Nemá cenu Karolínu zatěžovat strategií, říká trenér Vaněk

7. 9. 2016, 23:10
Aktuality 21
Nečekaně snadno i pro trenéra zvládla Karolína Plíšková čtvrtfinále US Open. Chorvatku Anu Konjuhovou dnes porazila přesvědčivě dvakrát 6-2 a poprvé se dostala do grandslamového semifinále. Česká jednička podle Jiřího Vaňka má tak nátlakovou hru, že nepotřebuje studovat strategii na soupeřky a soustředí se jen na sebe.
Profily hráčů
Jiří Vaněk

"Byl jsem připravený na těžký zápas a Karolína to neskutečně zvládla. Šlo to hladce, nechci říct lehce, tak jsme to ani nečekali," řekl kouč Jiří Vaněk Radiožurnálu po utkání trvajícím 57 minut. "I Karolína byla po zápase taková překvapená a říkala: Jé, já už nehraju. Klobouk dolů, jak to zvládla," uvedl Vaněk.

Trenér vyzdvihl, jak Plíšková odehrála zápas s Konjuhovou poté, co v osmifinále zdolala ve vypjatém duelu favoritku Venus Williamsovou. "Jsem šťastný za Karolínu, že tím, jak porazila Venus, že dokázala zužitkovat ten relativně slušný los na čtvrtfinále, nerozklepaly se jí kolena a prošla do semifinále," chválil.

S Konjuhovou se před newyorským čtvrtfinále Plíšková nestřetla. Vaněk nastudoval hru mladé Chorvatky, ale svoji svěřenkyni učí, aby se na protihráčky nesoustředila.

"Jakmile hraje svoji hru, tak ji strašně málo hráček na světě přetlačí. Když dobře servíruje a tlačí, tak nemá cenu ji zatěžovat strategií, jestli má hrát třikrát do forhendu a dvakrát do bekhendu. Když hraje aktivně, je koncentrovaná a věří si, tak volí správné varianty a sama na kurtu pozná slabiny soupeřky," ocenil.

Plíšková už hrála před US Open skvěle v Cincinnati, kde získala titul. Výborně hraje i v New Yorku, i když Vaněk na ní zprvu pozoroval, jak je nervózní z toho, že předtím nikdy nepřešla na grandslamu přes třetí kolo. "Bylo na ní vidět, že si na sebe naložila ten batůžek těžší než normálně. Dělala si na sebe velký tlak. Říkal jsem jí, nech to být, jednou to někde trefíš, a vidíte, teď to přišlo," řekl Vaněk.

Krátce po vyhraném čtvrtfinále ještě trenér nezatěžoval hráčku myšlenkami na boj o finále, který ji čeká hned ve čtvrtek. "Teď ať si užije, že je poprvé v semifinále, a až ráno se zaměříme a připravíme na další zápas," konstatoval Vaněk.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
Meceon
to musí být zábava to trénování....prostě běž a vyhraj...
Reagovat
smazaný uživatel
titulek sice dela z Kaji notne ehm, ale svata pravda, neuveritelne chladnokrevne reaguje a velmi presne vyhodnocuje, kdyz je na vlne, radost pohledet. Ale skoda, ze tu tak zapadla ta oda na tenis v podani Venuse. Tam bylo uplne vsechno... co tenis je a proc ho hrat. (Jasne, Petro?) :-)))
Reagovat
Krisboy
Souhlasím, oba jejich vzájemné zápasy byly skutečnou ozdobou celý WTA.
Reagovat
Fandina
Ten mač s Venus byl úžasný a možná i proto, že obě hrají podobným stylem, takže to byl takový zápas na stejné úrovni. Mimochodem, když tam zmiňuješ Petru, silně mi připomněl pěkný a vyrovnaný mač Venus s Petrou ve Wimblu v roce 2014. To bylo něco podobného.
Reagovat
smazaný uživatel
prave Petru zminuju, protoze mame rok 2016 a ta Venuse, legenda, ktera by uz do konce zivota nemusela vubec nic, neztraci ani nehleda motivaci, ma porad o co bojovat, zveda se z prachu... a odvraci MP.. :-))
Reagovat
Fandina
Nevím, jestli neděláš z Petry nemohoucí. Na OH bojovala, až nakonec urvala bronz.
Reagovat
smazaný uživatel
no, ja hlavne obdivuju ty holky Vilemovy, ktere to uz musi v jejich letech fyzicky i bolet a zkusenosti jsou sice paradni vec, ale psychika se opotrebovava stejne jako telo.. zvetravame vsichni.. :-)
Reagovat
Fandina
Když jim to jde a baví je to, tak proč ne, že.
Reagovat
blixa
U Venus to beru, taky žasnu kde bere tu sílu hrát na takové úrovni ale Serena ? To je takové fyzické monstrum, že pro ni neplatí pravidla normálních smrtelníků. Kde jsou její limity nemám vůbec tušení.
Reagovat
smazaný uživatel
jasne, ze myslim spis Venusi, ale bourak z jednaosmdesateho uz je holt taky veteran, s tim nic nenadelas.. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
byli skvělý deblový pár, bo já jsem na tom úplně stejně.
Reagovat
smazaný uživatel
jak nizkou uroven zensky tenis v obecne rovine ma a vzdycky mel...
Reagovat
FulnekUltras
ženy s onou "vyšší" úrovní už vlastně ženy ani nejsou
Reagovat
smazaný uživatel
a mne zas, ze se mnozi vyjadruji k necemu, cemu vubec nerozumi. Ani sami sobe, prece by se jinak tolik neshazovali.. :-)
Reagovat
Hector21
když tě to nebaví, tak na to nečum a nekomentuj...
Reagovat
VlS
To je tedy výplod. Jasně ukazuje, jak nízkou úroveň některé komenty ( a jejich autoři ) mají a vždycky měly ( měli)
Reagovat
Fandina
To se to mluví o strategii, když vlastně závisí jen a jen na ranařině Káji. Tak to tam Kájo všechno vystřílej. PojĎ!!!
Reagovat
FulnekUltras
naznačuje, že teď už je možné všechno. Po pravdě jsem si myslel, že Loundl bude mít větší problémy. Semifinále zcela otevřené...
Reagovat
Pavol
Plíšková hrá dobre keď zvládla Venus. Už nie je čo stratiť.
Reagovat
smazaný uživatel
žádná taktika.Nacpat dynamit do rukou,nohou i do hlavy.To stačí
Reagovat
Krisboy
Rozstřílet, umlátit, zabít!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist