Nadal si posedmé poradil s Isnerem a je v Pekingu v semifinále. Čeká ho Dimitrov

6. 10. 2017, 10:32
Aktuality 31
ATP PEKING - Rafael Nadal potvrzuje, že se mu na turnaji ATP 500 v Pekingu daří. Aktuálně nejlepší tenista světa na turnajích i posedmé porazil Johna Isnera, zaznamenal jubilejní desátou výhru v řadě a v čínské metropoli je již v semifinále. V něm se pokusí oplatit loňskou porážku Grigorovi Dimitrovovi.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal měl hned v prvním kole obrovské problémy, když musel likvidovat dva mečboly Pouilleho. Poté se však rozehrál do výborné formy, snadno si poradil s Chačanovem a dnes i posedmé na turnajích přehrál Johna Isnera. Světová jednička zvítězila ve čtvrtfinále turnaje ATP 500 v Pekingu 6-4 7-6(0) a postoupila do semifinále.

Hned ve čtvrtém gamu měl Nadal problémy. Brejkbol Isnera však odvrátil a poté na podání již nezaváhal. V deváté hře si vypracoval vedení 40-0 na returnu a třetí šanci na brejk využil. Úvodní sadu následně bez větších potíží doservíroval.

Další dvě brejkbolové hrozby přišly ve druhém gamu druhého setu. Španěl si s nimi opět poradil, ale sám možnost brejku v následující hře nezužitkoval. Rozhodoval nakonec tie-break. V něm měl jasně navrch rodák z Manacoru. Americkému soupeři ve zkrácené hře nepovolil jediný bod.

O postup do finále si vítěz ročníku 2005 zahraje s Grigorem Dimitrovem, s nímž má fantastickou bilanci osmi výher a jediné porážky, kterou mu Bulhar uštědřil loni právě v Pekingu. Dimitrov si ve čtvrtfinále poradil po setech 7-6(5) 4-6 6-2 s Robertem Bautistou. Letos se spolu střetli v semifinále Australian Open, kde měl Dimitrov velmi blízko k senzaci.

Nadalovi se v Pekingu vždy náramně dařilo. Při své premiéře v roce 2005 celý turnaj vyhrál, v letech 2013 a 2015 si zahrál finále a v hlavním městě Číny nikdy nevypadl před branami čtvrtfinále. Pravidlo potvrdil i letos při své celkově sedmé účasti. Isner byl v semifinále pouze jednou při svém prvním startu v roce 2010. Počtvrté v řadě nedokázal brány semifinále pokořit.

O druhé místo ve finále letošního ročníku China Open budou bojovat Nick Kyrgios a Alexander Zverev. Letos se střetnou již počtvrté. V Indian Wells a Miami zvítězil Australan, Němec snížil vedení svého příštího soupeře v Montréalu.

V pořadí třetí čtvrtfinálový duel mezi Kyrgiosem a Darcisem se nedohrál do konce. Darcis pro zranění krku vzdal za stavu 0-6 0-3 osmému nasazenému Kyrgiosovi, jenž si semifinále na okruhu ATP zahraje poprvé od postupu do finále na konci srpna v Cincinnati.

Zverev pokračuje beze ztráty setu. Druhý nasazený v dnešním čtvrtfinále jasně přehrál 6-2 6-3 Andreje Rubljova, přemožitele Tomáše Berdycha z minulého kola, a ruského talentovaného hráče porazil i podruhé.

• ATP 500 PEKING •
Čína, tv. povrch, 3,028.080 dolarů
páteční výsledky (6. 10. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Nadal (1-Šp.) - Isner (6-USA) 6-4 7-6(0)
A. Zverev (2-Něm.) - Rubljov (Rus.) 6-2 6-3
Dimitrov (3-Bulh.) - Bautista (5-Šp.) 7-6(5) 4-6 6-2
Kyrgios (8-Austr.) - Darcis (Belg.) 6-0 3-0 / skreč D.
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Prosím někdo stream na Rafu teď? :) Děkuji.
Reagovat
Mayo
Konečne pozriem tenis (Rafa vs Grigor) po dlhšej dobe. Vamos!
Reagovat
smazaný uživatel
Kde sledujes Mayko?
Reagovat
peggy
Rafo,Isner moc dobry a nyni dal.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hral dnes velmi dobre, oproti LC naozaj nebe a dudy. Neviem ci Isner uz dostal 0:7 v TB :)

Od zakladnej ciary, aktívne a neomylne. Nadala cakaju narocní súperi, ale mozno to výjde..
Reagovat
Denis92
Dostal. A mozes 3x hadat od koho ;) Bolo to na USO15.
Reagovat
fialka
Viem, vyhľadala som. :)
Reagovat
Mayo
Rafov koniec na turnaji by som napísal. Dimo, Zverev a Kyrgios no katastrofa. Hlavne NK a AZ by Býčka dali si myslím.
Reagovat
Franky
Cel som napisat do finale sekol som sa i ked veril som aj Isnerovi ze po LC si dvihne sebavedomie...mylil som sa amici su dlhodobo v krize po odchode Roddicka definitivne zomrel tenis v USA a nezmeni to ani tiafoe...s Dimitrovom to uz bude otvorene a ked ho nezastavi ani on tak dvojica Kyrgios/Zverev uz by nemala mat problem...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, tady s ním jakous šanci mají, na grandslamu se s ním tihle lazaři ani neutkají, to by tam do zápasu s ním museli vůbec postoupit :D
Reagovat
Franky
ako napr Muller na W17?
Reagovat
smazaný uživatel
Řeč byla o Kyrgiosovi a Zverevovi, tedy pyšných mlaďoších co si myslí, že jim patří svět, Muller to jiná, no a jeden zápas za sezonu stane se.
Reagovat
smazaný uživatel
Od: Franky

nevadi stopka bude rafovi vystavena uz coskoro...do semi sa ani nepozrie...
Reagovat
Franky
reakcia vyssie...
Reagovat
Fandina
Gríšulka dobře. Ve třetím setu jsem se bála, o třetí game na svém podání dost bojoval, ale potom přišel o podání RBA a nakonec ještě jednou. Rafa bude samozřejmě favorit, ale držím palce Gríšo. Go!!!
Reagovat
Frantz
Taky ti držím palce, aby ses už konečně probudila z tvého vlhkého snu plného Gríšů, Berďulek apod. úchyláren....
Reagovat
Fandina
Víš jak jsou takové sny krásné? Prstíčkem bys hrabal.
Reagovat
Frantz
Vím, ve svém požehnaném věku už asi nedospěješ..
Reagovat
Fandina
To určitě ne, teď už budu jen mládnout :-))).
Reagovat
Pe3k
Grisulka mi nevadí,ale Berdulka nemůžu ani videt.
Reagovat
EllNino
Nevíte, jak je na tom Yosihito Nishioka ? Byl celkem slušně rozjetej, ale v Miami si tuším něco udělal s kolenem proti Jacku Sockovi, předtím v IW porazil Berďu ... a od Miami nehraje
Reagovat
spaniel
No, vždyť všechno víš :D
Reagovat
EllNino
no nevím :D chci jen vědět, jestli něco dalšího někdo neví, a jestli třeba bude hrát v lednu nebo tak :D
Reagovat
fialka
Rafa paráda rovnako ako Dima. Dúfam, že sa vo vzájomnom dueli dohodnú ku mojej spokojnosti. :)
Reagovat
Krisboy
To znamená jak? Remíza? :)
Reagovat
fialka
áále, obaja sú moji, ale jeden mi je bližší. No, hádaj kto. :)
Reagovat
Pe3k
Roger?
Reagovat
Krisboy
:)
Reagovat
fialka
Teraz je reč o iných dvoch. Ak hrá on, vždy mu fandím. Strýko je FFF, brat Djoker a ja, však vieš. Napriek tomu sme sa ešte nikdy nepobili. Vždy má niekto dôvod na radosť a ostatní sa musia prispôsobiť. S fľaškou sa treba podeliť. :)
Reagovat
fialka
samozrejme, ak nehrá s Rafom. :)
Reagovat
Fandina
asi tedy Andy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist