Next Gen ATP Finals je téměř kompletní. Dalšími účastníky jsou Donaldson a Čorič

25. 10. 2017, 10:44
Aktuality 7
Jared Donaldson a Borna Čorič se stali dalšími dvěma účastníky premiérového ročníku turnaje Next Gen ATP Finals, akce pro osm nejlepších tenistů sezony do 21 let, která je na programu od 7. do 11. listopadu v Miláně. Zbývá tak obsadit poslední sedmé místo. Osmým účastníkem bude domácí divoká karta.
Profily hráčů
Borna Čorič

Donaldson a Čorič tak doplní Alexandera Zvereva, nad jehož startem ale stále visí otazník, jelikož dvacetiletý Němec má jistou premiéru také na Turnaji mistrů v Londýně a kvůli náročnému programu bude možná muset svou účast odříct, ruské tenisty Andreje Rubljova s Karenem Chačanovem a Kanaďana Denise Shapovalova. Oba hráči získali jistotu startu po včerejší porážce Francese Tiafoea, který v Basileji nestačil na Federera.

Donaldson si v Miláně zahraje díky letošním vyrovnaným výsledkům. Jednadvacetiletý Američan letos odehrál už 29 turnajů. Mezi jeho největší úspěchy patří postup do čtvrtfinále na Masters v Cincinnati a na akci ATP v Chengdu, osmifinálová účast na Masters v Miami, třetí kolo ve Washingtonu a na Masters v Montréalu.

Čorič oslaví 21. narozeniny tři dny po skončení milánského podniku, jehož se zúčastní hlavně díky premiérovému titulu z Marrákeše, kde v dubnovém finále odvrátil pět mečbolů Kohlschreibera. Dalšího kariérního milníku dosáhl na Masters v Madridu vítězstvím nad tehdejší světovou jedničkou Murraym, nakonec došel až do čtvrtfinále, což se mu na akci Masters podařilo podruhé v kariéře. Chorvatský talent si další cenné výhry připsal v Miami, kde porazil Thiema, a také na US Open po výhře nad Alexanderem Zverevem.

Akce pro nejlepších osm tenistů do 21 let je na programu od 7. do 11. listopadu. Startovní pole určí žebříček ze 30. října a v tuto chvíli zbývá už jen jedno volné místo. Sedmičku kvalifikantů totiž doplní domácí divoká karta, kterou dostane vítěz italského mistrovství do 21 let.

Šanci kvalifikovat se už mají pouze Daniil Medveděv a Hyeon Chung. Medveděv tento týden hraje challenger v Brestu a může svůj bodový zisk rozšířit na maximálně 837 bodů. Momentálně osmý Hyeon Chung se díky výhře v Basileji v live race již dostal před Rusa a jediné vítězství ho dělí od jistoty startu v Miláně.

Na Next Gen ATP Finals čeká hráče bitva o odměny a prestiž, body do žebříčku se ale rozdávat nebudou. V Miláně se navíc otestuje velká novinka, jež by mohla značně ovlivnit budoucnost bílého sportu.

POŘADÍ PRO NEXT GEN ATP FINALS K 23. ŘÍJNU
1. A. Zverev (Něm.) 4490 / kvalifikován
2. Rubljov (Rus.) 1219 / kvalifikován
3. Chačanov (Rus.) 1045 / kvalifikován
4. Shapovalov (Kan.) 926 / kvalifikován
5. Donaldson (USA) 890 / kvalifikován
6. Čorič (Chorv.) 886 / kvalifikován
7. Medveděv (Rus.) 772 (hraje challenger v Brestu)
----------------------------------
8. Hyeon Chung (Kor.) 760 (hraje turnaj ATP 500 v Basileji)
Kompletní žebříček

Komentáře

7
Přidat komentář
COMEON
Potrebuje konečne nejaky poriadny vysledok, snaď to príde už ďalší rok
Reagovat
Krisboy
Je legrační, že Saša má skoro víc bodů, než ostatních sedm dohromu :)
Reagovat
Pe3k
Sem hlavně zvědavý, jak to bude příští rok obhajovat. Ty dva Masters nedá ani omylem, ale na gs se zlepšit může...
Reagovat
COMEON
no to sa ešte či neda :)
Reagovat
Fandina
Mezi Šášou a zbytkem je dost velký rozdíl a věřím i tomu, že kdyby nebyl Koki nemocný je výš.
A mrzí mě, že v první stovce je jeden Čech, Zdenda Kolář je 32. A věkem je už na stropu. Ale pořád mu věřím, že se ještě dostane mezi muži výš.
Reagovat
Fandina
M mrzí mě, ze v první stovce je jen jeden Čech.
Reagovat
Fandina
A mrzí mě ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist