Němky si po 22 letech zahrají finále Fed Cupu

20. 4. 2014, 07:11
Aktuality 7
Fedcupový tým Německa uspěl v semifinálovém duelu v Austrálii a po 22 letech bude hrát finále týmové soutěže. Klíčový třetí bod pro svoji reprezentaci získala Angelique Kerberová, když v souboji týmových jedniček porazila Samanthu Stosurovou 4-6 6-0 6-4.
Fedcupový tým Německa

Němky vyhrály oba sobotní duelu, když nejprve v zahajovacím zápase Andrea Petkovicová porazila Samanthu Stosurovou 6-1 7-6 a ve druhém utkání deklasovala Angelique Kerberová Casey Dellacquaovou vítězstvím 6-1 6-0.

Sedmá hráčka světa Kerberová dnes mohla rozhodnout v duelu týmových jedniček, ale zápas nerozehrála dobře. Radost domácímu publiku udělala Samantha Stosurová, když vyhrála první set 6-4. Další minuty už patřily favorizované Němce. Kerberová získala druhý set za pouhých 27 minut; o čtyři roky starší soupeřce nadělila "kanára".

Angelique KerberováTaké v rozhodujícím setu byla lepší Němka a za stavu 5-2 podávala na vítězství. Stosurová zápas ještě dokázala zdramatizovat, když hru na returnu vyhrála čistou hrou a brejk také potvrdila na servisu. Při své druhé šanci ukončit zápas na servisu sice začala Němka dvojchybou, pak ale tři nevynucené chyby udělala Stosurová a zápas Kerberová ukončila povedeným esem na "téčko".

"Tohle je pro nás skvělý den, jsme na sebe moc pyšné," zářila Kerberová, krátce poté, co s týmem dokončila vítězný taneček. "Finále!" pokřikovaly Kerberová, Andrea Petkovicová, Julia Görgesoová a Anna-Lena Grönefeldová na kurtu.

"Jsem neskutečně šťastná, protože jsme se tady musely vyrovnat s časovým posunem, rychlým kurtem. Holky to ale zvládly skvěle a napsaly velkou kapitolu německého tenisu. Věřím, že mají šanci zvítězit také ve finále, ale teď si chceme užít tuhle slastnou chvíli a radost z postupu," řekla Rittnerová.

Finále Fed Cupu naposledy Němky hrály v roce 1992 proti Španělsku. Výhru na domácí půdě ve Frankfurtu zařídily Steffi Grafová s Anke Huberovou, v sestavě tehdy figurovala i Rittnerová. O titul budou tentokrát Němky hrát na půdě soupeřek. Zřejmě proti Češkám, které po prvním hracím dni v Ostravě vedou nad Italkami 2-0.

- FED CUP 2014, SEMIFINÁLE -
(Austrálie / Brisbane, tv. povrch)
kompletní výsledky (19. - 20. 04. 2014)
Austrálie - Německo 1-3
Stosurová - Petkovicová 1-6 6-7(7)
Dellacquaová - Kerberová 1-6 0-6
Stosurová - Kerberová 6-4 0-6 4-6
Dellacquaová, Bartyová - Görgesová, Grönefeldová 6-2 6-7 (5-7) 10-2

Komentáře

7
Přidat komentář
PetaM
Gratulace, vysněné finále je blííízko! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Moje slova ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to psal včera, ale teď se sluší moc pogratulovat Němkám k velkému úspěchu. Jsem rád, že je teď tenis v Německu na vzestupu, že se holky drží na špičce.
Finále ČR - NĚM bude jistě velmi těžké a jen těžko odhadovat favorita. Bude se hrát s největší pravděpodobností v Praze, ne?
Bilance našich holek s Germánkama:
Petra - Angee: 3-2
Petra - Andrea: 3-4 (poslední zápasy ale už 2011)
Lucka - Angee: 0-1
Lucka - Andrea: 2-4
Němky jsou na tom ve vzájemných utkáních lépe, ale věřím tomu, že naše holky udělají pro výhru ve finále všechno, ale bude to nesmírně vyrovnané a náročné, to nepopírám! :)
Reagovat
tommr
je duben a finále se bude hrát v listopadu takže odhadovat ted favorita nemá smysl. Jistý je jen to, že to bude nesmírně těžkej zápas ... :)
Hrát se bude skoro určitě v Praze ...
Reagovat
Michaelus
Petko je teď nová trenérka :DDD
Sluší jí to tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli mluvíš o fotce z tohoto článku, tak tam je Goerges, jediná nejspíš 100% Němka použitelná na singl. Zbytek je Polák, Jugoslávka atd.
Reagovat
Michaelus
Jestli sis všimnul, tak ve čtyřhře seděla na Německé lavičce Andrea místo Rittner :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist