Nišikori v Tokiu bojuje o Turnaj mistrů. Vstup do soutěže zvládl

1. 10. 2014, 11:12
Aktuality 1
ATP TOKIO - Kei Nišikori má letos výborně našlápnuto k premiérovému startu na Turnaji mistrů. Další krůček do Londýna může udělat tento týden na domácí půdě v Tokiu, kde dnes úspěšně zvládl svůj úvodní zápas proti Dodigovi.
Profily hráčů
Kei Nišikori

Letošní boj o Turnaj mistrů fanouškům slibuje ještě vyrovnaný boj. Tři pozice už zabrali Novak Djokovič, Rafael Nadal a Roger Federer, další letenku má téměř jistou i Stan Wawrinka. O další čtyři volná místa se však ještě strhne velká bitva.

Marin Čilič, Kei Kišikori, David Ferrer, Tomáš Berdych, Milos Raonic, Andy Murray a Grigor Dimitrov jsou totiž na pátém až jedenáctém místě natěsnáni v rozmezí necelých 700 bodů a bez šance navíc nejsou ani Jo-Wilfried Tsonga a Ernests Gulbis.

Dobrou výchozí pozici v boji o premiérový start na Turnaji mistrů má Kei Nišikori. Finalista letošního US Open je na šestém místě a navíc má tento týden dobrou příležitost nastřádat další body na domácím turnaji v Tokiu, kde však potřebuje postoupit alespoň do semifinále.

Neměla by to pro něj být těžká úloha. Čtyřiadvacetiletý Japonec je nasazenou čtyřkou a cestu do finále má téměř vymetenou. Soutěž už totiž opustili oba nejvýše nasazení Wawrinka a Ferrer i turnajová pětka Tsonga - všichni konkurenti v boji o Londýn.

Sám Nišikori, jenž v neděli v malajsijském Kuala Lumpur získal třetí letošní titul, vstup do turnaje zvládl. Dnes si potřetí ve čtvrtém vzájemném střetnutí poradil s Chorvatem Ivanem Dodigem, kterého ve vyprodaném Ariake Colosseum přehrál po setech 6-3 6-4.

Vítěz turnaje z roku 2012 sice v druhé sadě nedokázal odvrátit jediný brejkbol, kterému v celém zápase čelil a prohrával 1-3, do třetího dějství ale souboj dojít nenechal. Nišikori získal pět z posledních šesti gamů a po 85 minutách slavil postup do 2. kola.

"Potřeboval jsem dobře podávat a snažil jsem se hrát agresivně. Měl jsem pár svých šancí, ale on hrál na vysoké úrovni, což ukazuje už několik měsíců," komentoval poražený Dodig. "Svou hru o dost zlepšil, zejména na podání. Dokáže při něm získat extra body a získává tím sebedůvěru," dodal devětadvacetiletý Chorvat, který prohrál už šesté z posledních sedmi utkání.

O postup do čtvrtfinále se Nišikori utká s levorukým Američanem Donaldem Youngem, kterého smetl na letošním Australian Open i loni v Memphisu.

- ATP 500 TOKIO -
(Japonsko, tv. povrch, 1.373.420 dolarů)
středeční výsledky (01. 10. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Nišikori (4-Jap.) - Dodig (Chorv.) 6-3 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Johnson (USA) - Granollers (Šp.) 4-6 6-3 6-4
Sock (USA) - Golubjov (Kaz.) 6-3 1-6 7-5
Simon (Fr.) - Muller (Luc.) 4-6 7-6(1) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
Výborně Jack, zvládnul Golubeva, po Dolgovi další nebezpečnej soupeř, jen tak dál :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist