Nadal Španělům v semifinále Davis Cupu nepomůže

9. 9. 2018, 09:10
Aktuality 10
Rafael Nadal bude Španělsku chybět v závěru příštího týdne v semifinále Davisova poháru proti Francii v Lille. První hráč světového žebříčku nestihne doléčit problémy s kolenem, které ho přinutily vzdát páteční zápas v New Yorku s Argentincem Juanem Martinem del Potrem. Oznámil to nehrající kapitán španělského týmu Sergi Bruguera.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Španělé jsou v semifinále Davis Cupu poprvé od roku 2012, kdy prohráli finále v Praze. Ve Francii ale budou šampioni z roku 2011 outsidery, neboť jim bude chybět světová jednička Rafael Nadal. 

Dvaatřicetiletý rodák z Malorky v pátek nedohrál kvůli velkým bolestem kolena semifinále US Open proti Juanu Martínu Del Potrovi a pouhý týden mu nebude stačit k tomu, aby se připravil na týmovou soutěž.

Španělský kapitán Sergi Bruguera místo Nadala nominoval 52. hráče světa Alberta Ramose-Viňolase. Ten v týmu doplnil kvarteto Pablo Carreňo-Busta (12. v ATP), Roberto Bautista (22.), Feliciano López (63./23. v deblu) a Marcel Granollers (107./25.).

Francouzi, kteří jsou v semifinále třetí rok po sobě a obhajují loňský triumf, budou o finále bojovat ve složení Lucas Pouille (17.), Richard Gasquet (25.), Benoit Paire (56.), Julien Benneteau (60.) a Nicolas Mahut (131./21.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
peggy
Rafo,drz kamzradum palce.Finale snad budes hrat.Rafa,bude vzdy ikona tenisu.Vzdava az ,kdyz to opravdu nejde.
Reagovat
turista
Je to možné, že se Španělsko probojuje do finále i bez pomoci Rafy. Pouille nemá formu, Gasquet taky ne (Djoko na US open si s ním dělal co chtěl a jeho výborný BH doslova vygumoval) a Bautista je tradičně dobrý. Ve finále už Rafa asi pomůže k vybojování šesté mísy pro Španělsko.
Reagovat
Krisboy
No teda...nebude reprezentovat? To je ale sobec a zbabělec, viď peggy?
Reagovat
Pe3k
Skončí jak ten Jágr!
Reagovat
Frantz
Myslíš tak jako elegán? :-D
Reagovat
peggy
Nikdy jsem proti Rafovi ani Sampresovi nerekla ani nenapsala spatne slovo.Neb oba vzdy jak Pete,tak Rafa jeli az na doraz.Tato jmena patri tak pro pana Berdycha.
Reagovat
Jan
Pan Berdych v současné formě by už téměř nebyl ani přínosem.
Reagovat
Jan
Když odřekl poprvé reprezentovat, byla jakási šance na třetí DC titul v řadě, měli tenkrát dobrý los.
Reagovat
SwissMaestro
Češi? V roce 2014 jsme vypadli s Francií kde Berdych hrál, ne? Takže žádná šance....
Reagovat
turista
Hlavně měl pomoci v Třinci 2016, kde to naši odevzdali Francii 2:3. S tehdejším Berdychem by naši vyhráli. Ale Berďa si v DC odehrál své včetně zisku 2 mís. Budiž.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist