Nišikori vyhrál 200. zápas, na vítězné vlně se vezou i Ferrer a Karlovič

25. 2. 2015, 07:21
Aktuality 4
ATP ACAPULCO - I když se to neobešlo bez problémů, prošli všichni favorité turnaje v Acapulku do druhého kola. Nejvýše nasazený Kei Nišikori si poradil s Kolumbijcem Fallou a stejně jako Srb Troicki vyhrál jubilejní 200. zápas kariéry. Na vítězné vlně po předchozím triumfu se vezou i David Ferrer a Ivo Karlovič, vítězný start má za sebou také obhájce titulu Grigor Dimitrov.
Kei Nišikori

Před dvěma týdny vyhrál Kei Nišikori už třetí rok po sobě turnaj v Memphisu a plný sebevědomí dorazil i do Acapulka. Svou formu na úvod turnaje ATP 500 potvrdil, když porazil 6-3 7-5 kolumbijského kvalifikanta Alejandra Gonzáleze a i po třináctém utkání si udržel neporazitelnost v pozici nasazené jedničky.

Nišikori v zápase hraném v silném větru odvrátil šest ze sedmi brejkbolů. O jediný servis přišel ve druhém setu poté, co za stavu 6-3 a 5-3 neproměnil tři mečboly. Soupeři dovolil vrátit se do hry, ale poslední dvě hry svěřenec Michaela Changa zvládnul a větší drama nepřipustil.

"Kurt je tu velmi pomalý a míčky odskakují dost vysoko. Věděl jsem, že se budu muset snažit a trefit hodně winnerů. Bylo to velmi těžké utkání, ale myslím, že jsem se nakonec s podmínkami vypořádal docela dobře," řekl pátý hráč světa Nišikori po utkání, které se hrálo před dobrou diváckou kulisou.

Pětadvacetiletý Japonec tak zaznamenal jubilejní 200. výhru na okruhu ATP a pokud by turnaj v Acapulku vyhrál, má teoretickou šanci, že ve světovém žebříčku předstihne Rafaela Nadala a Andyho Murrayho a stane se poprvé světovou trojkou.

"Bylo by to hezké, ale popravdě je mi jedno, jestli se na třetí místo dostanu během jednoho, nebo tří týdnů. Přeju si, abych žebříčkem neustále stoupal, ale důležité jsou body na konci roku. Dávám si dlouhodobé cíle a tím je postup na Turnaj mistrů," uvedl finalista loňského US Open. Ve druhém kole se střetne s Yen-Hsun Luem z Tchaj-wanu.

Na vítězné vlně se veze i devátý hráč světa David Ferrer, který dokonce zvládl bleskový přechod z antuky na tvrdý povrch. Dvaatřicetiletý Španěl, který v neděli triumfoval v Riu de Janeiro, porazil po odvrácení dvou setbolů v druhé sadě 6-3 7-6 Igora Sijslinga, s nímž vyhrál i čtvrtý vzájemný duel, a připsal si čtrnáctou výhru v patnáctém zápase sezony.

Ferrer v Acapulku v letech 2010, 2011 a 2012 triumfoval, to se však hrálo ještě na antuce. Od loňska se Abierto Mexicano Telcel koná na tvrdém povrchu. O postup do čtvrtfinále si druhý nasazený Ferrer zahraje s Australanem Marinkem Matosevicem.

Svou neporazitelnost na šest utkání prodloužil také Ivo Karlovič. Téměř šestatřicetiletý Chorvat, který se v neděli v Delray Beach stal nejstarším vítězem turnaje ATP po 26 letech, zdolal ve třech setech 6-4 3-6 6-2 Rusa Tejmuraze Gabašviliho.

Trochu rozpačitým výkonem vykročil za obhajobou titulu Grigor Dimitrov. Bulharský tenista v souboji se Srbem Filipem Krajinovičem neproměnil za stavu 6-3 a 5-4 čtyři mečboly, v závěru druhé sady přišel čtyřikrát po sobě o podání a o své výhře musel rozhodnout až ve třetím setu. V něm už dominoval, ztratil jen pět fiftýnů a poté, co v zápase využil 8 ze 27 brejkbolů, zvítězil 6-3 5-7 6-0.

"Jsem rád, že jsem tady zpátky. Vrací se mi dobré vzpomínky a cítím, jako bych tu hrál vždy dobré zápasy," řekl Dimitrov. "Dnešní zápas byl trochu divný. Podmínky byly náročné a navzájem se dobře známe... Jakmile začal třetí set, byl to pro mě nový začátek. Vyhrál jsem ve třech setech, ale jsem rád, že jsem zápas zakončil takovým způsobem," dodal třiadvacetiletý Bulhar.

O postup do čtvrtfinále se třetí nasazený Dimitrov utká s Američanem Ryanem Harrisonem. Tomu vzdal kvůli zranění ruky krajan Donald Young, který v neděli prohrál finále v Delray Beach.

Ve stejný den jako Nišikori dosáhl svého 200. vítězství na turnajích ATP také Viktor Troicki. Srbský tenista v prvním kole porazil 6-4 6-3 domácího Daniela Garzu, který v druhé sadě neudržel vedení 3-1.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.548.755 dolarů
úterní výsledky (24. 02. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Nišikori (1-Jap.) - A. González (Kol.) 6-3 7-5
Ferrer (2-Šp.) - Sijsling (Niz.) 6-3 7-6(4)
Dimitrov (3-Bulh.) - Krajinovič (Srb.) 6-3 5-7 6-0
Karlovič (6-Chorv.) - Gabašvili (Rus.) 6-4 3-6 6-2
Troicki (Srb.) - Garza (Mex.) 6-4 6-3
Harrison (USA) - Young (USA) 4-6 6-2 4-2 skreč Y.
Tomic (Austr.) - Mannarino (Fr.) 3-6 6-4 6-4
Haider-Maurer (Rak.) - Haase (Niz.) 6-3 2-6 6-2
Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) - Estrella (Dom. rep.) 6-2 7-5
Johnson (USA) - Dodig (Chorv.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Dobře Niši. Jen tak dál. Držím palce!!!
Reagovat
baggik
A zhruba za hodinku bude jeden nanápadný hráč :-D bojovat už o 10. výhru v řadě. Ano je to Djokovič. :-)
Reagovat
Cico93
Tak nech ta víťazna vlna nemá konca.
Reagovat
panzer.dragon
paráda, jen tak dál, skalp dimitrova by byl taky pěknej do letošní sbírky :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist