Návrat se odsouvá? Serena ve Fed Cupu do singlu nenastoupí, možná zasáhne ve čtyřhře

10. 2. 2018, 11:55
Aktuality 15
Serena Williamsová se v září stala maminkou dcery Alexis Olympie a návrat na kurty si původně naplánovala již na leden. Do Austrálie však nakonec Američanka neodcestovala a návrat posunula na tento víkend, kdy je součástí fedcupového výběru v utkání proti Nizozemsku. Ani v domácím utkání však pravděpodobně do dvouhry nenastoupí, v případě potřeby však prý možná zasáhne ve čtyřhře.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Američanky čeká v Jižní Karolíně tým Nizozemska a Serena Williamsová v nominaci do dvouher chybí. Ty v sobotu odehrají Coco Vandewegheová a Venus Williamsová. Pokud vše půjde dle plánu, měly by tyto dvě hráčky nastoupit také do nedělních singlů a Serena by tak zasáhla až do případné čtyřhry. To, zda americký tým tento plán dodrží, je ale nejasné. Vše bude pravděpodobně záležet na stavu utkání po sobotních zápasech.

Sama Serena, majitelka třiadvaceti grandslamových trofejí, se v průběhu fedcupového týdne nechtěla ke své aktuální formě a dalším plánům příliš vyjadřovat. "Teď nevím," utnula rázně otázky novinářů. "Momentálně se soustředím na tento víkend, až pak uvidíme, jak to bude dál."

Šestatřicetiletá Serena Williamsová naposledy hrála před rokem Australian Open, kde získala již svůj 23. grandslamový titul. Až pak prozradila, že je těhotná a 1. září se stala maminkou Alexis Olympie. Den před Silvestrem odehrála exhibiční zápas v Abú Dhabí, ale na obhajobu v Austrálii se ještě necítila.

"Samozřejmě, že mám nějaké dlouhodobé cíle, ale teď se chci soustředit na víkendové utkání, to je teď nejdůležitější. Je jasné, že bych ráda vyhrála ještě nějaké grandslamy, číslo 25 je úžasné, ale nechci se tím nějak svazovat," prohlásila Američanka.

"Vrátit se zpět v té nejlepší formě je pro mě obrovská výzva. Jsem na to zvyklá, v průběhu své kariéry už jsem zažila řadu vzestupů a pádů, ale dokázala jsem je ustát a jít dál. Mám kolem sebe úžasné lidi, kteří mě podporují a věří mi, za což jsem jim vděčná a pokusím se je nezklamat," dodala Američanka. Příčinu toho, proč o víkendu do dvouher nenastoupí ale blíže nespecifikovala.

Komentáře

15
Přidat komentář
skott
Výborný první set Anny. Magdy hra plná slajsů na ní neplatí, dobře se dostává ke všem nízkým míčům a nečekanými útoky sama Magdu dostává do úzkých. Bylo by to velmi příjemné překvapení vést v Bratislavě 2-0 po prvním dnu!
Reagovat
skott
Hodně pikantní souboj v Kluži, Biance se dostalo hezkého přijetí od rumunských fanoušků, ale teď v zápase jí už nic nedarují.
Reagovat
skott
rumunský DJ odvádí dobrou práci, pouští v pauzách klasické vypalovačky, aby holky nevypadly z tempa:)
Reagovat
EllNino
co říkáš na výkon Toničky Lottner proti Saše Sasnovich? :) Celkem překvápko
Reagovat
skott
to je hodně nečekané, myslel jsem, že to Bělorusky zvládnou v klidu. Ale viděl jsem jenom začátek Aryny, než jsem přepnul na Biancu, tak těžko soudit. Překvapilo mě, že tam byl s Arynou Norman, jak to teda je s jejím týmem.
Reagovat
EllNino
Jo, taky jsem to nějak nepochopil, jak to mají ...
Reagovat
Kozoroh
Taky vám přijde, že tady něco smrdí?
Reagovat
kada.tom
a co by to jako konkrétně mělo být?
Reagovat
Kozoroh
Měla se vrátit na AO, odhlásila se. Měla hrát FC, bude hrát asi jen debla. Její současný stav evidentně neodpovídá jejím siláckým prohlášením z nedávné doby.
Reagovat
misa
Když není připravená na 100 %, tak asi nechce hrát. Což je u šampionů normální.
Reagovat
Kozoroh
Rozdíl je v tom, šampioni jako třeba Federer nevydávali před svým návratem na kurty silácké kecy jako Serena před měsícem v magazínu Vogue.
Reagovat
misa
V mužském tenisu by to na nikoho neudělalo dojem. Zato v tom ženském neškodí občas konkurentky postrašit. Plno se jich na to chytne a na kurt jdou už přede nalomené.
Reagovat
tommr
když jsem viděl její fotku z FC večírku tak se ani nedivím, že si na kurt ještě netroufne. Davisová, která stála vedle ní vypadala, že by se do ní vešla několikrát ... :)
Reagovat
misa
Lauren je malinká :)
Reagovat
FulnekUltras
asi něco od steroidů
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist