Nalbandian ovládl i exhibici v Buenos Aires

26. 12. 2009, 12:35
Aktuality 3
David Nalbandian má za sebou už dva turnaje po operaci kyčle. Exhibice v San Juanu i Buenos Aires vyhrál a před blížícím se startem nové sezony se zdá být v dobré formě.
David Nalbandian

Naposledy se David Nalbandian představil koncem dubna v Estorilu, kde již v prvním kole podlehl Capdevillovi. Následně oznámil, že ho čeká operace kyčle a sezona pro něj skončila.

Přípravu na rok 2010 ale zdá se nic neohrožuje. "Úroveň mé hry i fyzická kondice je na vysoké úrovni," pochvaloval si Nalbandian začátkem prosince.

Nyní má za sebou již i první dva exhibiční turnaje.

Sedmadvacetiletý Argentinec nejprve ovládl klání pro čtyři tenisty v San Juanu, kde smetl Chilana Nicolase Massua i krajana Gastona Gaudia.

Highlights z finále:
Nalbandian - Baghdatis

Následně se těsně před Vánoci představil na 7. ročníku podniku Copa Argentina, který už v minulosti dvakrát ovládl. Letos měla soutěž silné obsazení: představila se bývalá světová jednička Carlos Moya, Kypřan Marcos Baghdatis, Chilan Fernando Gonzalez, loňský šampion Monaco a vítěz French Open z roku 2004 Gaudio.

Ve skupině A si všichni tři tenisté připsali po jedné výhře, nejlepší poměr vyhraný a prohraných setů však do finále poslal Nalbandiana.

Finálové výsledky:
2003: Canas - Massu 6-2 6-2
2004: Gaudio - Nalbandian 4-6 6-4 6-2
2005: Nalbandian - Calleri 3-6 6-2 6-3
2006: Canas - Massu 6-2 6-2
2007: Nalbandian - Monaco 6-4 7-5
2008: Monaco - Gaudio 7-6 7-6
2009: Nalbandian - Baghdatis 6-4 6-4

Druhé finálové místo obsadil Baghdatis, který porazil ve špatné formě hrajícího Gonzaleze i obhájce předchozího prvenství Monaka.

V boji boji o titul uspěl domácí Nalbandian, který Kypřana porazil dvakrát 6-4 a jako první si připsal třetí triumf na Copa Argentina. Domů si za úspěch odvezl vůz Peugeot 308 Cabriolet Coupé.

"Když hrál tak dobře, tak ho už nic bolet nemohlo," vtipkoval i po prohraném utkání Baghdatis.

Nalbandian zahájí novou sezonu 11. ledna 2010 v Aucklandu, kde letos získal svůj zatím poslední titul. Po Australian Open se vrátí do Argentiny, aby se v Buenos Aires v konkurenci obhájce titulu Monaka nebo Španěla Davida Ferrera pokusil zopakovat loňský triumf.

- EXHIBICE COPA ARGENTINA (tv. povrch) -
kompletní výsledky (17. - 20. 12. 2009)

Skupina A:
Moya - Gaudio 6-3 2-6 6-4
Nalbandian - Moya 6-2 6-4
Gaudio - Nalbandian 6-3 5-7 6-4

Skupina B:
Monaco - Gonzalez 7-5 6-4
Baghdatis - Gonzalez 6-2 6-2
Baghdatis - Monaco 7-6 7-5

Finále:
Nalbandian - Baghdatis 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doufám, že začne naplno hned od ledna a ne zase poslední dva turnaje v sezoně.
Kdyby chtěl, tak může porazit všechny, Alespoň to tak bylo před úrazem. Go David.
Reagovat
Kox
Přesně tak. Je to vidět na Davis cupu kterej je pro něj obrovskou motivací a tam vyhrává skoro všechno. A když chce tak je prostě nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Talentu ma na rozdavani, vytecnej backhand, return, taktika, chytrost. Naopak obcas nedostatek bojovnosti a naladovost. Snad mu cinkne nejakej poradnej titul v roce 2010.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist