Nikam se stěhovat nebudeme, hlásí pořadatelé Miami Open

22. 3. 2017, 11:41
Aktuality 35
Po mnohaletých spekulacích je rozhodnuto. Jeden z nejprestižnějších tenisových turnajů Miami Open se z Key Biscaine stěhovat nebude. Pořadatelé sice nemohou uskutečnit své plány na 50 milionovou modernizaci areálu, nicméně areál v Crandon Parku neopustí. Informaci potvrdil Mark Shapiro, prezident agentury IMG, jež turnaj vlastní.
Areál Miami Open

Pořadatelé jedné z nejprestižnějších tenisových akcí světa Miami Open mají jasno. Turnaj se z Crandon Parku stěhovat nebude. V médiích proběhlo za posledních několik let nesčetně spekulací o možném novém dějišti. Důvodem byla plánovaná renovace tenisového areálu v hodnotě 50 milionů dolarů, kterou úřady neschválily.

Nicméně podle posledních zpráv se prezident pořádající agentury IMG, Mark Shapiro, vyjádřil pro deník Miami Herald následovně: "Chtěl bych celou situaci uvést na pravou míru. Key Biscayne naprosto zbožňujeme. Nikam do Orlanda nebo mimo Miami se stěhovat nebudeme. Jen chceme náš areál vylepšit. Slibujeme, že v Miami zůstaneme."

Areál Miami Open není tak moderní jako například ten v Indian Wells, kde tenisté bojují na podniku stejné kategorie v předchozích dvou týdnech. Do modernizace areálu v kalifornské poušti investoval několik milionů amerických dolarů miliardář Larry Ellison.

Pořadatelé se tak budou snažit alespoň o povolené drobné úpravy (letos například rozšířili společné prostory pro hráče a restaurace pro diváky), jelikož soud modernizaci nedaleko golfového hřiště s definitivní platností zakázal.

"Také bychom rádi dosáhli na vylepšení a vymoženosti, jakými se může pyšnit areál BNP Paribas Open v Indian Wells. Už jsme o tom s Ellisonem mluvili. Nechceme být mezi nejlepšími, chceme být nejlepší," řekl Shapiro.

Není divu, že se nikomu do stěhování nechce. Miami Open už od roku 2010 každoročně navštíví přes 300 000 diváků a turnaj ročně přináší zisk okolo 390 milionů dolarů. Ve švech praskají i hotely poblíž areálu. Po dobu dvou týdnů tenisoví příznivci obsadí více než 14 000 hotelových pokojů.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

35
Přidat komentář
Frick
2 týdny to tam žije, 50 týdnů je tam mrtvo.

To je ohromný rozdíl mezi fotbalovým stadionem, kde se hraje za rok kolem 15. - 19. ligových kol + další zápasy (poháry, reprezentace) nebo multifunkční halou.

Vlastně vůbec ta finanční rentabilita asi je obecně poněkud problém.
Reagovat
cheeky
Tak v Miami zrovna ne. Během roku se tam koná ještě několik dalších malých turnajů . A jinak to funguje jako normální tenisový klub pro veřejnost. A ani nejsou drahý. 4 dolary na osobu na hodinu za betonový kurt, 7 za antuku, 11 za trávu a za 13 dolarů můžeš hrát na centr kurtu. Když más štěstí můžeš tam potkat Serenu a Venus občas tam trénují. Kdyby sis chtěl udělat rezervaci tak telefon je +1 305 365 2300
Reagovat
Frick
Dobře, ale už se prostě adekvátně nevyužije to zázemí, co stojí ty ohromný prachy a k jeho adekvátní využitelnosti dochází jen v případě Miami Open...

k trénování centr pro 15 000 zkrátka nepotřebuješ...
Reagovat
cheeky
No vzhledem k tomu, že mají roční zisk z turnaje 390 Mega tak je to asi netrápí. Ale jinak s tebou souhlasím, že je divný jak jsou centry pořádně využity jen dva dny v roce.

Jediný smysl to má ve Wimbledonu ta tráva prostě potřebuje regeneraci.

Ale i na trénink se centr dá využít, vem si kolika no name hráčům trvá i půl zápasu než si na ten ohromný prostor zvyknou. Říkaly to i naše holky. Jen Petra s tim nikdy neměla problém
Reagovat
tommr
a zdá se, že čím vyspělejší stát tím jsou soudci zkorumpovanější a pomatenější. Může mi někdo říct nějakej rozumnej důvod proč by se areál v Miami nemoh renovovat? :(
Reagovat
Kozoroh
Asi kvůli životnímu prostředí. Třeba RG chtěli rozšířit, ale narazili na existenci skleníků exotických rostlin. V Číně nebo v arabských státech takové věci ignorují.
Reagovat
cheeky
Já ti ten důvod řeknu. Území Crandon Parku patří rodině Mathesonů, která ho v roce 1940 věnovala veřejnosti k používání zdarma. Ale ve smlouvě je jejich právo veta na jakékoli změny v používání parku. Nevadí jim modernizace tenisového areálu jako taková, ale to že plánovaná modernizace zahrnovala jeho podstatné rozšíření. A to už jim vadí protože na to bylo na úkor přírodní rezervace, mariny a golfového areálu, který tam také je. Město se s nima soudil a soudce rozhodl že vzhledem k tomu, co je ve smlouvě a vzhledem k tomu, že pozemky jsou Mathesonů jejich právo na to rozhodovat, jak to na tam bude vypadat platí. Soudce není ani zkorumpovany ani pomateny, rozhodl naprosto správně. Město je jako Jeskynky z pohádky o Smolíčkovi. Z podaneho prstu by chtělo celou ruku. Užívají zdarma cizí majetek a ještě by si chtěli diktovat.
Reagovat
VlS
K tomu asi těžko něco dodat. Rozhodnutí z toho co říkáš je korektní.
Reagovat
tommr
uvádíš jen argumenty jedný strany. Tenisovej areál není kasíno nebo fabrika, aby jeho malý rozšíření ten park nějak poškodilo. A pro město a jeho obyvatele by to bylo určitě přínosnější než golfový hřiště nebo marina, který se klidně můžou přestěhovat jinam ...
Reagovat
Fandina
tommr a vidíš, proč by se mělo stěhovat jinam golfové hřiště nebo marina. O tom to je, že to místo někdo vlastní a podle toho rozhoduje, co tam má být. Ty si myslíš, že tenis, já ti na to řeknu, že golf a loďaři že marina.
Reagovat
blixa
Takže smlouva, darovací podmínky jsou pro tebe jen cár papíru v jakémsi "vyšším zájmu" ? Máš zajímavý pohled na právo. Asi by ses hodně shodnul se zkrouceným mozkem, takové ryzí socialistické pojetí práva. To naštěstí třeba v USA ještě neplatí.
Reagovat
cheeky
Neuvidím argumenty ani jedné strany. Jen jsem přeložil co se o tom píše v New York Times.
Tenisový areál má 26 kurtů a parkoviště pro 3000 aut když si k tomu pripocitas zázemí pro hráče, média a diváky tak ti to dá rozlohu ne zrovna malý továrny.
Park má 3,2 kilometrů čtverečních. Kromě té přírodní rezervace, kde je zachovany původní raz pobřežní vegetace je tam tříkilometrova pláž a vodníma atrakcema a piknikova oblast. Miami Open se tam prestehovalo z Boca Raton v roce 87 a kvůli tomu se z parku musela odstěhovat 19 hektar ona zoo. Už v roce 94 se tenisový areál jednou rozšiřoval.

Nevím proč by měl tenis mít nějakou přednost proti golfu a ostatním aktivitám z hlediska města a jeho obyvatelů. Spousta lidí má ráda golf procházky a koupání a tenis je nezajímá Marinu prestehujes dost těžko, musí totiž být u moře.

Navíc ti uniká hlavní pointa, že pozemky nejsou města a jeho obyvatel ale propujcene od soukromého vlastníka. Pokud se naštve může park že kterého nemá žádný zisk zavřít a postavit tam něco co mu bude vydělávat. Obyvatelé si pak můžou pínkat tenisákem doma o zeď, procházet se okolo domu, piknik si udělat na chodníku, lodičky si pouštět ve vaně a čekat až jim město postaví park na vlastnim.
Reagovat
dadaft
to zní rozumně.
konečně je tedy rozhodnuto --- areál se zkrátka už víc rozšiřovat nebude.
přesto se majitelé turnaje rozhodli zůstat v Key Biscaine.
vlastně je to dobrá zpráva.
turnaj má evidentně potenciál a jestli jsou peníze na modernizaci - a to evidentně jsou - dají se dělat divy i ve stávajícím prostoru.
Reagovat
dadaft
P.S. například by mě nepřekvapilo, kdyby parkování vyhnalo 4 patra pod zem a čtyři nad povrch, dejme tomu, a ušetřené místo by se využilo pro rozšíření zázemí.
Například.
Teď když se vyjasnilo, jak se věci mají, nás asi čekají každý rok nějaká vylepšení ,,,,,,,,,,,,, jestli mají tolik háků jak říkají, ať si najmou architektonické špičky -- s dnešní hi-tech architekturou se dá dohnat IW i s menším prostorem.
Reagovat
VlS
No, tak hlavně to rozšiřování nechce někdo, kdo má právo veta na základě darovací smlouvy. Co s tím může ten soud dělat? Tak může Miami ten dar vrátit :-)
Reagovat
Krisboy
Bodejť. Doma je doma.
Reagovat
Krisboy
Navíc Key Biscayne je kultovní pojem. Orlando? F.O.!
Reagovat
dadaft
tak tak, a Stadium bych přejmenoval na AAS -- Andre Agassi Stadium, tenhle skvělý hráč a zdejší 6-ti násobný vítěz, by si to zasloužil, mít svůj staďák. )))))
Reagovat
kada.tom
dost by se to pletlo s AAS ve Flushing Meadows .. :-)
Reagovat
Kozoroh
No1e je rovněž šestinásobným vítězem Miami Open. Má stejné právo na stadion jako Andre.
Reagovat
dadaft
to sice jo, ale Agassi je Američan -- u nás bychom asi taky pojmenovali stadion po Kvitové, ne po Radwanské, ne?
Reagovat
Kozoroh
Larry Ellison loni vytvořil precedent (centrální kurt v IW pojmenoval po Djokerovi), proč by to samé nemohl učinit další velký americký turnaj?
Reagovat
Kozoroh
Mimoto není vyloučeno, že Djoker Agassiho rekord překoná, nebylo by pak příhodnější pojmenovat stadion po rekordmanovi turnaje?!
Reagovat
Fandina
Ještě ho nepřekonal a když má stadion v IW, nemusí ho mít v Miami.
Reagovat
George_Renel
A v Srbsku již po něm nějaký dvorec pojmenovali?
Reagovat
Kozoroh
Proč se omezovat na Srbsko, žeáno :-)
Reagovat
turista
Jsem přesvědčen o tom, že Novak ještě další titul z Key Biscayne přidá. Tady se lidi smějí, ale může se stát, že už v antukové části sezóny bude Djoker zase neporazitelný.
Reagovat
Fandina
Nevím, proč by se měl někdo smát Nolemu, že už nic nevyhraje. Naopak, není důvod, vyhrával dosud, může vyhrávat dál.
Reagovat
Krisboy
Nikdo se (snad) nesměje Nov4kovi, ale turistovi určitě :D
Reagovat
Fandina
To víš, bylo mi ho líto ... úsměv
Reagovat
turista
Legrace musí být a smích je zdravý.
Reagovat
dadaft
za mě spokojenost, šperkovat jak je libo, hlavně nezastřešovat centr.
Reagovat
Fandina
Tak to je hezké, někdo sice říká, že je to tam třeba proti IW malé, ale jinak asi super.

A pro fanoušky našince, movité, je ještě asi možnost se tam podívat-

http://www.slantour.cz/zajezdy/katalog/za-sportem/tenis/miami-open
Reagovat
janek_da
tak co líbí celkový pohled?

Nebo tady:
https://c1.staticflickr.com/6/5534/11574160903_03762fa4c6_b.jpg
http://www.emh3.com/wp-content/uploads/2009/07/Key-BIscayne-Aerial.jpg

aaanebo
http://blog.tennistours.com/wp-content/uploads/2013/03/crandon_park.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
prvni odkaz se mi nezobrazi... celkovy pohled ale krasny, to jooo.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist