Nišikori v Brisbane nezaváhal a čeká na vítěze duelu Štěpánek-Tomic

6. 1. 2016, 05:43
Aktuality 30
ATP BRISBANE - Pokud dnes Radek Štěpánek v Brisbane porazí domácího favorita Tomice a promění i svou pátou účast ve čtvrtfinále, narazí v něm na Keie Nišikoriho. Druhý nasazený Japonec vstoupil do nové sezony výhrou nad Kazachem Kukuškinem,
Kei Nišikori

Šampion z roku 2009 Radek Štěpánek včera v Brisbane smetl Srba Lajoviče a už dnes bude od 10:00 SEČ usilovat proti domácí nasazené sedmičce Bernardu Tomicovi o postup do čtvrtfinále. Na o 14 let mladšího Australana umí zahrát, ve třech vzájemných duelech s ním ještě neztratil ani set.

Na lepšího z duelu Štěpánek-Tomic už ve čtvrtfinále čeká Kei Nišikori, který ve svém prvním zápase v sezoně potvrdil roli favorita proti Michajlu Kukuškinovi. Druhý nasazený Japonec porazil kazašského soka 6-3 6-4 a vyhrál tak i pátý vzájemný souboj.

Nišikori vstoupil do sezony ztraceným servisem. Ale i když měl na podání problémy i v dalších gamech, už o něj nepřišel. V Brisbane může postoupit čtvrtý rok po sobě do semifinále, které ale ještě nikdy nepřekonal.

Největším favoritem turnaje je obhájce titulu Roger Federer. Švýcarského tenistu čeká první zápas sezony až ve čtvrtek, kdy se utká s Němcem Tobiasem Kamkem. Ve čtvrtfinále by se Federer mohl dočkat reprízy loňského semifinále proti Dimitrovovi.

• ATP 250 BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 461.330 dolarů
středeční výsledky (06. 01. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Nišikori (2-Jap.) - Kukuškin (Kaz.) 6-3 6-4
Thiem (Rak.) - Kudla (USA) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
Mayo
Kyrgios vs Murray...som prekvapený z výhry NK, čo tam vystrájal ten Murray?
Reagovat
Fandina
Andy hrál dobře, ale Nick byl kupodivu dost trpělivý a to mu přineslo úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy hrál 1. set úplnou sračku, snažil se být aktivní, ale na svoje poměry dělal příliš mnoho chyb a Nick dobře podával.

V 2. setu to bylo lepší, na servisu krom 1. gamu Nicka k ničemu nepustil, vyhrál asi 4x svůj servis čistou hrou, za stavu 5:4 měl na returnu i setbol, ale Nick ho odvrátil a v TB Andy v klíčovém momentě chyboval no.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Heather to parádně vydřela, mohli by v deblu udělat výhru, Gavrilova byla slušně nasraná po té porážce, mohla by být nalomená a chybovat.
Reagovat
bIbec
Herdek, Nick mi dneska udělal radost tím výsledkem. To je aspoň tenista. Snad se letos trošku vyšvihne a bude porážet tyhle hráče i na regulerních turnajích.
Reagovat
kada.tom
Půjdu (opět) proti proudu ... ale já jsem rád, že Bernie jakožto můj dlouhodobý oblíbenec porazil mého dlouhodobého neoblíbence Štěpánka. A je mi úplně fuk, že fandím Australanovi proti Čechovi :-)

Duel s Nishim by mohl být hodně zajímavý :-)
Reagovat
PetaM
Myslím, že nejde ani tak o to, že fandíš proti Čechovi, ale o to, že si pro fandění vybíráš samé namachrované týpky, kteří si myslí, že sežrali svět a všichni okolo by jim měli líbat nožičky. No ale vrána k vráně ... ;) :D
Reagovat
sprchon
Přesně tak. :D V 95 % případů se s ním neshoduju. Už ani nevím, kolik mínusů u mě má, myslím, že jednou jsem mu dal asi -300 a pak dokonce -ležatá osmička.
Reagovat
kada.tom
zrovna v tomto směru Štěpánek taky nepůsobí zvlášť dobrým dojmem :-D ... a domnívám se, že si mohu fandit komu uznám za vhodné :-)
Reagovat
George_Renel
Fandit si přece můžeš komu chceš. Ale proč tu svoji "výjimečnost" cítíš nutno exhibovat. Asi tuším.....
Reagovat
EllNino
přesně, nikdy jsem nepoznal nikoho, kdo dává tolik najevo to, že někoho nesnáší :D asi nějaký pozustatek
Reagovat
George_Renel
mu to předložil na stříbrném podnosu. Oba TB na starého kozáka naprosto nepochopitelně.
Reagovat
tommr
a o to víc mrzí, že v tom druhým začal dobře ... :(
Reagovat
sprchon
Achjo, ty tiebreaky... :(

Oba dobře rozehraný,
ve výsledku proje.baný.
Reagovat
smazaný uživatel
Kua kolik ti je Radkuuuu :D
Reagovat
PetaM
Radek ukončil zápas jako typický teenager :D
Reagovat
Fandina
TB ve třetím, Ráďo pojď!!!
Reagovat
Fandina
po dvou dobrých sítích 3:0 pak 3:3 a pak po třech chybách 3:6 a nakonec 4:7. Škoda toho TB.
Reagovat
Tornes
Ve třetím setu se Radek zatím celkem drží za základní lajnou, nevím jestli je to dobrá strategie. Výměny s Tomicem většinou prohrává, přijde mi, že hlavně z forhandu do toho dává málo síly. Na síti se mu daří dle mne lépe.
Reagovat
Fandina
A na HC Kyrgios vyhrál první set s Murraym a teď se hraje TB ve druhém. Super mač.
Reagovat
Fandina
Nakonec to Kyrgios urval, MB po druhém podání Andyho zreturnoval a pak hezky s přehledem forhendem ukončil na druhou stranu kurtu.
Reagovat
Tornes
Sleduji Tomic-Štěpánek... A Radek ne že by hrál celodvorcový tenis, jako hrával, on hraje čistý servis-volej. Snad na každý první podání k síti, k tomu na většinu druhých Tomicových též k síti, při každé příležitosti si jde pro volej. Super se to sleduje.
Reagovat
Fandina
Tomic ho sice drží na základní lajně, ale když jde Ráďa na síť tak větčinou zaboduje, jako teď ve druhém setu vedl nejdřív z brejkem pak o něj přišel a teď dvakrát na síti super zásah a předtím dvě Tomicovi chyby a je to zase 5:4. Jestli Radek dopodává, tak třetí set. Ráďo pojď!!!
Reagovat
Fandina
opravy většinou a s brejkem
Reagovat
Fandina
A je to tam. Ráďa dopodával Super!!!
Reagovat
smazaný uživatel
on celodvorec hrál v 1. a moc se nechytal ,takhle má šance větší
Reagovat
Fandina
Ráďa sice v prvním setu vedl s brejkem, pak ale Tomic dotahl a TB vyhrál. Zatím je to pohodový nevyhecovaný zápas, Tomic ale určuje tempo, možná ještě Ráďa otočí.
Reagovat
Fandina
Tomic má celkem pěkné černobílé oblečení od Nike, k tomu svítivé červenooranžovorůžové ponožky, proč ne. Na snímku je také vidět rychlost Radkova podání.
http://www.imagehosting.cz/images/tomicbrisb.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím, vysílá nějaká TV zápas Radka s Tomicem?
Reagovat
sprchon
To nevím, já koukám tady:

http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=dmx1ZnpofGF6aG9hdnBn&c=en&i=eWlxYXJjcGd0Yg%E2%84%96f%E2%84%96f&hc_l
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist