Nastase navzdory vyšetřování předával trofeje v Madridu. Nezodpovědné, zní z WTA

14. 5. 2017, 11:02
Aktuality 76
Šéf ženské tenisové asociace WTA odsoudil přítomnost kontroverzního Rumuna Ilieho Nastaseho na ceremonii po sobotním finále turnaje v Madridu. Sedmdesátiletou bývalou světovou jedničku totiž vyšetřuje mezinárodní federace ITF za chování během dubnového utkání Fed Cupu proti Británii, kde měl v roli kapitána rumunského týmu nevhodné poznámky na Serenu Williamsovou a urážel soupeřky.
Ilie Nastase a Simona Halepová

"Bylo to úžasné finále. Jediným stínem je ale pozvání pana Nastaseho, aby se účastnil předávání trofejí. Na kurtu neměl co dělat," uvedl šéf WTA Steve Simon po finále, v němž Nastaseho krajanka Simona Halepová porazila 7-5 6-7 6-2 Francouzku Kristinu Mladenovicovou a obhájila loňský titul.

"ITF ho za jeho urážlivé chování dočasně suspendovala a my jsme zrušili jeho akreditaci na akcích WTA, dokud nebude ukončeno vyšetřování. Od Madrid Open je nezodpovědné a neakceptovatelné, že mu udělilo oficiální roli," řekl Simon.

Nastaseho přítomnost na kurtu se nicméně dala předpokládat díky tomu, že majitelem turnaje je jeho krajan, dlouholetý přítel a bývalý deblový partner Ion Tiriac. Jméno tohoto osmasedmdesátiletého rumunského miliardáře nese i trofej, kterou za vítězství dostala Halepová, jež navíc v proslovu výslovně poděkovala Nastasemu. "Ilie, díky, že jsi přišel. Vždy jsi mě podporoval," řekla tenistka, jež pod Nastasem hrála i kontroverzní fedcupový duel v Konstantě.

Během něj se Nastase postaral o negativní publicitu už na tiskové konferenci při losu, kdy mikrofony zachytily, jak o těhotné Sereně Williamsové říká: "Jsem zvědavý, jakou její dítě bude mít barvu. Čokoládovou s mlékem?" uvedl s narážkou na to, že Williamsová je černoška a její snoubenec Alexis Ohanian běloch.

Druhý den byl pak dvojnásobný grandslamový vítěz vykázán z lavičky a ze stadionu za to, že vulgárně urážel britskou tenistku Johannu Kontaovou i kapitánku Anne Keothavongovou. Proti jeho účasti se už vyslovili organizátoři obou příštích grandslamů Roland Garros a Wimbledonu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

76
Přidat komentář
blixa
Hej, zkroucenej mozku, ty ses ani nepochlubil ??!! Takovej krásnej obsáhlej rozhovor s tebou !!! :D

http://www.lidovky.cz/severokorejci-jsou-stastni-vezni-pracuji-ve-svete-bezne-rika-priznivec-kldr-1wi-/zpravy-domov.aspx?c=A170508_142049_ln_domov_rsa
Reagovat
Pedronegro
supr článek, takovej vyváženej, v KLDR teď asi mají novou kytku Vrobelsenii cretenis :)
Reagovat
FulnekUltras
Fakt, že i průměrný kapitalistický pohůnek si něco takového čte ještě ve tři v noci, svědčí o tom, že exploze zasutých pudů v Česku bude jednoho dne strašlivá... ;)))
Reagovat
slacker
a to je opet dukaz ze moc rozhodovat o druhych nikomu do rukou nepatri, ani predsedovy svazu zahradkuru ani nejakmu sraci co si uzurpuje pravo ridit tenis ani zandemu krali, predsedovy vlady prezidentovy, sulranovy, chalifovi, samanovi, papezi nebo oligarchovi, reditely fabriky, mistrovy v dilne , nebo jinym sracum.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jako že třeba vrahové a násilníci by měli o svém potrestání rozhodovat sami?

Zajímavá vize společnosti...
Reagovat
slacker
z vrahu a nasilniku se prave rekrutuji ti co si uzurpuju moc
Reagovat
Stan_Borowitz
Zkus odpovědět na otázku...
Reagovat
slacker
vrah si uzuropoval pravo rozhodovat o druhych, u nekoho bude za hrdinu u druheho za spinu. kazdy at vynese svuj indivudualni trest, zadny diktat od nacelnika
Reagovat
smazaný uživatel
takze zase nekdo bude mit moc rozhodovat o druhych stejne nekontrolovatelnou jakymkoliv zpusobem...se ten kruh nejak uzavira a furt nevidim pohnuti se z mista od tech sultanu, zahradkaru, reditelu atd., ve vysledku je to furt to samy, jen ten kruh je uzsi:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže já budu moct vynést svůj individuální trest a jít a zabít ho. Někdo, pro koho byl on hrdina, pak zabije mne, můj kamarád zase jeho a tak dále, dokud se všichni nevyvraždí navzájem... fakt hezká vize.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to takova ultra-ekologicka vize:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale v podstatě nic nového, v minulosti takové pokusy byly, i když je patrné, že nenaplnily svou konečnou podobu.
Reagovat
dunphy
Ty "y" jsou tam všude špatně naschvál?
Reagovat
VlS
Test, jestli se na to někdo chytne
Reagovat
FulnekUltras
Pěkně si to se Simonou užili - a korektní sralbotkovské hyeny můžou vypiskovat jak chtějí.
Reagovat
George_Renel
Andrej určitě .-).
Reagovat
FulnekUltras
Kdo včas viděl, ten viděl...a "korektní" mediální cenzura opět jede na plné obrátky.

https://m.youtube.com/watch?v=7LeInPhHkGA
Reagovat
FulnekUltras
Z původních, nesestříhaných pasáží FC-zápasu Cirstea - Konta zůstalo po třech týdnech na prvních stránkách YT už jen tohle:

https://www.youtube.com/watch?v=eNUpu_cDxD4

Kompletní záznam hlavně momentů těsně předcházejících by se už hledal podstatně hůř, anebo by spíš nešel najít vůbec - neboť probritská globalistická cenzura pracuje spolehlivě. Názorná vizitka soudobého "korektního" křiváctví, které tak rádo "argumentuje" křivostí druhých. No a ten FC-supervisor - to je taky sralbotka jak vyšitý... ;)
Reagovat
FulnekUltras
Britky si na něm nakonec vykázání Ilieho i z hlediště, kam byl původně z lavičky poslán, doslova vydupaly. Hnus...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Nastase to vyřešil diplomaticky a nadal jim do .....
Za to byl odměněn zákazem vstupu na některé turnaje.

Když ti někdo vytříská hospodu, tak ho jistě budeš příště vítat s otevřenou náručí.
Reagovat
FulnekUltras
Rumuna lze přece za VERBÁLNÍ projev postavit i ke zdi - když to vezmou do ruky kapacity tvého kalibru.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to vždycky začíná verbálním projevem a končí v nemocnici na ošetřujícím lůžku.
Reagovat
FulnekUltras
Zevšeobecňuješ na kvadrát - ale věřím, že "vyšetřovatelé" budou postupovat stejně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak historie nabídla několik příkladů, jak to může dopadnout, když se někdo neumí ovládat. Dole jsem nastínil možnou variantu, ale je možné, že Nastase to uchopí jinak a bude z toho další slovní průjem.
Reagovat
FulnekUltras
Trest při zápase ven z lavičky beru - a dál už je to jen pokrytecký hnůj.
Reagovat
smazaný uživatel
Dál už je to věcí diplomacie obou států s pořadatelem turnaje.
Reagovat
FulnekUltras
Pořád jsme ještě v Konstanci, doufám. ;) Supervisor tam měl prostě vykázat Nastaseho do hlediště, dál si už do toho Britkami nenechat zbytečně kecat - a dneska tady nic neřešíme.
Reagovat
Stan_Borowitz
On má Fulnek bohužel pravdu. Měli Nastaseho vykázat (což udělali) a dát mu třeba pokutu (což asi udělají). Ok, to je v pořádku, ale to následné hyenistické ohlodávání smradlavých kostí od těch, co nebyli na místě, v podstatě se jich to vůbec netýká (třeba pořadatelé RG a WB), ale teď si přihřívají svou polívčičku, je fakt o dost odpornější než chování Nastaseho, které samo o sobě bylo odporné dost...
Reagovat
tommr
hezky řečeno. A dvojnásob to platí pro vedení WTA v čele se Simonem, který neřeší skutečný problémy ženskýho tenisu a místo toho se vyžívá v rozpatlávání podobných pseudokauz ...
Reagovat
smazaný uživatel
A které skutečné problémy máš namysli, tommre?
Reagovat
tommr
myslím, že jich je víc než dost. Namátkou vybírám: prázdný ochozy na většině turnajů, zániky turnajů v tradičních tenisových zemích, nedostatečný obrazový pokrytí deblů, problémy s termíny FC, nejsou zajištěný střechy ani osvětlení na mnoha turnajích včetně GS, na mnoha turnajích chybí HE a mnoho dalších ...
Reagovat
smazaný uživatel
To vidíš moc zjednodušeně, když samotná organizace není majitelem turnaje. Navíc pro ty hráče je to řemeslo, a diváky zajímají jen ti nejlepší, což má souvislost s přenosy. Už tak je to skoro špičkový přístup a posun oproti minulosti (alespon pro mě), když z každého turnaje si můžeš najít spoust informací. Fed cup mi přijde rozumně nastavený, ale asi z toho udělají týdenní turnaj. Pro nás to ale bude zřejmě znamenat, že hráčky v ČR uvidíme jednou začas. Na GS chybí střecha pouze ve Francii a ta je v řešení.
Reagovat
smazaný uživatel
A hlavne by ATP, nebo WTA nemeli kecat do GS. Toz neni to jejich akce...akorat za to davaji body...me to vadi naopak, ze jim do toho kecaji:)
FC take neni v kompetenci WTA...o tu se stara ITF.
Reagovat
tommr
a co má teda WTA co kecat do toho co se stalo při FC zápase? Pokud Nastase překročil nějaký mantinely (a já jsem byl první kdo ho za to tady na TP kritizoval) tak se to má vyřešit v rámci FC a nemá se to přenášet do normálních WTA turnajů ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak asi nechtějí aby se i tam choval, jak urvaný vagón. Navíc, stalo se to britkám, takže jejich postoj je pochopitelný, a že zvedli ukazováček a pohrozili ty, ty, ty my tě tady nechceme, pokud se nám neomluvíš. Jak moc rád má Ilie britské ostrovy, se teprve ukáže.
Reagovat
Stan_Borowitz
Omluvit by se měl, o tom žádná. Otázka je, jestli horkokrevného Rumuna k omluvě přinutíš nátlakem...
Reagovat
VlS
Promiň, ale tobě bude chlap, kterej se v oficiální funkci chová jak ožralej námořník, chybět na turnajích? Chlap, kterej otravuje veřejně cizí ženskou ( se kterou není v žádným neoficiálním kontaktu) sexuálníma narážkama a pak na ni veřejně řve, že je děvka, ten patří do léčebny, nebo na pustej ostrov a ne na předávání cen. A je mi úplně fuk, kdo je jako k čemu kompetentní. Chovat se tak k mý ženě, tak ho natřu basebalovou pálkou. Je to prase. Nemá to nic společnýho s tím, jestli je Rumun, Tatar, Američan, nebo Cech, to je uplně jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele Stane, ale je ti doufam jasne, ze jakby Britky hraly doma s Rumunskem a z hlediste by divaci kriceli cubky cikanske, Rumunky by se ohradily u empajru a za to by Ana servala souperky, ze jsou devky zkurvene, tak ta Fulnekova pravda by byla zase rumunska...:D)
Reagovat
janek_da
To je ta marxleninská dialektika.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak je lepsi nez kokajn...jak ju uzivas, furt si vpohode a fyzicky se nenicis:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Fakt bych byl nerad, kdyby to vyznělo, jakože se zastávám Nastaseho nebo hrubosti v hledišti. To opravdu ne. Ale má se to řešit standardními postupy a nikdo kromě k tomu pověřených orgánů nemá právo do řádného vyšetření vynášet žádné soudy ani tresty. Přesně tohle stádovité chování a snaha zviditelnit se na něčem, o čem vím houby a do čeho mi vlastně nic není, stálo život toho australského komentátora s ge/orilou, proto jsem na to tak vysazenej.
Reagovat
FulnekUltras
To už je riziko světoangličtiny. Kdekdo ji zná a umí fuckbitch používat, ale opravdu pod kůži to pak jde jenom těm, pro které je tento jazyk rodný. Sama Sorana zmínila, že tohle s ní už dávno nehne. A rumunské nadávky se těžko bude nějaký Anglán učit... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
fakju,ved to uz nie je ani nadavka,akurat to zludovelo
Reagovat
Herbert_Hoover
To je podobné jako kdyby tváří reklamy na antikoncepci byl HIV nakažený jedinec, popřípadě osminásobná matka.
Reagovat
Stan_Borowitz
Guerillová (prosím nezaměňovat s gorilová, může to způsobit i smrt nevinných osob) reklama bývá často účinnější než standardní...
Reagovat
Jabadu
Nastase také není zrovna "bílej" a tak si řekl, že on může vše (mmch mezi barevnými jsou podobné narážky na odstín dost běžné a oni sami to berou jako drsnější folklór).
Problém je asi v tom, že "bílí" bafíci a multimediální mr.tky ho za "bílého rasistu" považují a tak mu to dávaj.
Není to o tom, že by bilí bafíci byli tak útlocitní. Ale "boj s rasismem" je forma výdělku - reklamy, trička, plakáty ... a všechno ze státního rozpočtu.
A v.. v.. vo tom to je!
Reagovat
Jabadu
byli ... kurwa!
.-)
Reagovat
tommr
je sám hnusnej šmejd a měl by se místo toho buzerování radši starat o to, aby ženský debly byly k vidění aspoň na streamu ...
Reagovat
FulnekUltras
;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
že Tiriac nepozve svého dlouholetého přítele, zejména když vyhrála Rumunka? Že se nechá zastrašit nějakými farizejskými úředníčky z WTA nebo ITF a jako Jidáš zapře přítele?

Jiná věc je ta, že kdyby měl Nastase trochu rozumu a pokory, tak by pozvání s poukazem na ITF a WTA odmítl. Takhle Tiriaca a možná i Simonu vystavil nebezpečí odvety v důsledku pomstychtivosti úřednického aparátu, která je obrovská...
Reagovat
gigin
Tak jak pravíš, pravíš fajn.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak me to neprekvapilo,
...spis me prekvapuje tva retorika...coz znamena, ze ITF a WTA jako nemaji na nic reagovat vubec a drzet hubu?
Cili nejsi prekvapeny, ze ho Tiriac prijal, ale jsi prekvapeny, ze ITF a WTA nejak reaguje:) Toz trochu komicka situace.
Krom toho si myslim, ze ITF ma ten sklon urednickeho aparatu, ktery tady uvadis,,,a WTA je tedy spis klasicky cirkus...kdy je ted ten jejich principal tak trochu mimozni... ale kdyz muze mit CR trebas saska prezidenta, tak proc by nemohl mit cirkus WTA proncipala saska...ze.:)
Nevim, co ma spolecneho Simona s Nastesem, mozna mu rada dava sve cislo pokoje, ale to asi trestne nebude, myslim, ze by ji nemel cekat za to ani postih dopingu...a uz vubec za to, ze vyhrala turnaj.
A vzhledem k tomu, ze WTA je cirkus, tak si nemyslim, ze to nejak specialne postihne Tiriaca...ktery ani nevi co z prachama, a WTA se dobrovolne zbavi takove zlate zily. Dost pochybuji...
Reagovat
Stan_Borowitz
Radím snad někde ITF/WTA, co mají dělat nebo co měli nebo neměli říkat? Jsou to orgány sestávající (snad) ze svéprávných osob, jsem dalek toho, abych jako někteří na tomto webu tvrdil, že jsem kompetentnější než třeba antidopingové orgány v oboru jejich působení.

Jediný, komu ve svém příspěvku radím, jak se měl včera zachovat, je Nastase. Ale u něj je asi každá rada marná...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nenarazim na to, ze nekomu radis:)
Ale ze si prekvapen, ze nejak WTA reaguje a uz z toho je nejake straseni...nejaka nebezpeci, sazis tu pojmy jako farizejsky urednicek, odvety a tak:) (mozna to myslis jako srandu, nevim...)

Nemam nejak problem vnimat, ze Steve Simon (jeho jmenna zkratka SS:D) se chova jak sasek, ale rekl bych, ze mezi WTA a ITF v tom jak funguje je slusny rozdil.
Takze co pises me spis prijde jak stav mysli, a ne realita...
...ale vpohode, neb vim, ze se s Tebou o tom dat promluvit, proto reaguji...jinak bych na to kaslal...a asi vis u koho bych na to uz kaslal predem:D))) a nejen na takovy prisvpevek, ale na cokoliv jineho...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jasně, v pohodě... Na WTA mám pifku od té nafouknuté aféry s tím Rusákem (pozor, nezaměňovat s pojmem Rus, není to totéž), takže na tu fatwu vůči Nastasemu se už taky koukám trochu skepticky, to přiznávám.

Čili by mne ani příliš nepřekvapilo, kdyby teď WTA ve spolupráci s ITF třeba v rámci principu kolektivní viny vyřadila Rumunsko ze soutěží pořádaných těmito organizacemi. Ostatně Simona ani ostatní hráčky se od Nastaseho chování nedistancovaly, že. Ale třeba farizejským úředníkům (o nichž si myslím, že si v soukromí sem tam nějaký ten "fórek" na adresu třeba sester W. také neodpustí, od toho to označení "farizejští") křivdím. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Ted uz to chapu tak, ze te stve proste to puste moralizovani...:)

Toz Stane, ja su skepticky asi na neco jineho... me by prave ta spoluprace (at uz jde o cokoliv a jakoukoliv shodu) WTA s ITF slusne prekvapila, a snad i sokovala:D)))

Jinak WTA nema proste s FedCupem nic spolecneho, a hlavne by to melo resit ITF.
Take si myslim, ze posledni duel Rumunsko x Britanie nemel nic spolecneho s ideou tymove souteze narodu, ale spis to bylo na urovni nasich zimnich hokejovych turnajovych bitev mezi baraky na ruznych placcich, kdyz jsme byli na zakladce (vekova kategorie tak do 13let), a to si myslim, ze jsem tu nasi uroven jeste trochu urazil...tim odvaznym porovnanim:)
Reagovat
VlS
Myslím si, že ani WTA nemůže přehlížet fakt, že muzejní seladon řve na tenistku při zápase, že je děvka, a že na to reagovat musí. Jinak by nemohlo mávat praporem, že hájí tenistky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, ze reaguji, to se nedivim, ale s FedCupem proste nic spolecneho nemaji. Bych se divil, jak by s ITF nejak spolupracovali na nejakem vyrazeni Rumunska, nebo spolupracovali na cemkoliv jinem. To bych spis veril, ze se muze stat, ze Kvido Pella vyhraje GS na trave...
Reagovat
Kozoroh
Guido Pella může vyhrát GS na trávě. V mixu je možné vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že již dostal zákaz účasti na následujících dvou GS, bude záležet, zda to bude Nastasemu vadit. Zřejmě bude muset nastoupit cestu pokání a přijde z jeho strany omluva a pokuta pro Rumunskou organizaci. Že se to stalo v Rumunsku a drží spolu, asi není moc překvapivé (alespon pro mě), ta kultura má své kořeny. Nastase je divadelník, a jaký je diplomat, se teprve ukáže. Těžko asi bude již měnit svůj slovník a rukopis, když se to doted nenaučil. Spíš jde o to, aby se naučil mezinárodní zvyklosti a slušnosti.
Chápu, že v tom tenisovém divadle si každý hledá své místo, někdo je profík, jiný zase kašpar, těch národů tam je mnoho. Že to vzdělání má každý jiné, je víceméně patrné, osobně mi buranství a herecké etudy některých hráček neimponují, ale chápu, že někdo to má nastavené jinak.
Reagovat
Pedronegro
no, já bych snad počkal, až rozhodne CAS, bez čehož se tady konkrétně některý ani neuprdne, že třeba šašek není :) jinak Simona se nijak pohoršená nezdá, a ještě že by spíš měli řešit výroky na Britky, než jeho novináři stále recyklovaný dotaz na barvu serenčete, uváděný vždy na prvním místě ve snaze udělat z toho strašný rasistický útok, jak si pavián přeje ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už mi tolik nevadí, že tam nevyhrála Masha. Aby jí předával trofej takovej kretén...
Reagovat
kada.tom
tak ona Sharapova měla sakra daleko k tomu, aby tam vyhrála ...
Reagovat
smazaný uživatel
Takovou reakci jsem přesně čekal. No ale každý si tam může dosadit svou hráčku...
Reagovat
blixa
Šikovnej kluk je to. Prohodíš ho oknem a vrátí se dveřma :D Bože bože ...
Reagovat
FulnekUltras
hlavně ale s rovnou páteří, což už tady dneska málokdo zná
Reagovat
blixa
S rovnou páteří ? Na to si přišel jak ? Ty budeš asi stejný prase jako on, taky nadáváš ženskejm do zkurvenejch čubek, že ti to tak imponuje ?
Reagovat
FulnekUltras
Průběh situace byl úplně jiný - viz tv-záznam. Ale to chce v první řadě sledovat fakta a ne se nechat očkovat mainstreamovým patosem.
Reagovat
FulnekUltras
První nadávky šly samozřejmě z hlediště - nato hysterák Britek, že opustí kurt - pak k nim teprve něco přiletělo od spravedlivě nasraného Ilieho, a následný pokus JoKo rozhodit Soranu odchodem z kurtu až při nepříznivě se vyvíjejícím stavu (Nastase byl mezitím už dávno vyveden) dostatečně vypovídá, že celkové vítězství Rumunek bylo v Konstanci plně zasloužené.
Reagovat
blixa
Jako správný zkroucený mozek sis realitu opět zkroutil dle svého přání.
Reagovat
smazaný uživatel
+ nekonečno
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/ilie-nastase-c9c-/tenis.aspx?c=A170514_110448_tenis_rou
Reagovat
Stan_Borowitz
Koho, Tenisportálu nebo iDnes? Oba prostě přetiskli zprávu z četky...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi naráží na idnes, že nerozeznají Simonu a Kikinu :-)
Reagovat
Kozoroh
Tak idnes.cz je takovými chybami proslulý.
Reagovat
Stan_Borowitz
A jo, toho jsem si nevšiml, tak jediný svůj vlastní vklad do toho článku na iDnes zpackali... to je fakt ostudné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist