Nepomohlo ani pět operací. Italská tenistka Knappová ukončila kariéru

15. 5. 2018, 10:01
Aktuality 9
Karin Knappová se rozhodla kvůli chronickému zranění pravého kolene, s nímž podstoupila celkem pět operací, ukončit svou kariéru profesionální tenistky. Třicetiletá Italka, která během svého působení na ženském tenisovém okruhu vyhrála dva turnaje, informaci zveřejnila na sociální sítích.
Profily hráčů
Karin Knappová

Karin Knappová se vracela na kurty několikrát. S problematickým pravým kolenem podstoupila celkem pět operací a teď už definitivně dala přednost zdraví. K tenisu se již vracet nebude, poslední pátá operace totiž nepomohla a Italka už není schopná zvládnout zápasovou zátěž.

Třicetiletá rodačka z Brunecku během své kariéry vyhrála dva turnaje WTA. Přemožitelku nenašla před čtyřmi lety v uzbeckém Taškentu a ještě o rok později na antuce v německém Norimberku. Na grandslamech se nejdále probojovala do osmifinále Wimbledonu 2013.

"Loni v únoru jsem podstoupila pátou operaci s kolenem. Zkoušela jsem všechno možné, abych se na kurty vrátila, tvrdě jsem na sobě pracovala, ale kdykoli jsem zvýšila zátěž, přišly bolesti," uvedla smutná Knappová, jež poslední soutěžní zápas odehrála na loňském Australian Open.

Knappová se nyní pohybuje na právě probíhajícím turnaji WTA v Římě, ovšem ne v roli hráčky. "Mnoho lidí se mě tu ptalo, jaké mám plány do budoucna. Přišlo mi fér jim oznámit, že ukončuju kariéru. Je to těžké rozhodnutí, ale pravé koleno prostě další tenis už nezvládne."

Knappová se mezi tenisovou špičku probojovávala už v roce 2007. Tehdy ji ovšem zastavily zdravotní potíže. Kvalitní sezony prožila v letech 2013 až 2015, kdy se vyšplhala na 33. místo světového hodnocení, i tentokrát se však potýkala se zdravotními problémy a přišel další pád.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

9
Přidat komentář
FulnekUltras
Přeju co nejpříjemnější čas pokariérní...
Reagovat
Franky
Nechapem to...5 operacii ktore nakoniec nepomohli... Nadal a dr.Fuentes to zvladli iba s mensimi pauzickami zopar tabletkami a Raffa dalej vyhrava GS akoby sa nic nedialo ;) su to geniovia!! ked budem mat smrtelnu chorobu urcite sa mu ozvem...verim ze ma aj elixir nesmrtelnosti
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal si může dovolit investovat do léčby mnohonásobné větší prostředky než Knapp. Pořádná biologická léčba stojí nějaký ten peníz.
Reagovat
Franky
a taky Delpo? ten si to nemoze dovolit? a uz ma take dobre 4 operacie za sebou a aj tak to uz nieje ono...
Reagovat
r176
Jenže Delpo jako pravák je po operacích levé ruky.Obouručný bekend používá minimálně.Hraje hlavně čop nebo si bekend obíhá :-)
Reagovat
Franky
najprv mal problemy so zapastim na pravej ruke potom na lavej..kazdopadne napriek velkym zakrokom ktore si mohol dovolit urcite jeho lava ruka uz nebude ako predtym cize si mi to len potvrdil..o co viac kolena ak by boli znicene nepomohlo by mu ani keby mu tam napichali motorovy olej :P Nadal s kolenami nic nema...
Reagovat
smazaný uživatel
Každé zranění má jiný potenciál k léčbě. Nelze vyloučit, že Nadal dopoval a dopuje, stejně jako Federer, protože svět je zkrátka moc složitý, ale když na to není ani jeden důkaz, tak je lepší své domněnky podávat méně militantní formou.
Reagovat
Franky
kazde vysetrovanie sa zacina tym ze sa deje nieco nezvycajne/pozdozrive...takto je to aj v tomto pripade - povedala to ministerka sportu z Francuzka, objavili sa spisy na internete odblokovane hackermi kde figorovalo rovnake meno...podivne vynechanie cast sezony pre 'zranenie' neznamej casti tela kde sa do poslednej chvile hovorilo ze Nadal je ok a zrazu bol zraneny blizsie nespecifikovanej casti...nehovorim priamo ze podvadza..ale nepriamo lebo je prilis vela otaznikov prinom...ked uz to robi tak nech to nerobi tak okato
Reagovat
Mayo
Ešteže má Rafa takého top doktora. Nech žije Fuentes.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist