Nadal zdolal Thiema a v Madridu slaví rekordní 30. titul z Masters!

14. 5. 2017, 19:34
Aktuality 187
ATP MADRID - Rafael Nadal vyhrál i 15. letošní zápas na antuce. Ve finále domácího klání v Madridu zdolal Rakušana Dominika Thiema a získal 30. titul z turnajů Masters 1000, čímž vyrovnal rekord Novaka Djokoviče.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal si na šestém z osmi letošních turnajů zahrál ve finále. Zatímco první tři na tvrdém povrchu prohrál, další tři na své milované antuce už zvládl. 

Po triumfech v Monte Carlu a Barceloně, kde shodně slavil rekordní 10. triumfy, popáté v kariéře dobyl domácí turnaj v Madridu. Ve španělské metropoli navázal na svá vítězství z let 2005, 2010, 2013 a 2014.

Nejvíce titulů z turnajů Masters 1000 (od roku 1990):
30 Novak Djokovič
30 Rafael Nadal
26 Roger Federer
17 André Agassi
14 Andy Murray
11 Pete Sampras
8 Thomas Muster
7 Michael Chang

Celkově si Nadal připsal 72. titul, z toho 52. na antuce. Z turnajů Masters 1000 vybojoval 30. trofej, čímž vyrovnal rekordní zápis Srba Novaka Djokoviče.

Třicetiletý Španěl před turnajem v Madridu bojoval se zánětem ucha a do soutěže vstoupil vydřenou tříhodinovou výhrou nad Italem Fabiem Fogninim. Pak už ale neztratil ani set, když vyřadil Nicka Kyrgiose, Davida Goffina, Novaka Djokoviče a v dnenším finále zdolal Dominica Thiema.

Přitom Nadal do zápasu nevstoupil ideálně. Už ve třetím gamu přišel o podání a prohrával 1-3. Manko sice rychle dohnal a za stavu 5-4 a 40-0 měl na returnu tři setboly, ovšem nevyužil je a rozhodnout musel až tie-break. V něm španělský tenista zlikvidoval dva setboly a sám pak po nevynucené chybě Rakušana proměnil pátý setbol.

Rafael NadalDo druhé sady Nadal vkročil brejkem a vývoj měl dlouho pod kontrolou. Jenže za stavu 5-3 a 40-15 spáchal při mečbolech dvě chyby a následně musel přes čtyři brejkboly bojovat o svůj servis. Ten nakonec udržel a po využití čtvrtého mečbolu zvítězil 7-6 6-4.

"Byl to strašně náročný zápas. Dominic hrál výborně a já musel předvést svůj nejlepší výkon, abych měl šanci vyhrát," řekl Nadal, který zvýšil vedení ve vzájemné bilanci na 4-1. "Jsem šťastný, že se mi tady znovu podařilo vyhrát. Díky všem za podporu."

Statistiky zápasu
Thiem - Nadal
4 esa 4
1 dvojchyby 4
74 %
1. podání 'in' 69 %
68 %
úsp. 1. podání 72 %
52 %
úsp. 2. podání 59 %
25 winnery 27
29 nevyn. chyby 18
11/18 hra na síti 11/13
1/6 brejkboly 2/8
čas: 2:17

"Pravda je, že jsem hrál proti soupeři, který bude v příštích pěti až deseti letech bojovat o nejcennější tituly. Takže jsem šťastný, že jsem vyhrál, byl to napínavý zápas," uznal v rozhovoru pro Television Espaňola Nadal, jenž se díky triumfu posune v žebříčku před svého velkého rivala Rogera Federera. Pětatřicetiletý Švýcar, jenž exceloval v první části sezony, si před Roland Garros naplánoval pauzu.

Letos Nadal vyhrál už 34 zápasů, což je nejlepší bilance ze všech hráčů na okruhu ATP. Na antuce má před sebou ještě dva turnaje. Příští týden bude útočit na 8. triumf v Římě, na přelomu května a června pak na již 10. titul z grandslamového Roland Garros.

Semifinalista loňského Roland Garros Thiem si dnes zahrál ve svém největším finále. Na podnicích Masters 1000 byl až dosud maximálně ve čtvrtfinále. Po dnešku má třiadvacetiletý Rakušan ve finálových duelech bilanci 8-5, z toho 1-2 v této sezoně.

"Dnes to bylo důležité finále pro nás oba. Pro něho to bylo první na Masters a pro mne je vždycky mimořádné hrát tady v Madridu. Nikdy nevíte, kdy to bude naposledy, takže se vždycky snažím si to užít," dodal čtrnáctinásobný grandslamový šampion Nadal, jenž má za sebou sezony poznamenané vleklými problémy s koleny i zápěstím.

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 6.408.230 dolarů
nedělní výsledky (14. 05. 2017)
• Dvouhra - finále •
Nadal (4-Šp.) - Thiem (8-Rak.) 7-6(8) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Kubot/Melo (4-Pol./Braz.) - Mahut/Roger-Vasselin (6-Fr.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

187
Přidat komentář
a.magerova
Gratuluji Rafovi.
Reagovat
babolat.cz
Novodobý gladiátor, jen svobodný. V antické době by to byl bůh na úrovni Marta.
Reagovat
smazaný uživatel
Chýba mi tu postreh erudovaného típka, ktorý asi momentálne sedí na slamenom kresle kdesi pri jazere s prútmi vo vode meditujúc jak Dalajláma, že čo sa to s tým mužským tenisom vlastne deje.
Reagovat
peggy
Rafa,zustane navzdy antukovy kral.
Reagovat
babolat.cz
vždycky jsem si myslel, že lepší než Muster na antuce nikdo nebude...:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Než Muster? Vždyť ten má na antuce horší výsledky než průměrný antukář Federer...
Reagovat
janek_da
souhlas. Musterovi se podařil parádně jeden rok
Reagovat
babolat.cz
však jsem byl malý kluk...a myslím právě ten rok 1995.
Reagovat
Stan_Borowitz
A jo, tak to jo. Já jsem si zase myslel, že nikdy nebude lepší tenista než Bjorn Borg.
Reagovat
Fandina
Jj, také pamatuji tu dobu :-))).
Reagovat
FulnekUltras
pro dnešní holátka už totéž, co pro nás druhá světová... ;)
Reagovat
slacker
a je?
Reagovat
steve79
Nadal hraje na antuce jako dabel. Jen se obavam, aby mu vydrzela do french open stava. Odehrat v peti tydnech ctyri turnaje je moc. Mel by zvolnit, aby ho po french open necekala delsi pauza
Reagovat
Stan_Borowitz
Do FO vydrží určitě a pak ať zase vyhrávají jiní ;-)
Reagovat
peggy
Nyní do Říma,Rafo vydrž.Dokaz všem,ze do odpadu ještě nejsi.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně RG, Maruško...
Reagovat
Krisboy
Famózní tenis od obou. Viděl jsem jenom večer highlights a předváděli fakt skvělé kousky. Dominic absolutně skvělej, na kohokoliv jiného by to stačilo, ale Rafa se zdá opravdu být definitivně zpět. Musím na to kouknout ještě jednou v klidu odpoledne. Tak vamos Rafa! A Dominic? To je budoucí šampion (nejen) French Open.
Reagovat
janek_da
Souhlas s parádním tenisem. Jsem včera nenapsal, že to byl jeden z nejlepších dvou setových zápasů. Rafovy krosové bekendy jsou smrtící.
Reagovat
Stan_Borowitz
To mu poradil Roger po Miami. Podle Wikileaks se to stalo takto:

Rafa: "Super backhand, Rogere, nenaučil bys mě to, zkusil bych to taky na antuce, když na ní nebudeš hrát".
Roger: "Proč ne, Rafo, za pokus to stojí, ale moc si od toho neslibuj, podle mne to na antuce nebude fungovat. Nikdy na ní nic pořádně nefunguje."
Rafa: "Hele, já nemám co ztratit, znáš ten pocit, ne?"
Roger: "Jo, to znám. Jdi do toho."
Reagovat
turista
Pro Djokera je to zase vzdálení snu o 5 titulů. Tak snad už prohlídne, vyhodí toho guru a pak toho Rafu dožene.
Reagovat
smazaný uživatel
5 titulov je pri štandardnej výkonnosti špičkového hráča tak rok kariéry...Ani jeden z dvojice Nadal/Djokovic však štandardnú výkonnosť momentálne nemá. Rafa je v súčasnosti nad pomery, Novak pod.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak mne napadlo, není on ten guru Španěl? A nedoporučil ho Novakovu bratrovi před časem Toni Nadal?

Toni je prostě geniální stratég!
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
a komu to prospeje?,Rafa Rogera nedozenie,Novak sancu mal,mozno je ten genius Mirka:))
Reagovat
smazaný uživatel
v kazdom pripade si za to Novak môze sam,tak si skazit karieru sarlatanom
Reagovat
turista
To je jasný. Dokud Novak toho šarlatána nevyhodí, nemůže být pořádně konkurenceschopný. S mentalitou faráře, kterou mu ten šarlatán naordinoval to prostě nemůže jít. V zápasech je odevzdaný a veškeré tenisové umění je mu pak na nic. Nadalovy momentální úspěchy jsou víc než Federerovy, který je znehodnotil vynecháním celém antukové sezóny. Díky této zbabělosti nemůže být považován za nejlepšího tenistu na světě. Rafa na rozdíl od něj nese vždycky svou kůži na trh. Nebojí se rizika porážky. Na rozdíl od Fedexe není zbabělec a alibista. Je největší bojovník ze všech. Antuka je prostě královský povrch a tím králem je Nadal.
Reagovat
Stan_Borowitz
Federer nevynechal celou antukovou sezónu, jen bezvýznamné přípravné turnaje před hlavním hřebem antukové sezóny...

Královský povrch je tráva, antuka je lidový povrch minulého století, hard lidový povrch tohoto století.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebo se Mirka a Toni spikli, Mirka je hlava toho zločinného spolčení, která objevila Novakovo slabé místo, a Toni ten, kdo sehnal Pepého.
Reagovat
smazaný uživatel
to dava logiku,zena-hlavny intrigan,muz-vyuzity na spinavu pracu,k spokojnosti oboch stran
Reagovat
Stan_Borowitz
No, nejsme my skvělý kriminalistický tým? Už víme, jak to bylo. Teď stačí na oba poslat zásahovku v kuklách a se sapíkama, aby viděli, že to myslíme vážně, šoupnout je hezky mezi cikorky a elpíčkáře na vazbu a trochu nechat podusit ve vlastní šťávě, pak jim říct, že ten druhý už se přiznal a všechno hodil na něj/ni, a to by bylo, abychom je na nějakých nesrovnalostech ve výpovědích nedostali. Máme přece řetězec nepřímých důkazů tvořící uzavřený logický kruh.

Spasit je snad může jen to, když pana prezidenta Zemana zase jednou přepadne náhlý záchvat milosrdenství jako v případě jedné z nejznámějších českých celebrit Jiřího Kajínka...
Reagovat
smazaný uživatel
ja tym amnestiam nerozumiem,niekedy ked bol kral-cisar panom vsetkeho tvorstva,ziveho aj toho ostatneho,tak to malo zmysel a svoje caro,dnes ked je prezident len vymenitelnym uradnikom(cest vynimkam-Putin,Kim a spol),tak je to hlupost,zvolime gaunera a ten omilosti sam seba
Reagovat
Krisboy
S tím Nov4akovým guru mě to napadlo už v sobotu při SF. Je Španěl a zřejmě Djokera šteluje směrem k Rafovým výhrám :) A jestli jsou kámoši s Tonim, je to úplně jasné :D
Reagovat
Stan_Borowitz
V desátém roce již válečníci byli unavení a hovořilo se o návratu do vlasti. Výsledek války stále nebyl rozhodnut. Tehdy přišel Odysseus s nápadem, aby se pokusili Tróju dobýt lstí. Navrhl postavit velkého dřevěného koně, v němž se ukryjí vybraní bojovníci. Tohoto koně potom dostat za nedobytné hradby města.

A dál už je to notoricky známý příběh, který vyvrcholil v sobotním semifinále...
Reagovat
Mayo
Nemal šancu na Rogiho.
Reagovat
turista
Ten šaman bohužel sebral Djokerovi duši. A to je blbý.
Reagovat
Stan_Borowitz
Bacha, aby ji nesebral i tobě. Jsi na nejlepší cestě...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Řím je teda nalosovanej..to zas bude mazec. Jsem zvědavá na Nicka s Djokim,ale je tam i Delpo ,ten by mohl kousat....No ale hlavně Andy hned chytil Fabia, tam si vůbec neodvažuji tipovat.
Bojím se,ze Rafovi dojde stava,těžko říct,zda by to bylo pro nej lepší nebo horší před RG,více odpočinku,ale zase by mohl jít s hlavou dolů. Každopádně by mi případně vypadnutí nijak nevadilo, nemusíme mít všechno :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Rafa má dost smůlu na los, hned ve druhém zápase může narazit na J1rku a dostat od něj polibek smrti na jako loni Novak v Monte Carlu.
Reagovat
turista
Vždyť už se Rafa teď tak namlsal, že by mu to mohlo pro tento rok stačit.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně, navíc J1rka letos ještě žádný Masters 1000 nevyhrál, vždycky mu je před nosem vyfoukl Roger nebo Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa není Novak :D Rafa má respekt! ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
V Ríme očakávam ešte dlhšie zápasy. V MC a Barcelone odohral všetko Rafa do 1:40, možno s výnimkou 1-2..V Madride hral s Fabiom dlhý zápas, a ďalšie dva dvojhodinové...Ešte stále to mohlo byť oveľa horšie.

Samozrejme, už keď v tom Ríme hrá, nech sa ho pokúsi vyhrať. Snáď týždeň volna pomože a prvý týždeň na RG odohrá štýlom 3:0. Bude však záležať na žreboch, sú tam nebezpeční hráči aj medzi nenasadenými..
Reagovat
Herbert_Hoover
No, jak se nám ta čísla hezky zaokrouhlují letos..Roger 18 GS, Rafa 10. MC, 10. Barcu, 30. Masters..big four 100 Masters..tak teď 8. Řím a 10. RG! :)
Reagovat
Herbert_Hoover
i když jak nad tím tak přemýšlím, tak 18 a 8 moc zaokrouhlené není..škoda! :D Asi už půjdu spát :)
Reagovat
janek_da
Třeba se letos ta 18 změní na 20 :)
Reagovat
Stan_Borowitz
To by bylo teprve parádní zaokrouhlení...
Reagovat
blixa
V parafrázi na slavný výkřik Dvojí tváře, když se marně pokusil spálit Batmana volám - "Rafo, proč prostě nemůžeš prohrát ?" :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Byla ta hláška i v Temném rytíři? Si to teď nějak nevybavuju :/
Reagovat
blixa
Ty jo, tu scénu si pamatuju, ale jinak mám ty Batmany dost smíchaný :D Ale myslím si, že to byl "Batman forever" ;-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jj myslím si, že to bude ten Burtonův s Valem Kilmerem v hlavní roli..ty původní Batmany si už moc nepamatuju, i když jsme si na ně hráli s bratránkem..byl jsem tradičně Robin, protože jsme v maskách lítali u nich po baráku, takže můj dům - moje pravidla :( Nejoblíbenější záporák pochopitelně Joker..ale při vší úctě k Nicholsonovi (žeru ho a je to borec) tak na Ledgera nemá žádný Joker. Burtonova Catwoman měla charisma a šarm, ale Hathaway je srdcovka. :D No, Batman byl pěkný fenomén..
Reagovat
Amputace
Jo, je to Batman Forever - "Proč prostě nemůžeš chcípnout?!" :) Říká to tam Tommy Lee Jones.
Reagovat
smazaný uživatel
...tolik práce a tak málo času...moje oblíbená od JN ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
je neuvěřitelné, že Roger drží se svými dvěma rivaly celkem krok i v počtu titulů z ATP1000, když se na jeho nejsilnějším povrchu nehraje ani jeden...
Reagovat
smazaný uživatel
Preco sa vlastne na trave nehra ziaden Masters? To je celkom skoda, 1 GS a par malych turnajov.
Reagovat
atptour
Je to stejne s Turnajem mistru.Proc se nikdy nehral na antuce?Masteru je nejvic na hardu(5),antuka(3),v hale na umelem povrchu(1),takze Federer ma na sest masteru na oblibenem povrchu a Nadal tri.Federer by tak spis mel mit tech Masteru vic nez Djokovic a Nadal a ne mene.Co?
Reagovat
Herbert_Hoover
Jakou logiku by měl na konci sezony turnaj mistrů na antuce, když by se skoro půl roku před ním hrálo na betonu/v hale? :) To by se musel úplně překopat kalendář.
Reagovat
Amputace
Už jsem se tady o tom kdysi bavil... Z praktického hlediska by to samozřejmě žádnou logiku nemělo, ale mělo by ji to spíše z hlediska zastoupení toho turnaje v hierarchii dalších turnajů. Pokud má být Turnaj mistrů vnímán jako jakési završení sezóny, dostanou se tam jen ti nejlepší z onoho ročníku, je zvláštní, že se hraje vždy na stejném povrchu. 8 nejlepších měří síly vždy na stejném povrchu, což jisté hráče znevýhodňuje a jiné naopak zvýhodňuje. Navíc bodově a tedy i svým významem stojí kdesi mezi Masters a GS, je to takový nedomrlý GS. Já bych byl pro to, aby se z TM stal buď regulérní halový GS za 2000 bodů, anebo další Masters za 1000 bodů. Celkový formát TM je sice jistě divácky atraktivní, ale právě tím, jak se vyčleňuje z principu všech ostatních turnajů mi přijde vlastně dost nekomplexní. Je sám o sobě zcela unikátní, ale vždy se hraje v hale. Připadá mi to podobné, jako by na nějakém jiném povrchu existoval turnaj Masters, za který by bylo více nebo naopak méně bodů než za zbylé Masters.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tohle je opravdu téměř neřešitelný problém... prostě trávaři a antukáři jsou znevýhodnění. Za takových padesát let se ale stejně bude hrát jen na hardu, tak se to srovná.
Reagovat
Herbert_Hoover
Dříve se hrál myslím i na outdoor betonu ne? :) Jiný povrch prostě nelze zavést..leda že by turnaji mistrů na antuce předcházely indoor antukové turnaje. :) A to je nesmysl. Takže prostě zrušit formát pro osm nejlepších a udělat z toho GS pro široké pole hráčů nebo jen změnit bodování? Smysl by dávalo jen střídat povrchy třeba po třech letech, jinak vždy bude ten povrch někomu nevyhovovat, ale myslím si, že hala popřípadě beton vyhovuje zdaleka více hráčům než antuka nebo tráva. :) Nebo jim nevyhovuje tolik jako by jim nevyhovovaly tyto dva specifické povrchy. Právě proto že je někde mezi Masters a GS, tak to bodování odpovídá ne? Prostě by to mělo být něco jiného, když to není Masters ani GS..i když Masters se tomu běžně říká.
Reagovat
janek_da
Nooo, mi se líbí právě ten round-robin. Tam se los až tak moc okecat nedá jako v klasickém pavouku. Všichni jsou hodně dobří. A máš šanci nápravy.

K povrchu. Je to zajímavé, že zrovna TM se jako téměř jediný pořádný turnaj hraje v hale na základě výsledků z jiných povrchů. A koberec bych určitě taky znovuzavedl.
Reagovat
spaniel
Chlapci, to je všechno pěkné ale pravda je, že v hale se na rozdíl od ostatních povrchů nehraje GS...Jen ten TM a vy byste i to zrušili. Možná by to spíš chtělo, aby se tam Nadal naučil hrát když je tak dobrý....to byste už asi takové řeči nevedli.
Reagovat
Amputace
Ach jo, kdybys četl pořádně... Naopak jsem psal, že bych byl pro, aby se z TM stal regulérní GS.
Reagovat
Herbert_Hoover
To tu snad ani nikdo netvrdil. :) A že je to kvůli Rafovi je jen osobní dedukce ničím nepodložená. Já třeba chápu, že to jinak být nemůže a myslím si, že je to tak nejspravedlivější. Rafovi to až tak nevyhovuje, ale to je snad jediný z těch, kteří se na TM pravidelně dostávají. Navíc si myslím, že třeba kdyby nebyl TM až na konci sezony, tak by tam Rafa mohl uhrát pravidelně zajímavější výsledky, i když to finále by pro něj asi bylo maximem tak či tak. Přichází v úvahu maximálně změna formátu turnaje. To bych ale asi taky nebyl za. Takhle je to jedinečné a myslím si, že to je poslání toho turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale logicky sa hra na kazdom povrchu Masters, tak preco nie aj na trave, nepytam sa to koli Federerovi, ale vseobecne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to náročné na údržbu, o trávu se musíš pravidelně starat, Masters potřebuje kurt pro 10 000 diváků a to je možné pouze ve velkém městě.
Reagovat
Herbert_Hoover
v Halle je tuším centr pro 12 tisíc..a i se střechou :) myslím si, že právě v Halle problémy s kapacitou nejsou, tak možná jen ty prachy :) nebo prostě obecná neochota mít travnatý Masters..je pravda, že by se zpřísnila měřítka kvality podkladu a fakt to není sranda se kvalitně starat o trávu no..
Reagovat
smazaný uživatel
To je možné s tou kapacitou, ale i tak, ted je to pro 32 hráčů, a Masters je jednou tolik. Takže by museli postavit ještě jeden kurt.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mám pocit, že centrkurt v Halle má kapacitu 11500 diváků. Časem z něj 1000 možná bude.
Reagovat
Krisboy
Jj, centr v Halle je velikej, ale druhej kurt už je asi jenom pro 500-1000 lidí a pak už tak jsou kurty jenom dva, každej z kapacitou na úrovni challengerů.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jj to je bída..ten jeden vedlejší by to chtělo navýšit aspoň na 3 tisíce a k tomu by byl gut ještě jeden podobně objemný. Minimálně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Neměl, Federerův nejsilnější povrch je jednoznačně tráva, na něm se nehraje ani jeden Masters 1000, ani Turnaj mistrů. O tom, že je Rafa nejlepší antukář historie, není snad pochyb a podle některých hlasů je Novak nejlepší hardař historie. Takže Roger je jasně v nevýhodě, když na trávě není a nebyl žádný ATP 1000 ani WTF. A je obdivuhodné, že na oblíbených površích svých největších rivalů získal skoro stejný počet trofejí z ATP 1000 jako oni... a jako bonus ještě šest titulů z WTF.
Reagovat
turista
Protože tráva je nevyzpytatelný mlat na kterém se tenis hraje špatně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tomu popisu odpovídá i antuka...
Reagovat
Frantz
Jestli to náhodou nebude tím, Borovičko, že je o sto let starší :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
A taky tím, že je i pořád dokáže na těch Masters porážet, i když je o sto let starší, Fráňo...
Reagovat
Frantz
V tom případě by jich měl mít alespoň 50
Reagovat
Stan_Borowitz
Musíš ještě chvíli vydržet, třeba se dočkáš.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak to bych asi ani moc neřešil, že je o sto let starší..protože Nadal a Djokovic v jeho věku už žádný Masters nepřidají..takže de facto je to irelevantní. To, co si nahrál Roger, když byl ještě Nole "v plenkách", tak bude mít možnost si nahrát Novak teď, když je Roger jednou nohou v důchodu, jenže se mu to nějak nevede a nevím čověče, jestli to bude nějak o moc lepší. Uvidíme, kde se ty stats z Masters nakonec zastaví. Roger ji rozšíří dle mě minimálně o jednu letos, pokud zdraví dá a samozřejmě pokud bude forma. Stan má pravdu, že trávě schází Masters a je to škoda..Halle i Queensu by to podle mě slušelo.
Reagovat
smazaný uživatel
Masters je hlavně o dotaci, a v těchto městech, je to utopie.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer, Nadal aj Djokovic sú výnimoční tenisti. Naozaj o niekom z nich tvrdit, ze uz urcite nevyhrá, urcite sa nevráti, alebo predikovat čo bude za 5 rokov. To može byť veľmi klamlivé. Získali 18, 14 a 12 GS. Čo už viac majú dokázať, aby ich ľudia neodpisovali...Keď všetci traja skončia, kto kedy získa aspoň 10GS?...Thiem, Zverev aj Kyrgios..Všetci kvalitní..Ale 10 GS nedajú možno ani dohromady...
Reagovat
Herbert_Hoover
Jasně, jsou výjimeční, ale Roger nastavil laťku vysoko v té dlouhověkosti a zároveň produkuje kvalitu. Já bych se klidně vsadil, že Rafa v jeho věku už žádný Masters nevyhraje :) Možná bych šel i do Novaka. Ale je to ošemetné, protože Roger může vyhrát Masters třeba i příští rok, to mu bude 36, potažmo 37 pokud by vyhrál třeba Cincinnati, takže kam případně ty dohady směřovat, jestli k současné sezoně, nebo k té další :) Samozřejmě tak, jak se už podařilo Rafovi několikrát vrátit, tak mě může potěšit a překvapit zároveň už poněkolikáté a za pět let ještě vyhrát nějaký clay Masters, ale nemyslím si to :) Rafa už hraje dle některých odborníků z oblasti medicíny nadplán několik let, tak že by hrál ještě za 4-5 sezon na takové úrovni, že by sahal po titulu na Masters? Nevím hele.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, stať sa môže všeličo. S tou dlhovekosťou je to relatívne. Áno, Federer vyhral GS v 35r, klobúk dole. Nevyhral však žiaden v 31-34. Ak by vyhral Nadal 3GS v 31-33 a v roku 2017 sa stal na konci roka najstaršou svetovou jednotkou v histórii, tak kto je vlastne dlhovekejší, ako sa to bude posudzovať?...

Úspech v pokročilejšom veku závisí aj od súhry viacerých pozitívnych okolností. Ja som minimálne na antuke celkom pozitívny aj v kontexte budúcnosti. Posledné dni ukázali, že Nadal dokázal zmeniť svoju hru, prispôsobiť ju veku. Kedysi FH vyslovene vyhľadával, obiehal si to na FH aj z nevýhodných pozícii, hral s ním vyše 60% výmien. Dnes keď už trochu stráca na pohybe a nestíha, hrá už väčšinu úderov z BH. A funguje to. Minimálne v roku 2017..
Reagovat
mats23
presne tak, včera hral Rafa variabilne a prakticky len vďaka tomu vyhral, striedal forhendy, bekhendy, a fungovali mu stopbaly
Reagovat
smazaný uživatel
Neuveritelné, kolko dropshotov Nadal v tejto sezóne hrá a akú majú efektivitu..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty dropshoty jsou fakt lahůdkové.
Reagovat
Herbert_Hoover
Faktor nejstarší tenisové jedničky by byl jistě silný argument..a trošku by to celé ještě víc zamotal. To už pak záleží na osobních preferencích, jestli GS v 35 letech je víc než zakončit sezonu ve 31 letech na světovém trůně..i když samozřejmě mocnější by ten argument byl, pokud by se Rafovi podařilo překonat Agassiho rekord a zakončit sezónu na trůně ve 33 letech :)) To už by byl dokonalý majstrštyk. Rafa má za necelý měsíc 31, začne mu plynout období, které bude pro nás důležité v tomto ohledu...Roger vyhrál tuším tři Masters mezi 31-33 lety a hrál dvě GS finále..v podstatě Rafa už za měsíc může jedno měřítko strhnout na svou stranu..vyhrát GS v onom věkovém rozmezí. Ale Roger zase může celou tuto debatu na konci roku zničit tím, že by ve 36 letech uzavřel sezonu na trůnu.
Reagovat
smazaný uživatel
No to sa snáď nestane. Myslím, že najstaršia koncoročná svetová jednotka bol Lendl v 29, nie?...Federer by to navýšil o bezprecedentných (ako Kozoroh hovorí) 7 rokov, to sa snáď Bohovia úplne nezbláznia. Agassi je každopádne stále rekordérom vo veku, kedy dosiahol svetovú jednotku a v počte GS po 30r. Ziskal tuším 3 alebo 4 GS. Aj keď to bolo to hluché obdobie, kedy vyhrával s Johansnami, Clementami a Medvedevmi...To Federer to mal po 30ke objektívne kapánek náročnejšie..
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo Lendl..Agassi nezávisle na konci sezony 33 let a trošku :) No bude zajímavé sledovat nadcházející dění..tráva leccos napoví, jestli se Rogerovo momentum vytratilo nebo ne. Pokud by se mu nepodařilo válet na trávě, tak je to na dobré cestě..
Reagovat
smazaný uživatel
Najstaršou koncoročnou tenisovou jednotkou bol Lendl v 1989 v tých 29r. Mal mesiac k dobru na Agassiho v 1999 a dva mesiace k dobru k Murraymu v 2016. Andymu teda chýbali dva mesiace, aby sa stal najstaršou tenisovou jednotkou histórie :)

U mňa je cennejší koncoročný triumf, je to zavŕšenie celej sezónie, nie náhodného 12 mesačného cyklu. Aj Sampras si to vždy viac vážil a ešte v čase, kedy bol lídrom v počte týždňov aj koncoročných jednotiek vždy túžil ešte po jednom ročnom triumfe navyše. Podarilo sa mu to a so šiestimi vavrínmi je na čele osamotený.
Reagovat
smazaný uživatel
A s tým travnatým masters a diskusii. V dnešnej dobe už neobstojí, že starať sa o trávnatý dvorec je finančne náročné..Organizátor si vie zvýšené náklady premietnuť do zvýšenia roznych cien, ktoré tvoria jeho príjmy. Ja sám by som trávnatý Masters privítal a celkovo trochu skresať počet turnajov a zvýšiť rozmanitosť.

Zbytočne veľa sa hrá na harde. Nechápem prečo po AO a USO daný povrch nekončí, tak ako po RG a W. GS je vyvrcholením a bodka. Po Austrálii aj NY sa opat vraciame na ATP 500 hard, ktoré sú len warm-up party pred ATP1000...To je úplne zbytočné, neefektívne..Peking, Tokio, Šangaj sú turnaje úplne do počtu, hráčov nijako nepripravujú na to, čo príde a ak sa hrajú navyše na harde, nemajú v podstate žiadny zmysel. Prečo neskúsiť koberec, zelenú antuku??...Halový Masters v Paríži je tiež len takým nutným zlom, dlhé roky sa hral dokonca absurdne tesne pred TM. IW a Miami sú taktiež zbytočne zduplované podniky, kludne by sa mohli striedat ako Montreal a Toronto, bolo by viac času napríklad aj na tímovu súťaž, ktorej formát by sa mohol zmeniť a nech sa to kludne odohrá v rámci jedného týždňa ako navrhuje J. Courrier..Tímové MS v tenise...Hviezdy by boli viac naklonené účasti, ak by ich to "obťažovalo" len raz ročne, trebars 10dní...Je tam priestor na zmeny, len sa netreba báť robiť vačšie manévre..
Reagovat
Amputace
Naprostý souhlas. Travnatá část sezóny je navzdory tomu, že fandím Rafovi, mojí nejoblíbenější a nějaké významnější travnaté turnaje mimo Wimbledon mi hodně chybí. Vlastně dokud nezačne Wimbledon, není příliš co sledovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Mňa W. bavil odjakživa najmenej, ešte keď Nadal ani Federer nehrali tenis. Páči sa mi trávička, pekne to v televízii vypadá, je to pestré a farebné. Ale ten tenis ma tam vždy iritoval, najma Sampras mi ho dokázal úplne znechutiť. Je to v prenesenom význame akási súťaž zručností, akoby boli MS v penaltách alebo samostatných nájazdoch, obrazne povedané. Milujem Austráliu, lebo po dlhej tichej zime je fanúšik na tenis nažhavený.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Amputace
Já mám Wimbledon možná spíše než pro samotnou hru rád pro jeho tradici. Když se řekne tenis, první asociací je pro mě Wimbledon. A v dnešní době už je navíc i na Wimbledonu k vidění spousta dlouhých a zajímavých výměn a různých stylů. Hra o jednom až třech úderech mě ale také nebere...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, ta atmosféra je úžasná, na žádném jiném GS to není, proto si jej asi i samotní hráči tak cení. Dnes už se tam žádný bum-bum tenis nehraje, protože servis-volej už dneska prakticky nikdo neumí. Hraje se tam více taková zkrácená verze toho, co na ostatních površích s větším důrazem na kvalitu servisu.
Reagovat
Roger_Federer
To je zajimave, ze jsi osobne navstivil jenom prave Wimbledon.(aspon jsem nikde nezachytil,,ze bys byl na jinem Granslemu), kdyz ho nemasvtak rad.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mne v Londýne žije sestra s rodinou. Wimbledon som navštívil v spojení s jej návštevou, sa to zišlo.
Reagovat
Roger_Federer
Tak to potom hej..
Reagovat
babolat.cz
souhlasím. buch buch tenis. Ivaniševič, Sampras, Becker..tyhle hráče jsem nikdy nemusel. A pak ke konci, tam sand ani tráva už není, ale jen bahýnko.Tak pro prasata...
Reagovat
Roger_Federer
Ktere vyhovuje nekterym antukařum ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Souhlasím, větší povrchová variabilita by byla fajn. Proč úplně zmizel koberec a zelená antuka živoří na okraji zájmu, tomu taky nerozumím.

IW a MIA by se měly hrát před AO, ne po něm, popírá to logiku, když je vrchol určité části sezóny před "přípravnými turnaji".

Halle a Queens my měly být Masters 1000.

Zimní hardová sezóna (IW/MIA/AO) by se měla hrát na pomalejších hradech, letní (RC/CIN/USO) na rychlejších.

Po USO by se měla asijská část tour hrát třeba na koberci nebo zelené antuce, prostě na jiném povrchu.

Jak vyřešit problém se střídáním povrchů na WTF, to nevím. Kdyby byla jen antuka a hard/koberec, tak to jde, mohla by se podle toho střídat i Paříž a ještě jeden turnaj předtím, ale tráva je v tomhle případě neřešitelná, trávaři by pokaždé utřeli nos.

Počet turnajů je podle mne taky zbytečně vysoký.
Reagovat
smazaný uživatel
mne AO vyhovuje tam kde je,ak by to bol jediny vrchol sezony,tak presunut na koniec roka,vrcholy su 4 takze ok,za travnaty masters Queens,z masters by som vyhodil Monte Carlo a jeden zo severoamerickych,len neviem ktory-asi najskor Miami,Rim presunut pred Barcelonu,Madrid by bol generalkou pred RG,ale dva tyzdne pred,nie ako teraz Rim je tyzden pred GS,hardy ok,zelena antuka ma nezaujima,oriesok na zaver co s DC?,ide to dole kopcom,bud vymysliet nieco aby sa hral v plnom obsadeni s patricnou prestizou,alebo to zrusit uplne
Reagovat
smazaný uživatel
zabudol som na TM,nechal by som to tak ako to je,povrch medzi travou a antukou,vyhoviet sa neda vsetkym,tak aspon vacsine
Reagovat
Herbert_Hoover
Nezrušili koberec i kvůli tomu, že jsou na něm hráči poměrně náchylní ke zraněním? Možná to byl jen zástupný důvod..ve skutečnosti holt chtěli, aby se na všech površích hrál podobný tenis a žádný druh povrchu tak moc nevyčníval..i tráva se umravnila.
Reagovat
smazaný uživatel
Pri tej tráve bol ten proces spomalenia skoro nezvratný. Ono to mohlo byť skvelé v začiatkoch, keď si tam pár anglických gentlemanov z vyšších vrstiev len tak pinkalo..To muselo byť úžasné, musím si trávnatý dvorec tiež niekedy prenajať :)

Čaro to malo aj neskor v open ére, kedy sa to celé sprofesionalizovalo niekedy v 70-80r. za čias Borga s John McEnroem. Ale za tých posledných 50rokov sa tenis na tráve postupne zvrhol, vychudnutých jedincov s drevenými raketami vystriedali attléti s ultralahkými titanovými raketami z karbonových vlákien schopných strielat 230km servisy na požiadanie. Na to sa v počiatkoch 20stor. určite nemyslelo..Vačšina setov špičiek končila TB a príjem bol v podstate nehratelný.
Reagovat
Herbert_Hoover
Otázka je, jak moc by Halle lákalo a zdali by se ty náklady vrátily zpět v takových kladných číslech, že by si mohli říct - stojí to za to :) Ono to asi nebude nákladné jen finančně ale obecně náročné se starat. A vzhledem k tomu, jaký je tenisový trend (chytrá hra od základní čáry) ani asi není moc touhy mít travnatý Masters. Já si myslím, že mnoho lidí by nejraději zrušilo i celý Wimbledon nebo ho přesunuli na beton. :)) Nicméně když já zavzpomínám tak o osm let nazpět, kdy hrál Roger s Roddickem, tomu se ještě dalo říkat travnatý tenis. Směle, snesl přísnější měřítka. Oproti finále 2011 mezi těmi dvěma gladiátory rozhodně. Současný spíše antukový tenis na zeleném podkladu (vážně si kolikrát připadám jako v Charlestonu, když to vidím) mě moc netáhne. Pokud nehraje Roger, Mahut nebo Štěpec, tak není moc z čeho vybírat...takže jako jo, bylo by na jednu stranu pěkné mít Masters 1000 na grassu, ale na druhou stranu je mi to celkem buřt právě kvůli tomu aktuálnímu trendu. Pro některé znamená tráva návrat do tenisové doby kamenné. Jenže tak to už nikdy nebude..servis-volej, dřevěné raketky, neposedné účesy a čelenky..něco prostě vrátit nejde :) Halle se nedávno stalo ATP 500, myslím si, že to potrvá než se jako ATP 500 usadí..pak možná.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne napísané...Samozrejme, je to začarovaný kruh a všetci tak nejak tušíme, že sa nič meniť nebude, nie sme ani len blízko.

Ale bolo by to fajn. Obecne si myslím, že ľudia chodia na tribúny hlavne na hráčov, povrch je skoro druhoradý. Záujem by bol, možno o to vačší, že by to bol jediný travnatý Masters. Ak by turnajov a počet získaných bodov z trávy pribudol, možno by sa menil aj trend a zručnosti tenistov by sa časom prisposobili. Bol by to dlhý a pomalý proces...

Finále 2009 si pamatám, najlepší Roddickov GS match proti Rogerovi. Platí, čo som si počas neho povedal. Ak dnes Andy s Rogerom na GS nevyhrá, tak už nikdy. A on už nikdy nevyhral. Nešťastná prehra. Ale ja ani Andyho Roddicka a dokonca ani Rogera nepokladám za typické exempláre travnateho servisu. Roger je dokonca prvý prototyp, ktorý prišiel s úplne novým tenisovým levelom od základnej čiary. Jeho defenzíva sa dosť často podceňuje v kontexte Rafu s Nolem, ale všetci traja to sú v podstate baselinery, len Roger menej ortodoxný...

Ja som mal rád Patricka Raftera. To bol naozaj old-school tenis, ďalší z wimbledonských smoliarov...
Reagovat
smazaný uživatel
Paradoxom teda je, že sa Rafa aj celkom drží s GS titulmi, relatívne bok po boku, hoci na antuke sa hrá iba jeden ročne...

Roger je údajne považovaný za najlepšieho hardára histórie, takže by mal z tých 6 Masters na barde ročne ťažiť...
Reagovat
Stan_Borowitz
To je pravda s tím Rafou, je znevýhodněný. I Roger na trávě je taky jen jeden GS.

Jediný, kdo je ve výhodě, je Novak, jak jsi sám řekl, nejlepší hardař historie. Na jeho oblíbeném povrchu jsou dva GS za rok, dvojnásobek proti Rafovi a Rogerovi.
Reagovat
Amputace
Nechci se do tohohle pouštět, ale kdybychom přijali, že nejlepší hardař je Novak, hned druhý je nepochybně Roger a kolik těch hardových GS posbíral ještě v době, kdy Novak nebyl ani v nejlepší desítce? Rozhodně tedy těch dvou hardových GS ročně využil na rozdíl od Rafy a naopak na rozdíl od Rafy trpí na absenci travnatého Masters...
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně, to by se dalo pokračovat donekonečna, jakože se dva nejlepší hardaři potkali v jedné generaci, což je oba handicapuje, zatímco dva nejlepší antukáře Rafu a Borga od sebe dělí 30 let. Na druhou stranu Roger se s druhým nejlepším trávařem Samprasem taky potkal jen okrajově a tak dále a tak dále. Proto nemám rád, když se vytahují slabé a silné éry.

Historická úspěšnost závisí na tolika náhodných faktorech, které nikdo neovlivní, a říkat si co by, kdyby, je počítání andělů na špičce jehly...
Reagovat
smazaný uživatel
Pre mňa subjektívne je Novakov TOP na harde najlepší, ale keď sa do neho už nedokáže vrátiť, zostane v tituloch za Federerom. Doležitá je aj životnosť a schopnosť vyhrávať dlhodobo. Osobne si však myslím, že Djokovic si to nakoniec postráži...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono samozřejmě taky není hard jako hard. Jak už jsem kdysi napsal, kde by byl Novak v historických tabulkách, kdyby se třeba AO hrálo na takovém hardu jako v Cincinnati?

Na takovém hardu, na jakém se hraje většinou, jsou podle mne RF a ND v top formě na stejném levelu a výsledek rozhodují maličkosti (jako třeba zázračný Novakův return v semi USO), nedá se říct, kdo z nich je lepší. A Rafa v top formě taky patří na hardech k absolutní historické špičce, na rychlejším hardu dokonce myslím, že je lepší než Novak v top formě.
Reagovat
rod_laver
Chlapci, jak se dívám na tu vaši debatu, vy se jednou budete mít dokonce i rádi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rode, platí teda tá naša dohoda o svetovej jednotke?..:)..

Nech mi je pohár španielskeho červeného vína svedkom a pripíjam s ním na španielske šťastie na konci roku. Cheers..
Reagovat
Stan_Borowitz
My se máme rádi odjakživa. Znáš to, co se škádlívá, to se rádo mívá.
Reagovat
fialka
super, radosť obrovská. To zaokrúhľovanie čísel sa mi páči. Nebolo by od veci zaokrúhliť aj RG.
Reagovat
safi1313
Stále postrádám nějaké rozumné vysvětlení od odborníků - jakým způsobem / podvodem / nedostatečnou konkurencí / štěstím / apod. , dosáhl Rafa na další titul...? :-O

Moc se těším na souboj Rafy s Rogerem na FO... Roger by ho mohl na antuce nechat vyhrát a na oplátku si finále s Rafou ve Wimbledonu urvat pro sebe ;-)
Reagovat
janek_da
Jsem zalezlý v koutě a choulím se strachem. Co bude? Zase 10 špatných let? To jsem si tu svobodu vychutnával jenom 2 roky? Pro to jsem tenisákem o kurty nepinkal. Snad se empajroví vzchopí a Malor bude poražen v bitvě u Rolannu Garonu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Že by se průměrný antukář, nerozehraný, dostal v tak silné konkurenci až do semifinále (nebo kde se ti dva mohou nejdřív potkat) na nejnáročnějším antukovém turnaji?

Tomu se mi až nechce věřit...
Reagovat
kada.tom
Federer v Paříži udělá max. 3.-4. kolo, nebude vůbec rozehranej a někdo ho tam brzo zařízne
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně, taky bude pro mne mít čtvrtým kolem splněno a cokoli nad to bude příjemný bonus.
Reagovat
turista
Může si za to sám. Kdyby Fedex odehrál aspoň jeden přípravný turnaj na antuce před RG tak by se tam mohl dostat daleko. Takhle tam bude jen do počtu. Když holt nechce nést kůži na trh na antuce tak si snad ani nezaslouží předstihnout Ivana Hrozného nebo Jimmyho Connorse.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem si ale to samé říkal i před Australian Open ;-)
Reagovat
janek_da
Lendl a Kodeš získali první GS v téměř stejném věku?

82 Ivan Lendl 1984 Roland Garros 24y 3m 3d
83 Jan Kodes 1970 Roland Garros 24y 3m 6d
Reagovat
janek_da
Nejmladším čtvrtfinalistou na majoru je
1 Boris Becker 1984 Australian 17y 0m 13d
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že Rafa neštartoval na RG03 a RG04 pre zranenie. Už na W03 prešiel do tretieho kola, Boh vie, kde by sa dostal na antuke mesiac predtým v 16 rokoch...Keď v 05 hneď pri prvom štarte vyhral, možno by to QF dva roky predtým uhral a patril by mu Beckerov rekord..

Nadala vyradili z RG dvakrát tenisti a 3krát zranenie za 14 rokov..
Reagovat
janek_da
Mě hlavně šoklo, že je to od Beckera na AO. Člověk by řekl W. Ale tak o W 83 to měl 15.7 roku to bych po něm chtěl asi hodně.
Reagovat
Stan_Borowitz
navíc oba na RG... Škoda, že neměli oba stejné štěstí na WB ...
Reagovat
George_Renel
Ale to platí asi jen pro Ivana, Kodeš to štěstí měl .-).
Reagovat
Stan_Borowitz
No právě, píšu, že neměli stejné štěstí...
Reagovat
Gulbis
co znamená 82 a 83 před jmény?
Reagovat
smazaný uživatel
Ked toto kukal Roger,naisto sa z RG odhlasi,aby nedostal na frak! Na antuke ho Rafa mohol riadne vyprasit,ale Roger sa zlakol a zdupkal,len aby nemusel ochutnavat prehry:-)))
Reagovat
UnrealTom
Jedinej kdo dostává letos na frak je Nadal tak si dej pohov klaune
Reagovat
Stan_Borowitz
Až doteď to vypadalo jako rozumné oslavy skvělého výkonu. Samozřejmě, že se musí najít bIb, který to posere. Kupodivu to nebyl ten, koho jsem čekal, ale holt ho zastoupil jiný kretén...
Reagovat
aligo
asi tak nějak, vždycky se někdo najde...
Reagovat
smazaný uživatel
"rozumne oslavy"=takmer ziadne:)
Reagovat
Stan_Borowitz
To adjektivum nebylo šťastně zvolené, to uznávám. Myslel jsem radost z vítězství bez shazování největšího rivala.
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa! Neskutečně vydřené vítězství. Dominik hrál skvěle a myslím si, že jednou bude na antuce nejlepší. Teď uvidíme co v Římě, tam to má Rafa taky rád.
Reagovat
svetova.dvojka
Už se těším na travnatou sezónu...
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mna Thiem prehral preto,lebo vcera bujaro oslavoval 300.vyrocie narodenia Marie Terezie!! Proti hocikomu by to stacilo na vitazstvo,ale nie proti najlepsiemu antukarovi. Konecne aj my Rafovci sme sa dockali tenisoveho orgazmu:-)))
Reagovat
safi1313
Zjednodušeně řečeno - Rafa změnil postoj k jednotlivým zápasům. v minulých letech hrál tak, aby neprohrál... Letos hraje tak, aby vyhrál !!! :-)))
Reagovat
turista
Asi tak. Hlad po výhře z Rafy vyzařuje v každém okamžiku zápasů. U Novaka bohužel pozoruji odevzdanost, smíření a zmar. Federer vyhraje a pak se 2 měsíce schovává. Andy zase ztratil buldočí houževnatost.
Reagovat
kada.tom
Vamos! Rafa potvrdil, že je antukovým králem, jen doufám, že mu forma a zdraví vydrží minimálně do Paříže. La décima na RG by byla ... fantastická :-)))

Pro Doma bezesporu vynikající výsledek a na turnaj určitě bude vzpomínat v dobrém. Na to, že hrál první takto velké finále, tak neselhal, což je pro něj osobně určitě důležité :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Doležité vitazstvo aj v kontexte ich rivality. Nadal upravil na 3:1, skoda toho jedneho prehrateho zapasu z MB. Kazdá prehra vplýva na psychiku a dve prehry 0:2 Thiemovi nepomožu, ak sa tretikrat stretnu onedlho..
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa upravil už na 4:1 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Výborne. Dnes samé dobré správy.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jj ten úplně první duel na RG 2014 je takový zatoulaný a Dom byl ještě takové štěňátko vzhledem k dnešku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na ten si práve pamatám. V ten deň sa mi narodila dcéra. Utekal som po prvom sete do nemocnice. Všetko dobre dopadlo. Nemyslím na kurte (:

Zabudol som na ten z MC 2016...Je fajn, ze posledné zápasy vyhral Rafa 2:0. V prípadnom strete na RG to zohrá svoju rolu. Navyše Dom je po prvom sete často trochu rezgnovaný, na tomto musí popracovať..
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu rikam oddanost Byckovi. .málem prosvihnout porod dcery...manželka musela být nadšená :D Ale tak to ma byt ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nič som neprešvihol, zazvonil telefón a šiel som...Zhodou okolností skončil prvý set. Nebolo to o tom, že som zdvihol telefón až po premenenom setballe..
Reagovat
smazaný uživatel
Na BB v poslednom geme FH winner po čiare, ktorému sa celý zápas vyhýbal. Neskôr nejaké eso, úspešný kraťas. Ale áno, Rafa je spať. Tieto situácie to len dokazujú, opäť ten mentálny titán.

Dnes to bolo aj vydreté, možno tomu miestami chýbala ľahkosť, snáď Nadalovi nedojde para práve v Paríži. Tak, či onak, vyhrať dva Masters za sebou a k tomu jednu 500ku, tesne pred 31. narodeninami je úžasné a impozantné. O to viac, že ho tu pred rokom ľudia posielali na antukové challengre do Južnej Ameriky.

Thiem?..veľká budúcnosť. Nepýtajme sa, či, ale rovno koľko RG nakoniec vyhrá. Škoda, že táto novovznikajúca rivalita s Rafom nebude na vzostupe úplne dlho. Už dnes však Thiem disponuje veľkými antukými zbraňami, v niektorých situáciách mi dokonca pripomína samotného Rafu, hoci na prvý pohľad hrajú odlišne.

Na záver sympatická radosť Nadala. Dokonca som mal pocit, že sa pozrel do kamery a pošepkal "pozdravujem turistu". 30-Masters titul a opäť disponuje rekordom, ktorým disponoval dlhé predlhé roky.
Reagovat
Stan_Borowitz
a el turista.

Já to viděl taky.
Reagovat
spaniel
Chyběla tomu lehkost? To znamená že je v top formě.
Reagovat
svetova.dvojka
nejlepší hráč všech dob...
Reagovat
Stan_Borowitz
...bohužel na turnaji nestartoval.
Reagovat
vrabejka
Rafova nadvláda na antuce je zase tady. Nevěřím že mu někdo ten titul na FO 2027 může vzít. Pro mě je jediný favorit Nadal.
Reagovat
tito
Jsem velký optimista, ale v 41 to už asi nedá :-)
Reagovat
vrabejka
Samozřejmě 2017 :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
a koukej se odhlasit z Rima.
Jako tohle prece nemuze vydrzet, neni to stroj.
Ale vamooooos!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, to patrilo nahoru ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
To je v pohodě, v Římě bude hrát jen dva zápasy, protože J1rka ho pošle domů. Takže bude mít na odpočinek času dost.
Reagovat
safi1313
:D :D :D dobrý postřeh
Reagovat
smazaný uživatel
:))

Tam by mohol završiť svoju druhú La decimu z Paríža. Mať 20 GS z Paríža by bolo celkom štýlové.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomuhle se rika ciste fanouskovske stesti a radost! Vamos muj krali :) :-* diky za ty nadherne chvile a moznost te takto videt.
Reagovat
tito
Souboj dvou dnes možná nejhouževnatějších antukářů vyhrál nakonec El Matador přes komplikace v závěru. Ale poslední dva gemy byly úžasné z obou stran, Rafa nám dal dárek v podobě longline forhendů a odvrátil brejky mistrovským způsobem. Včetně ( přes jednu dvojchybu) výborného podání velmi koncentrovaný závěr, kdy si šel za vítězstvím winner za winnerem. Vaamoooss!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Byl to velký mač, viděl jsem sice jen některé části, ale úroveň byla naprosto špičková díky oběma. Rafa nakonec o něco lepší, takže je to teď (zase) na J1rkovi.

Mmch, to, jak se Rafovi s přechodem na antuku zlepší servis, je krásná ukázka toho, jak si na tom povrchu věří...
Reagovat
smazaný uživatel
Posledné dva gemy boli z FH ideálne. Ak by tento úder stabilizoval na tejto úrovni, stal by sa jeho štandardom, tak by to bolo to pravé nadalovské monštrum :)
Reagovat
turista
Ano, ano. Nikdy jsem neviděl lepší forhend než má Rafa.
Reagovat
peggy
Je to na hodne let neb desitek let antukovy svetovy KRAL RAFA!!!VAMOS VAMOS RAFA!!!Bylo to velice hodnotny zapas a oba predvedli super hru.Lepsi vyhral.
Reagovat
Nola
pekne finale z oboch stran, Rafa ak najde tento rok na antuke nejakeho premozitela, bude to zrejme iba on sam, antukovy kral sa vratil kam patri, na vyslnie, uzivajte si Rafafans tieto momenty, je to vyborny pocit
Reagovat
babolat.cz
Vamos! Bojovný bejk...
Reagovat
babolat.cz
a už je před Rogerem v ATP,ne?
Reagovat
aligo
ještě aby ne když si Roger odehrál jen pár turnajů :D
Reagovat
vrabejka
Už vede i v race :)
Reagovat
turista
No protože se Nadal na rozdíl od Federera nebojí nikoho a na žádném povrchu a vždycky nese kůži na trh i s rizikem, že to nevyjde. A to je víc než mít 18GS a pak se 2 měsíce schovávat.
Reagovat
spaniel
Jasně. A proto má vynechane nejmíň na antuce :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Kvalitní špíl, ale hlavně kde berou ty sběračky? Takové bych taky bral..třeba by mi mohly pomoci sbírat na podzim švestky a jablka..a tak. Topovky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Madrid je v tomto každý rok bezkonkurenčný. Monty by si prišiel na svoje.
Reagovat
tommr
myslím, že to má něco společnýho s Tiriacem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Snáď si nenarážal na to, že si to dievčatá museli u neho odpracovať :)
Reagovat
Herbert_Hoover
To bych teda chtěl být Tiriacem! :))
Reagovat
Stan_Borowitz
K tomu chtít být Tiriacem je řada pádných důvodu, proti je jeden, ale zásadní. Už to má za pár.

Ale to my třeba taky, akorát o tom nevíme. Až ten den přijde, Tiriac si bude moci říct "byl jsem v žitě". No, pánové, kdo z vás na to má?
Reagovat
spaniel
Tiriac je mafián nejhrubsiho zrna. Naši privatizeri jsou proti němu nicky.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já vím, je to v té okřídlené poslední otázce...
Reagovat
Hypertac
Sběračky v Madridu jsou začínající modelky. Když jsme tam byli, tak víc jak na tenis jsme čuměli na ně. A že to některé uměly pěkně rozhíbat při běhu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist