Nasazeným se v Monterrey nedařilo, Pavljučenkovová nestačila na Parmentierovou

2. 3. 2016, 12:55
Aktuality 22
WTA MONTERREY - V úterý se v Monterrey představily celkem tři nasazené hráčky, ale ani jedna z nich svůj úvodní zápas nezvládla. Nejpřekvapivějším je vyřazení trojnásobné šampionky Anastasie Pavljučenkovové, která prohrála hladce ve dvou setech s Francouzkou Parmentierovou.
Anastasia Pavljučenkovová

Čtyřiadvacetiletá Anastasia Pavljučenkovová v Monterrey v letech 2010, 2011 a 2013 triumfovala a získala tak tři ze svých osmi titulů na okruhu WTA. První porážku po sérii 17 výher v Mexiku utrpěla až loni ve čtvrtfinále s Erraniovou.

Letos však zaváhala hned v prvním kole. Třetí nasazená Ruska v něm nestačila na aktuálně až 118. hráčku světa Paulinu Parmentierovou. Třicetiletá francouzská kvalifikantka vyhrála snadno 6-2 6-2 a poprvé po téměř roce postoupila do 2. kola turnaje WTA.

"Odehrála jsem opravdu dobrý zápas. Od začátku to nebylo vůbec vyrovnané, trefovala jsem dobré forhendy s velkým spinem a ona s tím měla problémy. Jsem šťastná, že jsem vyhrála, protože po té dešťové pauze to nebylo snadné se dostat do tempa," komentovala Parmentierová.

"Myslím, že mi hodně pomohla kvalifikace, i když se hrála ve velkém horku. Ale vyhrála jsem v ní tři zápasy a pak jsem měla možnost si odpočinout a to bylo pro mě dobré," dodala Francouzka.

O první čtvrtfinále od července 2014 si bývalá světová čtyřicítka Parmentierová zahraje s dvaadvacetiletou Portoričankou Monikou Puigovou., která si poradil s domácí Zacaríasovou.

Vstup do turnje se nepovedl ani sedmé nasazené Dance Koviničová a turnajové osmičce Timee Babosové. Tenistka z Černé Hory prohrála s Američankou Nicole Gibbsovou, Maďarka podlehla Slovince Poloně Hercogové.

Kirsten Flipkensová v Monterrey zdolala 6-3 7-6 Italku Francescu Schiavoneovou a vyhrála tak už čtvrtý vzájemný zápas v řadě. O postup do čtvrtfinále si třicetiletá Belgičanka zahraje s krajankou Van Uytvanckovou.

V úterý do soutěže měla vstoupit i turnajová dvojka Caroline Wozniacká, její souboj s Běloruskou Govorcovovou byl ale kvůli dešti odložen na středu. Nejvýše nasazenou hráčkou je Italka Sara Erraniová, kterou vyzve Slovenka Magdaléna Rybáriková.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (01. 03. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Parmentierová (Fr.) - Pavljučenkovová (3-Rus.) 6-2 6-2
Gibbsová (USA) - Koviničová (7-Č. Hora) 7-5 6-2
Hercogová (Slovin.) - Babosová (8-Maď.) 6-3 6-2
Flipkensová (Belg.) - Schiavoneová (It.) 6-3 7-6(5)
Puigová (Portor.) - Zacaríasová (Mex.) 6-2 7-5
Glušková (Izr.) - Dulgheruová (Rum.) 6-1 6-1
Wickmayerová (Belg.) - Larssonová (Švéd.) 6-2 4-6 6-1
McHaleová (USA) - Rodríguezová (Mex.) 6-0 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
tommr
může mi někdo vysvětlit proč nejsou k dispozici žádný streamy z centru v Monterrey? Z jedničky se přitom vysílá ... :(
Reagovat
sprchon
Bohužel jenom z jedničky, no... Na Yaninu s Johannou se rád podívám, ale škoda, že není k vidění Caro nebo pak Garcia s Martic.
Reagovat
tommr
no já se chtěl podívat právě na zápas Wozniacký a překvapilo mě, že to není nikde k vidění. Nakonec jsem ale zřejmě o nic nepřišel, protože soudě podle výsledku to musela bejt dost jednostranná záležitost ...
Reagovat
Fandina
A to Arena Sport 1 teď vysílá opakování zápasu Pavlju s Permantier z centru. Je to divné.
Reagovat
Frick
1. Svitolina
2. Pereira
3. Lepchenko
4. McHale
5. Duque-Marino
6. Arruabarrena
7. Falconi
8. T. Maria
9. Davis
10. Dominguez Lino
11. Tatishvili
12. Cepelova
13. Tig
14. Martic
15. Oprandi
16. Peterson
17. Kucova
18. Cepede Royg
19. Glatch
20. Lim
21. Vickery (#158 )

-----------------------------------

Asi nepřekvapivě bez našich :-( Škoda. Už prvotní Entry list je dost slabý.
Reagovat
COMEON
Elina - titul :)
Reagovat
rusedski
Asi se bojí, že by za slabě obsazenej turnaj dostaly snížený známky :(
Reagovat
Fandina
OT ... venku je ošklivě a nic se zvláštního neděje, tak jsem si dneska prvně v životě objednala tenisového trenéra. Hraju občas rekreačně, s vnoučaty, dětmi, manželem, přáteli, ale trenéra jsem nikdy neměla. Tak jsem zase chytřejší a budu si víc vážit těch, kdo to umí a fandit jim.
Reagovat
smazaný uživatel
to mělo přijít před 50 lety ,ne?
Reagovat
Fandina
to mi zakázali cvičit
Reagovat
smazaný uživatel
komunisti?
Reagovat
Fandina
doktoři. Nevím, jak by to bylo teď, ale jako malé dítě jsem byla ve strojku, měla jsem coby kojenec vvykloubenou nožičku, luxaci a před pubertou mi doporučili necvičit. Přitom já jsem byla atletický typ a v běhu na krátké tratě a ve skoku dalekém jsem jezdila na různé závody a vyhrávala. Ale v pubetě mi dopručili na základ rengenu klid, plavat a to bylo tak všechno. Takže jsem pak dala sportu vale a až po pár letech jsem až s dětmi začalachodit hrát tenis, jen tak pro zábavu, rekreačně. A před asi dvaceti lety jsem začala hrát golf, i soutěžně, tam to bez trenerů nešlo. A teď si chodím s manželem zahrát jen tak pro radost. A to samé s tenisem. Občas, pro zábavu.
Reagovat
smazaný uživatel
ale každopádně inspirace i pro mě
Reagovat
George_Renel
Já bych si zase když je venku ošklivě objednal domů trenérku.
Ale nevím, jestli by mi to u manželky prošlo. .-)
Reagovat
Fandina
:-)))
i vy muži :-)))
Trenér byl super, ale to víš, co s šedesátiletou bábou :-)))
Reagovat
George_Renel
Mně je též přes 60 a přemohl bych se :-))
Reagovat
Fandina
:-))) nic mi nenavrhnul, naštěstí ... úsměv
Reagovat
VlS
A kdybys jí objednal trenéra?
Reagovat
George_Renel
Nemá sportovní buňky .-)
Reagovat
blixa
On nemyslel trenéra na sport :D
Reagovat
janek_da
Škoda, Javorský se nedočkal
Reagovat
Fandina
Pavlju Permantierova právě opakují na Arena Sport 1.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist