Nišikori si v Barceloně vybojoval svou premiérovou 'antukovou' trofej

27. 4. 2014, 19:35
Aktuality 2
ATP BARCELONA - Nejen Grigor Dimitrov dnes získal svůj první titul na antuce. Krátce po Bulharovi se z premiérové 'antukové' trofeje raduje také Japonec Kei Nišikori, který vyloupil Barcelonu. V metropoli Katalánska totiž ukončil jedenáctiletou nadvládu domácích tenistů, když letos uspěl v konkurenci Nadala, Ferrera či Almagra.
Profily hráčů
Kei Nišikori

Posledních jedenáct ročníků antukového turnaje v Barceloně mělo vždy domácího vítěze, z toho osmkrát triumfoval Rafael Nadal. Letos se však poprvé od roku 1996, kdy Rakušan Thomas Muster porazil Chilana Marcela Riose, do finále nedostal ani jeden Španěl.

Čtyřnásobný finalista David Ferrer vypadl už pop prvním zápase s Gabašvilim, Nadala a vítěze z roku 2010 Fernanda Verdaska vyřadil Nicolás Almagro, který však zaváhal v semifinále se Santiagem Giraldem. A právě kolumbijský tenista si dnes ve svém druhém finále zahrál proti Japonci Keii Nišikorimu a premiérový titul.

Čtvrtý nasazený Nišikori však potvrdil roli papírového favorita, byť povrch hrál do karet spíše Jihoameričanovi. Japonec sice hned v úvodu utkání ztratil podání a prohrával 0-2, pak ale získal osm gamů v řadě a i díky 19 winnerům zvítězil po hodině a čtvrt dvakrát 6-2.

Kei Nišikori"Hrál jsem dobře a jsem teď velice šťastný, že jsem vyhrál," radoval se Nišikori, který se stal historicky prvním japonským vítězem antukového turnaje ATP. "Jako malý jsem na antuce býval dobrý. Ve 14 letech jsem vyhrál juniorský turnaj na antuce v Evropě. Teď je to pro mě těžší než na tvrdém povrchu, trochu s tím bojuju, ale v posledních dvou letech jsem už na antuce hrál dobře, takže z ní strach nemám."

Sedmnáctý hráč světa Nišikori neprohrál už devět utkání v řadě. Před měsícem na Masters 1000 v Miami totiž porazil Dimitrova, Ferrera či Federera, k semifinále proti Djokovičovi ale kvůli zranění třísel nenastoupil a přišel tak i o čtvrtfinále Davisova poháru proti českým tenistům. I po měsíci pauzy ale pokračuje v dobrých výkonech.

"Tento titul a jízda v Miami pomohlo mému sebevědomí, a obzvášť tento týden anatuce. Teď mě čekají tři velké turnaje v Madridu, Římě a Roland Garros,  tak doufám, že budu hrát dobře i nadále a získám body do světového žebříčku. Mým dalším cílem je totiž posun do Top 10," řekl Nišikori. "A doufám, že bych mohl mít šanci dostat se na Turnaji mistrů," dodal sebevědomý svěřenec Michaela Changa, který se posune na 12. místo žebříčku ATP.

Santiago Giraldo a Kei NišikoriČtyřiadvacetiletý Japonec dnes získal svou celkově pátou trofej na okruhu ATP, z toho již čtvrtou z turnajů kategorie ATP 500. Letos už zvítězil v hale v Memphisu, kde obhájil loňský titul. Předloni triumfoval také na domácím turnaji v Tokiu, poprvé se z vítězství radoval už v roce 2008 v Delray Beach.

Šestadvacetiletý Giraldo se dnes mohl stát teprve druhým kolumbijským vítězem turnaje ATP. Před ním to dokázal jako pouze  Mauricio Hadad v roce 1995 na Bermudách. "Prožil jsem skvělý týden, ze své hry mám dobrý pocit. Dnes to pro mě nebylo jednoduché, protože Kei hrál opravdu dobře," řekl 65. tenista světa.

- ATP 500 BARCELONA -
(Španělsko, tv. povrch, 2,127.035)
nedělní výsledky (27. 04. 2014)
• Dvouhra - finále •
Nišikori (4-Jap.) - Giraldo (Kol.) 6-2 6-2
• Čtyřhra - finále •
Huta Galung/Robert (Niz./Fr.) - Nestor/Zimonjič (5-Kan./Srb.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Pe3k
https://www.youtube.com/watch?v=IWqrav5tsvk

Jedno z mála kvalitních highlights z Barcelony.
Reagovat
Fandina
Gratulace k titulu. Viděla jsem něco ze zápasu s Gulbisem a hrál tam dobře. Gratulka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist