Nišikori v Ženevě přežil tři mečboly proti Andersonovi

25. 5. 2017, 18:42
Aktuality 6
ATP ŽENEVA - Kei Nišikori měl ve čtvrtfinále antukového turnaje v Ženevě namále, když Jihoafričana Kevina Andersona udolal až po odvrácení tří mečbolů v řadě. Otáčet zápas musel i domácí obhájce titulu Stan Wawrinka.
Kei Nišikori

Kei Nišikori se letos poprvé rozhodl absolvovat turnaj v týdnu před Roland Garros. Během antukové sezony totiž laboroval s bolavým zápěstím, kvůli kterému odehrál jen čtyři zápasy.

A tak díky divoké kartě startuje v Ženevě, kde se po výhrách nad Kukuškinem a Kevinem Andersonem dostal po třech měsících do semifinále. Málem si však balil kufry do Paříže, kdyby dnes proti Andersonovi neodvrátl tři mečboly.

Druhý nasazený Japonec prohrál první set, ale dokázal se vrátit do hry a vynutit si rozhodující sadu. V té se za stavu 4-5 a 0-40 při svém podání ocitl blízko vyřazení, kritickou situaci ale ustál a po více než dvou a půl hodinách boje zvítězil 2-6 6-4 7-6. 

"Při těch mečbolech jsem měl trochu štěstí, ale zahrál jsem odvážně. Dnes jsem ztratil dost sil, ale tahle výhra mi dodá sebevědomí," komentoval Nišikori.

O finále si japonský tenista zahraje poprvé s Mischou Zverevem. Německý kvalifikant den po skalpu Johna Isnera vyřadil dalšího nasazeného Američana, když přehrál 6-4 7-5 Steva Johnsona. O deset let starší bratr čerstvého šampiona z Masters v Římě Alexandera Zvereva útočí na své druhé finále, na antuce je v semifinále poprvé.

Otáčet nepříznivý vývoj zápasu musel i domácí favorit Stan Wawrinka. Nasazená jednička a loňský šampion byl s Američanem Samem Querreym set a brejk dole, než nakonec zvítězil 4-6 7-5 6-2 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 5-1.

V semifinále Wawrinka narazí na Andreje Kuzněcova (h2h 1-1), s nímž poslední duel loni v Miami prohrál. Kuzněcov si dnes potřinácté v kariéře zahrál ve čtvrtfinále turnaje ATP, ale teprve podruhé v něm dokázal zvítězit, když zdolal 6-2 1-6 7-5 Němce Cedrika-Marcela Stebeho. Ve Švýcarsku šestadvacetiletý ruský tenista zaútočí na premiérové finále.

• ATP 250 ŽENEVA •
Švýcarsko, antuka, 540.310 dolarů
čtvrteční výsledky (25. 05. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Wawrinka (1-Švýc.) - Querrey (6-USA) 4-6 7-5 6-2
Nišikori (2-Jap.) - Anderson (JAR) 2-6 6-4 7-6(6)
M. Zverev (Něm.) - Johnson (5-USA) 6-4 7-5
Kuzněcov (Rus.) - Stebe (Něm.) 6-2 1-6 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
Zase nevím na co se dívat. Bára Krejčíková vede nad Cirsteou v semi v Norimberku, Zdenka Kolář podává na vítězství ve dvou setech na challengeru nad Ocleppem a Niši hraje s Mišou Zverevem, který mu pěkně topí ve třetím setu a vede s brejkem a začalo semi ve Strasburku mezi Peng a Stosur. Tak Zdendo Báro a Niši pojďte a go!!!
Reagovat
gigin
Pokud nic neuhrajeme, jdeme někde k 500. místu

https://twitter.com/ErikaTanaka_/status/867817598326632448
Reagovat
gigin
Takže Marin. Nedá sa. Plus Kokki na Nišiho. Aj špatný kšeft je kšeft. Neva.
Reagovat
gigin
A Dom s Kobrú, Péro s Nadalem. Fajne špeky. Nando x a ten s těma řeťazama. Vo to strah nemam, vo to prvni kolo, to zase jo.
Reagovat
gigin
Ale J1rkovi los přál. Ponožka je na první kolo dostatečně motivující.
Reagovat
EllNino
AK s Murraym
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist