Nejedlý si spravil chuť. Na Futures v Turecku vyhrál poprvé dvouhru i čtyřhru

26. 11. 2017, 12:49
Aktuality 3
FUTURES ANTALYA - Pavel Nejedlý v turecké Antalye vyhrál poprvé v kariéře turnaj ve dvouhře i čtyřhře během jednoho týdne. Ve finále singlu dnes čtyřiadvacetiletý Čech, který prožíval nepovedenou sezonu, zdolal i nejvýše nasazeného Bulhara Aleksandra Lazova.
Profily hráčů
Pavel Nejedlý

Pavel Nejedlý během své kariéry vyhrál jen jeden turnaj ve dvouhře a jeden ve čtyřhře, když v sezoně 2015 triumfoval na Futures v Bosně a Hercegovině a s Petrem Michnevem ovládl podnik v německém Bad Salzdetfurthu. 

Až tento týden po více než dvou letech svou sbírku titulů rozmnožil a to rovnou v obou soutěžích. V deblu v sobotu zvítězil společně s Ukrajincem Vadimem Alekseenkem a dnes dotáhl vítězné tažení i turnajem singlistů. 

Čtyřiadvacetiletý Čech začínal už v kvalifikaci, ale žádný ze sedmi soupeřů, včetně tří nasazených, ho nezastavil. V dnešním finále zdolal po úspěšném obratu 3-6 6-2 6-4 nasazenou jedničku a 359. hráče světa Bulhara Aleksandera Lazova, a zkompletoval svůj premiérový 'double'.

Nejedlý si tak pořádně spravil chuť po nevydařené sezoně. Na předchozích osmnácti turnajích Futures totiž vypadl dvanáctkrát hned v prvním kole, pětkrát ve druhém a jen jednou se dostal do čtvrtfinále. Z deseti startů ve čtyřhře skončil sedmkrát v prvním kole, dvakrát ve druhém a jen jednou byl ve finále.

Na turecké antuce však vyhrál celkem jedenáct utkání během osmi dnů. Ve světovém žebříčku ve dvouhře, v němž byl nejvýše na 604. místě, se výrazně posune z aktuálně až 1120. příčky.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
Nejedlý si zpravil chuť - to mě pobavilo, taková slovní hříčka pro někoho, kdo není jedlý :-)).
Reagovat
Fandina
spravil
Reagovat
Luke_Rosol
pekne pavel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist