Nasazená jednička Thiem v Chengdu nezvládl hned první zápas

28. 9. 2017, 15:30
Aktuality 36
ATP CHENGDU - Dominic Thiem končí na turnaji ATP 250 v čínském Chengdu překvapivě již ve druhém kole. Nejvýše nasazený hráč letošního ročníku měl v prvním kole volný los a hned v prvním utkání podlehl antukovému specialistovi Guidovi Pellovi, který si na tvrdém povrchu zahraje vůbec první čtvrtfinále na okruhu ATP.
Profily hráčů
Dominic Thiem

Dominic Thiem na turnaji ATP 250 v Chengdu nezvládl hned první zápas a loňské čtvrtfinále neobhájí. Nejvýše nasazený v utkání druhého kola nestačil 6-7(6) 4-6 na argentinského antukového specialistu Guida Pellu, s nímž prohrál i druhý vzájemný duel.

Favorizovaný Rakušan přitom do utkání vstoupil rychlým brejkem. O vedení 2-0 však přišel a úvodní sadu nakonec musel rozhodnout tie-break. V něm si Thiem rychle vypracoval náskok 3-0. Minibrejk ovšem ztratil a za stavu 6-5 nevyužil setbol. Argentinec třemi body v řadě vývoj otočil a šel do vedení 1-0 na sety.

Thiem v klíčových momentech i nadále chyboval a prohrané podání hned v prvním gamu druhé sady se mu stalo osudným. Manko brejku už dohnat nedokázal, přestože v deváté hře odvrátil dva mečboly a v následujícím gamu měl brejkbol. Pella si ale výhodu brejku pohlídal a pátý mečbol už využil.

Sedmadvacetiletý Pella se tak na tvrdém povrchu vůbec poprvé probojoval do čtvrtfinále na okruhu ATP. V něm premiérově vyzve amerického kvalifikanta Taylora Fritze, jenž si dnes po setech 6-3 3-6 6-1 poradil s Nikolozem Basilašvilim. Pella dnes teprve podruhé v kariéře a poprvé od roku 2013 porazil hráče Top 10.

Sérii osmi vyhraných zápasů Petera Gojowczyka zastavil Marcos Baghdatis. Kyperský veterán zvítězil 5-7 6-3 6-2 a postoupil do čtvrtfinále. V něm narazí na Yen-Hsun Lua z Tchaj-wanu, který deklasoval 6-2 6-1 čtvrtfinalistu letošního US Open a nasazenou čtyřku Andreje Rubljova.

Turnaj ATP v Chengdu letos favoritům absolutně nevyšel. Mezi čtvrtfinalisty postoupil z nasazených hráčů pouze pětka Juiči Sugita. Ten si ve čtvrtfinále zahraje s Dušanem Lajovičem. Poslední čtvrtfinálovou dvojici již včera utvořili Jared Donaldson a Denis Istomin. Už v prvním kole vypadl loňský šampion Karen Chačanov.

• ATP 250 CHENGDU •
Čína, tv. povrch, 1,028.885 dolarů
čtvrteční výsledky (28. 9. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Pella (Arg.) - Thiem (1-Rak.) 7-6(6) 6-4
Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) - Rubljov (4-Rus.) 6-2 6-1
Baghdatis (Kypr) - Gojowczyk (Něm.) 5-7 6-3 6-2
Fritz (USA) - Basilašvili (Gruz.) 6-3 3-6 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
No v prvnim byl jeste Kvido vitalni, a hral celkem, celkem...sice se mu uz hure meni delky uderu, ale porad jeste nejak to dava.
Ve druhem opravdu neskutecne zabojoval, a kdyby Taylorovi v dulezitych chvilich ta hlava neodesla, tak nevim nevim,...ale nakonec vitezstvi, a to se pocita;)

Z Taylora jsem trochu vitr mel, tady se v Cine celkem zase pekne chytl, ale nastesti pro Kvida, tenhle zapas mu uplne nevysel;)

Tak uvidime v dalsim kole, koho Kvidak chytne...
...toz mohl by to urvat cele;)
Reagovat
Fandina
Je to super, že na O2 TV Tenis nebo Sport dávají občas i kluky. takový mač Goffin Young s komentářem woythy, to je balada na uši. A oči též, tenis s rychlým spádem, hezká podívaná. Škoda, že O2 TV Tenis nebo Sport nevysílá víc turnajů s klukama. Byla bych moc spokojená, klučičí turnaje mi chybí, Digi Sport nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/4212--video-kapela-na-obzoru-takhle-vali-na-kytaru-finalista-us-open-anderson

Jo a celkem mu to jde:)

BigMac ho mohl vzit na LC jako nahradnika a na lavce mohl davat solicka v prestavkach:)
Reagovat
smazaný uživatel
Prvá lastovička Laver cupu...

Ja som naozaj zvedavý, kolko "vitazov" LC sa buduci rok ospravedlní...
Reagovat
Fandina
Hrát LC je ale finančně výhodnější, v případě výhry týmu dostane každý 250 tisíc usd, to na těhle dvou turnajích žádný vítěz nemá.
Reagovat
Tornes
Ze by ho tak vystavil ten 1 zapas, co hral pred 5 dny?

A jinak uvidime. Ty tu zatim hazes same negativni reci, ovsem ve vsem, co bylo mozne, jsme ti je my bo hraci vyvratili. Pevne verim, ze i tohle bude vyvraceno a zadne hromadne odhlasovani nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev mal taktiez namále...

Nejde o pocet odohraných zápasov ale prirodzený odpočinok a cestovanie.
Reagovat
smazaný uživatel
No...Thiemovi davam tak 5%, ze nekdy Kvida porazi...

Ale jen tak mimochodem, kdyz tady vlastovkujes. Kvido se na USO zranil v zapase s Goffinem, ktery dobojoval do horkeho konce v 5 setech...maraton.... nenastoupil uz na debl s Diegem, a ihned z NY nastoupil do nemocnice, a protoze zboznuje DC, tak hned z nemocnice na pripravu, aby bojoval za Argentinu a tym, se kterym odletel do Kazachstanu, a z toho Kazachstanu potom do Petrohradu, kdy ve druhem uz evidentne mel tajming s Troickim totalne v haji...a vlacel nohy....a byla to jen bitva kvuli tomu, ze Trojda hral tragicky...
Predpokladal jsem, ze v Chengdu ani uz nenastoupi a da pauzu, ale k memu prekvapeni letel, v prvnim kole hral pomalu dve hodky ty dva sety s Coricem a vyhral.
Thiem mohl byt rad, ze Kvido ma za sebou maraton s tolika problemy (nejen zraneni) a dlouhymi zapasy,....jinak by dostal narezano jak v Riu na antuce a Kvido by ho tady splachl ain cvaj.

Takze kdyby se Thiem zacal vymlouvat na LC a narocnost programu, tak bych se celkem zasmal, nebot rupl z borcem, ktery evidentne v Petrohradu byl uz totalne utaveny...a zniceny...

Ale to chce obcas zkusit pracovat s faktama Erkile:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Fakty sú, ze Thiem by mal típka ako Kvído v pohode prejst v dvoch setoch. A este k tomu unaveneho...

Mozno by sa tak stalo, ak by sa v dobe, kedy jeho súper bol uz na turnaji nebol Thiem este v uplne inych casovych pasmach, ze áno. Telo neoklames...
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
To ze by ho mel porazit ve dvou neni fakt, ale nejaky tvuj predpoklad... faktem zustava, ze si s nim neporadil ani na sve oblibene antuce, kde s Kvidem uhral bidnych 5 gemu, a vlastne jeste neziskal s nim ani 1 pitomy set:)

Nevim, co by sa tak mozna stalo, kdyby kdyby...

Faktem zutava, ze prvni zapas hraje Thiem az ve ctvrtek - ma spoustu casu na pripravu a odpocinek, prejezd do Ciny jasne naplanovany, nebot vedel, kdy LC konci, neni to turnaj...kdy nevis kdy vyhucis...i v tomhle pripade mel ten Thiem vyhodu. Kvido pred prvnim zapasem mel podobny cas pripravy v Cine. Timhle spis z toho Thiema udelas neschopne jelito...

Jiny fakt ti ale mozna unika, ze Kvido je levoruky hrac...a styl Thiema mu vyhovuje.

A na zaver mam i jeden predpoklad, ktery by se mohl stat faktem... predpokladam, ze si nikdy ani Kvida poradne hrat nevidel:)
Reagovat
George_Renel
Ztrácíš čas s volem, se kterým nemá cenu diskutovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoja maličkosť a pošrsmotené ego neodolalo a musel si sa zapojiť :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prosím ťa Vlčku, blesk nikdy neudrie dvakrát na rovnaké miesto. Tolké litánie na základe jedného zápasu, really?...

Čo je to vela času podla teba na presun niekolko časových pásiem a adaptáciu..Mal si niekedy jetlag?...
Reagovat
smazaný uživatel
Delas z Thiema jelito ty blesku:)

Posouval jsem se jak ve smeru zapad za ocean, tak vychod Asie. 3 dny jsou ok. Krom toho Thiem bude uz celkem zvyklej. A pokud je mimo, nebo ma problem, tak nema lezt na kurt.

Radsi napis, zes ani nevedel, ze je Pella levoruky, a hrat si ho ani nikdy nevidel, a ten zapas jsi pochopitelne taky nevidel:) A uz ani nepredpokladam, ze jsi videl jejich zapas na antuce...bych chtel moc:)
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo sa ja s tebou vlastne bavím :)

Ved H2H bolo 0:1, cez to vlak nejde..Mega Lol
Reagovat
smazaný uživatel
mas to spatne bylo to 1:0 pro Kvida, ted uz Kvido vede H2H 2:0...
beru to vzdycky z pohledu favorita:)))
Reagovat
Kozoroh
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/920295-kritika-nadseni-a-neuzitecny-berdych-reakce-na-laver-cup-se-ve-svete-ruzni.html#section-artcl
Reagovat
Fandina
Obsah komentovat nebudu, ale zase jsem tam viděla jednu hrubku. Sice je sama dělám, ale přehlídnout jsem to neuměla.
Reagovat
Kozoroh
https://sport.idnes.cz/roger-federer-rene-stauffer-tenis-dlb-/tenis.aspx?c=A170924_221437_tenis_par

Některým Švýcarům vadí, že Federer neabsolvoval základní vojenskou službu. Tito lidé si neuvědomují, že profi-tenista nemá před sebou cca 40 let kariéry jako oni, ale 20 v těch lepších případech...
Zajímalo by mě, na co Fedex "uhrál" tamní modrou knížku :-) A taky, jak se vojně vyhnuli nebo ne Štěpánek, Korda, Novák a další, neboť u nás byla povinná vojna zrušena roku 2004 a tak tito vyjmenovaní ji museli řešit. Berdychovi se asi vyhnula.
Reagovat
Fandina
Berďovi se vyhnula, je stejný ročník jako můj syn a ten na vojnu už nemusel.
Reagovat
Kozoroh
https://tt.tennis-warehouse.com/index.php?threads/roger-federer-deemed-unfit.358770/
Reagovat
smazaný uživatel
Jak uhral?...To chces naznacit, ze Federer klamal?...
Reagovat
gigin
Však se zádama hapruje furt.
Reagovat
Kozoroh
A zjistil jsem další zajímavost - Federer musel odevzdat 3 % svých výdělků dosažených mezi 20-30 lety švýcarské státní pokladně kvůli vynechání vojny.

https://tt.tennis-warehouse.com/index.php?threads/roger-federer-slacker-goldbricker.459078/
Reagovat
slacker
i z vyher mimo uzemi svycarska?
Reagovat
Kozoroh
Samozřejmě. Švýcaři dokonce odvádějí daně státní pokladně, ikdyž ve Švýcarsku nebydlí. Proto Švýcaři nemají adresy v Monaku atd., neboť by jim to bylo k ničemu.
Reagovat
slacker
divny kde jsou ted ti obhajovaci Monaka ze nekrici ze ve Svycarsku zdiraji nebohe hrace a ze tam jsou "komousi"
Reagovat
Fandina
Protože ve Švýcarsku je celkové daňové zatížení podstatně nižší než kdekoli jinde a například hodně Francouzi tam daní, ti zase nemohou mít rezidenci v Monacu. Třeba Ana Ivanovic měla také bydliště ve Švýcarsku.
Reagovat
Fandina
Ne kdekoli jinde, ale nižší než v mnoha jiných zemích.
Reagovat
spaniel
Trosku draha modra knizka...
Reagovat
dunphy
Na hardu to prostě nikdy nebude ono. Furt to tam šmrdlá jak kdyby hrál na antuce. :D Doufám, že podobně nedopadne i doma, už mám na něj lístky a byl bych z toho pak aspoň dva týdny v depresi. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na antuce s Kvidem Dom uhral 5 gemu...vic proste nezvladl.
Kvido by ho porazil na cemkoliv, kdykoliv, kdekoliv a pocemkoliv...(no mozna na trave ne:D))
A to byl dnes Dominik oproti Kvidovi vlastne uplne odpocaty...

Mel smulu na los no...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Proste hra Thiema Kvidovi vyhovuje.:)
Reagovat
horska.kraslice
Chlapci, asi jste v neděli moc oslavovali a dosud jste se neprobrali. Saša první kolo zvládl jen s odřenýma ušima a Dominic vůbec.
Reagovat
smazaný uživatel
Domi, Domi, neměl jsi tam jezdit, měl sis pořádně užít oslavu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist