Nadal vydřel v bitvě se Zverevem osmifinále, čeká ho Monfils

21. 1. 2017, 11:38
Aktuality 102
Přes čtyři hodiny strávil dnes na kurtu Rafael Nadal, který v Melbourne bojoval o účast v osmifinále. Vítěz turnaje z roku 2009 prohrával s o 11 mladším Alexanderem Zverevem 1:2 na sety, zápas ale otočil a vycházející hvězdu udolal i ve druhém vzájemném utkání. Podobně dramatický zápas má za sebou také přemožitel Novaka Djokoviče Denis Istomin, který uspěl ve druhé pětisetové bitvě v řadě.
Rafael Nadal (© Tennis Australia)

Talentovaný Alexander Zverev dokázal potrápit Rafaela Nadala už loni v Indian Wells, a velkou bitvu dvou tenisových generací viděli diváci i dnes na úvodním grandslamu sezony.

Devatenáctiletý Němec odstartoval zápas rychlým brejkem, který mu stačil k zisku první sady. Jediný brejk - tentokrát za stavu 2-1 - rozhodl i další set, v němž Nadal srovnal, ale v následujícím dějství předvedl Zverev pevné nervy, udržel si všechny servisy a ve zkrácené hře se znovu dostal do vedení.

"Po prohraném tie-breku jsem si řekl 'Musíš bojovat o každý bod. Zapomeň na výsledek.' A to jsem taky udělal," vrátil se ke konci třetího setu po utkání Španěl, kterému v další sadě znovu stačil jediný brejk k tomu, aby srovnal. V rozhodujícím setu pak sice Nadal ztratil rychlé vedení, od stavu 2-2 už však neztratil ani game a po více než čtyřech hodinách vybojoval osmifinále.

"Opravdu jsem si tuhle velkou bitvu užil. Posledních pár zápasů jsem v pátých setech ztratil, tak jsem si říkal, že dnes je ten den, kdy se to otočí," uvedl Nadal, který podlehl v osmi z posledních devíti duelů, ve kterých musel rozhodnout pátý set.


Další Španělovou překážkou ve snaze získat 15. grandslamový titul bude Gael Monfils, který dnes potvrdil, že proti Philippu Kohlschreiberovi se mu daří. S německým tenistou neztratil set, porazil ho popáté v řadě a zlepšil si bilanci s ním na 13:3. Na Nadala má Monfils výrazně horší vzpomínky: ve 14 vzájemných duelech uspěl jen dvakrát, naposledy před pěti lety.

Druhé pětisetové drama v řadě má v Melbourne za sebou Denis Istomin, který v předešlém kole šokoval tenisový svět svým vítězstvím nad Novakem Djokovičem. Uzbecký tenista se dnes utkal s Pablem Carreňem-Bustou, který ho loni zdolal v obou vzájemných zápasech, a 30. nasazenému hráči dokázal na Australian Open porážky oplatit.

Jak Istomin uvedl po utkání, dnešní souboj byl pro něj o to těžší, že se nechtěl stát jedním z tenistů, kteří překvapí proti jasnému favoritovi a v dalším kole vyhoří.

"Bylo to to psychicky náročné, protože Carreňo je taky skvělý hráč," uvedl uzbecký tenista. "Potom, co jsem porazil Novaka, jsem nechtěl prohrát tři sety v řadě, aby si každý řekl, že jsem byl mrtvý."

Dalším favoritem, jehož může Istomin poslat domů, bude Grigor Dimitrov. Bulharský uzavřel dnešní dlouhý den na Australian Open, když porazil 6-3 6-2 6-4 Francouze Richarda Gasqueta, s nímž si v sedmém vzájemném duelu poradil teprve podruhé.

"Takové zápasy člověku hodně pomohou a posunou ho dál. Hrál jsem dobrý tenis a vítězství mi dodalo sebedůvěru do dalšího zápasů. Myslím, že si z toho utkání vezmu jen samá pozitiva a díky tomu se budu v dalším utkání cítit ještě lépe," řekl Dimitrov.

Výsledky - Australian Open - muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Raonic (3-Kan.) - Simon (25-Fr.) 6:2, 7:6 (7:5), 3:6, 6:3
Monfils (6-Fr.) - Kohlschreiber (32-Něm.) 6:3, 7:6 (7:1), 6:4
Thiem (8-Rak.) - Paire (Fr.) 6:1, 4:6, 6:4, 6:4
Nadal (9-Šp.) - A. Zverev (24-Něm.) 4:6, 6:3, 6:7 (5:7), 6:3, 6:2
Goffin (11-Belg.) - Karlovič (20-Chorv.) 6:3, 6:2, 6:4
Bautista (13-Šp.) - Ferrer (21-Šp.) - 7:5, 6:7 (6:8), 7:6 (7:3), 6:4
Dimitrov (15-Bulh.) - Gasquet (18-Fr.) 6:3, 6:2, 6:4
Istomin (Uzb.) - Carreňo (30-Šp.) 6:4, 4:6, 6:4, 4:6, 6:2
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

102
Přidat komentář
horska.kraslice
Haló prosím, viděl někdo zápas Goffina s Karlovičem? Celkem to dost zapadlo v přemíře jiných emotivních zážitků, ale ten výsledek je úžasný. Sebrat Karlovičovi v každém setu servis a v jednom dokonce dvakrát, to muselo být něco hodně zvláštního. Zejména vzhledem k výškovým parametrům obou aktérů. Hrál David tak dobře? Nebo Karlovič na sevisu vybouchl?
Reagovat
tito
Davidovi se dařilo returnovat, hlavně však Ivo velmi chyboval na síti- nejen když mu to David vracel nízko, ale i na úrovni prsou a výše. Viděl jsem až třetí set, nicméně komentátor tvrdil, že ty samé chyby dělal od začátku.
Reagovat
horska.kraslice
Díky za info. Škoda že jsem to neviděla. Goffin opakovaně returnuje Karlovičovi servis, to muselo být moc pěkný :-)
Reagovat
peggy
Rafo,bylo to slusne,ale na postup jeste lepe!!!
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Snivam o finale starych priatelov Rafa a Roger, aj ked sanca je minimalna. Ale aj Istomin mal minimalnu sancu pri Djokovicovi a .... aj Cibulkova mala minimalnu sancu na TM a ....
Reagovat
EllNino
https://www.youtube.com/watch?v=n72cFwQGMKs

První a jediný Tomášův titul z Turnaje serie Masters :)
Reagovat
Krisboy
Chabá náplast na včerejší debakl :(
Reagovat
Krisboy
Zvlášť při tom obsazení, jaký se tam tenkrát sešlo.
Reagovat
EllNino
to je fuk, já jen, že z toho nikde nebyl žádnej záznam :)
Reagovat
Krisboy
Byl, já na to koukal asi před rokem. Taky jsem si na to v nějaký slabý chvilce vzpomněl :)
Reagovat
misa
Finále velkých turnajů na tři vítězné sety :) Největší titul Tomáše Berdycha, co asi dostal za odměnu od přítelkyně?
Reagovat
Krisboy
Tenkrát byl se Šafi, ne? Takže asi jenom esemesku, páč asi byla někde na svým turnaji na druhým konci planety :)
Reagovat
misa
Byl, ale díval jsem se do výsledků a nikde tenkrát nehrála :)
Reagovat
Krisboy
Dík, mě se to nechtělo hledat :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Parádní tenis :)
Reagovat
stefankelner
Takže Berdych vie hrať, a vie hrať výborne! Pripravoval sa na AO17 maximálne. Ako potom musel hrať včera Federer? Taktický lepšie, alebo jednoducho geniálne ....
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo, přípravu na letošní AO začal už tenkrát v té Paříži.. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Po taktické stránce zahrál Roger nejspíš skvěle. Otázka je spíš, jestli karty neodkryl příliš brzo. Do čtvrtfinále má Murray-Lendl ještě šanci na takovou hru zareagovat. Když hráli ve W15, tam ho taky přejel, ale na to Andy nebyl připraven. Nisimu v dalším kole moc nevěřím, a je otázka, jak bude hrát Andy-
Reagovat
spaniel
Karty? :) Neblázni. Murray je na tom podobně jak berdych. Nevyhrál 4 roky a v pěti zápasech uhrál jediný set. Obranář je vždy v nevýhodě a záleží jak jde druhému útok. Pokud Roger zahraje dobře, vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
A co na tom nechápeš? Murray je jako Berdych? :) Chlape neblázni. Ano útočník je ve výhodě, ale také kolikrát si vyláme zuby. Oba mají o motivaci postaráno, Andy 1GS z AO , Roger další GS. Já čekám minimálně vyrovnaný zápas.
Reagovat
Ondra979
jo mohl by to byt dobry zapas, ale necekejte, ze pokud k nemu dojde, coz doufam, tak ze Roger v pohode vyhraje, Murray je ted prece jen trochu jinde, navic tady uz jednou Feda porazil a rozhodne by byl favorit, o tom asi neni sporu, no hlavne at to zitra pada a pak se uvidi
Reagovat
spaniel
Tvl... Psal si, že odkryl karty. Moc neodkryl, znají se dokonale. Ničím nepřekvapil, hrál to co vždy, jen mi to šlo. Pokud bude hrát svůj top tenis, vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, že se snažím přemýšlet nad věcí. Naposledy hráli před rokem a čtvrt. Za tu dobu jejich kariéry nabrali diametrálně jiný směr. Pod Lendlem ho 3x porazil. A karty? Myslel jsem to tak, že Andy třeba začne hrát aktivně a bude to on, kdo ho bude dostávat pod tlak. Novak taky bránil tak dlouho, až se Roger začal vyhazovat a dělat chyby.
A pokud jsi nikdy nehrál karty, tak nemáš to slovo rozebírat.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jenže v zápasech s Djokem hrál velkou roli fakt tíhy možného titulu, prostě finále faktor, psychický blok..nevyužívání brejkbolů, na big pointech najednou zmrzla ruka..když se potkali před finále, tak ho Roger uměl porazit/porážet.. :) Andy bude favorit, to mu může svázat ruce, i když souhlasím na druhou stranu, že za tu dobu ušel hodně cesty a taky si může daleko víc věřit.
Reagovat
spaniel
Odkrýt karty je příměr. Nemá to nic s hraním karet. Těžko diskutovat s někým na této úrovni.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to zkusím pro tebe jinak. Berdych sám po utkání řekl, že hrál Roger hodně agresivně, a že to vůbec nečekal. Ty říkáš, že hrál to co vždycky. Tady asi budu věřit Berdychovi. Tak logicky, pokud vím, že někdo bude hrát agresivně, tak se asi na to budu snažit připravit a udělat změnu ve své hře. Zda to bude stačit, je věc druhá. To bylo to přirovnání k tomu "odkrytí karet"
Reagovat
Ondra979
co to bylo za session, vzdyt koncili kolem druhe a zacali o pulnoci,to je na to ze mohli hrat pres ctyri hodiny nejak pozde..netusite jak je to mozne? Ale jinak Dima parada, kez by sel co nejdal, idealne do finale
Reagovat
kada.tom
má to svůj důvod, denní session totiž končila až kolem naší 10h, což je v Austrálii 20h, tedy už hodinu po začátku noční session ... zkrátka se ty 3 zápasy v RLA protáhly tak, že i NS začala se zpožděním (+ po zápase Rafy se Zverev chvíli trvalo, než se vyměnilo obecenstvo)
Reagovat
Marduch
Dimca zatim potvrzuje paradni fazonu z Brisbane. Jen tak dal!
Reagovat
Tornes
Pěkně Díma ;) Zatím hraje opravdu dobrý tenis, má výborný pohyb a FH, minimálně dnes solidni BH. A vzhledem k losu a současnému stavu pavouka má rozhodně obrovskou šanci minimálně na SF - a dál děj se vůle Boží :)

Pro zajímavost dle předpovědi z TennisAbstract.com, která je založená na ELO rankingu a pavouku, se tímto vítězstvím dostal na pozici 4. největšího favorita AO po Murraym, Wawrinkovi a Raoničovi...

(Perlička - dle této předpovědi je šance, že vyhraje hráč z horní čtvrtiny cca 50 %, ostatní tři čtvrtiny mají dohromady zbytek.)
Reagovat
Krisboy
No dneska hrál fakt skvěle. Ze začátku to vypadalo na vyrovnanější boj, ale postupně začal získávat převahu. Istomina dá snadno, Goffin (Thiemovi nevěřím) už bude těžší oříšek, ale ta šance na semi je opravdu slušná.
Reagovat
kada.tom
Grigor naprosto fenomenální dneska :-)
Naprostá lahůdka :-)
Reagovat
Amputace
Prosím někoho, kdo zápas viděl, o nějaký souhrn. Jak hrál Nadal? Viděl jsem pouze půlhodinový sestřih a z Rafovy hry jsem byl hodně zklamaný. Kratší údery jsem ho snad ještě nikdy neviděl hrát, ty forehandy po čáře sotva do poloviny kurtu byly strašidelné, první vítězný úder po čáře až v pátém setu, servis veskrze na tělo, jediné co se mi celkem líbilo byl BH a docela častá snaha o změnu rytmu - dropshoty a slajzy -, což činilo Zverevovi dost značné problémy a často pak chyboval. Také mi přišlo, že Rafovi úplně chyběla odvaha. Při stavech například 40:15 při podání soupeře hrál agresivně, údery tlačil k čárám a celkově více riskoval, než například v situacích, kdy měl možnost tří BB nebo naopak BB odvracel - to se snažil hrát na jistotu, ale ve skutečnosti na tom spíše tratil, protože umožňoval útočit Zverevovi. Takže jinými slovy a stručně řečeno - já u Nadala žádný posun od loňska nevidím. Ve hře ani v psychice. Zdá se mi, že úplně ztratil ten zabijácký instinkt. To je podle mě největší problém a hlavní příčina jeho úpadku. Herně by na to pořád měl a snad kromě Djokoviče by mohl porážet úplně kohokoli, ale když má tři BB a udělá tři UE, tak nemůže pomýšlet na tituly. Sedí tyto mé dojmy s reálným průběhem zápasu, resp. byly ty highlighty dost vypovídající?
Reagovat
Pe3k
Vzdy kdyz ctu jak si nekdo z Rafans stezuje ze hraje kratke mice a ze je pasivni tak mi pripada ze dnes Nadala vidi prvne. Vas bavi resit ciparny na tp ale zapasy ani nesledujete, dokonce neznate hru vaseho idola. Nadal takhle hraje bezne.

Za me: Byk hral dobre na jeho pomery, malinko lepe nez loni. Servis velmi efektivni. Ve vymenach cekal na chyby a to stacilo. Psychicky je na tom lepe, ma idealni los. Byt vami jsem spoko.
Reagovat
Amputace
Nadal takhle hraje běžně poslední dva roky. Tak vysokou koncentraci krátkých míčů nikdy předtím neměl. Teď k tomu navíc přidává ještě to, že spoustu míčů směřuje takřka do středu kurtu. Zatímco do roku 2014 více riskoval, nyní hraje sále víc na jistotu.

Navíc každý zápas je jiný, proto se ptám. Tvůj idol zřejmě také nezopakuje výkon ze zápasu s Berdychem ve všech zápasech do vypadnutí.
Reagovat
Pe3k
Tak jasne to sem psal hned po zapase, ze to take lehke jak z TB uz nebude.
Reagovat
tito
Hraje bázlivě, o tom žádná. Jinak podle mne- hodně zlepšil podání, servis na tělo je spíše výhodou, bekhend slušný, neobíhá- žádná podstatná změna, dnes více čopů, ale účelně, Saša z nich hodně chyboval zvláště v závěru, forhend určitě jistější než minulý rok, kdy se dokola vyhazoval. Ale přímo k lajnám poskrovnu, hodně na jistotu. Tak teď jde o to, jak dlouho mu tento k nezaplacení super sparring velkého turnaje vydrží. Gael možná, ale Grigor či Milos?
Reagovat
Nola
Grigor sa dlho nezdrzal,v dalsom kole ho caka hratelny super, v pavuku sa nachadzaju superi, ktorych uz porazil....
Reagovat
smazaný uživatel
Nie Milos, ale Grigor je velkým čiernym koňom turnaja. Dnes užásný, priam strojový tenis, bilancia 8-0 v roku 2017 hovorí za vsetko..
Reagovat
Pe3k
Svetova 3 ma byt cerny kun? Ty v tech pojmech mas velky zmatek ty primitivni forehand :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Grigor je třetí na světě? ;)
Reagovat
Pe3k
Rao
Reagovat
Herbert_Hoover
Vždyť psal o Grišovi :)
Reagovat
Pe3k
Zacina to slovy Nie Milos...
Reagovat
Herbert_Hoover
Však právě :) Navíc Miloš nemá bilanci 8-0 letos :)
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, pre krátkozrakých, pomerne jednoduchších ľudí, pracujúcich manuálne v továrni je svetová trojka velky favorit.

Pre logicky zmyslajúcich ludí, ktorí tenisu rozumejú je Raonic, ktorý nikdy nebol na hardovom GS ani len vo finále len čiernym koňom..
Reagovat
Tornes
Ok, takže kdokoli kromě Murrayho nebo Djokoviče je pouze černým koněm? Nebo kdo podle tebe měl větší šanci než Raonič? Max ještě Wáwra, jinak (obzvlášť vzhledem k losu) nikdo ani náhodou.

A btw, ve finále hardového GS nebyl jen proto, že se loni v SF s Murraym zranil.

A když už jsme u toho, tak dle tvého logického, rozumného atd. smýšlení byl Nadal v roce 2005 maximálně černým koněm Roland Garros, pokud vůbec...
Reagovat
smazaný uživatel
Áno. Veď si skús pozrieť kurzy, alebo stačí tuším aj anketa na TP, kde mal Raonic pred AO tusim 5% šancu na výhru...

Turnaj mal dvoch velkých favoritov, nie je to prvé ani posledné športové podujatie, kde sú karty rozdané podobne..
Reagovat
fialka
Od: steve79
Šance na vítězství:
Djokovič 50%
Murray 25%
10% Wawrinka, Federer
5% Ostatní (Nadal, Raonic atd.)
Reagovat
Tornes
Jak Fedex se svým losem mohl mít podle někoho na začátku 10 % opravdu nechápu, 10 % se pomalu blíží možná teď. Ale taky názor. Ovšem i kdyby nebyl Rao favorit (s čímž já osobně nesouhlasím), černým koněm z definice být nemohl, jelikož černý kůň je neznámý hráč/tým.

Když ti odcituji definici: "označení málo známého subjektu který není v určité události považován za favorita, ovšem má předpoklady k tomu, aby za určitých příznivých okolností danou událost vyhrál."

Tobě snad přijde Rao jako málo známý subjekt? Po x letech na tour a ve světové desítce? Zase jsi mimo, je mi líto.
Reagovat
smazaný uživatel
Tu už ale trošku slovičkárime, nemyslis...

Fakt mas pocit, ze pointou je, ci je ten subjekt málo známy alebo neznámy?...

Na kazdom turnaji je "čierny kon", máš pocit, ze to je vzdy málo známy subjekt?...Naopak, vzdy je to notoricky známy tím, hráč, spravidla patriaci do širsieho okruhu favoritov..
Reagovat
Pe3k
Takze u tebe jsou lidi co pracuji manualne jednodusi a kratkozraci? Ja sice manualne nepracuji, ale nenapadlo by me takhle verejne urazet slusne lidi...

Uvidime jak budes za par dni zas priposrany az se Rafa proti nemu postavi na kurtu, to najednou bude Milos aj bily kun :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zase popieraš aj nos medzi očami :)...Ale ty by si poprel aj brata, takže v podstate len držíš líniu...Ty pracant :)
Reagovat
Pe3k
Beres nejake prasky na hlavu? Nemas vubec poneti o tom, kde pracuju tak co to tady zase plodis za nesmysly? Proste primitivni forehand...
Reagovat
misa
Kolik let se už takhle hádáte? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dlhodobo.

S Petrikom som sa raz dokonca stavil o stovku, stávku som vyhral. A potom sa verejne pošpinil, ked napisal, ze stávku splnil. Samozrejme, ze klamal, nevedel to nijako doložiť, proste je to kryvák, ktorý by poprel aj brata, či matku a preto k nemu clovek nemoze mat respekt...Aspon v mojom prípade..
Reagovat
Pe3k
Pravda jednou za 7 let se forehand skutecne trefil (stesti nekdy sedne i na vola - doslova) a neco uhadl, no dodnes je to jeho zivotni uspech, nyni uz sice trochu ve stinu tech jeho 1% odhadu, ale necham mu to, alespon z neceho ma synek radost...
Reagovat
smazaný uživatel
Ešteže si sa obhájil a zareagoval k veci.
Reagovat
Krisboy
Asi od konce dubna 2004, Miami Masters :)
Reagovat
Herbert_Hoover
takže za tři měsíce už to bude 13 let, to je nešťastné číslo, takže buď Fedex nebo Rafa letos vyhrají GS ;)
Reagovat
Krisboy
Oba. Roger Wimbledon, Rafa Paříž. Howgh.
Reagovat
Herbert_Hoover
To by byli ale relativně spokojení oba, to by nebylo ono v kontextu nešťastného výročí.
Reagovat
turista
Myslím, že ani jeden z nich už GS nedá. Myslím, že GS dá Sir Andy a Novak se taky zmátoří.
Reagovat
Pe3k
Nevim presne, rekl bych tak nekdy kolem 2009?
Reagovat
misa
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
V podstatě jak dva trhovci na trhu, kdo má lepší zeleninu.
Reagovat
EllNino
hulvát, nic jinýho ...
Reagovat
tito
Hraje parádně, má to hlavu a patu a dnes mu tam navíc vše padá. S Danim se to evidentně sešlo.
Reagovat
Krisboy
kdo je podle vás opravdu nejlepší volejář? McEnroe? Edberg? Rafter?
Reagovat
Pe3k
Pras, Mec a Step :)
Reagovat
Mayo
Legendárny Dustin B.
Reagovat
Krisboy
Pravda, na Dreddyho jsem zapomněl!!! Takže za mě Dustin a Mac :)
Reagovat
FulnekUltras
Tomáš Šmíd na síti zkazil maximálně...1x za hodně dlouho... ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Fabrice Santoro
Reagovat
George_Renel
Javorský, jeho smeče s výskokem byly nezapomenutelné.
Reagovat
Nola
Bara Strycova..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafter mal este o chlp lepsi volej, nez Sampras..Ale strácal na servise...

Za mna Rafter, Sampras od doby 90. rokov..Skor si moja generácia nepamatá.
Reagovat
Tornes
Vzhledem k mému datu narození se nebudu tvářit, že bych věděl kdo má nejlepší voleje historie, jelikož ty, pro které to byl denní chleba, jsem sledoval jen zpětně a většinou u každého pár sestřihů, málokdy celý zápas. Takže nebudu říkat žádný svůj názor.

Na druhou stranu mám celkem prolezlý některý zahraniční fora a tohle se tam řeší relativně často. Výsledek je takřka vždy stejný. Na prvním místě v jakékoli anketě co jsem viděl skončil Edberg, v závěsu za ním McEnroe a daleko za nimi někdo jiný (většinou třeba Rafter). Občas někdo obhajoval jako nejlepšího někoho z před open ery, zejména Lavera. Ale obecný konsensus byl jasný- První Edberg, potom McEnroe, potom zbytek. Minimálně u open ery.
Reagovat
Krisboy
Tak to se se v podstatě shoduju. K těm dvoum ještě Sampras, Rafter a "zvláštní cena" Dustin Brown :)
Reagovat
misa
Rafter
Reagovat
FulnekUltras
u starších pánů se už všechno navíc vedle zkušenosti a psychiky musí hodnotit vysoce kladně - protože to už kwa bolí... ;)

Čili velká gratulace všem Nadalovcům a hlavně peggy!
Reagovat
a.magerova
Ale na pohled jsou k sežrání.... aaach... ;-)

https://twitter.com/rogerfederer/status/822632054940635136
Reagovat
carolyn
hmm, ale jediné co se dá poslouchat je to piano :-)
Reagovat
Denis92
http://video.eurosport.com/tennis/australian-open/2017/is-nadal-the-best-volleyer-in-men-s-tennis-greg-and-annabel-disagree._vid953606/video.shtml

Rusedski to vystihol dokonale, tomu sa mozno len zasmiat :) Takisto ma pravdu s tym, ze Nadal ide na siet len v dokonalo pripravenej pozicii a hra "easy volleys". Nasiel som si aj stats :
Roger 79% Net points won
Rafa 69%

A to treba poznamenat, v akych poziciach a casto chodi na siet Roger, casto hned po servise, cize tie statistiky ma naozaj skvele.

Oznacit Nadala za hraca s najlepsim volejom..ta zenska by sa radsej mala venovat niecomu inemu.
Reagovat
Denis92
Andy dokonca 82%.
Reagovat
Krisboy
Každý přece ví, že nejlepší voleje a smeče má Nol3:

https://www.youtube.com/watch?v=-vefBb1PM-A
Reagovat
Denis92
O tom nikto nepochybuje :)
Reagovat
Krisboy
Ta ženská Grega nenechala dokončit jedinou větu. Na něco se ho zeptá a po dvou slovech mu skočí do řeči.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vie aj tazké voleje, stopvoleje...Viackrát to dokázal, ale túto hernú situáciu nevyhladáva..
Reagovat
spaniel
On umí jen stop voleje.
Reagovat
Amputace
Přesto v klidu vyhrál Wimbledon, přičemž když servíroval na vítězství proti nejlepšímu hráči na síti všech dob, dvakrát zahrál servis-volej :)
Reagovat
Pe3k
No nejlepsi hrac vsech dob, ale nejlepsi hrac na siti vsech dob asi ne.
Reagovat
Amputace
Neboj, nemyslel jsem to vážně :)
Reagovat
Pe3k
Jasne chapu, jen si prisel oslavit Rafuv necekany postup pres 3. kolo.
Reagovat
Amputace
Tak.
Reagovat
Pe3k
Servis mu dneska slapal paradne, co myslis?
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vie aj tazké voleje, stopvoleje...Viackrát to dokázal, ale túto hernú situáciu nevyhladáva..
Reagovat
smazaný uživatel
No Rafa si konečne zahrá aj druhý tyzden na Grandslame. Dnes to bolo na krv, ale je fajn, ze vyhral už aj tak tesný zápas. S Monfilsom to je otvorené, nastastie to vsak bude typovo iný zápas, hlavne na príjme by sa mal Nadal viac dostat do hry. A to je vítaná zmena.
Reagovat
a.magerova
Rafa - dobrá práce dnes... ;-)
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa! Jen tak dál! Myšleno výsledkově, herně to má ještě rezervy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist