Navrátil: Generace Tomáše a Radka pomalu končí. To musíme akceptovat

4. 2. 2017, 08:22
Aktuality 115
Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil věří, že čeští tenisté budou v zářijové baráži bojovat o udržení ve Světové skupině Davisova poháru v kompletním složení. V utkání prvního kola v Austrálii chyběla jednička Tomáš Berdych i další dva hráči Lukáš Rosol s Adamem Pavláskem, nakonec nemohl hrát ani zraněný Radek Štěpánek a hostující tým v Melbourne v oslabené sestavě prohrál už po úvodních třech zápasech.
Jaroslav Navrátil (© Česká sportovní)

"Střetnutí v Austrálii se hodnotí velice špatně, nejen proto, že jsme prohráli už po sobotě a je to 0-3. Jeli jsme sem s tím, že zkusíme překvapit a bohužel jsme nepřekvapili ničím," řekl Navrátil Radiožurnálu a webu tenisovysvet.cz po hladké třísetové porážce českého páru Jan Šátral a Jiří Veselý v dnešní čtyřhře.

"Velice hladce jsme prohráli všechny tři zápasy. I když musím říct, že kvalita byla na australské straně, což ukázali v deblu i ve včerejších singlech," dodal nehrající kapitán.

Doufá, že v září bude tým kompletní. "Bude to až za půl roku, takže uběhne ještě strašně moc vody a bude tam pár grandslamů. Zatím jenom předběžně jsme domluveni, že Tomáš bude v září hrát, což je důležité. Doufám také, že Radek nebude zraněný a udělá vše pro to, aby byl ready jak na nějakou dvouhru, tak i na čtyřhru. Je důležité, abychom byli všichni v pořádku a udělali maximum pro to, abychom nesestoupili," řekl Navrátil.

V Austrálii mu nakonec chyběli hned čtyři hráči, neboť kvůli zranění zad nemohl nastoupit Štěpánek. Jednička týmu Veselý opět potvrdil, že se mu v Davisově poháru nedaří a v úvodní dvouhře po nervózním výkonu prohrál s domácím debutantem Jordanem Thompsonem. Nováček Šátral měl hodně těžkou roli a proti australské hvězdě Nicku Kyrgiosovi byl prakticky bez šance.

"Doufejme, že Jirka odehraje na turnajích pár důležitých zápasů a dostane se zase do pohody, aby byl platným hráčem v Davis Cupu. Honza Šátral nezklamal, měl to hodně těžké. Na vlastní oči viděl v utkání s Kyrgiosem, jací jsou hráči první dvacítky. Byla to pro něj dobrá zkušenost vidět, kde je jeho tenis a kde Kyrgiose," mínil Navrátil.

S českým týmem v letech 2012 a 2013 Davisův pohár vyhrál, nyní se ale musí podruhé za poslední tři ročníky chystat na baráž. "Musíme akceptovat, že se tvoří, nebo bude tvořit nový tým. Že ta generace dvou úspěšných hráčů Tomáše a Radka pomaličku končí. Na to si musíme zvyknout," řekl Navrátil.

"Je to teď na těch dalších klucích, aby udělali vše pro to, aby se ještě zlepšili. Nestačí jen být v týmu. Vidí, jak je Světová skupina vyrovnaná a těžká. Austrálie má dobrý tým, ale je to průměr světového tenisu v týmech a my jsme neudělali ani set. Na vlastní kůži jsme zažili, jaké je to bez těch dvou (Tomáše a Radka) hrát. O to víc se musí přidat," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

115
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem se zatim skafoval...;)
Ale jeste par zajimavych stats pro dokresleni situace v ATP...

Open era, pocet GS na staty...
1. USA 51
2. Svedsko 25
3. Spanelsko, Svycarsko 21
4. Australie 20
5. CR hraci bez Lendla 12
6. Srbsko 12
7. Nemecko 7
8. Argentina 6
9. Rusko 4
10. Brazilie a Velka Britanie 3
11. Rumunsko, Chorvatsko, J.Afrika 2
12. Rakousko, Ekvador, Francie NOAH, Italie, Holandsko

O kolika talentech a sampionech tu vlastne muzeme hovorit...?
V Open Ere vlastne o 14 hracich...a dobre si je uvedomit jak tenis se behem cele open ery zmenil...podle mne jeden z nejnarocnejsich sportu (z tech popularnich).

Jen 5 hracu bylo v historii tak vyjimecnych, ze prekrocili 10 GS vitezstvi!
Bjorg, Djokovic, Nadal, Sampras, Federer

Dalsich 6 hracu bylo schopno vyhrat vic nez 5 GS
Becker, Edberg, Wilander, BigMac, Agassi, Lendl, Connors
Reagovat
smazaný uživatel
USTA: United States Tennis Association chrli kazdy rok jeden talent za druhym, mozna bychom mohli si rict, ze nam chybi system,,,a jim zavidet, jenze bez soukromych tenisovych skol a specifickeho pristupu rodicu, nejakeho zazemi atd. by zadny Agassi ani BigMac nebyli...
...kdyz jsem mel dva-tri roky zhlednout muzskou juniorku, tak mezi tema klukama a tema z USTA jsem zadny rozdil nevidel...naopak, ti cesti hosi me prisli mnohem kosatejsi tenisove...USTA jede ten monotonni decoturf styl.
Roger je proste vyjimka...Sampras...tohle se rodi...nevim jednu za uherak...
Nadala udelal strejda se svym novatorskym pohledem na tenis...Djokovic sel cestou tzv. gymnastiky, odrikani atd...dalsi specifikum...

To, co hodne zmenilo, byly soukrome tenisove skoly, hlavne styl Floridy, ktery ma ovsem vliv celosvetovy...a nepodleha statni tenisove asociaci...tahle skola vychovala vic sampionu nez cele USTA, a hlavne z ruznych zemi...jiste ti Svedi, muze to byt zajimave, ale Cesi jsou podle mne mentalne jini...

Jedine co me napada, je to, ze kdo citi krizi, natchnete se do zalozeni tenisove skoly a pracujte jinym zpusobem s mladezi...tohle dneska podle mne uz neni zadny problem...tohle muze tady udelat kazdy...;) Na tech juniorkach je podle mne slusny material...;) Preji hodne stesti v praci;)
Reagovat
VlS
Jenže to je právě to. Musí se najít nějakej blázen, kterej poblázní další lidi kolem sebe, dodá tomu co dělá jistou popularitu, ta přitáhne další lidi, a hlavně rodiče s děckama a pak se to může rozjet.
To je Biatlon a Hamza, HAMZA!!!. Podívej se co dělají pro propagaci toho sportu, koukni na jejich Facebook, jak komunikují s fanoušky a pak je v Novým Městě 35.000 fanoušků na závodu s hromadným startem a hora prestiže. Ta přinese peníze to je pozitivní spirála. Bez Gábiny by nebyla. Gábina by nebyla bez svejch rodičů na začátku a Rybáře, Vítka a Hamzy později ( protože bez Hamzy a jeho nanagementu by nebyl Rybář, Vítek a řada dalších, on je dokáže materiálně zajistit tak, aby to co dělají mohli dělat s radostí, láskou a odhodláním.) A to je ten příběh. Ten musí vzniknout, nedá se nadiktovat, ani zařídit a je skoro jedno, kolik prachů do toho stát , nebo někdo jinej nasype, když u toho nebudou ti správní cvoci. Prachy se roztečou a nebude nic moc. To je kouzlo příběhu Biatlon.
Neumím to udělat pro klukovskej tenis, kdybych to uměl, tak to udělám, ale nebudu proto pokřikovat, kdo co neudělal. Každej má možnost vzít to veslo do pazoury.
Reagovat
Fandina
To samozřejmě, že je lavina, když se někomu daří, tak se na tom dá postavit ledacos. Biatlonmánie je určitě způsobena takhle, ale na začátku nebyla jen Gabina, jeden totiž nestačí, ještě k tomu musí být i další a další. A u biatlonu byly i předtím úspěchy, ne velké, ale pamatuji Masaříka atd.. Říkám to jen proto, že například Martina Sáblíková je také top ve svém sportu, ale tak nějak osamělá, není to tu u nás jako v Nizozemí, kde je velká základna a rychlobruslení je předním sportem.
Reagovat
VlS
Ale Gábina je to, co tomu dává šťávu, Petra babskýmu tenisu, Štěpána divoký vodě, potenciálně Ester snowboardu a třeba lyžování, Bára a Zuzka Atletice ....... Petra má Černoška ( buď Bohu díky) , ale nikdo další nemá Hamzu.
Říkám znova - koukni na jejich ( bia) kobercovej nálet ba fanoušky. On line reportáže ze svěťáků, videa, rozhovory ..... A taky by to mohli nechat na sportovních novinářích, ale nenechávají. To je tlak jak hrom.
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, že jedinec může strhnout, já jen, že Martina by tomu také mohla dávat šťávu, co se týká výkonu, ale nejsou k tomu ti další do party, nejen do štafet, ale celkově.
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/hovori.cml?fref=ufi&rc=p

určitě vlastní jméno
Reagovat
slacker
To je FB profil blixy? :-D
Reagovat
Jabadu
Mno ... já to na sebe prásknu, když už jsem se blbým vtipem nerad někoho dotknul, za což se omlouvám.
Je to mů vysírací profil a původně jsem se jmenoval Hovoří Cml. Nedávno jsem vosolil toho presstituta Staňka /dělal poslední rozhovor s Petrou/ a ačkoliv to nemám potvrzené, zřejmě mě natřel administraci FB.
Ti mi hned poslali hlášku, že mě někdo natřel a že si jako mám status upravit na skutečné jméno. Byla tam tři políčka - protože u křesťanů je obvyklé mít dvě křestní jména a ty jsem pečlivě vyplnil.
Admin, neznaje češtinu, byl spokojen.
:-)
Reagovat
Frick
Tuší někdo, proč nehrál? Šátryho už mohli propustit, aby se lépe zvládl připravit na Challenger...
Reagovat
bIbec
Fricku, kdybys místo všech těch Blesků a jinejch bulvárních hovnařin občas mrknul ne tenisovysvet.cz, tak bys to věděl s předstihem. I rozhovor se Štefkovou bys tam našel a pak se tady nemusel nad ránem divit, že se odhlásila z turnaje.
Reagovat
Frick
Tak to se divim pořád. Říkala, že chce do TOP 100. A na tu potřebuje body. Spousty bodů. A ty nebude získávat tak, že uteče z turnaje, kde ty body doslova čekají.

To by možná pro ni bylo lepší odpískat Budapešť.
Reagovat
bIbec
chce si zahrát pořádný turnaj. Je to normální a je to dobře, že hráčka druhé stovky kombinuje ITF s WTA.
Reagovat
Frick
Vyhraje kvaldu (i když to rozhodně vůbec není žádná jistota!) a pak doufat, že los bude milosrdný a nějak to umlátí do OF

V opačnym případě takřka marná snaha. S 18 bodama se může jít klouzat a ne do TOP 100.

V Launcestonu by byla nasazená čtyřka. Turnajová jednička je Han z Číny, co nebyla nikdy ani v TOP 100.

Je to prostě matematika. Na TOP 100 je třeba 650 bodů. Na to potřebuje na každym turnaji získat aspoň 41 bodů. Zatím letos tam má 18 + 1 + 20 + 8... s timhle bude ráda za TOP 200
Reagovat
Frick
Jako čekal bych snahu si ten mizerný výsledek z Burnie (Maruš porazit měla, ne že ne) a ne utéct od rozdělané práce.
Reagovat
bIbec
to, že vyhraje ITF turnaj taky není žádná jistota. Neznám přesnou statistiku, ale přijde mi, že v ženském tenise většina hráček atakuje první stovku právě dobrým výsledkem na turnaji WTA, popřípadě grand slamu. Ono totiž překvapit hráčku první stovky je v tom ženském tenise mnohem snadnější jak v tom mužském.
Ale celkově to nemá smysl řešit. Hráčky hrají tam, na co se cítí. Pokud věří, že může uspět na WTA turnaji, tak je to dobře.
Reagovat
Frick
Jistota to určitě není, ale měla by k tomu v Launcestronu dobré předpoklady z důvodu slabého obsazení turnaje.
Reagovat
bIbec
ten turnaj není slabě obsazený. Vyhrát ho by bylo velmi těžké. A dostat se třeba do toho semi je celkem o ničem. Ono jako ten risk se nemusí vyplatit, to je jasné.. říkat takhle z gauče, co je lepší pro hráčku, jestli zkoušet ty ITF nebo WTA, to je kravina jak sviňa. Ale ta kombinace WTA a ITF mi přijde naprosto pochopitelná u hráčky druhé stovky. Fakt si lámeš hlavu s úplnýma blbostima. Jako vždycky.
Reagovat
Frick
Ale pořád je to třeba bodově lepší než vyhraná kvalda na INTu. Navíc s tím, že v SF bude čekat nejhůře 119. hráčka světa. Zato v 1. kole INTu může pokojně čekat jeho jednička.
Reagovat
bIbec
hráčka, která není konkurence-schopná proti hráčkám top 100, nemá v top 100 co dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze podobna diskuse vubec nema cenu, nikdy nepujde s kuzi na trh, vzdy bude hledat cestu nejmensiho odporu, to je zivotni postoj.. :-)
Reagovat
bIbec
máš pravdu :-)
Reagovat
VlS
A stane se objevitelem slepých ulic. Kája Plíšková začala růst, až se na ITF vykvákla, Tyndě trvalo další dva roky, než to pichopila taky. Pokud nechce holka prožít tenisovej život objížděním turnajů s dotací 25000, tak prostě do WTA musí a čím dřív, tím líp.
Reagovat
Fandina
Škoda Šatryho, nehrál špatně, ale bohužel, důležité body byly na straně Thompsona. Líbilo se mi jeho podání a některé rány napříč a pak po čáře. Zítra od 1 hraje na challengeru v Austrálii tak držím palce, ať se posunuje na žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
libi se mi, ze z toho dokazal i pri rozhodnutem stavu zase udelat skutecnou tenisovou zalezitost.. ;-) Vycitil to australsky tym i divaci, puvabne. Vsechna cest, challengerovy hrac, ale rozhodne se, na rozdil od Hvezdy zitrka (pardooon, rozhodla jsem se do ni vychovne trosku sit) nepodelal, najde si lajny, premysli, neboji se a neuspech nevezi v kalhotach, jen v technickych nedostacich, jezis, jak propne ty nohy... co vlastne od toho balonu ceka? :-) Jsem vsak spokojena, ma to grady.. :-)))
Reagovat
Fandina
Rozhodně působí na kurtu dospělejším dojmem než Thomson, jen by to chtělo opačné skore.
Reagovat
smazaný uživatel
me vlastne mnohem vic fascinuje v jeho veku ten ustarany vyraz.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ztrata podani a zase ty natazene nohy..
Reagovat
smazaný uživatel
hmmmm, tak se Satry ve druhem z problemu uz ani nevypodaval, al ecelkem dustojne.. :-) A Tony Roche v tymovem dresu, joj.. ;-))
Reagovat
Fandina
Je to škoda, Šátry vedl nad Thompsonem 4:2 v prvním setu, pak ale přišel o podání a TB prohrál o dva body.
Reagovat
Fandina
vyhrál ve třech setech. Tak super. Groth sice vedl a měl ve druhém setu tři míčky od vítězství, ale nedopodával a pak si to Jirka nenechal ujít. Super a gratulka.
Reagovat
FulnekUltras
a už by to chtělo dc i fc opravdu začít bodovat
Reagovat
Fandina
Bodování vloni odstranili.
Reagovat
FulnekUltras
zato prostřih na Tony Roche pamětníkům nemilosrdně připomněl, jak ten čas děsivě letí...

http://www.cltk.cz/wp/?p=880
Reagovat
smazaný uživatel
kvalita je stale na australske strane... Groth dava Jurovi esa z druheho, hraje S-V a pripomina spise Fedexe ;-) nez drevaka, fakt tristni.. :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
ale uz frajeri a alespon nedopodaval...
Reagovat
smazaný uživatel
vida, trochu prisnosti a Jura ma set.. :-) Navratil by si ze me mel vzit priklad, koncim ale a on vubec Juru nemotivuje, neporadi, des.
Reagovat
Fandina
A teď si tě vzal k srdci :-)) i Navrátil. Za stavu 3:2 pro Jirku ve třetím na lavičce dlouho diskutovali, tak snad bylo i povzbuzení :-))
Reagovat
FulnekUltras
nějaké velké rozčilování si Jarda nemůže z pochopitelných důvodů dovolit
Reagovat
Fandina
Může si dovolit všechno. Tady jde o to, že zřejmě dosud na lavičce mlčeli. Ale to je zase tak, jak to mají spolu nastaveno. Jirku zná, tak asi ví, co je potřeba.
Reagovat
Jabadu
Já s Vlkem souhlasím. Pořád máme spoustu skvělých sportovců, což v době lákadel (internet, "maruška" ...) je skoro k nevíře.
A ruku na srdce. Nebýt Černoška, nebyla by ani žádná Petra. Její rodiče by si těžko mohli dovolit zajistit jí podmínky, které měla a má v Prostějově.
Vrátím se ještě k Andrejovi (vulgo Sorryjako). Na vlastní uši jsem ve Znojmě (při tom srandamači) od něj slyšel, že jako ministr financí navyšuje podporu českému sportu ze tří na pět miliard a že cílem je deset miliard. Budu si to dobře pamatovat a sledovat, zda ty love nejdou Křetínskému, či ještě výše postavenému haj ...
Nejsem jeho extra velký příznivec, neboť jsem slyšel, jaký je to člověk. Ale uvidíme.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ATP obecne CELOSVETOVE neprodukuje nejake spec. stado talentu rocne, si tady nekdo asi plete sporty. Ten fenomen WTA je take rekneme spis svezi zalezitost. (10-15let)
Za bolsevika CR melo jedineho tenistu, ktery vyhral GS, to byl Kodes (a to ten Wimblas urval jen diky absenci nejakych 80 hracu)...ale antuka OK...
Lendl vitezil rozhodne diky necemu jinemu, a ne tehdejsimu systemu v CR...a tez za jiny stat.
Korda vitezi take az v devadesatych letech.
To mel celkem jeste stesti...chytl to tak tak i vzhledem ke zmenam v tenisu. Radek s Tomasem je fakt celkem vyjimka.
Jako podle mne je ted dost dobrych hracu, ale nezijeme uz v ere Kodese, kdy si na kurt mohl vyslapnout ten hrac bez nejakych silenych fyzickych priprav, kdy se jeste hralo se drevem, jiny pohyb, jina technika uderu atd...
Tenis je dost v tomhle specificky...proste...
A taky nevim co furt narikate, takove vysledky, ktery ma cesky zensky tenis historie nepamatuje...
a dale...v biatlonu jezdi cesi jak draci, to si taky nejak spec. nepamatuji, ze nekdy byli tak vubec dobri...krouzi se po lede s novymi rekordy a zlatymi plackami, tak to je zichr, zenikdy CR tohle nemelo, ze... nove generace veslaru a plno uspechu na vode, take na divoke vode, cesti prukopnici v ruznych mladych zimnich sportech, plno zlatych placek titulu a ja nevim co jeste...a vy furt budete narikat...;D)
Vic k tomu fakt nemam, se du skafovat brazilskou, nez vyresite tu vasi krizi v CR sporte;D)))
A jinak me tak napada, ze neznam asi lepsi stat o stejnem poctu obyvatel, ktery by mel takove vsestranne sportovni uspechy za poslednich nejakych 20 let...dost tezko se hleda teda...
Reagovat
FulnekUltras
absence 80 hráčů...no to už je skoro jako ty miliardy obětí komunismu ;))) Lendl bez tehdejších podmínek v Ově by byl taky trochu jinde - a podobně Navrátilová v Čechách - ovšem ke cti oběma slouží, že na rozdíl od mnoha dnešních nositelů "osobních vizí" už v 10-12 letech věku ;) se - logicky - začali zajímat o peníze, až když už něco fakt uměli. ;)
Reagovat
VlS
Taky pravda, celkově to není vůbec špatný a rozhodně to není tím, že všeobecně chybí systém. Hokej, dušený vlastními funkcionáři a kšeftováním s lidmi od žáčků dál je specifikum a musí si ho vyřešit hokejisti.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mne CR bylo celkem vzdy pokrokove,...jiz behem prvni republiky zajem o sporovani byl obrovsky, rychle Cesi ziskavali na tomto poli plno uspechu, a nejen na tomto poli...ma to svou tradici.
A jen prozajimavost s tim hokejem,
Ceskoslovensko behem sve historie ziskalo 6 titulu MS.
Ceska Republika jako samostatny stat 6 titulu MS.
Toz o necem to svedci...;)
Reagovat
Jan
To ještě dojížděli hráči vychovaní jako mládež před revolucí. Teď je to už s těmi tituly horší.
Reagovat
Fandina
Když to budeš brát takhle, tak dva československé tituly byly dosaženy těsně po válce a výchova tedy spadá do první republiky.
Reagovat
Jan
Ano :) Tam byl ještě přesah v 90. letech, kdy to nějak fungovalo, pak už podle mě více lidí zchudlo, takže už nebyli schopní dávat na drahý hokej děti plus spousta dalších lákadel pro mládež, takže najednou při náboru dětí neměli narváno jak dříve a brali každého, kdo se přihlásil, zatímco předtím si mohli vybírat ty nejlepší. Takže úbytek talentů. Po válce, nebýt likvidace národního týmu komunisty (bohužel), mohlo být těch titulů více. Byla tam velmi hrubě přerušená nit.
Reagovat
skott
Se sportem všeobecně to určitě není v Čechách černé, aby se muselo kritizovat, ale jedna věc na první pohled zaráží - a to nepoměr úspěchů mezi muži a ženami v posledních letech.
Jinak hledat zemi se srovnatelným počtem obyvatel a sportovními výsledky je zbytečné. Zase tolik jich není (pokud nepočítáme rozvojový svět) a navíc každá země má svá specifika - někde nelze provozovat zimní sporty, nebo tam jsou zase jiné tradiční sporty... pokud bych ale přesto měl nějakou zemi, kde to dělají se sportem lépe zmínit, tak asi Švédsko.
Reagovat
smazaný uživatel
Vysledky maji v hokeji srovnatelne, vlastne pokud budu pocitat eru od 89, tak jsme dokonce lepsi...jen v tom faktu poctu MS. (a to je jejich nej. sport)
Ano behaji skvele na lyzich, ale trebas za Norami celkem zaostavaji...(dalsi jejich nej. sport)
Sjezdove lyzovani...no kde jsou oni a Rakusaci...kdyz jim to tak jde
A co dal?
Mozna jeste hazena...celkove Svedy CR prevysuje.

A kdyz jsme u toho tenisu:
Muzes mne tu napsat tech plno svedskych hracu, kteri ted figuruji v ATP v rankingu v top 100.?
Rad si doplnim...

Jinak je dobre vznimat nektere rozdily mezi WTA a ATP.
Jak to pekne rekla Baruna...jine sporty;)
Reagovat
skott
Nějak plácáš páté přes deváté. Hledal jsi nějaký srovnatelný stát s většími všestrannými úspěchy za posledních 20 let, můj návrh byl Švédsko. Jednou tam počítáš hokej od roku 89 (což je o dost více než 20 let, potom tedy asi počítat i Edberga, Wilandera atd.), jindy zase nepochopitelně srovnáváš Švédsko s Rakouskem namísto Česka... jinak Švédsko má ale daleko více úspěšných sportů a sportovců než co vypisuješ - spoustu a osobností a legend napříč různými odvětvími - atletika, plavání, florbal, golf. Jak říkám každá země má specifika, co u nás je na pokraji zájmu je jinde národní sport.
Reagovat
smazaný uživatel
Svedsko podle mne obecne prevysujeme...a nebudu tu opravdu jmenovat jen nase legendy v atletice...a vsechny dalsi sportovce,...
...take si nemyslim, ze jen system neco zaruci...

Ale dobre, nechme pocitani sportu...souhlasim, ze kazdy stat ma sve, a prave na to jsem narazel, ze CR ma slusne siroky zaber...

Vrat me se tedy k tenisu, kdyz jsou tak Svedi dobri, vyjmenuj mi Svedske tenisty, kteri ted figuruji v ATP v Top 100!
Reagovat
slacker
Tak Madarsko nas prevysuje
Reagovat
VlS
V čem?
Reagovat
slacker
O cem je rec v tomhle vlakne? O sportovne uspesnejsich zemich.
Reagovat
VlS
Jmenuj prosím ty sporty konkrétně
Reagovat
FulnekUltras
plavání, vodní pólo, házená, odbíjená, košíková, box, gymnastika - a to by zatím stačilo... ;) Češi zachraňují reputaci hlavně v co nejpohodlnějších neolympijských sportech, které si zčásti vymysleli sami ;) - a už i ta sálová cyklistika v Brně je na ústupu ;) - florbal, poker a šipky nechť nadále osvěžují abonenty čt... ;)
Reagovat
VlS
Ty jsi Slacker? Hmm, můžeš udělat srovnání um´stění v tom basketu? Vodní pólo u nás skoro neexistuje, pravda. V plavání jsou lepší, Veslování - můžeš porovnat medaile? Kanoistika (rychlostní, na divoký vodě Maďaři neexistují), Co atletika - královna sportů? Co cyklistika? Co střelectví?
Reagovat
FulnekUltras
vesla, kanoi, cyklo, střelba - všechno oblíbené čecháčkovské disciplíny, kde se stojí, sedí nebo leží... ;) v našem basketu sleduju hlavně ženy, které už také po odchodu zlaté generace, odchované ještě socialistickým systémem, výrazně klesly - a výsledky ME 2015 dokládají, že dokonce až pod Dolní Uhry - takže žádné zvláštní důvody k radostnému nadšení - v atletice je to podobně jako v tenisu, biatlonu či rychlobruslení o pár jedincích, kteří překračují průměr a dokázali se vypracovat - netvrdím, že v době pc je to snadné, ale srovnatelná fyzická základna mládeže je daleko před námi i v Holandsku, Dánsku či Norsku. U nás jsme za posledních 25 let vypěstovali hlavně přezíravost ke všemu fyzickému - ať už sportu nebo práci - a často až odporu děcek k tělocviku. Ze stále slabší základny pak těžko můžeme čekat nějakou velkou nadstavbu. Zumba, jogging, inlajny a zápasy v kleci nás nezachrání. ;)
Reagovat
VlS
Kdopak asi těm děckám do těláku píše ty omluvenky? Že by Klaus, nebo Havel? Milý Fulneku - to začíná už od školky. Není to vůbec český specifikum. Euroatlantickej kult nedotknutelnýho dítěte, chráněnýho před vším, včetně důsledků vlastních činů je všude, jen v Asii tu a tam jsou tzv. "Tygří matky".
U atletiky mluvíš o pár jedincích ..... a to někdy, někde bylo jinak? Jsem si tedy nevšim, že by u nás v 60 letech běhaly zástupy Zátopků.
Reagovat
slacker
TAdy vubec nejde o konkretni sporty, proste kdyz secteme medaile na zimnich a letnich hrach dohromady tak na Madarsko dlouhodobe nemame.
A pitvat tady ze madari jsou marni na zimnich (kdyz nemaji poradne hory) a nemaji medaile z vodniho slalomu (bez hornich uher ho maji trenovat kde?) nehodlam.
Reagovat
smazaný uživatel
viz. nize na letnich nas drtili od nepameti, uznavam...
ovsem na zimnich to neni pro nas zadny souper;)
Az nas budou honit v zimnich disciplinach, tak to zacne byt s CR opravdu zle...
Spis jsem uznal ty Svedy...vyrovnane vysledky jak v zimnich tak letnich, slo o tu vsestrannost, ikdyz bych to neopiral jen o OH. V letnich tak tak CR lepsi, v zimnich jsem podcenil ty bezkare.;)

Jinak Svedi na zimnich ziskali med. z sesti disciplin.
Cesi z sedmi...;)
jeste nam chybi curling, (znacne mezery)
dale zlepsit boby, sanky, short-track, v bezkach mame asi malo astmatiku;)
A jdu se fakt skafovat;)
Reagovat
skott
nějak nevím, proč bych měl vypisovat švédské hráče první stovky ATP, když tvůj původní příspěvěk se týkal 20 let. To je jako bych chtěl porovnávat současný švédský hokej s českým a počet jejich hráčů v NHL v poměru k našim nebo nějaké tabulky produktivity NHL apod.
Taky bych mohl srovnávat slabší tenisové období našich v nedávné době s Normanem, Bjorkmanem, Pim Pimem, T. Johanssonem, Larssonem...
Tvoje reakce jsou poněkud zvláštní. Já jsem s tebou v původním příspěvku v podstatě souhlasil, že český sport je na tom souhrně dobře, jediné co jsem (čístečně) rozporoval, byl poslední odstavec, kde je podle tebe Česko nejlépe ze srovnatelně velkých zemí. To je podle mě je zaprvé nesmysl jakkoliv objektivně soudit viz. ta specifika každého státu.
A zadruhé i pokud vezmeme nějaké kritéria jako OH, zjistíš, že to není pravda.
Zase příklad jen letmo Rio - kde jsme hned za několika státy (nejen Švédsko, ale i Nizozemsko, Maďarsko, Chorvatsko, Řecko, N.Zéland, Kazachstán nebo Švýcarsko).
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal jsem vsestranne sportovni uspechy...kdyz tak;)!
Pochopitelne kdyz se podivam jen na to letni OH, tak nas na letnich valcuji vpoho i Madari...
Ale kdyz si tady dal tu stats tech placek, tak jen pro zajimavost...srovnani samostatne CR vs. Svedsko

Zimni OH
CR vs. Svedsko 23 x 33 (mohli bychom maknout na tech bezkarech;), tam se vzdycky rozda placek jak hnoja...:) Takze tady mame na cem makat...

Letni OH
CR vs. Svedsko 54 x 51 (tak tady jsme zatim lepsi, ale muzeme se jeste zlepsovat:)

OK Svedsko uznavam;)
Reagovat
skott
je to tedy vzácně vyrovnané, co se týká olympijských sportů;) dík za statistiku!
Reagovat
VlS
Víš co, ono je to docela složité, sportů je hrozně moc i mimo OH. V leteckejch sportech například patříme k velmocem, mimo cirkus Red Bull race je to všechno mimo televizi a tedy mimo zájem veřejnosti ( možná byste se divili, kolik světovejch rekordů drží Češi, že byli první, kteři zkoušeli na motorovejch rogalech přeletět Mont Everest ( nepovedlo se, ale o dva roky později přeletěli Anapurnu, jaký jméno má naše navigační lítání, ultralehký lítání, paragliding, plachtařina a tak dál),možná existuje i řada dalších " malejch sportů", o kterejch skoro nevíme, ale určitě na tom celkově zle nejsme. Nicméně debata začala na skučení, že u kluků nemáme nástupce Tomáše a Radka a kdo ( co) za to může.
Nikdo. Nevylíhli se správnejm rodičům. Tečka. Třeba zas přijde úspěšná generace. Ale ta přijde jen tehdy, když budou rodiče ochotní se věnovat děckám a investovat do nich, jinak nebudou talenty ani objeveny, ani rozvinuty. Kdyby táta Petry, táta Lucky holjy nedostaly na nějakou úroveň v žácích, tak by po nich neštěkl ani pes. A to je ten základ - pokud se v začátcích nepostarají rodiče, tak talent skončí někde mimo sport. V tom jsou rodiče nezastupitelní, žádná instituce to nenahradí nikde na světě.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, vzdy to bude proste o lidech...
Jinak si me neprekvapil s tim letanim, nevedel jsem o tom, ale to je presne to, na co narazim, ze zaber Cechu je opravdu cimrmanovsky (mysleno v dobrem)...
S OH s tebou take souhlasim, dokud tam nebyl skicross, tak Tomas Kraus byl jaksi upozadeny...a je to proste legenda tohoto sportu.
A takhle by se opravdu dalo pokracovat dale;)
Reagovat
smazaný uživatel
i vyse, co Radek Jaros a Adam Ondra?.. ;-))
Reagovat
VlS
Ale to je ono, netelevizní sporty, na který se nesází, nekibicuje v hospodách u piva a tak. Vůbec v expedičním lezení jsou u nás celý generace lidí ve světový špičce, jen se o tom prostě neví.
Reagovat
VlS
hledáte vinu v institucích, ale tam ji v zásadě nenajdete. Jestli chceme opravdu hledat příčinu, tak ta je v rodinách. Co bych dítěnučil základům chování, od toho je školka, ale věda, když se mi to bebude líbit, nebo ně nedej pánbů budou nutit, abych s děckem běco dělal. Co bych se doma s dítětem učil, od toho je škola. Co bych s dítětem trávil čas, od toho jsou kroužky. Co bych s dítětem sportoval, od toho jsou sportovní kluby, svazy, MŠMT a pánbů na výsostech.
No, tak se nedivme.
Za kterým z našich úspěšných sportovců nestál zapálenej a obětavej rodič?
Reagovat
Jan
Navrátil: Generace Tomáše a Radka pomalu končí. To musíme akceptovat - je to takové poraženecké. Samozřejmě, že Tomáš s Radkem pomalu končí, Radek už výrazně přesluhuje v jeho věku, ale akceptovat, že český mužský tenis je v takovém stavu v jakém je a nechat to tak a nesnažit se s tím něco udělat ...
Reagovat
FulnekUltras
hlavně když máme hentu svobodu a demokracii ;)
Reagovat
darek.vrana
Prosím tě, za bolševika ty hvězdy táhlo jenom to, že díky tomu mohly vycestovat případně emigrovat z týhle zatuchlý díry a vydělat slušné peníze, dneska holt není taková motivace.
Reagovat
FulnekUltras
přesně ta motivace, kterou jsi jako jedinou schopen vnímat "za bolševika", spolehlivě kurví náš sport současný
Reagovat
darek.vrana
Hlavně náš současný sport je pořád na vysoké úrovni, ne nižší než za tebou opěvovaného bolševika.
Reagovat
FulnekUltras
fotbal a hokej to dokládají nejlíp ;))) nebýt pár opravdových nadšenců v indiv. sportech, nemáme se už o čem bavit ;)
Reagovat
FulnekUltras
a mluvím samozřejmě o žhavé přítomnosti, kdy už v dospělých sklízíme "ovoce" doby po roce 1990
Reagovat
darek.vrana
Zrovna v juniorech jsme na tom ve fotbale docela dobře, problém je, že všichni odcházejí brzy ven.
Reagovat
FulnekUltras
to je právě ta materiální motivace, kterou přisuzuješ primárně době před rokem 1990 - dnes je to o to horší, že ti hráči v naší stále užší konkurenci převážně synků ze zbohatlických rodin fakticky umějí howno - a po příchodu do zahraničí jim bohatě stačí zahřívat lavičku nebo hrát za béčko (farmu) - hlavně když se penízky svobodně přikutálí a budem zajištění na stáří líp, než kdejaký "póvl" - na reálnou mezinárodní soutěž to ale nestačí ani omylem - stačí se podívat, kolik českých "talentů" dnes ve srovnání s dobou před 10 a více lety hraje nějakou důstojnější roli v NHL či elitních evropských fotbalových ligách.
Reagovat
FulnekUltras
o současném vztahu k reprezentaci - ať už se naše země bude oficiálně jmenovat jakkoliv a bude útržkem či přívěškem čehokoliv - radši ani nemluvím
Reagovat
Fandina
Myslíš, že na světě existuje ještě nějaká víc neúspěšná a hloupější země, než je ta naše?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
FulnekUltras
Neznám zemi, kde by tolik obyvatel jako u nás považovalo vlastenectví za jakýsi antikvární přežitek. Vzhledem k tomu, jak jsme v roce 1992 vznikli, by se to vlastně dalo i pochopit. Kdekdo tady pořádně neví, kam patří(me) - ale cpát se do zadku Západu a opovrhovat Východem umí každý kavárenský hňup.
Reagovat
Fandina
Češi nespadli z Marsu a jsou tady od pradávna a je úplně jedno, jak se jejich země jmenuje a s kým je momentálně ve státním svazku od velkomoravské říše, přes Rakousko Uhersko. A vždycky jsme patřili k tomu šikovnějšímu co se na světě vyskytuje.
Reagovat
Fandina
A také proto hodně našich krajanů je úspěšných ve světě hlavně v tom západním, vyspělejším.
Reagovat
Patri.k
Tak, já si myslím, že práce s mládeží je u nás výborná, protože když se člověk podívá do žen, tak vidí jednu nadějnou tenistku za druhou. Já si myslím, že už to lepší prostě nebude, není to v možnostech.
Reagovat
Fandina
Vždyť taky tihle dva toho v DC hodně dokázali. První mísa byla v roce 198O, Lendl, Šmíd, Složil, Kodeš a pak dvakrát tahle parta, Berďa, Štěpula, Rosol, Minář, Hájek v roce 2012 a 2013.
Reagovat
slacker
akceptuju ze jedna generace konci,ale akeceptovat jaci drevaci nas budou reprezentovat po nich to faktt ne
Reagovat
smazaný uživatel
jezis, tak uz tu prestan s nami marnit cas zvanenim a neco s tim udelej! :-))
Reagovat
Jan
On s tím těžko něco udělá. Současný systém, kdy trénink a vývoj mládeže stojí velké peníze generuje málo talentů. Podobné to je i v hokeji.
Reagovat
smazaný uživatel
tenis jako individualni sport vzdycky stal od urcite urovne (vygenerovani?) penize. Rodicovske. Ke vsemu drive musel byt clovek v tom jedine spravnem klubu a mit na svazu tu jedine spravnou tlacenku, ztrata pameti?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak. Dnes muzou tlacenku sice nahradit penize. Jasne, ale hraje tu velkou roli otazka synergie talentu ochoty makat a podpory ze strany bud rodicu nebo mecenase ci filantropa. Obcas ma synek ze strany rodice moznost dat za trenovani i 10tky tis. mesicne a k cemu. Cely DC je o tom jestli dilem nahody (soubeh uvedeneho) vznikne hrac svetove extratridy a ten ma pak ochotu reprezentovat, pripadne idealne alespon 2.
Reagovat
VlS
No, a tak to je na celý zeměkouli a nejen v tenisu. Alpský lyžování je spíš ještě dražší, kde by byla Ester bez rodičů a dědy Klepáče?
Reagovat
VlS
A kde by byla Serena, Venus, Caro, Kačka Siniaková, Lucka Šafářová, Petra Kvitová a další a další bez táty, že?
Reagovat
VlS
V hokeji je jinej problém - až moc obchodníků s hokejem staví bariéry, to v tenisu není. A tenis byl vždycky drahej a museli to zatáhnout ze začátku rodiče, to žádná změna není.
Reagovat
VlS
No, a kdy nastoupíš na plac? Nebo nějaký někde nakup, doma holt nejsou.
Reagovat
slacker
tak nechte me jako ve starem Rime prohlasit diktatorem na 5 let (s opci na dalsich 20 ) a ja zacnu krome par dekretu kterymi odmenim nektere diskutery tim ze zamezim aby sportovni talenti marnili svuj potencial fotbalem :-D
Reagovat
VlS
A co tvoje anarchistický přesvědčení? Ale já jsem se ptal, kdy nastoupíš na kurt a budeš hrát?
Reagovat
slacker
NO to je pekne ze jsi ptal ale tak nejak mimo misu ale jak to souvisi s tim co mam nebo nemam akceptovat v mem prvnim prispevku?
Proc se ptas manipulativnim zpusobem nepripoustejici jinou pripustnou variantu nez se snazis podsunout?.

ja ti odpovedel, fotbal zere talenty
Reagovat
VlS
že nejsou v tom fotbalu vidět :-)
Reagovat
slacker
no to protoze to nejosu (super) talenti na fotbal ale v jinem sportu by vynikli, ale fotbal je zumpa kde kdeajky hrac krajskeho preboru ma slusny zivot.

ten rozpor mezi nasimi zenami a muzi je prave v tom ze tu pozici "fotbalu" (rozumnej financne atraktivni sport) zaujima u zen prave tenis.
Reagovat
Pedronegro
jo, to by mohla být jedna z příčin, fotbal je přeceňovaný ve všech směrech, ligu kope kdejaké nemehlo, výsledky nijaké, ale sype to, tak co, že ...
Reagovat
slacker
Usain bolt by mozna byl dobry fotbalista ale spise takopvy drevacky typ, jako sprinter je fenomenalni
Reagovat
Pedronegro
jo, Navrátil to zhodnotil dobře, jen mi přijde, že se obecně pro mladé tenisty nedělá tolik, co pro děvčata a proto ten rozdíl ...
Reagovat
Herbert_Hoover
Za dobré konstelace hvězd by stačilo na úspěch i jeden a půl tenisty. :)
Reagovat
a.magerova
To víme... příkladem je Andy Murray s bráchou.
Reagovat
Herbert_Hoover
Pak prozatím nevidím důvod podléhat naprosté skepsi. ;)
Reagovat
a.magerova
Jenže bez Toma a Radka, toho jeden a půl tenisty nemáme... :-/
Reagovat
VlS
Bohužel, tam jsme měli tak půl
Reagovat
darek.vrana
A kdo z nich to byl? Každý čtvrt?:)
Reagovat
Herbert_Hoover
Pavlas může v deblu klidně Radka odsuplovat s hlavou zdviženou. Neříkám, vzhledem k nesehranosti, že ho zcela zastoupí, ale beznadějně bych to neviděl. ;) No a samozřejmě, Tomáš nastoupit musí. Já ale vidím jednoznačný dlouhodobější cíl - udržet se ve světové skupině a to Tomáš nedopustí, abychom spadli. Víc bohužel v našich silách není. Max. vyhrát jedno kolo nebo baráž.
Reagovat
Fandina
Bohužel. Radek na tom už není zdravotně fit a i kdyby hrál pořád jen BerĎa, tak to samotný nespasí a i ten jednou skončí. Ale já bych nebyla tak skeptická. Veselka mě sice v singlu naštval, že byl takový svázaný, ale to se stává, takže bych tak ty mladé ještě neodepisovala. A Šátry hrál dobře, ale na Nicka neměl. A pak je to Adam a doufám i Kolář a dopředu se určitě dostanou ještě další mladí hráči, Rikl, Bolard a třeba i další. Já jsem optimista a držím palce!!!
Reagovat
Fandina
A abych nezapomněla, tak Lukáš Rosol v DC za poslední dobu také udělal pár důležitých bodů. Kazachstán, debl Švýcarsko a další.
Reagovat
smazaný uživatel
Veselka má problém hlavně psychicky, herně by měl určitě na víc. Ale má u mě plus, že se snaží. Prohrát může každej, ale podstatné je, že se snaží (a něco v něm určitě taky je, jenom to z něj dostat - chtělo by to nějakého šikovného trenéra)...
Reagovat
George_Renel
Já bych zase řekl, že už má problém i herní. Ta jeho pinkaná je totiž naprosto k ničemu. Pokud nepřidá na důrazu, nikam se nehne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist