Nadal premiéru na 'svém' kurtu v Barceloně zvládl. Murray postoupil bez boje

26. 4. 2017, 15:16
Aktuality 18
ATP BARCELONA - Rafael Nadal vyhrál i svůj šestý letošní zápas na antuce. V Barceloně na nově pojmenovaném kurtu Pista Rafa Nadal devítinásobný šampion začal hladkým skalpem Brazilce Rogeria Dutry Da Silvy. Bez boje do osmifinále postoupil nejvýše nasazený Andy Murray.
Rafael Nadal

Středeční program podniku ATP 500 ve španělské Barceloně měl začít již v 11:00. Hrací plán však narušil vytrvalý déšť a hrát se začalo s téměř pětihodinovým zpožděním. Pouze nejvýše nasazený Andy Murray na svůj zápas čekat nemusel, jelikož jeho soupeř Bernard Tomic odstoupil.

Australan Tomic včerejším vítězstvím nad Dustinem Brownem přerušil sérii šesti porážek, po dnešním rozcvičení ale zhodnotil svůj zdravotní stav a pořadatelům se omluvil, že pro bolesti v dolní části zad nedokáže k duelu s Murraym nastoupit. První hráč světa je tak v osmifinále, aniž by vkročil na kurt. V prvním kole měl volný los.

Devětadvacetiletý Murray se přitom v Barceloně chce rozehrát před obhajobou loňského finále na French Open. Pořadatele požádal na poslední chvíli o divokou kartu, neboť minulý týden na své první letošní akci na antuce v Monte Carlu vypadl nečekaně brzy již v osmifinále s Ramosem a předtím nehrál kvůli zranění lokte.

Do turnaje v katalánské metropoli tak Murray vstoupí až ve čtvrtek soubojem s domácím Felicianem Lópezem, nad kterým vede ve vzájemné bilanci 10-0. Pětatřicetiletý López, který v Barceloně startuje už posedmnácté v kariéře, dnes začal hladkou výhrou 6-2 6-2 nad krajanem Albertem Montañesem.

Nadal vyhrál na 'svém' kurtu
Rafael Nadal
po nedělním rekordním 10. triumfu v Monte Carlu úspěšně vykročil i za desátou trofejí z domácí antuky v Barceloně. V premiérovém zápase na nově pojmenovém dvorci Pista Rafa Nadal dnes odstartoval hladkou výhrou 6-1 6-2 nad Brazilcem Rogeriem Dutrou Da Silvou.

"Díky moc všem, je to pro mě obrovská čest," řekl dojatý Nadal, který dnes řešil jediné potíže v úvodu druhé sady, kdy prohrával 0-2. "Kurt byl dnes pomalejší než obvykle kvůli dešti, ale jsem za výhru moc rád. Vstup do turnaje je vždy ošemetný," dodal.

Třicetiletý Nadal, jenž na domácí antuce kraloval v letech 2005 - 2009, 2011 - 2013 a loni, se v osmifinále utká s Jihoafričanem Kevinem Andersonem (h2h 3-0).

• ATP 500 BARCELONA •
Španělsko, antuka, 2.373.330 dolarů
střdeční výsledky (26. 04. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Murray (1-Brit.) - Tomic (Austr.) bez boje
Nadal (3-Šp.) - Dutra Silva (Braz.) 6-1 6-2
Goffin (5-Belg.) - Basilašvili (Gruz.) 7-5 6-0
Bautista (6-Šp.) - Struff (Něm.) 6-1 6-3
Ramos (10-Šp.) - Ruud (Nor.) 7-6(6) 6-4
Hyeon Chung (Korea) - Kohlschreiber (12-Něm.) 6-3 6-4
F. López (16-Šp.) - Montaňés (Šp.) 6-2 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dnes može Andy buchnúť s Felim. Má to s ním 11:0, má ideálnu príležitosť...

Lopeza som dnes videl hrať a napriek tomu, že mal slabého súpera ma výkonom pozitívne prekvapil. Na antuke nikdy nedosahoval dobré výsledky, ale dnes to malo hlavu aj patu. Minimálne by som skúsil over ako tutovu stavku..
Reagovat
peggy
Rafa,okusil prvni zapas na Svem kurtu a dobre.Hral na vyhru a tak pokracovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že prvý set na svojom kurte nedopadol kanárom, to by bolo také štýlové. Inak Rafa hral, čo potreboval, boli tam svetlé momenty.
Reagovat
Mayo
Ja ani nevedel, ze uz začala Barcelona a som prekvapeny, ze tam hra Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
No mne by sa nemohlo stat,aby som nevedela,ze sa zacal nejaky turnaj. Aj keby som bola na Marse, v kome a pod.,aj tak by som to musela vediet!!
Reagovat
Mayo
Ty si inde (:
Reagovat
Fandina
A to samé v ČR, také prší :((((
Reagovat
Herbert_Hoover
Neříkej :))
Reagovat
Fandina
:D
Reagovat
tommr
s PO to nevypadá dobře ... :(
Reagovat
dunphy
:(
Reagovat
PetaM
Vůbec, od soboty nádherné počasí ;)
Reagovat
bIbec
no.. sem tam asi zaprší. Ale lepší déšť jak chumelenica.
Reagovat
bIbec
nebo trakaře.
Reagovat
tommr
myslíš tu příští sobotu? :)
Reagovat
Fandina
předpověď zatím nic moc, ale třeba se to zlepší, většinou tři dny předem vycházejí
http://www.meteocentrum.cz/predpoved-pocasi/cz/39730/stromovka/1
Reagovat
smazaný uživatel
Gabashvili, Galiashvili, či ako sa volá vs. Goffin 2:0...

Vidieť, že Cedric Davida tak rozhádzal, že ho to chudáka ovplyvnilo aj na úvod ďalšieho turnaja.
Reagovat
fialka
už sa hrá Montanes vs Lopez
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist