Některé věci bych určitě udělal jinak, říká Murray

10. 2. 2017, 10:36
Aktuality 10
Andy Murray svou premiéru v roli světové jedničky na grandslamovém turnaji nezvládl. Brit vypadl už v osmifinále s Mischou Zverevem a na vině je dle trojnásobného grandslamového vítěze několik špatných rozhodnutí učiněných v přípravě na úvodní podnik velké čtyřky. Murray si nyní dopřává více odpočinku a přislíbil i účast ve čtvrtfinále Davisova poháru.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray nevzpomíná na letošní ročník Australian Open v dobrém. Britský tenista, jenž v Melbourne prohrál všech pět finálových bojů o titul, lituje několika rozhodnutí, která v přípravě udělal.

Letos se totiž Murray představil na grandslamovém turnaji poprvé v kariéře jako světová jednička. A neuspěl. Překvapivou porážku mu už v osmifinále připravil německý tenista Mischa Zverev.

Psychicky i fyzicky vyčerpaný rodák z Dunblane si poté musel vzít desetidenní volno a i v současné době trénuje jen zlehka, což je právě u Murrayho, jenž vždy tvrdě a často trénoval, přinejmenším neobvyklé.

Možná právě s přípravou na úvodní podnik velké čtyřky to trojnásobný grandslamový šampion přehnal a nyní potřebuje více odpočinku. Murray přiznal, že ani nesledoval finále mezi Federerem a Nadalem a raději něco podnikl se svou manželkou Kim.

"Kdybych se mohl vrátit do minulosti, některé věci bych určitě udělal jinak," zhodnotil Murray svou přípravu na první vrchol sezony. "Někdy je ale těžké udělat všechno správně, zvlášť když je program turnajů daný. Na konci loňského roku jsem zažil něco nového. Tolik zápasů jsem snad nikdy v životě neodehrál a byl jsem neuvěřitelně vyčerpaný," dodal.

Murray přiznává, že na vině je možná jeho účast na turnaji v katarském Dauhá, která opozdila jeho přílet na australský kontinent. "Nevím, jestli je tamní turnaj tou nejlepší přípravou. Novak tam loni hrál a pak vyhrál i Australian Open. V Dauhá startoval již poněkolikáté a nikdy ho to v Melbourne neovlivnilo."

Vítěz 44 titulů si možná vezme příklad právě z finalistů letošního ročníku Rafaela Nadala a Rogera Federera. "To, co Roger v Melbourne po tak dlouhé pauze dokázal, je neuvěřitelné," pochválil švýcarskou tenisovou legendu Murray.

"Během roku toho odehrajeme opravdu hodně. Možná více odpočinku není na škodu. Pro tenistu je to pak výhoda, cítíte se svěží. Roger i Rafa se vraceli po docela dlouhé době a oba hráli výborně. Možná bychom si z toho my ostatní měli vzít ponaučení."

Devětadvacetiletý Brit si potřeboval po Australian Open oddechnout, a proto nestartoval ani ve víkendovém utkání Davis Cupu, v němž bojovala Velká Británie na půdě Kanady. Po diskvalifikaci Denise Shapovalova se Britové mohli "radovat" z postupu.

Právě incident v zápase Shapovalov - Edmund britského tenistu hodně šokoval. "Ne vždy udržíte emoce na uzdě, ale tohle bylo opravdu nebezpečné. Nikdy předtím jsem nic podobného neviděl. Denis má štěstí, že to dopadlo takhle."

Murray přislíbil, že dubnové čtvrtfinále ve Francii si tentokrát nenechá ujít. "Po Austrálii jsem byl unavený, moje tělo pauzu uvítalo. Ale po Miami budu na Francii připravený."

Po více než měsíční pauze se Murray představí na konci února v Dubaji, kde loni nestartoval. Mohl by tak zvýšit náskok v čele žebříčku, jelikož loňský čtvrtfinalista Novak Djokovič letos Dubaj vynechá.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
Padme
že jsi je jinak neudělal... Aspoň jsme měli retrofinále... Ale odpočinek je dobrá varianta, to souhlas ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně změn svoje chování. Chováš se jak arogantní kkot
Reagovat
Nola
Právě incident v zápase Shapovalov - Edmund britského tenistu hodně šokoval. "Ne vždy udržíte emoce na uzdě, ale tohle bylo opravdu nebezpečné. Nikdy předtím jsem nic podobného neviděl. Denis má štěstí, že to dopadlo takhle."

nic take nevidel, ze by kratka pamat, alebo bol na kurte jeho dvojnik, stasticko, ze sa umpire vcas uhol....

https://www.youtube.com/watch?v=LOiwUpWrd7A
Reagovat
Pe3k
Jn, tohle by mu meli hned po tom jeho komentu pustit...Denis mel podle me jen smulu, ze to odpalil na rozhodciho, zaden umysl. Mura se chova behem zapasu zalostne, tak at radeji drzi ....
Reagovat
janek_da
pěkně :D

a ten pohled hlavního :))
Reagovat
spaniel
To nebyl zápas s Djokovicem, aby Můra prohrála kvůli fyzičce. Prostě to takticky nezvládl, plus měl asi špatný den a Misha naopak skvělý.
Reagovat
Pe3k
Ze byl unaveny, utaveny vyhorely beru to je jas., ale ty reci o priprave jsou mimo. Hrac typu Mury musi hrace jako je Zverev porazit i bez pripravy, ozraly nebo s pucenou raketou. Nechci nijak snizovat kvality MZ, ale staci se podivat jak s nim hrali ostatni clenove big4. Roger mu dal 6:0 6:0 (na AO 3:0) Nadal 6:1 6:1...tak nejak. Zverev mel velke stesti a takovy uspech na gs uz nezopakuje, mozna jeho bratr, ale Misa jen tezko.
Big4 odpociva: Roger slavi, Rafa se chysta na RG a pak trenovani Realu Madrid, Nole lyzuje a Mura by mel poradne spocnout jak fyzicky tak psychicky.
Reagovat
Stan_Borowitz
světovou jedničkou ti už nikdo nikdy nevezme, tak neskuhrej, Andy. Dokonale jsi využil příležitosti, která se už nemusí opakovat, a jel na doraz, to se muselo někde projevit. Letos by to stejně na víc než na QF nejspíš nebylo, ale chápu, že vypadnout s M. Zverevem bolí asi víc než s Rogerem.
Reagovat
kada.tom
Je fajn, že ani ve své pozici Andy na DC zcela nekašle :-)
Už se těším na Dubaj.
Reagovat
panzer.dragon
Sefe, ty i djoker se treste az narazite na Rogera, ochutnate jak vas vybossuje
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist