Nišikoriho málem vyřadil americký outsider, Japonec přežil proti Paulovi tři mečboly

5. 8. 2017, 10:36
Aktuality 0
ATP WASHINGTON - Kei Nišikori měl ve Washingtonu už podruhé namále s domácím sokem. Po problémech v prvním kole s Youngem musel ve čtvrtfinále proti Tommymu Paulovi dokonce odvracet tři mečboly, všechny však přežil a s Němcem Zverevem si zahraje o finále. V druhém semifinále se střetnou Kevin Anderson a Jack Sock, který vyřadil Milose Raonice.
Kei Nišikori

Tommy Paul si minulý týden v Atlantě zahrál poprvé ve čtvrtfinále turnaje ATP a do stejné fáze soutěže se dostal i tento týden na 'pětistovce' ve Washingtonu. Vyřadil 21. hráče světa Pouillea a 17. tenistu žebříčku Müllera a v boji osvé první semifinále měl na 'lopatě' i světovou devítku Keie Nišikoriho.

Životní skalp si však dvacetiletý Američan nepřipsal, byť měl k němu několikrát velmi blízko. Za stavu 6-3 a 5-3 nevyužil první mečbol, vzápětí poprvé v zápase přišel o servis a favorizovanému Japonci dovolil vrátit se do hry. Přesto se Paul dostal k dalším dvěma mečbolům v tie-breaku, ale šance znovu neproměnil a nakonec prohrál 6-3 6-7 4-6.

"Tommy hrál skvěle a mohl zaslouženě vyhrát. Já měl štěstí, že jsem ten druhý set nakonec získal. Ve třetím setu jsme hrál už lépe, což je pozitivní a dává mi to sebedůvěru do dalšího kola," komentoval šťastný vítěz.

Sedmadvacetiletý Nišikori, který předloni ve Washingtonu triumfoval, si o první finále po šesti měsících zahraje v prvním vzájemném střetnutí s dalším dvacetiletým sokem Alexanderem Zverevem. Německý tenista si ve čtvrtfinále poradil 6-2 6-4 s o rok starším Rusem Daniilem Medvěděvem.

Čtvrtfinále bylo konečnou pro šampiona z roku 2014 Milose Raonice. Třetí nasazený Kanaďan v něm podlehl 5-7 4-6 domácímu Jacku Sockovi a znovu tak neukončí čekání na první letošní titul. 

Pětadvacetiletý Američan Sock se o první finále od únorového triumfu v Delray Beach utká s Kevinem Andersonem. Jihoafrický tenista si poradil ve třech setech s Indem Yukim Bhambrím.

• ATP 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 2.002.460 dolarů
páteční výsledky (04. 08. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Nišikori (2-Jap.) - Paul (USA) 3-6 7-6(8) 6-4
Sock (8-USA) - Raonic (3-Kan.) 7-5 6-4
A. Zverev (5-Něm.) - Medveděv (Rus.) 6-2 6-4
Anderson (15-JAR) - Bhambri (Indie) 6-4 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist