Nadal se na antuku vrátil kanárem a třísetovou výhrou. Nadřel se i Murray

19. 4. 2017, 17:42
Aktuality 28
ATP MONTE CARLO - Rafael Nadal začal oblíbenou antukovou sezony stylově kanárem, nakonec však Brita Kylea Edmunda udolal až po třísetovém boji. Na výhru se nadřel i Andy Murray, který se po zranění loktu protrápil k postupu přes Lucemburčana Gillesa Müllera.
Rafael Nadal

Rafael Nadal hrál na antuce naposledy loni začátkem června na French Open, ze kterého po postupu do 3. kola odstoupil kvůli zranění zápěstí. Dnes se na svůj nejoblíbenější povrch po více než deseti měsících vrátil a začal skvěle. 

V úvodním setu prvního vzájemného duelu s Britem Kylem Edmundem soupeři nadělil poprvé od loňského US Open kanára a po brejku v úvodu druhé sady vedl 6-0 a 2-1. Vypadalo to na rychlý proces, ovšem v tu chvíli byl zápas teprve ve své čtvrtině. 

Z Edmunda totiž v prvním vzájemném duelu spadla nervozita, začal předvádět skvělý tenis a vrátil se do hry. Po dvou brejcích v řadě se dostal do vedení 4-2 a byť náskok neudržel, třetí dějství si přeci jen vynutil.

V něm měl za stavu 2-1 brejkbol, ale třicetiletý Španěl překvapení nepřipustil. I když Nadal nepotvrdil brejk na 3-2, poslední tři gamy zvládl lépe a po 2 hodinách a 20 minutách zvítězil 6-0 5-7 6-3. Ve svém jubilejním 400. zápase na antuce zaznamenal 366. výhru.


Kyle Edmund vs Rafael Nadal by freshfootball

Pátý hráč světa Nadal tak zvládl vstup i do svého šestého turnaje v sezoně, v níž si zahrál třikrát ve finále, čekání na 70. titul ale ukončit zatím stále nedokázal. 

Devítinásobný šampion z let 2005-2012 a 2016 si o postup do čtvrtfinále zahraje s Alexanderem Zverevem, kterého porazil loni v Indian Wells i letos na Australian Open, ovšem vždy po boji.

Německý talent Zverev, ketrý zítra oslaví 20. narozeniny, dnes smetl i svého druhého letošního soupeře na antuce za necelou hodinu hry. Po Seppim si v Monte Carlu poradil také se Španělem Felicianem Lópezem, kterého porazil 6-0 6-4.

Na výhru se nadřel i Andy Murray, i když si s Gillesem Müllerem poradil ve dvou setech. Nejvýše nasazený Brit, který se představil po více než pěti týdnech pauzy zaviněné zraněním loktu, vyhrál dvakrát 7-5.

Světová jednička Murray musel v každém setu dohánět manko brejku. V úvodní sadě dokonce čelil za stavu 3-5 dvěma setbolům, ale pak uhrál dvanáct fiftýnů po sobě, ziskem čtyři gamů v řadě vývoj otočil a frustrovaný Müller rozbil raketu.

Do druhého dějství vstoupil devětadvacetiletý Brit opět prohraným servisem, ale tentokrát s rebrejkem nečekal až do poslední chvíle a okamžitě vyrovnal na 1-1. I přes velké množství chyb v dvanácté hře proměnil hned první mečbol a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil už na 6-0.


Andy Murray vs Gilles Muller by freshfootball

Murray, jehož nejlepším výsledkem v Monte Carlu jsou semifinále z let 2009, 2011 a 2016, se v osmifinále střetne poprvé se Španělem Albertem Ramosem.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monaco, antuka, 4.301.125 dolarů
středeční výsledky (19. 04. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (9-ČR) - Haas (Něm.) 3-6 6-1 6-4
Wawrinka (3-Švýc.) - Veselý (ČR) 6-2 4-6 6-2
Murray (1-Brit.) - Müller (Luc.) 7-5 7-5
Nadal (4-Šp.) - Edmund (Brit.) 6-0 5-7 6-3
Čilič (5-Chorv.) - Chardy (Fr.) 6-3 6-0
Thiem (6-Rak.) - Haase (Niz.) 6-3 6-2
Struff (Něm.) - Dimitrov (8-Bulh.) 4-6 6-3 6-2
Pouille (11-Fr.) - Lorenzi (It.) 6-2 6-4
Schwartzman (Arg.) - Bautista (12-Šp.) 6-3 7-6(3)
Carreňo (13-Šp.) - Chačanov (Rus.) 6-4 6-4
A. Zverev (14-Něm.) - F. López (Šp.) 6-0 6-4
Ramos (15-Šp.) - Berlocq (Arg.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
svetova.dvojka
A Dimitrov je zase totálně mimo, zahrál skvěle 3 týdny na úvod roku, a teď zase prohrává úplně s každým, je to přeceňovaný hloupý Bulhar...
Reagovat
ipko
keď sa pozrieš poriadne, tak zistíš že ani ten začiatok nebol až tak skvelý.. vysledkovo áno: SF AO a titul v Sofii.. pritom ale neporazil žiadnych top hráčov okrem Goffina a Gasgueta(tých by mal porážať aj bežne).. dobré semifinále s Nadalom, kde nevyužil BB a nakoniec prehral.. no a prehry so Struffom, Robredom (tú som trochu očakával) a s Pellom na harde sú dôkazom že Grigor žiaden progres neurobil..
Reagovat
Marduch
ked sa pozries poriadne, tak vyhrál Brisbane - Thiem, Nishikori, Raonič.
Reagovat
ipko
sry Brisbane som prehliadol :)
Reagovat
turista
Vydedukovat se dá z toho jen to, že Dimitrovovi vyšuměla forma ze začátku sezóny. Nic víc.
Reagovat
Marduch
ked sa pozries poriadne, tak vyhrál Brisbane - Thiem, Nishikori, Raonič.
Reagovat
Pe3k
Grigor me sere. Obecne jeto nejprecenovanejsi tenista tohoto milenia.
Reagovat
Tuttovka
Já nevím, jestli jste včera viděli ten zápas, ale Struff hrál víc než dobře. Rozhodně tam nepůsobil jako ořezávátko a včera by s ním měl problém asi lecjaký top hráč. Ostatní zápasy Grigora, v nichž padl jsem neviděl, ale tady bych neřekl, že to bylo úplně jeho neformou.
Reagovat
Roger_Federer
I Serena je tehotna a Rafa furt nic ; (
Reagovat
spaniel
Toho se asi nedočkáš...
Reagovat
Roger_Federer
Ja vim ze nedockam..
Monaco tezko otehotni..;)
Ale uz by mel chlapec na case to priznat, uz to musi byt jasne i takovemu Forehendovi..ze Franciska je jemo kamoska.
Reagovat
turista
No Rafa má proti Sereně tu výhodu, že nemusí hlídat biologické hodiny. Může počkat klidně 10 let.
Reagovat
Marduch
Dokud Rafa hraje, tak nepřipadá v úvahu. Na tour kolem něj musí všechno směřovat k tenisu.
Reagovat
George_Renel
To by, si vedle vlasů musel nechat transplantovat i dělohu. .-). ( Sorry, ale nemohl jsem si pomoct)
Reagovat
mahycek
Jaký je jiný stream na Dimitrova Ten videostream.dn.ua/videopage....... zkrátka ten v té azbuce přastal jít. Přitom dnes, včera ,jak L.M. i tenis vše bylo v pohodě. Díky
Reagovat
Carter
http://tenisovysvet.takurcitee.sk/clanok/22890/potvrdene-serena-williamsova-caka-dieta
Reagovat
PetaM
A je to.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak gratulace Sereno, ale tímto je jasné že už se na "profesionální kurt" nikdy nevrátí
Reagovat
FulnekUltras
nevím nevím - na strašení housátek pohledem od BL bude mít ještě dlouho ;)
Reagovat
mahycek
Teď se dívám na Bautisty, předtím na Nadala na ten stream, jak je to v té azbuce a najednou se tam objevilo Login Join now. Nejde mi, žádnej zápas, když klikám v pravo na různé sporty a nic. Normálně to měsíc chodilo. Co se dá dělat s tím ???
Reagovat
PetaM
Zřejmě se zaregisrovat. Ale ani to zatím nefunguje :(
Reagovat
Nola
Rafa nakoniec z celkom jednoznacneho zapasu, aspon tak to vyzeralo zaciatkom 2.setu vyhra az v 3.setoch, dolezita je vyhra, urcite mal kvalitnejsieho supera ako Andy, Edmunda som si vsimla uz na IW, kde skvelymi FH celkom nicil Novaka, ziadny jednoduchy super v uvodnych kolach to nie je
Reagovat
Tuttovka
Zatím Murray, Nole i Murray hodně dřou proti slabším soupeřům. Neřekl bych, že Edmund je jednoznačně slabší než Muller. Podle mě jsou tihle dva dost blízko. Uvidíme, jak jim to půjde dál.
Reagovat
Nola
Edmund je urcite kvalitnejsi antukar ako Muller, aspon podla mojho skromneho nazoru, ale kazdy to moze vidiet inak
co ten Murray na druhu :D
Reagovat
turista
Edmund měl v prvním setu s Rafovými topspiny velké problémy, proto ten kanár. Pak už si na ně celkem zvykl.
Reagovat
turista
No nakonec mají potíže na začátku turnaje všichni hráči z první desítky.
Reagovat
Nola
Thiem a Cilic problemy nemali....
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist