Nastaseho letos na Wimbledon nepustíme, tvrdí pořadatelé

3. 5. 2017, 18:14
Aktuality 42
Rumunská tenisová legenda Ilie Nastase se letos do wimbledonského areálu nedostane. Pořadatelé dnes uvedli, že kapitána rumunského výběru, který během dubnového utkání Fed Cupu v Konstantě urážel britskou tenistku Johannu Kontaovou i hostující kapitánku Anne Keothavongovou, na slavný turnaj nepustí.
Ilie Nastase

Tenisová federace ITF Nastaseho dočasně suspendovala a předseda pořádajícího All England Clubu Philip Brook dnes chování sedmdesátiletého rumunského bouřliváka odsoudil. "Letos pozvání do královské lóže nedostane," řekl Brook na tiskové konferenci.

Výkonný ředitel klubu Richard Lewis šel ještě dál. "I kdyby si koupil lístek a pokusil se projít branou, zastavíme ho," konstatoval.

Dvojnásobný grandslamový vítěz Nastase před fedcupovým utkáním proti Británii nejprve reagoval posměšnou poznámkou na nedávné oznámení americké tenistky Sereny Williamsové o těhotenství. Během zápasu pak byl kvůli nevhodnému chování vykázán z lavičky a později i ze stadionu. ITF mu následně odebrala akreditaci.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

42
Přidat komentář
svetova.dvojka
Bílé rasisty v Evropě nechceme, Stop naprosto v pořádku...
Reagovat
FulnekUltras
si "korektně" ulevili - a jede se dál. Hodně štěstí rumunským tenistkám při FC-2018. Pokud tedy nenarazí na Česko. ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Vzpomínáš ještě na Frantu Venclovského? "Já su tak štastné, tak strašně šťastné..."
Reagovat
smazaný uživatel
Já včera zaslechl rozhovor, jak dva kulturisti nesli klavír po schodech do 3 patra. Jeden by řekl pohoda. Ale i v tom je věda. Kulturista je cvičený na mrtvý tah nikoli na výdrž. Tak se stalo, že jednomu luplo v zádech. Nenaděláš nic.

Ale zas třeba takový momentální hit - Paroubek, jak ukazuje se toho vůbec nebojí -

http://www.playtvak.cz/cvicime-s-jirim-paroubkem-cvaka-klokta-a-polyka-fl6-/cvicime-s-jirim-paroubkem.aspx?c=A170427_094006_cvicime-s-paroubkem_kuko
Reagovat
Stan_Borowitz
je neuvěřitelně sexy...
Reagovat
VlS
Stane, Franta byl fťaftnej a jestli si vzpomeneš , tak ho " ftipaly medudy"
Reagovat
tommr
... Výkonný ředitel klubu Richard Lewis šel ještě dál. "I kdyby si koupil lístek a pokusil se projít branou, zastavíme ho," konstatoval ...

není tohle náhodou porušování platnejch zákonů?
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem nad tím taky přemýšlel, u nás by to asi nešlo, když je to akce přístupná veřejnosti, ale WB je v Británii a tam má soukromý vlastník daleko větší práva vybírat si, koho do svých prostor vpustí a koho ne...
Reagovat
VlS
Stane, vzpomeň si na starý slovanský tresty za Cyrdy a Metuda - rok na 100 kroků od kostela a tak:-).
Jestli má zákaz od ITF, tak snadno, a šlo by to i u nás. Prostě nesmí na staďák.
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslíš? Pomiňme to, že takový zákaz asi zatím nemá, to by se o tom určitě psalo.

Takže, modelově, když v nějaké hospodě vynadám vrchnímu a nějaké sdružení podnikatelů v pohostinství mi na základě toho vydá zákaz vstupu do restaurací, může mne na základě tohoto zákazu nevpustit úplně jiný provozovatel restaurace do svého podniku? I když přijdu slušně oblečený, umytý a při vstupu slušně pozdravím?
Reagovat
VlS
To do Wimblu ITF v pohodě stihne.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pořád se tím v principu nic nemění, furt je to jen zákaz sdružení provozovatelů pohostinských podniků v tom mém příkladu...
Reagovat
VlS
No nevím, uvidime
Reagovat
Stan_Borowitz
Jak říkám, v Británii se na rozdíl od překorektnělého kontinentu snad ještě jakžtakž ctí právo vybrat si, kdo smí vstoupit na tvůj soukromý pozemek (a kdo ne), i když na něm pořádáš veřejnou produkci, takže z tohohle pohledu jim svým způsobem držím palce. Ale jak uvádím výše, stačí, aby se prohlásil za příslušníka nějaké "utlačované menšiny" a jsou v pytli i s ITF... aneb s čím kdo zachází, s tím také schází.
Reagovat
Tornes
Zákaz jít na stadion musí být vydaný soudně, jestli se nemýlím. Což je něco zcela jiného, než když si organizátor sám něco rozhodne.
Reagovat
FulnekUltras
Lewis blafá stejně teatrálně jako blujné paměti Reagan s bombardováním Moskvy.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale že to byla prdel, jak byli soudruzi tenkrát posraní strachy až za ušima...
Reagovat
FulnekUltras
I u sebevíc vyšinutého pohlavára státu, který jediný v dějinách dokázal použít atomovku jako první, je ostražitost nezbytná.
Reagovat
Stan_Borowitz
Proti fanatikům někdy není jiné cesty. Je to těžké rozhodnutí, ale důležité je si pak od nich nenechat vnutit pocit viny...
Reagovat
FulnekUltras
něco takového ušácká militantní arogance ani nezná
Reagovat
Stan_Borowitz
Vypadlo ti tam "r" z toho slova "rusácká"
Reagovat
VlS
No, tak hlavně Rony řekl, že Rusy uzbrojí. A jak řekl, tak udělal.
Reagovat
FulnekUltras
s tímhle se mohl začít "chlubit", teprve až Gorbi zdárně dokončil svou domácí vlastizradu - o "uzbrojení" nejlépe svědčí současný trvale rovnovážný poměr sil, díky němuž mají USA z jednostranné agrese proti Rusku pořád onen potřebný zdravý strach, stejně jako vůči Číně nebo dokonce i KLDR, kde už samozřejmě pár fanatikům z Pentagonu bezmocným vztekem trochu povolují nervy... házet bomby do vietnamského pralesa či afghánské pouště by uměl každý - a ani tady americká roztahovačnost a panovačnost v konečném výsledku nedosáhla NIC
Reagovat
Stan_Borowitz
Někdy fakt není od věci přečíst si něco, co je napsané rétorikou Kojzara z před 30 let. Člověk si uvědomí, jaké komické hovadiny se tehdy psaly...
Reagovat
VlS
Zaměňuješ příčinu a následek. Strejda Putin je na nejlepší cestě, jak dopadnout stejně. Zbrojí víc, než na co má zdroje :-)
Reagovat
FulnekUltras
Uvědomělé obyvatelstvo se disciplinovaně uskrovní - zvlášť když mu nikdo "ve vyšším zájmu" nerozkrade důchodový systém. ;)
Reagovat
VlS
Uvědomělé obyvatelstvo pro strejdu i hlady chcípne, že? A kdyby náhodou nechtělo, tak bude chcípnuto jinak, jak už v historii tolikrát.
Reagovat
FulnekUltras
s výjimkou socialismu
Reagovat
Stan_Borowitz
Tam to bylo přesně naopak...
Reagovat
Pe3k
Nastase we chová tak špatně, že ho nepustí ani na tenisportal :D
Reagovat
Stan_Borowitz
bych vytáhl z klobouku nějaké romské předky, což by u Rumuna neměl být problém, a obvinil je z rasismu.
Reagovat
gigin
Cigána nepustíš, černoch ti nevadí...
Reagovat
Nola
vis, kolik ma ten cikan, penez :D
Reagovat
gigin
Jj :D skupino
Reagovat
Stan_Borowitz
počítadlo příspěvků pod článkem, kde jsme plánovali tu akci s Forehandem (a následně i a.magerkou), se zastavilo na symbolickém čísle 69. To nemůže být náhoda...
Reagovat
a.magerova
Reagovat
gigin
Já vím, jsem si to ho všiml taky :DDD To je ZNAMENÍ!!
Reagovat
smazaný uživatel
ste to nemali spominat,nejaky dobrak vam to este prekazi,ja som si to na poslednu chvilu rozmyslel
Reagovat
gigin
Jsi hodný, můžeš si pak s náma "přisadit".
Reagovat
Stan_Borowitz
Furt to drží. To je hezké, že na TP není žádný kazišuk. Mohli bychom pak za to všechny odměnit nějakou GB nebo aspoň bukkake party.
Reagovat
gigin
Já dnes sleduju tři věci. Kurz polského zlotého, předpověď počasí a tu naši 69. Jj, nějaká odměna bude, nejsme lakomí, nakonec je to společenská hra a navíc není to salám, toho neubude.
Reagovat
Pedronegro
no fakt je, že rumunští fanoušci tenisu jsou snad ti najfanatičtější a nejvíce se blížící dobytku, a zajímavé je, že i Nastase asi podlehl volání rodu a ztratil civilizované zábrany v chování k ženám ... oproti tomu dotaz na barvu Serenčete není nic, co by stálo za tolik povyku ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist