Nadal už je v Riu, pořád se ale necítí fit

1. 8. 2016, 16:37
Aktuality 198
Rafael Nadal ani po příletu do Brazílie ještě definitivně nepotvrdil svoji účast na olympijském turnaji. Šampion z Pekingu 2008 se stále necítí úplně v kondici po zranění zápěstí, kvůli němuž odstoupil z French Open a vynechal Wimbledon. Naposledy vzdal i možnou poslední soutěžní přípravu na olympiádu v Torontu, kde turnaj vyvrcholil v neděli.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Nedostanu se na nejvyšší úroveň v žádném ohledu. Dva měsíce jsem nehrál turnaj a moc jsem ani netrénoval," řekl Nadal v Riu po nedělním příletu. "Pár dní tu potrénuju, abych zjistil, co se bude dát dělat, a potom rozhodnu, co bude nejlepší, co bude prospěšné pro mě a tým," doplnil.

Třicetiletý Nadal má být v Riu také vlajkonošem španělské výpravy. Čtrnáctinásobný grandslamový šampion dosud na OH startoval jen v Pekingu, kde ovládl dvouhru, o hry v Londýně před čtyřmi roky přišel kvůli zranění kolena. V Riu začne olympijský turnaj už v sobotu.

Rafael Nadal minulý týden trénoval na Mallorce s Andym Murraym:

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

198
Přidat komentář
smazaný uživatel
Že tenisti letos jasně rozsekli naše několikaleté debaty o tom, co je víc, jesi vyhrát Turnaj mistrů nebo Olympiádu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze?...Taký Nadal vynechal TM snád 4krát, OH len raz..Jasne tým deklaroval svoje priority..
Reagovat
smazaný uživatel
Co? Dyť Býk byl ve své dosavadní kariéře na OH jenom jednou. :D To je strašně relevantní statistika.
Reagovat
janek_da
Si dělá celou dobu prcku, to nevidíš? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nepisem, na kolko OH bol. Ale kolko vynechal :)
Reagovat
Mayo
Ach, vkuse do Rafu
Reagovat
Stan_Borowitz
níže. Je až neuvěřitelné, jak pouhá skutečnost, že se Rafa někde objevil, dodává některým jeho fanouškům křídla větší než od Red Bulla a deformuje jejich vnímání reality víc než LSD.

V tomto se musí Rafovi přiznat historické prvenství. To žádný tenista v historii nedokázal a asi ani nedokáže.
Reagovat
turista
To je pravda. Kdyby Novak Djokovič vyhrál 110 titulů tak se o tom nebude tolik diskutovat. Má holt smůlu, že je Srbsko pro Čechy tak neoblíbené. Při tom se nás v roce 1968 Jugoslávie, kde hrálo prim Srbsko hlasitě zastala proti Sovětské invazi.
Reagovat
Krisboy
Kdyby Djok vyhrál 1000 titulů, nikdy nebude tak populární jako Roger nebo Rafa. Proč tomu tak je, odpověz si sám. Myslím, že národností to nebude.
Reagovat
Kozoroh
Podívej se sám do diskuzí pod články bleacher report a jiných relevantních webu, srbská národnost (resp. její vnímání skrze média) je tam nadnesena jako jeden z faktorů nepříliš velké popularity No1eho.
Reagovat
Krisboy
Kecy.
Reagovat
turista
Je to tak, srbská národnost mu přitěžuje. Novak ale je příjemný a jako jeden z mála špičkových hráčů má smysl pro legraci. Na Roland Garros pochopitelně hrál jako o život, ale ten jeho fór s deštníkem nad hlavou byl fajn.
Reagovat
FulnekUltras
Právě tyto "nálepkové" faktory dnes u globalisticky bezduchých prosťáčků rozhodují.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych tomu dal nějaký ten pátek... teď jeho popularitu pořád hodně kanibalizují Roger a Rafa a jejich rivalita, která pozvedla zájem o tenis o světelné roky dopředu. Ale až odejdou, bude Novak na stejné úrovni jako oni. V národnosti to fakt není, průměrnému tenisovému fanouškovi je u prdeIe, z jaké je země, ten ani pořádně neví, kde Srbsko je. Národnostní hledisko zajímá jen komunistické a jiné exoty jako je FulnekUltras a těch je naštěstí zanedbatelně málo.
Reagovat
svetova.dvojka
Navíc Srbové jsou naši bratři.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně. A Srbky sestry. Takže už jsem párkrát vlastně spáchal incest, ale bylo to moc fajn. Snad mi bratři odpustí.
Reagovat
FulnekUltras
za to, žes pár let strávil v Pionýru, se přece taky vůbec nemusíš stydět... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
s vrahama netančím. Najdi si někoho jiného do tance.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Roger_Federer
Panove..jakejbja jsem vrah, tak par autaku...
Reagovat
Pe3k
Rafovi pseudo fanoušci asi nemůžou skousnout, že z těch 3 velikánů je Nadal jasně nejhorší. Teď když je Roger mimo hru, tak jim narostla křídla...Musí to být pro ně hodně ponižující, když téměř 35 letý Federer má jasně lepší výsledky než 29-30 Nadal. Roger a Novak jsou prostě jinde, ale Nadal byl v jejich érách velmi silná dvojka :)
Reagovat
smazaný uživatel
My sme v pohodicke...Zranený a z formy hrajuci Nadal vyhrával GS alebo minuly rok aspon turnaje :)

Rodžério píše za rok 2016 velku tučnu nulu a opat prepisuje rekordy :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Který vlastně rekord Roger teď přepisuje? Promiň, mám v tom trochu zmatek, Roger jich má totiž tolik, že je fakt těžké se v tom zorientovat i pro jeho fanoušky... a nakonec v tom množství jeden rekord víc nebo míň už nic nezmění...
Reagovat
Pe3k
A to, že je Roger zraněný a tím pádem nevyhraje žádný turnaj bereš jako nějakou svou či Nadalovou výhru?To je ubohost sama!
Nadal z posledních 8 gs nepřešel čtvrtfinále, Federer byť je mu hrubo přes 30 byl několikrát ve finále a jediný kdo ho udolal je Djokovic, pro Rafu jsou nehratelné už první kola a soupeři mimo top 100...
I když Roger už nikdy nic nevyhraje, tak Nadal nedosáhne počtu Rogerových vyhraných turnajů a grandslamů už vůbec, natož týdnů jako světové jedničky.
Reagovat
Mayo
Nekecaj, len Rogi je lepší ale Rafa mal všetky GS uz v 24 rokoch , trosku pánko (: len neviem ktorým pseudofandom by vadilo keby je aj 10. Naj...možno sa nejaký nájde ale nemyslím, ze by to boli všetci ...
Reagovat
svetova.dvojka
http://sport.aktuality.sk/c/228215/adrianove-strely-trhali-siete-teraz-striela-zo-tbrane-za-gang/
Reagovat
Herbert_Hoover
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13891799_994131050705557_570388398335392996_n.jpg?oh=2c9307bce32700b9e83304b4898cf798&oe=582AE8AB

...za každý den v golden éře :)
Reagovat
Marduch
Přesně tak, jak už jsem tady jednou škrábnul, 43 GS mís ve třech lidech....... Dost rád bych ještě někdy viděl nějaký vyrovnaný GS finálko Djoker vs. Rafa vs. Roger, ale tomu dávám maximálně 5%, resp. 15% na příštím RG, pokud by Djoker a Rafa byli v opačný části pavouka.
Reagovat
Mayo
Ja finále GS Rafa Vs Andy ti ešte nebolo, a max ešte Rafa Vs Roger
Reagovat
bIbec
na to taky hodil bobek.
Reagovat
svetova.dvojka
vážně ?
Reagovat
bIbec
jo. Má něco se zádama prej..
Reagovat
svetova.dvojka
a v Cincinnati bude běhat jako kamzík...
Reagovat
kada.tom
tak ten mě tam chybět nebude :-)
ale pro turnaj jako takový škoda, no ..
Reagovat
Herbert_Hoover
hlavně je to už pátá omluvenka z top 10 + dost možná Rafa = 6/10
Reagovat
kada.tom
nj, tak pravděpodobně můžeme čekat finále Andy - Novak ... to by se ale čekalo i kdyby tam hráli z TOP 10 všichni :-)
Reagovat
svetova.dvojka
...pozor na Rosola
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
turista
To je zajímavý, že Kadlec nenávidí nejen Federera, ale i Wawrinku.
Reagovat
Krisboy
Říká se tomu "švýcarofobie"
Reagovat
smazaný uživatel
kdysi tu psal, že nemá rád Švýcary, Slováky a Němce a taky trochu některé francouzské hráče - tudíž by mu asi k naprosté spokojenosti stačilo, kdyby přišly odhlášky zejména od Hingis, Bacsinszky a Andreje Martina a třeba Kohlschreibera :D
Reagovat
makro99
https://sport.aktualne.cz/tenis/berdychuv-pribeh-je-hlavne-o-porazkach-je-to-smutne-a-neni-t/r~1e3c2ece587211e6abfa0025900fea04/
v nejlepší větě je zrovna překlep:
"Pokaždé, když si můžeme myslet, že český hráč zahazuje svůj finální úpadek, on se opět zvedne a zůstává tam, kam patří, tedy těsně za ty absolutně nejlepší hráče světa. "Na jaře dostal dva kanáry od Goffina, vyhodil trenéra. A za pár měsíců byl zase v semifinále Wimbledonu," podotkl."
Reagovat
Marduch
A tohle je dost příznačné:
"A to nejhorší a také nejpředvídatelnější přišlo za stavu 6:5. Djokovič dal slabé druhé podání na střed a Berdych místo toho, aby si ustoupil a zakončil, zamrzl a bekhend zahrál příliš dlouhý," popsal rozhodující momenty zápasu Tignor."
Reagovat
Fandina
Zajímavý článek. Faktem je, že za uznání stojí šest let v osmě, desítce, ale poměr s Nolem nebo Rafou je něco hrozného.
Reagovat
Roger_Federer
To nové zapocitavani zraneni (doby kdy nehohl hrat), se me popacuje.
Hledas cesticky aby "ti to vyslo" uz roky ze vsech stran, ohybas a ohybas.
Dobre stary, dobre..

Vsiml sis aspon toho rozdilu...?
Federer jsem zraneny-koncim rok, budu se davat do kupy.
Nadal -nevim, mozna, uvidime...
Reagovat
Herbert_Hoover
Protože Rafa je gladiátor, který prahne po válčení. Neumí si prostě připustit, že by byl delší dobu mimo a neustále živí naději, že bude brzy zpět. Vždycky svá zranění nějak látal, ale pořád chtěl hrát. Prostě bylo u něj nemyslitelné, že by vysadil na sezonu, i když by mu to v tu chvíli prospělo. Kdyby ses zeptal Michala Novotného, nejspíše by ti k tomu řekl své, jak byl Rafa v tomhle svéhlavý.
Reagovat
Amputace
Tak. A taky je rozdíl, jestli se to tenistovi stane v 35ti nebo do třicítky. Moc bych chtěl vidět Rogera, jak by třeba ve 26ti letech (viz Rafa 2012) v půlce sezóny ohlásil "končím rok". Koneckonců on sám přece řekl, že to udělal především proto, aby mohl hrát ještě několik let - což je v jeho věku pochopitelné. Naopak v Rafově věku je snad pochopitelné, že se snaží za každou cenu hrát a každé malé šance, že by to mohlo jít, se okamžitě chytá. I z toho důvodu nejde Rogerovo letošní zranění se zraněními Rafy z minulosti vůbec srovnávat. Však on by to Roger třeba v roce 2007, kdy byl na vrcholu, taky zkoušel rozchodit, to se neboj... Dnes už si nemusí nic dokazovat.
Reagovat
steve79
Rafova šance na nějakou medaili je podle velmi nízká. Třeba se zrodí nějaké překvapení a zlatou medaili získá někdo jiný než Djokovič a Murray.
Reagovat
Krisboy
Rosol!!!
Reagovat
Mayo
Rafu olympiáda uz nepotrebuje. On ponižoval uz ako 22 ročný (:
Reagovat
Kozoroh
Rafa potřebuje Turnaj mistrů, aby měl kompletní Super Slam. Musel by však porazit No1eho, což je nyní pro Rafu mission impossible :-)
Reagovat
Mayo
O čom Kozorohu? On nic nemusí uz. Myslím ze toho vyhral až až, a uz ma najlepsie za sebou.
Reagovat
peggy
Rafo,drzim palce abys mohl nastoupit na OH,ale zdravi je zdravi,Ty to zvlanes a bude zlata.
Reagovat
turista
Musel by mu někdo odklidit z cesty Novaka.
Reagovat
Mayo
Skôr Andrisa.
Reagovat
Kozoroh
Na trávě se v Riu nehraje...
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherný zápas se špatným koncem pro Koláře
Reagovat
George_Renel
Bohužel nepotvrdil brejk a už se vezl. :-/
Reagovat
svetova.dvojka
hudební předkrm před obědem... https://www.youtube.com/watch?v=oYQFDnqOlzo
Reagovat
cheeky
Reagovat
svetova.dvojka
Jinak Španělsko mám rád, je to jedna ze tří zemí v EU kde se na školách vyučuje romská kultura, je to tam povinný předmět stejně jako třeba matematika. Španělé uznali přínos Romů pro svojí zem, Romům se tam dobře žije. Jinak dnes budu mít celý den puštěnou romskou hudbu, je 2.srpen ,den kdy si Romové připomínají genocidu.
Reagovat
milik254
A já si furt stěžuju, jak je tělocvik k ničemu :--)
Reagovat
panzer.dragon
A v praci tolerujou poustet si cely den romskou hudbu? Nebo prace nee? :)
Reagovat
svetova.dvojka
Tak já pracuju u sebe doma, plním obálky reklamou a pak to posílám poštou na uvedenou adresu nebo na počítači opravuju inzerce a reklamu od pravopisných chyb či jiných nepřesností. a občas vypomáhám v romském sdružení, takže v pohodě... A kdybych nepracoval s čeho si myslíš, že bych si koupil počítač a platit internet , ono gádže to mají jednoduší, jim všechno koupí rodiče, zaplatí studia, ale Romové musí začínat od píky.
Reagovat
svetova.dvojka
Moji praprarodiče žili v osadě a byli tak chudí, že celý týden museli jíst brambory a jen občas dostali od dobrých gádžů kousek špeku nebo třeba sádlo. A vidíš přežili, žili skromně ,ale poctivě, stará pravda říká, že chudoba na cti netratí .Gádžové jsou příliš rozmazlení, vyhazují jídlo, furt jsou nenažraní, furt by chtěli něčeho víc, no jo nezažali koncentráky, bídu a hlad jako Romové, tak jsou takoví.
Reagovat
Lunej..
Ty se asi musís hodně nudit, když nás tu krmis takovými kecy, myslíš, že ti tady někdo basti, že tě zajímá romská kultura? Jen chceš pozornost. Mám pár tipů, jaky je tvůj opravdový nick.
Reagovat
cheeky
Můj prastýc Hugo žil na vesnici a byl tak nevyautovaný, že celý týden musel jen honit a jen občas dostal od bi ženáčů pokouřit. a vidíš, přežil, , kouřil skromně ,ale poctivě, stará pravda říká, že cudnost je ctnost. .Heteráci jsou příliš rozmazlení, dělají to i denně, furt si zahybaj, furt by chtěli trtkat víc, no jo nezažali veřejné wc, holandy a sexuální hlad jako gayové, tak jsou takoví.
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně ta Hlaváčková je teď hrozně rozežraná - ale splachující záchod je stejně nejvíc... ;)))
Reagovat
Pe3k
Netahej sem furt tu romskou tématiku, to je snad server o tenisu, ne? řeš si to na novickách, nebo idnesu.
Reagovat
janek_da
rasisto :D
Reagovat
Pe3k
nesnáším rasizmus a cikány, jo a poláky no a fanoušci Nadala + Kozoroh to je taky kapitola o zločinech proti lidskosti
Reagovat
svetova.dvojka
Souhlasím, už nebudu.
Reagovat
cheeky
Taky mám Španělsko rád, ač silně katolické, je to jedna ze zemí, kde mají plnohodnotné manželství gayů. Místo gay klubů jsou tam gay čtvrti, dokonce i gay město. Španělé uznali přínos gayů pro svojí zem, gayům se tam dobře žije. Jinak dnes budu mít celý den puštěné gay porno, gayové si sice genocidu připomínají jiný den, ale nadržení jsou pořád.
Reagovat
smazaný uživatel
Místo těch každodenních článků, kdo nejede, by nám radši mohli psát pěkně postupně, kdo vůbec jede. :)
Reagovat
Roger_Federer
Ze, od skrece na RG, tentokrat nepronikaji temer zadne infa, ani tym moc "mluvi"...Tony mlci;).
Z podivneho a tajemneho zraneni jsou razem dalsi 3 mesice..
No asi se Rafan pripravuje
na soudni bytvu z Francouzskou ministrini.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Co hovoris na trest pre Rogera od Wada?....

Drsné ne?...

Ja som ti to hovoril este vo februári, ze Rogerova pauza bude trvat dlhsie, veelmi dlhsie....Cudujem sa, ze mu povolili tu travnatu sezónu za zasluhy..
Reagovat
SubOptikT
Tak už v tom jedou oba? Nový ambasador tenisu, vlajkonoš Rafael, i Švýcar? To se podívejme :D
Reagovat
a.magerova
Takhle se TO dělá.... a né tak amatérsky jako Šarapka.... :-P
Reagovat
SubOptikT
Jj, mají to, kluci, vychytané ... :D
Reagovat
a.magerova
Tak aspoň já popřeju, když ti tví myslí na Rogera a jejich fans... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
to víš, narostlo jim ego. Rafa porazil na tréninku Andyho. Jak znám jejich optimismus, tak příští rok to vidí u Býka na numero uno. :)
Reagovat
smazaný uživatel
sorry, keď vidím tvoj nick, hneď sa mi v hlave vybaví sk preklad: von cap :)
Reagovat
smazaný uživatel
? :D Já vím, že fandění Rafovi je samo o sobě kvalitní matroš, ale tohle je až moc přeci jen, ne? :D
Reagovat
smazaný uživatel
ven cape po slovensky von cap, to nie je na urážku a nič zlé. Môžem ja za to, že sa mi to hneď vybaví, čo už. Navštívim psychiatra, azda pomôže. :D

Rafu do toho nemiešaj, som s ním v dobrom i zlom.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Mayo
Numero uno ne, radšej GS (:
Reagovat
smazaný uživatel
keď hyena čaká až niekto ska pe
Zápästie nezápästie, zika nezika, toľko elít pre Rio ' zdochlo ' , že tam vidí šancu..
Reagovat
smazaný uživatel
trápne
Reagovat
smazaný uživatel
Trápny by som bol, keby som žiadal svoj zväz aby mi nenasadzovali rozhodcu, ktorý si robí svoju prácu a robí ju dobre..
Reagovat
smazaný uživatel
fíha, ty máš svoj zväz?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevlastním

Ale som členom. Preto môj zväz..
Ale zvykol som si že väčšinou na mňa reagujú analfabeti. Teda tenisový analfabeti, aby si sa náhodou neurazila. Česť výnimkám..

http://www.stz.sk/data/foto/575/-1m.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, ked chces pisat o analfabetoch, tak skus bez gramatickych chyb. Vyzeras potom velmi hlupo, chapes :)
Reagovat
smazaný uživatel
tenysovi analfabety som pysal. Citaj poriadne kamosko, vyzeráš potom ako ja..
Reagovat
Mayo
Nauč sa písať gramaticky správne Gutko :D
Reagovat
smazaný uživatel
apropo, nenapísala som, že si trápny, ale tvoje vyjadrenie je trápne.
Vôbec som sa neurazila, je mi to fuk.
Reagovat
turista
Rafa tu olympiádu bere až moc vážně. Jenže tady bude ve stínu atleta Bolta, cyklisty Cavendishe, basketbalistů USA a mnoha jiných. Kdyby se raději soustředil na Cincinnati a US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Cavendish skonci v tejto olympijskej horskej etape zhruba na 87 mieste.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko cavendish nejde žiadnu etapu na OH. Nielen pri tenise vyzeráš smiešne ale aj celkovo.
Oprafte mi tu prosím tie chibi s Majom, aspoň od niečoho tu budež dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
To bude preto, ze mna Cavendish nezaujíma..Rovnako jak teba slovenská gramatika.
Reagovat
kada.tom
Cavendish bude v Riu závodit v dráhové cyklistice, silničních závodů se neúčastní (právě kvůli profilu trati)
Reagovat
turista
Nejde až tolik o Cavendishe, ale o to, že tenis na OH opravdu není v centru pozornosti na rozdíl např.od té atletiky, zatímco např. na GS je v centru pozornosti.
Reagovat
Herbert_Hoover
Bylo by divné, kdyby na GS byl v centru pozornosti nějaký Cavendish. :))) Možná maximálně na zhruba tři vteřiny, byl-li by v hledišti :))
Reagovat
Herbert_Hoover
Hlavně to nepřekombinuj, Rafo...má-li ti případný start na olympiádě vzít další rok, tak tam radši nestartuj. :) Petřík je sice už hladový a rád by se nasytil tvou porážkou s co největším outsiderem-myslím, že takový Fabbiano by vyhovoval kritériím, ale on si ještě počká. :)) Mysli na sebe.
Reagovat
Frantz
Petřík teď, po Egoistovým OUTu, má zaražený větry, trpí syndromem vyhoření a ukájí se na youtube u best of RF :D
Reagovat
smazaný uživatel
Petricek je nasýtený až až...Maestro píše prvú sezónu bez turnajového triumfu, opat prepisuje rekordy..
Reagovat
Roger_Federer
Ja neocekavam, ze Rafa bude hrat.
Odnese vlajku a nenastoupi.
Reagovat
smazaný uživatel
moja reč
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on uz OH vyhral, vlastne vyhral vsetko co sa dalo...On uz moze byt len ambasadorom tenisu, akymsi vlajkonosičom..
Reagovat
Roger_Federer
Áno, vyhral co sa dalo.Presto zkonci nejlepe jako 3 nej hrac svoji doby.
Reagovat
smazaný uživatel
3. Najlepsi hrac doby Nadala, Djokovica a Federera je predsa Federer...Cisla a H2H neoklames...Tretí flek ma bohuzial Rožério vyarendovaný....Ale zas je prvy hrac doby Gonzalesa, Baghdatisa a Hewitta, to mu trochu prilepšuje :)
Reagovat
Roger_Federer
;) cisla, Rafa je druhy nejlepsi hrac doby Federera 04-10 a bez debat i druhy nejlepsi hrac doby Djokovice 11-16..cisla.
Reagovat
Pe3k
Se 14 gs a pouhými 140 týdny jako jednička, nemá šanci ne lepší umístění jako 3, navíc nikdy nevyhrál turnaj mistrů a dominoval jen antuce. 3 místo je pro tak jednostranného hráče velmi dobré.
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasim :)
Reagovat
janek_da
Jestli se píše o H2H, tak mi připadá lepší celková bilance a ještě lepší třeba proti top10.

Mimo antuku
Rafa má za posledních 10 let s nimi skore 61:55 52%
Roger za leta 2002-2011 112:39 79%

na antuce
Rafa 69:13 84%
Roger 24:16 60%

celkově
Rafa 66%
Roger 71%
Reagovat
Vojtiik
Trollhand a Francek te ted znasilni:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kdeze, to je v kontexte spicky úplne nepodstatná statistika..Tzv. Statistika porazených :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale predsa sa nebudeme zaoberat cislami, ktoré sú skreslené dobou temna, ze áno...Ved kazdy objektivny fanusik predsa musi uznat, ze je rozdiel ziskavat GS v dobe Gonzalesa, Baghdatisa a v dobe Djokovica a Nadala.:Ved to na Federerových vysledkoch koniec koncov sami vidite...

Ak sa bavime o dobe Djokovica, Nadala a Federera, tu dobu mozno jasne ohranicit rokmi 08-12, teda ziskom prveho Noleho GS a ziskom posledneho Rogerovho GS..V tychto rokoch vyhravali GS vsetci traja, to je tá ich doba...Kto ziskal vtedy najviac GS??..Ak tipujete Rafu, tipujete správne..Ak tipujete Rafu s prehladom, opat tipujete správne...Rafa v najsilnejsej dobe tenisu vobec ziskal kariérny GS, dominoval antuke a nikdy nikomu nedovolil dominovat inde...
Reagovat
Vojtiik
Aneb jak se dají misinterpretovat fakta :D Forehand, agentura ITAR-TASS... anebo radio Jerevan?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samozrejme, ze pre krátkozrakých, obmedzených fanusikov, ktorí sa na čísla pozerajú plocho a nie sú schopní sofistikovanejšie rozmyslat bude stále Rogerio numero uno, bez ohladu na fakt, ze si ho Nadal s Djokovicom od roku 2008 mažú na chleba..
Reagovat
janek_da
Pokud chceš zjistit, silnou eru podle toho, jak ziskavali GS, tak by sis měl vymazat první a poslední GS. To je standardní stat. metoda. A i pro naše 3 borce to celkem pasuje. s tím že Novak asi svoji silnou dobu ještě prodlouží.

Nadal 2006-2013
Djokovic 2011-2016
Federer 2004-2010
Reagovat
smazaný uživatel
Je to o tom, jak ziskavali GS, ked ziskavali GS vsetci traja...Je fajn, ze Federer ziskal do prvého, alebo ako ty pises do druhého Rafovho GS 7-8GS, ale otazka je, za akych podmienok ich ziskal a aku to ma teda vypovednu hodnotu do kontextu doby, kedy vsetci brali GS, alebo hrali ich finále..

Bohuzial si myslim, ze oni vsetci traja odohrali medzi sebou tooolko zápasov, ze hodnota titulov z prvej polovice Roverovej kariéra priamo úmerne klesá..Kazdy clovek, ktorý ich silou mocou chce porovnavat si uz obrazok dávno spravil.
Reagovat
janek_da
Takže kdyby to Roger zabalil v 2011, tak by to pro něj podle tebe bylo lepší. Ne, první a poslední tituly jsou celkem i o štěstí. Viz hlavně poslední tituly u RF, RN a první u RF, ND.

Sis akorát vytáhl období, kdy Federer pomalu odcházel, kvůli věku, zdr. problémům, dětem (to jsem tipoval tehdy, že RF půjde hodně strmě dolů po narození dvojčat). A naopak Novak trochu haluzově získal AO. A v tomhle období byl Rafa právě dost silný.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim s tym prvym a posledným titulom, trebars...Ale tým pádom z toho vzorca výjde, ze obdobie Nadala, Djokovica a Federera vlastne neexistovalo, lebo sa nikdy neprelínalo...Ale pritom legitimne existovala doba, kedy sa vsetci traja pretahovali o GS, alebo sa aspon dostávali k sebe samým na GS a vypadávali iba so sebou samými..Prevazne...

Taktiez si nemyslim, ze Noleho titul bol vyhaluzený v roku 2008...
Reagovat
janek_da
Tak začátkem roku 2008 hrál RF po mononukleoze, to málem rupl i s Tipsou na AO
Reagovat
smazaný uživatel
Kolko GS vyhral po tom, čo s niekym málem rupnul..;)
Reagovat
janek_da
O GS se přetahovali, ale spíš díky tomu, jak RF natáhl svoji karieru. Se podívej na RN, ten je teď, vzhledem ke své bývalé úrovni, celkem mimo už od 28. Teď už je RF přece jen starší, RN se rapidně zhoršil, tak Novak celkem v klidu bere majory.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa mal sezónu 2015 vyslovene zlú, mal na ňu právo... 2014 a bohuzial aj 2016 rapídne ovplyvnili zranenia...

Federer sám v roku 2015 vyhlásil, a ja verim, ze sa tenisu rozumie, ze hrá najlepší tenis kariéry...2 finále GS to len dokazujú, nebyt tam Noleho, vyhral by ich zrejme obe..
Reagovat
janek_da
Já ve svém věku taky říkám, a kámoši to potvrzují, že hraju nejlepší tenis svoji kariery :D.

No zranění. Anabáze se slepákem byla absolutně zbytečná. A kolena, to snad ani nejsou zranění, ale chronické problémy. Tak holt na to jeho tělo nemá. Kdyby Rochus vyrostl o 10-15cm, tak bysme ho do téhle debaty mohli přibrat taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Lenze Rochus tých 15cm navyse nikdy nemal. Rafovo telo bolo v stádiu, ze mohol GS vyhrat a vyhrávat. To bol štandard. Na kolená mal nábeh a v roku 2009 a 2012 ho proste pribrzdili..Nehovoriac o zápästí...To je proste pech.
Reagovat
Roger_Federer
Jak by mohl byt antukový specialista, bez vyhry na turnaji mistru (5 nejdulezitejsi turnaj sezony), ktery uz 2,5 roku nehral ani finale granslemu, ktery ve svem nejlepsim veku, dostava sodu od kde koho, absolutne nestaci na top hlavniho souperem, ktery uz 2,5 roku ani nepatri mezi top3?
Reagovat
smazaný uživatel
Odrataj zranenia, vynasob ich ich podielom v kontexte výkonnosti a vysledok dostanes uplne v pohodičke..:)
Reagovat
Roger_Federer
Zraneni..to uz bruslis na tenkem lede.A je ted treba zraneny?, nebo ma dalsi tutlandu?
Reagovat
Vojtiik
nemáš šanci janku! forehand všechno ví! a co neví, to přinejmenším tuší
Reagovat
janek_da
Já to tak neberu :)
Reagovat
Vojtiik
pak jsi nebojoval ještě dostatečně dlouho! :))
Reagovat
janek_da
v takové pitomině ani nehodlám :D

Ale je srandovní, jak F dává silnou eru do období, kdy maník má mononukleozu, problémy se zády, děti
Reagovat
smazaný uživatel
Deti :)

Odkedy sa Nolemu narodil syn, tak je neprekonatelný...Tolko k tejto téme...

Mononukleóza..Tak to potom otvorme tému Rafove kolená :)
Reagovat
janek_da
Těmi dětmi jsou tyhle borci jedineční. Ale jinak 80., 90. leta platilo, že po narození dětí šli tenisti celkem rychle dolů.

Ale já s o té mono bavím v kontextu Novakova relativně šťastného titulu na AO. Pak si musel počkat až na rok 2011. To je dost dlouhý odstup, abys o roku 2008 uvažoval jako o době, kdy je Novak plně konkurenceschopný s RN a RF.
Reagovat
Kozoroh
No1e nebyl jediný, kdo po zisku prvního majoru na ten druhý čekal tři roky. Samprasův titul z US Open 1990 byl taky haluzí, když v pěti setech senzačně zdolal Lendla v ČF, vyhaslého McEnroa v SF a tehdy GS-smolaře Agassiho ve finále?
Reagovat
janek_da
Rozumíš tomu, co píšu? Já Noleho titul nesnižuju, ale v te době to nebyl Nole z roku 2011 a víc. Musel mít trochu víc štěstíčka, aby ten titul získal. Další majory to štěstí takové neměl. Si pamatuju na USO 2010, tam už se stal komplexní hráč a byl připraven získavat další majory.
Reagovat
Nola
haluz bude vzdy haluzou, ci? nerada sa miesam do vasich nikam neveducich uvah, ale Novak uz v roku 2007 koncil sezonu ako NO3, neskusene zahodil vo finale USO setboly v 2.setoch, ak si dobre spominam... na AO 2008 stratil jediny set vo finale... vlastne ano aj dopingac Cilic uhaluzil USO 2014....
Reagovat
janek_da
Cilic je zas jiný typ tenisty.

Přečti si poslední odstavec z
http://sport.idnes.cz/letosni-us-open-zase-potvrdilo-ze-servis-je-zkratka-k-tenisovym-vyhram-1na-/tenis.aspx?c=A100912_220100_tenis_par

Jsem tenkrát čuměl, Novak tehdy svůj servis povýšil na standardní top10 level. Do té doby s ním měl problémy skoro jako se smečí.

A štěstí na AO měl, ale to přeje připraveným. Od roku 2011 se už na štěstí nemusí vůbec ohlížet. Když hraje svůj top, tak nemá nikdo šanci (téměř).
Reagovat
Kozoroh
OK, chápu. Jen jsem chtěl poukázat, že na potenciál, který No1e na AO 2008 ukázal, se mu v následujících třech letech nedařilo navázat. Proto ta podobnost se Samprasem a jeho prvním titulem z USO 1990. Štěstí měl v tom, že se mu sešla forma na jeho v budoucnu nejsilnějším majoru. Pete a No1e při svých prvních majorových triumfech ještě nebyli hotovými šampiony.
Jak tu Forhend vytahuje období 2008-2012 jako vrchol je překroucení fakt, neboť jak si ty poukázal Novak v první polovině období nebyl ještě hotovým šampionem. A já se třeba ptám, v čem je rok 2010 v otázce konkurence lepší než 2015? Kdo stál Rafovi tehdy v cestě aspoň 2x? Jen Murray, zatímco No1emu Murray (lepší Andy než před pěti lety), Wawrinka a Federer. Nadalovci kritizují konkurenci svých konkurentů, ale zapomínají na to, že Rafův nejlepší rok a jediný, kdy vyhrál tři majory nebyl na konkurenci lepší, ba horší.
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo nie každý má mindrák z druhého uzivatela a nesnaží sa takto prvoplánovo získat dalsich do svojho tábora pomocou pseudo jokov na adresu dotyčného..ze ano?..
Reagovat
Vojtiik
Asi máš pravdu, jdu se věnovat inzerci do svého klubu antiforehand pseudojokers (je to dobrý název?), nemůžu se dočkat, až si zase popovídáme ?
Reagovat
Kozoroh
" Ak sa bavime o dobe Djokovica, Nadala a Federera, tu dobu mozno jasne ohranicit rokmi 08-12, teda"

V čem byl Rafův rok 2010 lepší než No1eho sezóny 2015-16? :O Třeba Južnyj v SF USO 10 působí komicky...
Reagovat
janek_da
Proč komicky? Tehdejší Južnyj byl sakra nepříjemný hráč. Nolemu v každém v zápase vzal set. SKore maji 6:3. Južnyj podruhé v SF USO. NA všech majorech se dostal do QF. Dnešní Južnyj není tehdejší.
Reagovat
Herbert_Hoover
Djoker ve finále působil tehdy taky komicky. :))
Reagovat
Roger_Federer
Youznyj napriklad 08 spraskal v Chenai RN.
S kdyz mu vysel zapas/turnaj byl to sakra tezky souper.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidis..A pre mma posobil komicky Nishikori v SF na USO14...A este vacsia komedia to bola po MB.
Reagovat
Amputace
A Djokovičova současná konkurence působí jak? Pětatřicátník Federer laboruje se zraněním, Nadal to samé, navíc po nejhorší sezóně v kariéře, Del Potro se vrátil po zranění, Berdych je úplně mimo... Jediný, kdo jakž takž zůstává je Murray, který je tak o dvě úrovně níž než Federer s Nadalem, Wawrinka, který je to samé, co Murray, a navíc zahraje v dobré formě tak jeden turnaj z deseti, Nishikori, který na úplnou špičku kvůli zdraví zřejmě nikdy mít nebude a dál kdo - Ranonič nebo snad Kyrgios, který je pořád v rozkvětu?.. Djokovič získal v takto rozložené konkurenci už 5GS, snad miliardu Masters a to zdaleka nejsme u konce.. Mně přijde vtipné spíš tohle - nějaký Južnyj ve finále US je oproti tomuto dost slabá káva..
Reagovat
Kozoroh
Rozhodně líp než Rafova konkurence v roce 2010 - Roger sice na úvod vyhrál AO, ale po zbytek sezóny na GS paběrkoval, No1e nebyl zdaleka tím hráčem co o pouhý rok poté, Andy podobně, nevyzpytatelný živel Stan byl hráčem druhé desítky atd.
Reagovat
Kozoroh
A nejlepší hráč éry Djokoviče, Nadala a Federera je No1e :-)
Reagovat
Mayo
Najlepsi hráč je Federer ako inak co uz no.
Reagovat
smazaný uživatel
06-10 druhé husle..

Tu je Noleho problém.

Navyse sezóna 15-16 moze byt napadnutá pre nizsiu konkurenciu.
Reagovat
Kozoroh
V čem byl rok 2010 lepší než 2015? Rafa se tehdy na GS alespoň 2x střetl jen s Murraym a Söderlingem, zatímco No1e se musel popasovat s Murraym (lepším než byl v roce 2010), Wawrinkou a Federerem. Celé tu teorie o slabých érách mi připadají jako závist fan táboru jednoho hráče vůči úspěchům druhého.
Reagovat
Amputace
Rok 2015 byla nejslabší konkurence tak za posledních dvacet let - Nadal nejslabší sezóna v kariéře, Federer za zenitem, Del Potro zraněný, jediný, kdo měl formu, byl Murray a Wawrinka, kterýmu ale vyšel jeden turnaj, jinak hrál tužku. Ty říkáš, že Djokovič 2010 ještě nebyl šampionem, no, to sice nebyl, ale pořád byl tak stokrát lepší, než loňský Nadal. Ne náhodou je to právě loňský rok, kdy se definitivně rozpadla BIG4, protože dva z těch hráčů už pomalu odchází. Tvé hlášky "musel popasovat s Federerem" mi fakt přijdou už dost za hranicí směšnosti. Djokovič ztratil ve větším zápase s 34letým Federerem set pouze tehdy, když ho to extrémně nebavilo nebo na chvíli ztratil koncentraci, viz finále US Open, jinak měl větší zápasy totálně pod kontrolou a nikdo snad ani na vteřinu nepochyboval, že vyhraje, nějaká porážka v Dubaji na tom vůbec nic nemění a nedělá z přestárlýho Federera kdovíjakou konkurenci. Federer v roce 2010 vyhrál GS, zastavil Nadala na cestě za vysněným TM, vyhrál Masters, nevyšel mu akorát Wimbledon, kde prohrál s budoucím finalistou hrajícím v životní formě, na kterou už nikdy nenavázal. Kde jsi přišel na to, že loni byl Federer v lepší formě než v roce 2010 vážně nechápu.. Tolik k Federerovi. Djokovič v. 2010 byl úplně jinde než Nadal v. 2015, takže tady taky není o čem. Loni byl lepší akorát Murray a Wawrinka. Na druhou stranu v roce 2010 hrál životní sezónu Berdych a Soderling, takže se to víceméně nuluje s Murrayem a Wawrinkou. Neříkám, že rok 2010 byl kdovíjak nabitý na konkurenci, ale s rokem 2015 se to vážně srovnávat nedá. Ve výsledku Nadal musel čelit minimálně Djokovičovi, který už v roce 2010 daleko větší konkurencí, než loňský Federer, Nadal či Murray.
Reagovat
Kozoroh
" Rok 2015 byla nejslabší konkurence tak za posledních dvacet let"
Lol, směšné tvrzení na úrovní hejtu.
" Nadal nejslabší sezóna v kariéře, Federer za zenitem, Del Potro zraněný, jediný, kdo měl formu, byl Murray a Wawrinka, kterýmu ale vyšel jeden turnaj, jinak hrál tužku."
Jestli sis nevšiml, tak tebou jmenovaný del Potro byl v roce 2010 taky zraněný, takže vytahovat zrovna jeho je mimo mísu. Federer byl přísně vzato za zenitem už v Rafově roce 2010 - ano vyhrál na úvod AO, ale pak na GS paběrkoval. Šest let v kuse hrál jedno SF za druhým a najednou ve dvou ČF po sobě prohrál. S Rafanem se tehdy na GS nestřetl - nepřipadá ti to divné? Murray a Wawrinka 2015 jsou o level lepší hráči než Berdych a Söderling 2010 - oba musel Djoker porazit 2x, přičemž třeba neplatí tvoje tvrzení, že Stanovi vyšel jen jeden turnaj, toho roku na všech čtyřech GS hrál alespoň ČF, to třeba Berdych po finále Wimbledonu na US Open vypadl v 1. kole. Konkurence jak prase.
" . Ne náhodou je to právě loňský rok, kdy se definitivně rozpadla BIG4, protože dva z těch hráčů už pomalu odchází"
Právě že v roce 2015 se BIG 4 dala na chvíli opět dohromady, naposledy byla dlouhodobě kompletní na úvod roku 2013, pak Roger klesal vinou špatné sezóny, Andyho na konci roku předskočil Ferrer a následujícího roku dokonce vypadl z TOP 10. Takže k rozpadu BIG 4 nedošlo v No1eho roce 2015, nýbrž v Rafově sezóně 2013, ale chápu, že se to fanatic nadalovcům špatně poslouchá :D
"Djokovič ztratil ve větším zápase s 34letým Federerem set pouze tehdy, když ho to extrémně nebavilo nebo na chvíli ztratil koncentraci, viz finále US Open, jinak měl větší zápasy totálně pod kontrolou a nikdo snad ani na vteřinu nepochyboval, že vyhraje, nějaká porážka v Dubaji na tom vůbec nic nemění a nedělá z přestárlýho Federera kdovíjakou konkurenci."
Kecy v kleci. Ve finále US Open byl Federer část zápasu lepším hráčem, v druhém a dloihou dobu i ve třetím setu. A že se s Novakovým triumfem počítalo. Komentáře tady na TP tomu neodpovídají.
Reagovat
Kozoroh
" Federer v roce 2010 vyhrál GS, zastavil Nadala na cestě za vysněným TM, vyhrál Masters, nevyšel mu akorát Wimbledon, kde prohrál s budoucím finalistou hrajícím v životní formě, na kterou už nikdy nenavázal. Kde jsi přišel na to, že loni byl Federer v lepší formě než v roce 2010 vážně nechápu.."
Na úvod vyhrál AO, jenže pak v sezóně paběrkoval. S Rafou se vůbec nestřetl, nestál mu v cestě na majorech. Píšeš, že prohrál s životně hrajícím Berdychem ve Wimbledonu 2010 - nechybělo málo a letěl by v 1. kole s Fallou. Na TM v roce 2010 i 2015 hrál finále, rozdíl je, že v roce 2010 přehrál nehalaře, zatímco v roce 2015 narazil na halaře. Sledoval jsi vůbec Federera ve Wimbledonu a US Open 2015? Hrál ve velké formě a předpokládalo se, že major vyhraje. Proti Djokovičovi 2015 hrál dvě čtyřsetová finále, proti Nadalovi 2010 0.
Reagovat
Amputace
Jen k některým bodům, nemám teď čas.
1) S tím Del Potrem jsem si spletl rok 09 s 10, sorry.
2) S tím, že je Wawrinka někde jinde než Soderling totálně nesouhlasím. Soderling obhájil finále RG, v letech 09-10 byl hlavně na antuce ve formě jako blázen a hodně se tehdy šeptalo, že by to v budoucnu mohl dotáhnout na sv. jedničku. Porazil na RG Nadala a další rok finále obhájil - to je hodně konkurenceschopný počin. wawrinka zase ale vyhrál grandslamy. Já bych se ty dva nicméně vůbec nebál srovnat.
3) Kdo z hráčů druhého sledu je podle tebe dnes na úrovni Berdycha z poloviny 2010? Hrál semifinále RG a finále Wimbledonu, kde porazil stávajícího šampiona i budoucího šampiona - jo, podle mě to byla forma jako prase. Kdo z těch dnešních Raoniců, Nishikoriů, Thiemů může říct to samé?
4) "nechybělo málo a letěl by v 1. kole s Fallou" - úplně o ničem argument. Djokovič o tomhle taky něco ví... kolikrát otáčel s nějakým nonamem z 0:2 na sety a nakonec vyhrál celý GS. Nadal to samé například na Wimbledonu 2010...
5) "Sledoval jsi vůbec Federera ve Wimbledonu a US Open 2015? Hrál ve velké formě a předpokládalo se, že major vyhraje. Proti Djokovičovi 2015 hrál dvě čtyřsetová finále, proti Nadalovi 2010 0." - Nemyslíš si, že je to trošku třeba i tím, že prakticky Nadal chyběl v pokročilých fázích turnaje a nemohl tak na Federera narazit? Takže na sebe zbyli jen ti dva... Že spolu nehráli Federer a Nadala v 2010 zápas na GS taky není argument, který by jakkoli snižoval Federerovu konkurence schopnost v tom roce... Federer totiž pokaždé prohrál s budoucím finalistou, kterého musel Nadal porazit... To mi taky nepřipadá jako úplná náhoda.
6) s Big4 máš pravdu - rozpadla se už v roce 2013, protože to byl nejhorší rok Federera a Nadal se vracel po dlouhém zranění.
7) Jsem hodně zvědav, co za konkurenci bude mít Djokovič letos, jestliže Federer vyhlásil konec sezóny a loni - podle toho, co píšeš - byl vlastně úhlavní Djokovičův oponent...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcem sa vám do toho pliesť, ale rozdiel oproti konkurencii v roku 2010 a 2015 je v tom, ze v roku 2010 stáli proti Rafovi Federer, Murray a Djokovic, kdezto v roku 2015 proti Nolemu Andy a 34 rocny Federer. Jednoduché.

O kvalitách Murrayho v roku 2010 a 2015 mozeme polemizovat, antuka je jasná. Ale inak má Andy z roku 2010 dva tituly z Masters po finále s Federerom, v Austrálii porazil Nadala, odohral tam finále, vo W vypadol s vitazom. V podstate lepsie cisla ako z roku 2015, nehovoriac o h2H 2:2 s Rafom aj Rogerom z toho roku...

Federer je GS vitaz, vitaz Masters aj vitaz TM...V NY prehral po MB s Djokovicom, ktorý bol vraj uplne iny tenista ako ten o rok neskorsi Djokovic, ktory aj tak v roku 2011 musel odvracat MB...

Napriek tomu si vsak myslim, ako som uz aj v minulosti pisal, ze sezóna 2015 pre mna moc nekričí a netrčí z radu...Konkurencia bola o moc vyssia, nez v roku 2016 zda sa..A ze Nadal nebol Noleho konkurenciou na harde, ku ktorému sa ani nedostával, platilo aj o rokoch 04-07, kedy nebol konkurenciou pre Rogera a rovnako vzdy vypadol skor..Murray je pre mna dobrou konkurenciou v globále, ale v praxi je Noleho oblubeným superom..
Reagovat
Mayo
Skončiť 3. Naj hráč je famózne
Reagovat
Pe3k
Turnaj mistrů nevyhrál
Reagovat
Kozoroh
"Tak on uz OH vyhral, vlastne vyhral vsetko co sa dalo..."

Nevyhrál Turnaj mistrů, elitní podnik pro nejlepší osmičku hráčů roku. To je škraloup na Rafově kariéře, větší než scházející zlato v No1eho a Rogerově kariéře.
Reagovat
smazaný uživatel
Žádný turnaj, který nevyhrál Rafa, nemůže být brán vážně.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, nevyhral...Tieto exhibičné formáty mu nikdy moc nešli. Pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jsem v životě neslyšel, že by nějaký profi tenista říkal o Turnaji mistrů, že je to podnik pro turisty nebo exhibice, o olympiádě ano. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, celý život sa učíme...

Apropos, ten formát trochu exhibičný je. Minimálne netenisový...

Pre mňa TM, ale aj OH, či DC sú súťaže do počtu a v konečnom dosledku majú skor kozmetický efekt.
Reagovat
Amputace
Hodnota turnaje mistrů je v mých očích trochu degradována tím, že se hraje na jediném povrchu - chápu, že v tom hrají asi největší roli praktické důvody: konec sezóny, takže hala je nejpříhodnější. Ovšem pokud vnímáme hodnotu tenisových podniků takto (nejdůležitější jsou GS, druhý nejdůležitější je TM a třetí nejdůležitější jsou Masters), znamená to, že TM zůstává jako jediný typ podniku nezastoupen všemi povrchy, jeho hodnota mi tedy přijde trochu pofidérní (bral bych to, kdyby byl TM brán jako pátý GS, byl by za něj stejný počet bodů a byl by také stejným způsobem prezentován). Hrát se TM na antuce, Nadal by ho pravděpodobně tak 9X vyhrál a co by to znamenalo? Ve výsledku vůbec nic. Prostě je to tak, že ten turnaj budou opanovávat haloví specialisté a hráči, kterým hala nesedí, tam vyhrávat nikdy nebudou - a tak to bude rok co rok pořád stejně. Z toho, že tam Nadal nikdy nevyhrál, bych nedělal velkou věc. Ona to je v principu stejná maličkost, jako že Federer nikdy nevyhrál Monte Carlo.
Reagovat
Roger_Federer
Hrat se turnaj mistru na antuce, Rafa by ho opravdu 9x vyhral a opet by to potvrzovalo, ze je a vzdycky byl antukovy fenonem.
Ktery na ostatnich povrsich potreboval k vitestvim zasahy a upravy, vysi moci..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslis tie zasahy vyssej moci, kedy sa musel na tráve a harde stretnut s naj hracmi tohto povrchu historie a zdolat ich?...Aha..

Tak dakujeme za tieto zásahy :)
Reagovat
Roger_Federer
Udelej si cas a mrkni nekdy na statistiky za celou Rafovu karieru..
Rafa -zbytek sveta na antuce
Rafa-zbytek sveta na ostatnich povrsich
Ten pocet titulu a vitestvi na antuce je tak bijici do oci, ze snad oznsceni "antukar" neni zadnou urazkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ved jasné pohodicka...To je len reakcia na to, ze sa branite Rogerovej nálepke, jednooký medzi slepými, hrac jednej doby...

Mrkni na statistiky 03-07 a 08-16...66% uspechov ma z jedneho medziobdobíčka..
Reagovat
Roger_Federer
vcera Kozorohovi pises, ze 15/16 nema Djokovic zadnou konkureci v podobe top hrace, uvadis duvody.
Ted zahrnes 33-34 letemu Rogerovi roky 14/15/16 jako neuspesne kdy je bez diskuzi Djokovic na vrcholu a jiz lepsim hracem v dulezitych vzajmnych zapasech.-jak se ti to hodi. Ze?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak musim priznat, ze rok 2015 je oproti 2016 zlatou érou tenisu...Federer bol síce starší, ale tenisovo lepší, než v dobách keď mal pred tridsiatkou.. V podstate ukázal, ze spickový tenista sa vyvíja v každom veku a nedostatky v podobe fyzickej kondície može nahradiť skúsenostami a technikou..
Reagovat
Amputace
Už by sis mohl uvědomit, že kdyby někdo Rafovi vymazal všechny antukové úspěchy, pořád mu zbudou 2 GS z trávy a 3 z hardu, což je značně víc, než u většiny těch skvělých hardařů z Rogerovy éry - pořád by byl v TOP3 nejúspěšnějších tenistů posledních 10ti let. Jestliže je tedy Rafa antukový specialista, pak je jeho přizpůsobivost a schopnost adaptovat se jiným povrchům snad nejlepší v historii tenisu, protože mi ukaž jediného dalšího vyloženého specialistu, který by obdobných úspěchů dosáhl mimo svůj vyhraněný povrch... A k těm zásahům snad není co dodat - kór když něco takového vypustí fanoušek Federera.
Reagovat
Roger_Federer
Myslim ze vetsina zde, kteri o tenise(historii, vyvoji) neco vime, nejsme jemon fanurciteho tenisty, bez vedomosti o vecech kolem, jsme postrehly, jak se za poslednich 15 let tenus rychle menil pusobenim mnoha veci., Penize, povrchy, materialy, pouzivani psychologu, fyzioterapeutu na plny uvazek atd, atd.
Dlouhodobe tvrdim, ze Nadal by v 90 a prelomu zacatku 2 druheho tisiciletileti se svou hrou na betonech a hlavne trave nic neuhral.
Kdesto na antuce by byl podle me kralem vsech kralu kdykoliv behem poslednich 30 let minimalne.-To jsou ty okolnosti.
Ukazovalo se to v pocatku jeho kariery, kdy nestacil na ty hrace, kteri pro Federera nebyly udajne souperi, ale Nadal s nimi mel tehny na jinych povrsich problemy.
Ukazuje se to i na poslednich letech kdy v podstate od roku 2012 neni schopny na trave, Wimbledonu, povrchu kde vyhral 2 tituly a hral 5finale projit pres hrace s kterymi by si drive vytrel kurt..Proc, 4 roky po sobe to uz neni nahoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože moj, to je celé taká iracionálna špekulácia, že ani neviem z ktorej strany to mam uchopit a vecne reagovat...

Ad1.-So súčasnou intenzitou úderov od základnej čiary sa pinkaná z 90.rokov snad ani nedá porovnavat. Som zvedavý, akoby sa Samprasovi chodilo na siet, ak by sa mu z druhej strany vracali také kladivá, aké si hráči vymienaju v sucasnosti.

Ad2.-To, ze sa Nadal nepresadzoval do roku 2007 mimo antuky nie je zapríčinené povrchmi, alebo kvalitou hracieho pola, ale skor jeho prirodzeným vývinom. V 19-21 rokoch sa nepresadzoval ani Federer a to na vsetkých povrchoch, Djokovic ako tínedžer detto. O kvalite hracieho pola okola Roddicka a spol značí fakt, ze do doku 2010 ich mladí totálne vypoklonkovali z top priečok, jedného po druhom..
Reagovat
smazaný uživatel
A zabudol som.

Ad3-Wimbledon od 2012...Vidis, toto trochu odporuje tvojej teórii...Stále sa hrá v podstate na rovnakej tráve ako pred rokom 2012, dokonca má tendenciu sa spomalovat a Nadal má na nej diametrálne horsie vysledky ako pred 2012?...Preco, ked je povrch rovnaký?....

Evidentne to neni povrchom, ale výkonnosťou..
Reagovat
Amputace
To jsou zase argumenty... Ukazovalo se to v počátku jeho kariéry, ano - kdy to byl teenager... Ukaž mi jediného hráče napříč celou tenisovou historií, který byl v 18-20 letech konkurenceschopný na všech površích?... K Wimbledonu... Nějak nechápu tu tvoji logiku - co se ukazuje na tom, že čtyři roky není schopen uspět ve Wimbledonu? Co se na tom ukazuje? Proč tam tedy před tím pět let byl úspěšný? Co se ukazuje na tom? Povrchy se přece zpomalují každým rokem - proč tedy kupříkladu v roce 2006 tam úspěšný byl a v roce 2012 nikoli? Nerozumím, kam tím míříš... Se zpomalování povrchů máš pravdu, ale to zdaleka nepomohlo pouze Nadalovi. Jakkoli to jeho styl tolik nenaznačuje, já jsem si jistý, že to částečně pomohlo i Federerovi, což také není úplně servis-volej hráč a to byl přece v devadesátých letech nejčastější styl. Nebo ty si myslíš, že by v době Samprase vyhrával Wimbledon jako na běžícím páse? Určitě by byl na tvrdých površích a trávě daleko úspěšnější než Nadal, ale 17 GS by neměl stoprocentně - naproti tomu Nadal by těch 9 GS z antuky zřejmě udělal prakticky v kterékoli historické době, snad v výjimkou Borga, který si myslím, že jako jediný by ho tam trápil... Jako okolnosti, to jsou strašně na hov.no řeči a konstrukce. Kdyby se Federer narodil o pět let později, taky by neměl 17 GS... a to si myslím, že je skoro tutovka, protože by ve svých nejlepších letech (cca 22-30) zažil TOP éry (nejlepší léta) Nadala i Djokoviče - zažil by tedy přesně to, co zažil a zažívá Nadal.
Reagovat
Ondra979
Nebudu se tady poustet do dlouhych debat, ale tutovka, ze by Roger nemohl vyhrat 17 Gs kdyby byl o pet let mladsi to urcite neni, to nikdo nemuze vedet. Viz roky 14/15 - kdyby bylo Novakovi o 5 let vice tak by Roger s dost velkou pravdepodobnosti vyhral 3 GS v pozdejsi fazi sve kariery..
Reagovat
Roger_Federer
Stacilo by bohate, kdyby to byl ten "stary" Djokovic, ktery do roku 2011 bohate stacil na top 3, presto nestacil na Nadala a Federera.
Reagovat
Ondra979
To ano, ale vime, na jakou uroven se dostal v poslednich dvou letech, a jsem presvedcen, ze tuto uroven neudrzi dele nez rok, bude mu 30. No a v nejakych 33/34 letech Gs nejspis nevyhraje, leda ze by byla stale takova konkurence jako letos a loni a mel stesti, ale to doufam nebude..
Reagovat
smazaný uživatel
Proč to degraduje ten podnik? Vždyť všechny grandslamy se hrají každý rok na tom samém povrchu. Navíc ber v potaz, že "hala" jako povrch, by neměla žádný svůj velký turnaj a podle mě si ho zaslouží. V počátcích tenisu sice nebyla přírozená, ale postupem času se do bílého sportu zařadila a dnes už je nezbytnou součástí. Porovnávat nepovinný turnaj Masters s Turnajem mistrů mi přijde docela mimo. Turnaj mistrů je pátý vrchol sezony, po US OPen je prakticky jediná motivace hráčů už jen TM. To by mohla tenisová sezona končit v září, kdyby TM mělo stejnou hodnotu jako Monte Carlo.
Reagovat
smazaný uživatel
motivace těch, který se ten TM týká samozřejmě, ti ostatní ji mají automaticky.
Reagovat
Amputace
Já myslím, že jsem vysvětlil úplně jasně, proč si to myslím... GS se sice hraje každý rok na stejném povrchu, ale také jsou 4, to znamená, že tento typ turnaje je zastoupen všemi povrchy, to znamená, když bude třeba specialista na trávu, pořád má šanci získat 10 GS turnajů v kariéře, protože tento povrch je v rámci GS turnajů zastoupen, kdyby se všechny 4 GS hráli na antuce, má ten travař zřejmě smůlu.. Nevím, proč by se měl Turnaj MISTRŮ, tedy, jak název napovídá, turnaj těch nejlepších z nejlepších hrát každý rok zrovna v hale (pominu-li praktické důvody) - proč by měl zrovna tento povrch dokazovat, kdo je jakože ten mistr? Jak jsem psal - být to pátý GS, nemám jedinou výtku, zkrátka by to byl grandslamový turnaj v hale, ale tohle mi vadí, působí to na mě spíš jako takové divadélko na konci sezóny, zhasnutá světla, velká show, reklama pomalu větší než u GS. Naprosto specifické bodování, naprosto specifická forma prezentace a způsob, jak se vůbec na turnaj kvalifikovat, je rovněž velmi speciální ve srovnání se zbytkem podniků. S Masters to samozřejmě nesrovnávám z hlediska důležitosti, ale v tom, že Masters je typ podniku zastoupený všemi povrchy (krom trávy, což je podle mě také velká chyba), to znamená, že budou-li odborníci na různé povrchy, mají veskrze všichni šanci dosahovat stejných či podobných úspěchů, zatímco u TM mají tuto šanci převážně haloví odborníci či hráči, kterým tento povrch sedí. To v mých očích očích degraduje jeho význam, resp. lépe řečeno jeho hodnotu (význam pro veřejnost a samotné hráče, ať už si já myslím cokoli, bohužel má).
Reagovat
Roger_Federer
Vratime li se o necelych 15 let a vice zpatky, kdy napriklad nekteri vitezove FO a vyborni antukovy specialiste, ani na Wimbledon nejezdily, nebo vyletely v prvnich kolech, kdy na hardech nedosahovaly temer zadnych zajimavych vysledku..kdy hraci vyborne hrajici na trave a hardech dostavaly od prumernych antukaru na antuce narezano, tezko by se z techto hracu formovala top 8 na TM..
TM je jednoznacne 5ty nejvetsi a nejdotovanejsi turnaj v roce, jeden z 5ti ne nejdulezitejsich turnaju v roce..
Reagovat
Amputace
Ty nechápeš, co chci říct, nerozumíme si... Fakticky je pátý nejdůležitější, hodnotově ho tak však nevnímám. Hrát se každý rok na jiném povrchu, v mých očích by tu hodnotu měl, ale takhle? Vždyť v hale se odehraje v průměru nejméně zápasů ročně, je to jednoznačně (i z historického hlediska) nejméně tenisový povrch a má se tam hrát turnaj těch nejlepších v dané sezóně a to navíc rok co rok? Zdá se mi to trochu absurdní... Navíc, jak píšeš dole, že antukáři nejezdili na Wimbledon a opačně... o tom to právě je. Oni vyhráli RG a pak nejeli na Wimbledon - ve výsledku ale mohli říct, že vyhráli GS turnaj. U TM to tak ale právě nejde, protože je coby jediný typ tenisového podniku zastoupen jen jediným povrchem - to znamená, že když si antukář řekne, nepojedu hrát do haly TM, má smůlu, žádná jiná alternativa, jak tento typ turnaje vyhrát, není... Koneckonců je to ale stejně jedno, za deset let se stejně nikdo nebude ptát, kdo kolikrát vyhrál TM, každého budou zajímat akorát GS. Kdo dnes ví, kdo v osmdesátých letech vyhrával TM? Z historického hlediska je to stejné jako s Masters, akorát se kolem toho dělá obrovská show, sypou se do toho peníze, má to skvělou reklamu, tak to ti tenisté chtějí vyhrát a diváci to rádi sledují, ale dlouhodobě to hodnotu nemá skoro žádnou. Ve srovnání s GS určitě ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozumím, co tím chceš říct a je to zajímavý argument, to se musí nechat. Je to výzva pro tenisty, aby byli univerzální holt. Nejuniverzálnější hráči své doby Federer a Djokovič tam vyhrát dokázali. Aspoň to tedy platí u hráčů, u GOATů, jako jsou Nadal, Federer, Djokovič. Fedex a Nole pokud chtěli zkompletovat grandslam, což je ještě daleko větší výzva než Turnaj mistrů, museli vyhrát Roland Garros, které se hraje taky každý rok jenom na antuce a jenom v Paříži. Z tohoto pohledu tedy jsou šance Noleho a Fedexe, jak dosáhnout na to, co je jejich Achillova pata, stejné jako Nadalovi. Rafa se na TM dostane taky každý rok.
Reagovat
Amputace
V tomto smyslu je TM pro Nadala určitě stejnou výzvou jako RG pro ND a RF, to by mě ani nenapadlo rozporovat. Současně nerozporuji ani to, že RF a ND tu výzvu překonali, Nadal ne - v tomto ohledu jsou tedy oni nad ním.. Mně spíš vadí koncept toho turnaje a současně to, že je velmi jednostranně zaměřen. Být to pátý GS, bral bych to jinak (a z mého pohledu coby fanouška Nadala by to bylo vlastně nevýhodné, protože by tak Nadal nikdy nezkopletoval kariérní GS..), ale štve mě, že TM stojí jaksi bokem, mimo, dělá se na něj každoročně obrovská reklama coby turnaje těch nejlepších, veškeré tenisové dění v sezóně je mu vlastně do jisté míry podřízeno (race to...), aby pak prostě přišel hráč, kterýmu sedí hala, a vyhrál to.
Reagovat
Roger_Federer
Nadruhou stranu, tezko muzes rict, ze Nadal nemel i na tomto povrchu a v hale sanci na titul, jenom proste nevyhral, 2xhral finale, 2xsemifinale, 2x vyhorel ve skupine.
Reagovat
Amputace
Rok 2015 byla nejslabší konkurence tak za posledních dvacet let - Nadal nejslabší sezóna v kariéře, Federer za zenitem, Del Potro zraněný, jediný, kdo měl formu, byl Murray a Wawrinka, kterýmu ale vyšel jeden turnaj, jinak hrál tužku. Ty říkáš, že Djokovič 2010 ještě nebyl šampionem, no, to sice nebyl, ale pořád byl tak stokrát lepší, než loňský Nadal. Ne náhodou je to právě loňský rok, kdy se definitivně rozpadla BIG4, protože dva z těch hráčů už pomalu odchází. Tvé hlášky "musel popasovat s Federerem" mi fakt přijdou už dost za hranicí. Djokovič ztratil ve větším zápase s 34letým Federerem set pouze tehdy, když ho to extrémně nebavilo nebo na chvíli ztratil koncentraci, viz finále US Open, jinak měl větší zápasy totálně pod kontrolou a nikdo snad ani na vteřinu nepochyboval, že vyhraje, nějaká porážka v Dubaji na tom vůbec nic nemění a nedělá z přestárlýho Federera kdovíjakou konkurenci. Federer v roce 2010 vyhrál GS, zastavil Nadala na cestě za vysněným TM, vyhrál Masters, nevyšel mu akorát Wimbledon, kde prohrál s budoucím finalistou hrajícím v životní formě, na kterou už nikdy nenavázal. Kde jsi přišel na to, že loni byl Federer v lepší formě než v roce 2010 vážně nechápu.. Tolik k Federerovi. Djokovič v. 2010 byl úplně jinde než Nadal v. 2015, takže tady taky není o čem. Loni byl lepší akorát Murray a Wawrinka. Na druhou stranu v roce 2010 hrál životní sezónu Berdych a Soderling, takže se to víceméně nuluje s Murrayem a Wawrinkou. Neříkám, že rok 2010 byl kdovíjak nabitý na konkurenci, ale s rokem 2015 se to vážně srovnávat nedá. Ve výsledku nadal musel čelit minimálně Djokovičovi, který už v roce 2010 daleko větší konkurencí, než loňský Federer a Nadal.
Reagovat
Amputace
Promiň, to mělo být jinde.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jeho anglický název je World Tour Finals, název Turnaj mistrů má myslím jen v češtině a je zavádějící. Je to prostě takové finále okruhu ATP, kde se sejde osm bodově nejlepších hráčů sezóny. Proto i ten netypický formát. Určitě je těžší v tom, že na něm nejsou žádná zahřívací, rozehrávací kola se slabšími hráči, hraje se rovnou se sobě rovnými. Otázka povrchu je samozřejmě k diskusi, ale jak jsi správně poznamenal, série Masters se také nehraje na trávě, což značně poznamenává historické statistiky získaných titulů.

Kdyby se na WTF povrchy střídaly, Rafa by jistě nějaký titul získal, ale tolik by jich zase nebylo. Kdyby tam byla rychlá madridská antuka, tak taky třeba jen jeden nebo dva.
Reagovat
Amputace
On by jeden nebo dva bohatě stačily :)
Reagovat
turista
To je částečně pravda. Od RG 2014 si však Rafa přes letošní jarní výkonnostní vzestup proti Novakovi neškrtne ani na té antuce. Takže poslední 2 masters kdyby byly na antuce by nepochybně vyhrál Novak Djokovič.
Reagovat
Mayo
Kozorohu, jsi to ty? :D
Reagovat
turista
Ne jsem turista. Kozoroh je někdo jiný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist