Náhradník Hájek v Chorvatsku zvýšil už na 4-0

20. 9. 2009, 15:09
Aktuality 2
Již za rozhodnutého stavu semifinále Davisova poháru mezi Chorvatskem a českými tenisty nastoupili k závěrečným dvouhrám náhradníci. Na 4-0 na zápasy zvýšil při své premiéře v prestižní týmové souteži Jan Hájek, poslední zápas hraný na dva vítězné sety obstarává Lukáš Dlouhý a Lovro Zovko.
Jan Hájek

K závěrečným dvouhrám semifinále Davisova poháru v Chorvatsku nastoupili premiérově v soutěži Hájek a Dlouhý. Oba nahradili v rozhodnutém utkání Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha.

Češi rozhodli o postupu již po pátečních dvouhrách a sobotní čtyřhře. Štěpánek porazil v pěti setech Iva Karloviče, Berdych pak stejným způsobem zdolal Marina Čiliče a v deblu si Berdych se Štěpánkem poradili ve třech setech s dvojicí Čilič/Zovko.

Za rozhodnutého stavu se zápasy hrají na dva vítězné sety. Jan Hájek, který v české nominaci dostal přednost před Hernychem, si při své premiéře v Davisově poháru připsal na konto výhru. Český hráč v dnešní úvodní dvouhře porazil Roka Karanušiče 7-6 6-4.

Šestadvacetiletý Hájek kvůli svému debutu odjel dříve ze sobotní oslavy postupu do finále. "Moc jsem se tam nezdržel, abych se na svou premiéru připravil. Nemohl jsem si dovolit to podcenit. Byl jsem trochu svázanější, můj výkon asi nebyl úplně optimální, ale zvládl jsem to a jsem za to moc rád," řekl olomoucký rodák.

Před utkáním zaplatil jako daviscupový nováček zápisné a tým mu pak připravil k cestě na jeho premiéru červený kobereček. Ten mu položili od jeho místa v šatně ke dveřím směrem ke kurtu. "Jako rozptýlení před zápasem to nebylo špatný," smál se 121. hráč žebříčku ATP. Češi tak vedou v Poreči nad domácími už 4-0. V závěrečném utkání nastoupil deblový vítěz US Open Lukáš Dlouhý s Lovrem Zovkem.

Izrael získal čestný bod až v poslední dvouhře
Izrael se na horké antuce ve Španělsku dočkal alespoň čestného bodu, který pro svůj tým získal za již rozhodnutého stavu Harel Levy. Ten porazil Feliciana Lopeze 7-5 6-2 a snížil na konečných 1-4.

Čtvrtý bod pro domácí tenisty nejprve získal David Ferrer, který nedal šanci izraelskému deblistovi Andymu Ramovi.

Do finále proti Česku postoupili Španělé, kteří budou mít v prosincovém boji o titul výhodu domácího prostředí.

- Davis Cup, semifinále -
výsledky 3. hracího dne (20. 09. 2009)

Chorvatsko - Česko 0-4 po čtvrtém zápase (Poreč)
Karanušič - Hájek 6-7(4) 4-6

Španělsko - Izrael 4-1 po čtvrtém zápase (Marbella)
Ferrer - Ram 6-3 6-1
F. Lopez - Levy 5-7 2-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Hájkoun by v současné formě sejmul možná i Činčilu, tak nevím, co se tady vzrušujete...:-))) Vamos Češi!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist