Nišikori prodloužil svou neporazitelnost v Memphisu na 14 utkání

11. 2. 2016, 11:35
Aktuality 2
ATP MEMPHIS - Kei Nišikori vykročil na halovém turnaji v Memphisu za čtvrtým titulem během čtyř let. Čtrnáctou výhru v řadě si v Tennessee připsal proti domácímu Ryanu Harrisonovi, kterého přehrál ve dvou setech.
Kei Nišikori

Kei Nišikori loni jako první tenista v historii vyhrál halový turnaj v Memphisu tři roky po sobě. Letos je v rodném městě Elvise Presleyho znovu největším favoritem na celkové vítězství a v prvním zápase roli favorita zvládl. Stejně jako loni si na úvod poradil s Američanem Ryana Harrisona.

Šestadvacetiletý Japonec porazil domácí naději 6-2 7-5, s o tři roky mladším sokem vyhrál i třetí vzájemný duel a svou neporazitelnost v Memphisu protáhl na čtrnáct utkání.

Nišikori mohl zápas ukončit rychleji, ale za stavu 6-2 a 5-4 nevyužil čtyři mečboly, po dlouhé přetahované poprvé ztratil servis a dovolil Harrisonovi se vrátit do hry. Jenže zareagoval dalším brejkem a na druhý pokus už duel uzavřel čistou hrou.

"Trochu jsem měl problémy s ukončením zápasu. On v tom gamu (za stavu 5-4) začal hrát lépe, já naopak uděll pár laciných chyb. Ale poslední dva gamy jsem zase zvládl dobře a za to jsem šťastný. Celkově jsem hrál dobře a to je hlavní," řekl sedmý hráč světa Nišikori. 

Ve čtvrtfinále se střetne s Kazachem Michajlem Kukuškinem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 5-0. Kukuškin ve druhém kole vyřadil po výhře 6-1 7-5 domácí nasazenou pětku Dennise Kudlu.

V Memphisu včera odehráli svůj první společný zápas po pěti letech Lukáš Dlouhý a Leander Paes, skončili však hned v prvním kole. Vítězové Roland Garros a US Open z roku 2009, kteří spolupracovali v sezonách 2008 až 2010, prohráli 5-7 1-6 s párem Fabrice Martin a Oliver Marach.

• ATP 250 MEMPHIS •
Argentina, tv. povrch / hala, 693.425 dolarů
středeční výsledky (10. 02. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Nišikori (1-Jap.) - Harrison (USA) 6-2 7-5
Querrey (4-USA) - Laaksonen (Švýc.) 6-3 6-4
Kukuškin (Kaz.) - Kudla (5-USA) 6-1 7-5
Nišioka (Jap.) - Marčenko (Ukr.) 6-1 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Marach/Martin (Rak./Fr.) - Dlouhý/Paes (ČR/Ind.) 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Niši, úprimná gratulka, nemá tu žiaden koment, niekto ho musí podporiť :)
Reagovat
Fandina
Přidávám se, jen tak dál!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist