Nasazené favoritky v Pattaye nezaváhaly, dál jde i veteránka Dateová

30. 1. 2014, 17:48
Aktuality 30
Bez jediného překvapení odehrály tenistky v thajské Pattaye dnešní osmifinálové zápasy. Vedle dvou nasazených hráček postoupila také nejstarší tenistka na okruhu WTA Dateová-Krummová, která ve dvou setech vyřadila Slovinku Majeričovou.
Jelena Vesninová

Turnajová pětka Jelena Vesninová, která musela v úvodním kole vydřít postup přes Američanku Kingovou, dnes měla výrazně lehčí práci s domácí Nichou Lertpitaksinčajovou. Hráčka ze čtvrté stovky světového žebříčku si sice proti favoritce dlouho držela podání, v sedmé hře ale neproměnila brejkbol, vzápětí poprvé přišla o servis a krátce nato i o set.

Ve druhé sadě se zdálo, že thajská tenistka utkání zdramatizuje, když Vesninové sebrala podání a dostala se do vedení 3-1. Dalších pět gamů - a posledních dvanáct výměn zápasu - ale získala Ruska, která tak zvítězila dvakrát 6-3.

"Dobře dneska podávala," řekla na adresu soupeřky Vesninová. "Měnila směr servisu, nejdřív podávala přímo, potom přidala i rotaci. Ke konci už ale odpadávala, zatímco já se začala zlepšovat. Přestala jsem dělat laciné chyby z bekhendu a pak jsem při svém servisu odehrála dvě dobré hry," dodala.

Jméno své čtvrtfinálové soupeřky se dnes dozvěděla Andrea Hlaváčková, která postoupila bez boje díky odstoupení Němky Lisické. Česká tenistka se o semifinále utká se Shuai Peng, která dnes porazila Rumunku Alexandru Dulgheruovou. Číňanka zvítězila ve dvou setech přesto, že v obou prohrávala: úvodní sadu otočila z 1-3 ziskem pěti her v řadě, ve druhé nestačilo Dulgheruové ani vedení 4-1.

Poprvé od loňského září se do turnajového čtvrtfinále probojovala japonská veteránka Kimiko Dateová-Krummová. Nejstarší hráčka mezi profesionálními tenistkami vybojovala první sadu, ačkoliv její soupeřka Tadeja Majeričová dvakrát podávala na zisk setu, a za hodinu a 37 minut zvítězila 7-6 6-3.

Výsledky - Pattaya (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Vesninová (5-Rus.) - Lertpitaksinčajová (Thaj.) 6:3, 6:3
Peng (8-Čína) - Dulgheruová (Rum.) 6:3, 6:4
Dateová-Krummová (Jap.) - Majeričová (Slovin.) 7:6 (7:4), 6:3
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková/Medinaová (2-ČR/Šp.) - Chuang/Kumkhumová (Tchaj-wan/Thaj.) 6:4, 7:5

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
To koštátko z Plzně má tedy štěstí,jedna soupeřka jí onemocněla a ta druhá se na to vykašlala a blbka je za hrdinku...do zítřka.
Nic nejde podle plánu...selka to včera vzdala a tak na čem se má už člověk chytit...Jedině,kdyby se vypsala sázka na to,jestli ta kobylka bude dnes na DC)))))
Reagovat
Fandina
Andrejce se teď daří a ještě k tomu by to mohlo být dubl, protože má šanci ještě v deblu. Tak držím palce. Andy pojď!
Reagovat
George_Renel
Tak ses nám v jedné větě představila.
Nebylo třeba, seš jasná i bez toho.
Reagovat
PetaM
To je snad její věc, jestli bude na DC, nebo ne. A k Andree, prostě měla štěstí, že jí Sabine odstoupila, ale takové štěstí má za sezónu spousta hráček, takže nevím, proč by trochu toho štěstí nemohly mít i Češky :P
Reagovat
Fandina
Andrejka je také v semifinále. Tak to je super a držím palce do debla, jako nasazená dvojka by to mohlo také vyjít. Andy pojď!
Reagovat
tommr
v deblu už jsou Andrea spolu s Medinou Garrigues nejvýše nasazenej pár, kterej ještě zůstává ve hře. Nasazený jedničky Makarova+Vesnina totiž senzačně vypadly už v prvním kole ... :)
Reagovat
Fandina
Tak to je ještě lepší. Medina je dobrá hráčka, tak by to mohly s Andrejkou dotahnout. A já mám radost, že se Andy daří, alespoň mě bude míň mrzet, že už Háčka nejsou. Andy pojď!
Reagovat
tommr
a to hned dvojí! Obě naše holky dokázaly porazit nasazený favoritky a jsou už v semifinále. Překvapilo mě to hlavně u Andrey, Karolíně jsem věřil trochu víc, protože Cirstea zatím letos nehraje nic moc ... :)
Postup do semifinále znamená pro obě naše hráčky i další posun v žebříčku. Karolína se zase o kousek přiblíží první padesátce a Andrea udělala další krůček k návratu do první stovky ... :)
Jinak Andreu čeká dneska ještě jeden zápas. Spolu s Medinou Garrigues se pokusí o postup do finále debla. Jejich soupeřky budou Kudryavtseva+Rodionova takže šanci určitě mají ... :)
Reagovat
makro99
Karolína by měla být momentálně 58; pokud přidá druhý titul, tak by mohla jít na 48. místo..
Reagovat
makro99
Andrea jde momentálně někam k 109. místu; pokud by porazila i Makarovu, míří zpátky do první stovky... čemuž teda už moc nevěřím.
Reagovat
tommr
čemu nevěříš? Tomu, že Andrea míří zpátky do první stovky nebo tomu, že porazí Makarovovou? K tomu prvnímu má Andrea dobře našlápnuto - letos se zatím každej týden posunula o kousek výš a tu první stovku už má opravdu na dosah. To druhý už bude o dost těžší - porazit Makarovovou nebude jednoduchý. Třeba se ale Date-Krumm postará o další senzaci ... :)
Reagovat
makro99
stovce věřím, na tu v těch světlých fázích kriéry určitě má; na Makarovu jí moc nevěřím... i když na těch svých několika málo vydařených WTA turnajích Andrea dokázala i překvapit; třeba že porazí na US open Kirilenku s její tehdejší konstantní výkonností jsem si neuměl vůbec představit...
a ta japonská Makropulos? to je mimo veškerou seriózní predikci :)
Reagovat
kada.tom
Andrea to taky zvládla, i když prohrávala ve 2. setu 3:5, tak to parádně otočila na 7:5 :-)

Včera jsem si říkal, že bude super, pokud postoupí alespoň jedna z našich a ony postoupily obě dvě, doufám, že se utkají ve finále, i když to bude dost složitý se do finále vůbec dostat, ale znovu - alespoň jedna by mohla :-)
Reagovat
makro99
Karolíně evidentně chutná karí - loni KL, letos Thajsko...
Reagovat
EllNino
Andyyyy :))
Reagovat
slacker
Vyhra z mecbolu se pocita. Tak doufam ze i Andrejka to dotahne ale tam se trosku bojim
Reagovat
EllNino
promin za včera ...trochu mi ujely nervy :) Andrejka to snad zvládne
Reagovat
tommr
Andrea to má dobře rozehraný, ale vyhráno ještě zdaleka nemá. Ta Čínanka je strašně houževnatá a umí otáčet zápasy ... :)
Reagovat
slacker
No hlavne pro Andreu je bohuzel typicky ze vyhraje s prehledem prvni set aby pak nakonec prohrala ve 3. Proto se bojim
Reagovat
slacker
Neva, to ja si casto neuvedomuju ze se moje pokusy o glosu nemusi setkat s laskavym humorem :-)
Reagovat
EllNino
to já též :)
Reagovat
slacker
Ale dneska to dotahla, pekne ten den zacal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Karolina hezky, ten jeji "vlazny" herni zapal (a vyservirovani se z problemu) me zacina dostavat.. :-)
Reagovat
EllNino
přesně :D ...mečbol nenečbol, prostě flák a jaký s tim crcání :D
Reagovat
tommr
ten zápas jsem bohužel neviděl jen jsem po očku sledoval live score. Co se stalo ve třetím setu? To začala Karolína hrát tak dobře nebo Cirstea úplně odpadla? :)
Reagovat
Fandina
Přesně jak píše sojka. Já se na ní dívala včera a hrála lážo plážo a přitom jistě hlavně na servisu, ale byla tam občas i nějaká nabíhaná a zvolejovaná :-) síť. Mám radost, že dneska zase vyhrála a držím palce do semifinále. Karolínko ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Karolina si zachovala mimoradne chladnou hlavu, delsi mice zacala posazovat na lajnu, jinak zadna prilisna herni zmena nenastala, Cirstea proste odpadla. Divala jsem se s prestavkami, ale po vyhre v TB jsem si na kanar pomyslela, Soranu zatim nepovazuju za prilis velky drzak... Jinak stream mizerny, ale BEZ KOMENTARE! :-)
Reagovat
tommr
jj taky mě po tom TB napadlo, že by Cirstea mohla odpadnout, protože se jí v poslední době moc nedaří a je proto dost nervní. Na kanára jsem ale ani nepomyslel ... :)
Reagovat
George_Renel
Začala trefovat kouta a lajny, takže přiváděla Rumunku skoro k pláči...
Reagovat
tommr
tak to je dobrá zpráva pro další zápasy. Goergesová a Vesninová jsou zhruba na stejný úrovni jako Cirstea a pokud se Karolíně bude podobně dařit i v semifinále nemusela by bejt bez úplně šancí ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist