Nadal se z preventivních důvodů odhlásil z Rotterdamu

9. 2. 2017, 16:14
Aktuality 15
Pořadatelé halového turnaje ATP 500 v Rotterdamu přišli o dvě největší hvězdy během dvou dnů. Po Wawrinkovi se jim omluvil také Rafael Nadal, který se odhlásil kvůli náročnému programu a účasti ve finále Australian Open. Doktoři bývalé světové jedničce po tak velké zátěži doporučují zvolnit, aby nedošlo k dalším zraněním.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal vstoupil do sezony 2017 po téměř tříměsíční pauze, kterou si naordinoval na konci minulého roku, aby doléčil zraněné zápěstí. Během ledna odehrál deset zápasů včetně tří pětisetových bitev na Australian Open, kde prohrál až ve finále s Rogerem Federerem.

Po dvou týdnech volna měl v plánu start na halovém klání v Rotterdamu, kde svou poslední účast v roce 2009 proměnil ve finále. Dnes, čtyři dny před začátkem hlavní soutěže, ale oznámil, že v Nizozemsku o svou třetí trofej z haly bojovat nebude.

"Moc mě to mrzí, ale musím oznámit, že příští týden v Rotterdamu nebudu schopný hrát. Po vynechání několika loňských turnajů jsem začal tuto sezonu dobře, ale v Austrálii jsem vynaložil spoustu úsilí," napsal Nadal v prohlášení na své facebookové stránce. 

"Lékaři mi proto důrazně doporučili vzít si trochu volna a dopřát tělu odpočinek, než zase začnu hrát, abych předešel zraněním," dodal třicetiletý Španěl, který měl v průběhu kariéry potíže hlavně s koleny.

Vítěz 69 turnajů ATP, z toho 14 grandslamů, si tak po Melbourne odpočine místo dvou čtyři týdny. Na přelomu února a března by měl hrát v mexickém Acapulku, pak už budou následovat podniky Masters 1000 v Indian Wells a Miami.

Den před světovou šestkou Nadalem se z Rotterdamu odhlásil i třetí hráč světa Švýcar Stan Wawrinka, který laboruje se zraněním kolena. Do pozice nejvýše nasazeného hráče se nyní posunul Chorvat Marin Čilič, mezi nasazenými pak figurují Dominic Thiem, Tomáš Berdych, Jo-Wilfried Tsonga, Grigor Dimitrov, David Goffin či Richard Gasquet.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
peggy
Rafo,je skoda,ze jsi nejel do jizni Ameriky.Byly to Tvoje turnaje a ty jsi tam milackem fanousku.Hje se na antuce a Ty jsi antukovy kral.
Reagovat
Rogers
Rafa si svůj odpočinek zaslouží uhrál už hodně vynikajících sezón, i letošní návrat byl fenomenální. Berďa by potřeboval motivující tým. Všechny doufám inspiruje geniální Roger, který stále posunuje hranice tenisu.
Reagovat
janek_da
Rafa asi začal litovat, že nejel do jižní Ameriky
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidím jediný důvod proč by berda nemohl turnaj vyhrát.nebyt Rogera v Austrálii mohl dojít daleko a při vší úctě k Dimitrovovi je Tomáš pořád lepší tenista!Navíc může být vystaveny z předešlých turnajů a pohyb má na svou výšku v celku dobrý pane marduch! Tomáš je jasný jedním z favoritů.myslim že bude konzistentní jako v minulých sezónách.navic Rotterdam je Tomův oblíbený halový turnaj čistě můj názor pokud bude hrát jako v Melbourne tak je žhavým favoritem na titul ještě není hodno Toma odepisovat pokud zdraví výdrží tak věk je jen číslo....
Reagovat
a.magerova
https://interactive.swissinfo.ch/2017_01_30_grandSlamByAge/graphic_EN.png
Reagovat
FulnekUltras
Po třicítce už raději delší čas na regeneraci a vyzobávání hrozinek... ;)
Reagovat
brixner
Anebo vyzobávání toho melo...melu...meldu...No jak se to jmenuje, to, jak bez toho nejsou vejkony?
:-))
Reagovat
Faddova
:-((( to se zas načekáme, než uvidíme fab4
Reagovat
Kozoroh
Pro turnaj škoda, že se během pár dnů odhlásili dva GS vítězové - Stan a Rafa. Na první pohled to vypadá, že se Berďovi otevírá cesta k titulu, ale za největšího favorita Rotterdam Open teď považuji Grigora. Pokud předvede to, co v Austrálii, smete všechny.
Reagovat
Marduch
je to tak, hra Grigora je teď na úplně jiné úrovni než u Berdycha. Jestli Tom na kurtu výrazně nezrychlí, bude mít problémy s kýmkoliv z top 30.
Reagovat
lars
Grigor nemusi uspet treba kvuli unave ze Sofie
Reagovat
gigin
Gulba by měl hrát kvaldu.
Reagovat
gigin
Und Jerzyk zatím Dimiho na jeho domácí půdě přehrává.
Reagovat
Krisboy
Prevence vítězí!
Reagovat
Herbert_Hoover
Virus zika? :)) je to blamáž, sorry. Ale tak ok, "stejně starý" Federer taky ještě nehraje. A dokonce grandslamově méně úspěšný Djokovič taky ne! Takže pak je to v pořádku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist