagovat
Davor1
Ja si myslím, že najväčším súperom pre Nadala na tomto turnaji bude dnes Goffin. Tsitsipas zatiaľ na zápas s Nadalom nemá.
Reagovat
stopan
Goffin sa zosypal v koncovke prveho setu.
Reagovat
gigin
zkouší s tím Rogerem a cihlou všechno možné no...

https://www.facebook.com/TheTennisMemes/videos/1815396825183297/
Reagovat
smazaný uživatel
42 vyhraných setov je opat raz nieco nedostižné.

A kedze je novy den, opat si mozeme zopakovat staré známe, Nadal s antukou napísal do histórie tenisu ten najprenikavejší zápis, už len toto ho absolútne oddeľuje od konkurentov. Snáď to vyšperkuje ešte aspoň jedym RG, ak by ich bolo viac, svet by v šoku zrejme nezostal.
Reagovat
safi1313
Měl ale namále... mohlo být po sérii - 2cm out od Klizana při jednom SB
Reagovat
stopan
to uz tak bolo neraz ked Rafan mal namale v setocha ci zapasoch , nie kazdy ma nad sebou tak stastne hviezdy ako on, ktore mu pomozu z brindy. Inac neverim mu vobec, to jeho zahadne vyliecenie, Murray sa zo zranenia dodnes nedostal, naopak Nadal aj v 31, pomaly ma 32, lieta po kurte ako odtrhnut buldog, neverim ze nic neberie co ovypyvnuje jeho vybusnost a fyzicku kondiciu, pritom pred dvomi rokmi po zavedeni biopasov doslova plazil po kurte pri kvalitnejsom superovi, na kurte proste nestihal, bol evidentne pomalsi.
Reagovat
Amputace
A Federer lítá po kurtech a vyhrává vesele Grandslamy dokonce v 36 letech. To bych byl hodně překvapen, kdyby něco nebral.
Reagovat
Frantz
LOL elegošové a jejich tradiční jarní frustrace :D
Reagovat
stopan
noooo :-) tak Federer vyhral tri grandslamy pri slabsej konkurencii a dlhodobej marodke a absencii top hracov podobne ako Nadal. Narozdiel od Nadala vynechava aj kvoli riziku zranenia velku cast sezony, minuly aj tento vynechal rok antuku z hladiska veku a fyzickemu optrebovaniu. Naopak Nadal hraje celu sezonu, pride opotrebovanost ale napriek tym vsetkym problemom co mal s kolenami a pod. sa neuveritelne dokazal rychlo a casto po navrate prisposobit herne a vymetat kurty zo supermi, je az prekvapive aky je na svoj vek rychly, pritom pred dvomi rokmi na kurte evidentne nestihal. Porovnavat to ze je federer schopny hrat aj v 36 so Nadalom je kus rozdiel. Federer ma o dost odlisny styl hry, narozdiel od Nadala ktory hraje realy casto aj cez 20, cim viac opotrebuvava telo, Federer ma radsej rychle povrchy a podstatne menej casu travi na kurte.
Reagovat
Nola
nezabalite uz konecne tie debaty? Federer zmenil herny styl? nie, napriek tomu nebol predtym schopny 5 rokov vyhrat GS, urcite si pomahaju obaja :D ale iba jeden z nich je predmetom upodozrievania
Reagovat
smazaný uživatel
Ja napríklad podozrievam Kozu, že niečo berie..A nebude to tráva!...Akoby mozno clovek čakal..
Reagovat
stopan
Ak by sis si precital clanok, tak som jasne povedal ze obaja vyhrali posledne grandslamy vdaka slabsej konkurencii a marodke top hracov. Po dalsie Federer bol v predosle roky v niekolkych grandslamovych finale, takze prekvapenie pri absencii Djokovica alebo hraca podobnych kvalit Djookovicovi to az take prekvapenie nebolo, podalsie nadal sa v rokoch 2015-2016 fyzicky na kurte trapil, odrazu beha ako pokropeny zivou vodou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal sa trápil hlavne mentálne, úderovo. Hral kratke lopty, bol pasivny, stále pod tlakom, preto nestíhal.
Reagovat
Mayo
Behá ako pokropeny živým dopingom.
Reagovat
smazaný uživatel
ako pokazena platna :D
Reagovat
Frantz
Me by treba zajimalo, ake riziko zranenia je na antuce oproti hardu..
Reagovat
spaniel
Tak kdybych byl pobliz, je to celkem jasne.
Reagovat
Frantz
aaa nazdar blbecku z domecku, tak jak si uzivas antukove jaro..? :-)))
Reagovat
spaniel
Nazdar bIbecku z osady...jde to, prece jen je to kratsi nez zbytek roku :D
Reagovat
Frantz
Uzivej si toho, je to nejhezci casti roku - zelenajici se priroda, teploty kolem 20 stupnu a v TV nici antukovy kral jednoho za druhym ;-)
Reagovat
Amputace
Srovnejme tedy, kolik zápasů oba odehráli po dosažení třicítky (reps. od roku, ve kterém dosáhli třiceti let).

Federer:
2012: 85 zápasů
2013: 62 zápasů
2014: 87 zápasů
2015: 78 zápasů
2016: 28 zápasů
2017: 62 zápasů

Nadal:
2016: 55 zápasů
2017: 85 zápasů

Nadal Federera v počtu zápasů rozhodně nepřevyšuje, krom roku 2016, kdy byl Federer značnou část sezóny zraněný. Jediný rozdíl je v tom, že Federer už vynechává antuku. Nadal proti tomu často vypadává v dřívějších kolech hardových turnajů či trávy, takže se to srovná.

Řečičky o tom, že Federer hraje úsporněji, si nechej pro sebe. Pořád je to porce více než osmdesáti zápasů v 35ti letech (má to vůbec v open éře obdobu?). A to nijak neokecáš. Hru nijak nepřizpůsobil věku, naopak běhá jako zamlada, je to k nepoznaní. Nadal vážně už tu rychlost z dřívějška nemá ani omylem. Jeho největší přednost spočívá v BH, kterým si teď dokáže hodně pomoct. Také podání hodně zlepšil. Celkově je o dost agresivnější. Ale to vy samozřejmě nikdy neuvidíte. Uvidíte jen to, že běhá. Pak vám doporučuji si pustit třeba jeho zápas s Federer na AO 2009 a řekněte mi, že je dnes stejně rychlý... Také nevidíte, že Nadalovi ty problémy přibývají. Už to není ani zdaleka ten Terminátor, který přišel a odehrál bez oddychu celou sezónu a do toho si třeba ještě odskočil vyhrát Davis Cup.
Reagovat
Ma3ek
Presne vtedy bol pohybovo jak z vesmíru teraz už nie je tak rýchly ale zas je lepši uderovo na to je super si pozret tie zápasy a porovnať herný štýl a zmenu.
Reagovat
stopan
https://plus7dni.pluska.sk/Ludia/Vrcholovi-sportovci-mali-povolenie-brat-zakazane-latky.-Je-to-v-poriadku
Reagovat
smazaný uživatel
Odborný a fundovaný zdroj :)
Reagovat
stopan
https://sport.pravda.sk/tenis/clanok/405581-nadal-ma-problem-hekeri-zverejnili-jeho-zdravotne-zaznamy/ z ineho portalu, sam nadal to priznal. Podobny pripad ako slavni spickovy sportovi astmatici.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si asi driemal posledny tyzden.

Tento link tu dal ten blázon R_ Federer a bil sa za neho aj fanatic spaniel.

Áno, Rafa dostal zdravotnu vynimku, dvakrat uzil liek počas zranenia, rovnaku vynimku dostala napriklad aj Kvitová alebo Williamsky.
Reagovat
stopan
kvitova je pripad sama o sebe astmatik nemoze robit vrcholovy sport, ostatne je len zamienka na uvzivanie dopingu. Nadal okrem ineho uziva alebo uzival kreatin, co je dalsi prostriedok na zvysovanie vykonnosti, ci sa to niekomu paci alebo nie. Doping v akejkolvek farmaceutickej podobe nema co hladatv sporte, ci si zdravi alebo nie.
Reagovat
Skeec
Kreatin není dopingová látka, dá se běžně koupit jako třeba vitamíny. Pokud jsi schopný napsat takovou hloupost už se k tomuto tématu nevyjadřuj. Kreatin obsahuje třeba i hovězí maso... děláš ze sebe hlupáka.
Reagovat
smazaný uživatel
Fanatici v plnej paráde.
Reagovat
Skeec
Ne fanatik, ale hlupák. Ještě takovou hloupost prezentuje jako nějaký odborník.
Reagovat
stopan
jasne jasne od hovadzieho masa priberies na svaloch za necely rok o 10 kilogramoch pri neustalej fyzickej cinnosti, jasne samotne hovadzie maso ti umoznii trénovať dlhšie a zvládnuť väčší tréningový objem. Samotny kreatin Nnapomáha urobiť viacej treningovych opakovaní a jeho užívaním je možné zvýšiť zásoby fosfokreatínu v tele o 10% až 40%.
Účinky kreatínu su potvrdené výskumom a štúdiami:
Zväčšenie svalov
Zvýšenie maximálnej sily
Zlepšenie svalovej vytrvalosti
Zvýšenie anaeróbnej sily a výkonnosti (preukázané vo veľa aktivitách vrátane opakovaných skokov, drepov s výskokom, prekopávania a opakovaných šprintov a pod.) Porovnavat chemicky kreatina hovadzie maso je total od veci.
Reagovat
Skeec
Jsi to je všechno pravda, já tím jen chtěl poukázat, že je to přírodní látka a abys nemusel jist kila masa stačí ti lžička kreatinu. Podstatný je že to není zakázaná látka. Není na seznamu dopingovych látek. Dá se koupit stejně tak jako vitamín, jsi schopný to pochopit nebo ze sebe zase uděláš pitomce? Jak tohle můžeš přirovnávat k dopingu. Já osobně kreatin užívám a téměř to na sobě nepozoruji narozdíl od dopingovych látek nebo steroidů.
Reagovat
spaniel
Ja bojoval ze tento link? Tezko, madarske stranky nectu. Ale co cekat od lhare jako jsi ty :)
Ze Nadal bral steroidy je fakt. U ostatnich muzes spekulovat, u nej je to jasne. Neni se co divit, kdyz nekdo porusuje x pravidel, proc by se zastavil pred jinymi. A vy tupa chatra, s predsedou peggy, jste jen odrazem tohoto sypace co kazi tenis.
Reagovat
Amputace
To je pořád dokola - jako na kolovrátku. Dostal na užívání té látky výjimku? Dostal.
Reagovat
spaniel
Neboj, nikdy bych nedoufal, ze by to pro vas neco znamenalo. Pro vas normalka.
Reagovat
Amputace
Ne, znamená. Přestávám mu fandit, strhávám jeho plakát ze zdi, už nikdy se nepodívám na jediný jeho zápas. Protože sovětští hackeři. A látka, na kterou dostal povolení.
Reagovat
spaniel
Super. Jen s tim plakatem pockej, prece si nezruinujes sexualni zivot.
Reagovat
Kozoroh
Že mají ti dva odlišný herní styl víme?
Reagovat
Amputace
A že je Nadal o čtyři roky mladší též víme?
Reagovat
stopan
ale kolena a klby ma o 10 rokov opotrebovanejsie
Reagovat
Amputace
Federer má zase o deset let opotřebovanější záda... To je jedno s druhým. Fakt je ten, že Nadal je pořád o poměrně hodně mladší. Tečka. Řeš si, co chceš.
Reagovat
gigin
Ale Kližku teď čeká další peklo.

http://bmwopen.de/wp-content/uploads/000116.jpg
Reagovat
Herbert_Hoover
vohohou, souboj titánů :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist