Němky mají nakročeno do finále, v Austrálii vedou 2-0

19. 4. 2014, 08:54
Aktuality 19
FED CUP - Německé tenistky jsou jednou nohou ve finále Fed Cupu, které si nezahrály dlouhých 22 let. V prvním semifinálovém duelu na půdě Austrálie vedou už 2-0 poté, co Andrea Petkovicová porazila Samanthu Stosurovou a Angelique Kerberová následně deklasovala Casey Dellacquaovou.
Andrea Petkovicová (© fedcup.com)

V Brisbane na tvrdém povrchu v Pat Rafter Areně dnes nejprve Andrea Petkovicová potvrdila dobrou formu vítězstvím nad domácí jedničkou Samanthou Stosurovou 6-1 7-6. Petkovicová před dvěma týdny vyhrála turnaj v Charlestonu a dnes zvládla další těžký zápas s bývalou vítězkou US Open. 

"V závěru zápasu jsem trochu ztrácela energii. Nevím proč, ale Sam začala lépe podávat a více na mě tlačila. Myslím, že na konci jsem měla více štěstí a jsem moc ráda, že jsem to ukončila ve dvou setech," komentovala bývalá hráčka Top 10 Petkovicová, kterou v posledních letech přibrzdila zranění zad, kolena a kotníku.

"Nemyslím si, že by Sam byla nervózní. Jen jsem od začátku hrála agresivně a ona se nemohla dostat do zápasu, ale postupně hrála čím dál lépe," dodala šestadvacetiletá Němka.

Sedmá hráčka světa Angelique Kerberová pak nedala šanci Casey Dellacquaové, které v zápase povolila uhrát jediný game a zvítězila drtivě 6-1 6-0.

"Hrála jsem opravdu velmi dobře. Samozřejmě pro mě bylo jednodušší jít na kurt, když jsme vedli 1-0 na zápasy. Ale věděla jsem, že musím hrát dobře, protože Dacey je v domácím prostředí silná soupeřka... Teď je to skvělý pocit, když vedeme už 2-0," řekla Kerberová.

"Viděla jsem dva skvělé zápasy. Jsem na holky hrozně pyšná, smekám před nimi. Musely hrát agresivně a zvládly to skvěle," pochvalovala si německá kapitánka Barbara Rittnerová, která byla v roce 1992 členkou vítězného týmu se Steffi Grafovou a Anke Huberovou. Od té doby Němky ve finále Fed Cupu nebyly.

"Ale stále jsou ve hře tři body a zítra je úplně nový den. Myslím, že dnešní zápasy byly vyrovnanější, než by se na první pohled mohlo zdát. Musíme se na zítřek dobře připravit," dodala Rittnerová.

"Tiše jsem věřila, že po prvním dnu to bude nejhůře 1-1," řekla kapitánka Australanek Alicia Moliková. "Máme za sebou skvělý týden tréninků a měla jsem z toho dobrý pocit, ale dnes jsme nenašly tu správnou cestu. Ale stále věřím, že Sam i Casey budou hrát zítra lépe, nemáme co ztratit. Sam má skvělou bilanci proti Kerberové a Casey se letos dařilo. Teď si půjdeme odpočinout a zítra do toho dáme všechno. Nevidím důvod, proč bychom se z toho nemohly dostat zpátky," dodala Moliková.

V neděli může o postupu Němek rozhodnout hned v úvodní dvouhře Kerberová v souboji jedniček se Stosurovou.

Druhé semifinále soutěže se rozhodne o víkendu v Ostravě, kde Češky hostí obhájkyně trofeje Italky. Pokud do finále postoupí Němky, budou hrát buď na půdě Česka, nebo v Itálii.

- FED CUP 2014, SEMIFINÁLE -
(Austrálie / Brisbane, tv. povrch)
sobotní výsledky (19. 04. 2014)
Austrálie - Německo 0-2 ... po sobotních dvouhrách
Stosurová - Petkovicová 1-6 6-7(7)
Dellacquaová - Kerberová 1-6 0-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Stosurová je tak možná dobrá jen v lízání tam by měla obrovskou převahu ale v tenise je nulová !!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to mě moc mrzí. :( V Kuala Lumpuru pořád prší, takže jsem se díval na tenhle zápas, ale vůbec žádnou radost mi to neudělalo... Ana měla dobrý začátek a Soraně se hlavně nedařilo na servisu. Už ale na konci 1. setu se Sorana zlepšila a Ana měla problémy dopodávat za stavu 5:3. To se jí nakonec povedlo, jenže od 2. setu už byla Sorana jasně lepší. Druhý set utekl Aně už od začátku a ve třetím sice získala rychlý brejk, ale stejně tak rychle ho ztratila. No a pak už vyhrávala gemy jenom Sorana. Když Sorana za stavu 5:2 podávala na vítězství, tak to vypadalo, že se Anička zvedá, ale nakonec Sorana odvrátila pět brejkbolů (hlavně při tom prvním se už zdálo, že Ana dala winner, ale nakonec to byl těsný aut) a první mečbol proměnila esem.
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/x8rZYDsb/#prubeh-zapasu;1

Sorana vyhrála úplně zaslouženě. Možná se jí letos tolik nedaří, ale když jí to tam začne padat, tak dokáže být pořád nebezpečná. Troufám si říct, že dneska předvedla svůj zatím nejlepší letošní výkon... Co mě ale mrzí daleko víc, je výkon Any. Dneska prostě nehrála svou hru, na svoje poměry se příliš bránila a víceméně čekala, co vymyslí Sorana. Jakoby si prostě při tom přechodu na antuku nevěřila a necítila se na ní dobře. Těžko říct, možná taky sehrálo určitou roli, že to byl zápas proti kamarádce a Soraně určitě pomohlo domácí publikum. Přesto jsem z dnešního výkonu Any hodně smutný. :(

Jestli byly Rumunky před zápasem mírnými favoritkami, tak teď jsou jasnými. S tímto bodem počítal srbský tým asi nejvíc... Je to škoda, ale holt se stalo. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Anicka prohrala :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aga s Espinosou hraji hezkej tenis. Aga servismanka ma uz 6 es na antuce :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Ulo, doufam ze napodobis Agu a priblizis polky hlavni soutezi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tady to vypadá, že můj tip vyjde... :)
Reagovat
tommr
bohužel to vypadá, že si to odhad dobře. Stosurová prostě doma jako vždy neuhraje nic ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
porazil za poslední rok někoho z TOP20? Jestli ne, tak pomalu směruje ke konci kariéry ...
Reagovat
smazaný uživatel
Loni v Carlsbadu nekoho jo.. :D
A v Rime Petru
Reagovat
tommr
proč by měla Stosurová končit? Herně na top-20 pořád ještě v pohodě má a fyzickou kondici má lepší než drtivá většina začínajících hráček ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
fyzicky určitě na to má, ale sebevědomí už asi klesá. Pomalu není myšleno letos, ale až přijde velký pád žebříčkem a jako že přijde ...
Reagovat
tommr
s hlavou má Stosurová problémy odjakživa a na tom se už nejspíš nic nezmění. Nemyslím si ale, že by v příštích 2-3 létech mohla vypadnout z top-20. A až to příjde tak očekávám, že začně hrát víc debla ke kterýmu má velice dobrý předpoklady ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
v ženském tenise se cokoliv předpovídá špatně, ale většinou hráči se silovým pojetím odpadají, Serenu nepočítám :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Německo má letos velmi silný tým a myslím si, že mají velkou šanci vyhrát celý Fed Cup. Rozhodně si to zaslouží, protože poslední dobou jde většina hráček nahoru. Jsem rád, že se daří Andree, která má určitě ambice dostat se na žebříčku zase do TOP 10, na což podlé mého názoru jednoznačně má. Ve spojení s jedničkou Kerberovou je to asi ta nejsilnější dvojka, která teď ve Fed Cupu je.
Je škoda, že Sabine není v pořádku, fandím jí a věřím, že tráva se jí zase povede.
Pokud bude ve finále ČR X NĚM, budu mít asi problém. Nebudu moc vědět, komu mám fandit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ve všem s tebou souhlasím. Jak už jsem tady psal včera: "Němky jsou pro mě největší favoritky na zisk letošního Fed Cupu."
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to se omlouvám, to jsem nečetl. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ti nevim. Zalezi hodne na Petre ale Luca muze porazit jak Kerber tak i Petko. Pro me jsou nase o neco vetsi ale Nemky rozhodne spolufavoritky jsou...
Reagovat
Jan
Nejdřív se do finále musí oba týmy dostat. Němky tam mají jasně nakročeno, naše holky, uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas...hrozně si přeju finále německo česko u nás...to by byla naprostá bomba...ještě kdyby se dařilo Sabine a byla by na finále taky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist